14 Απρ 2015

Κρουαζιέρα: Τα δυνατά χαρτιά της Τουρκίας που ενισχύεται συνεχώς

Στην κρουζιέρα η  Τουρκία δυναμώνει συνεχώς  και δύο λιμάνια, κυρίως της   Κωνσταντινούπολης και δευτερευόντως του Κουσάντασι προσελκύουν μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας ώστε να  κάνουν homeporting με τα πλοία τους να αρχίζουν από κει τις κρουαζιέρας και να καταλήγουν πάλι στα ίδια λιμάνια.
Εταιρείες όπως η  Celebrity, η Costa Cruises και η   Royal Caribbean έχουν βάση την Τουρκία. Μάλιστα η  Costa Cruises αποσύρει τρία πλοία από το Αιγαίο αφήνοντας τη Ρόδο και το Ηράκλειο. Θα πιάνει Πειραιά, Μύκονο και Σαντορίνη με πλοίο το οποίο όμως θα αποπλέει από την Κωνσταντινούπολη. 
Η  Τουρκία έχει το ασύγκριτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να έχει λιμάνια σε μηδενική απόσταση από τα αεροδρόμιο και σε χαμηλό κόστος. Σχεδιάζει επομένως πολύ προσεκτικά τις υποδομές της ώστε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Παράλληλα με τις λιμενικές υποδομές και την επέκταση του υπάρχοντος λιμανιού αλλά και τη δημιουργία νέου στην Κωνσταντινούπολη το «Z Port» με τη συμμετοχή κολοσσών στην κρουαζιέρα, η Τουρκία επενδύει σε τεχνογνωσία, ιδρύοντας σχολή στην Κωνσταντινούπολη για την εκπαίδευση και εξειδίκευση στην κρουαζιέρα.
Επιπλέον, το λιμάνι της Σμύρνης με τη συμμετοχή και του Τοπικού Εμπορικού Επιμελητηρίου προωθεί με συγκεκριμένη στόχευση και στρατηγική σε ορίζοντα χρόνου το home porting προσφέροντας πολύ χαμηλά  λιμενικά τέλη, δημιουργώντας ένα αδυσώπητο ανταγωνισμό και με το αντίστοιχο  λιμάνι στο Κουσάντασι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.