14 Νοε 2012

Η Hewlett-Packard επιλέγει την Ελλάδα ως πύλης εισόδου στην ΕΕ



Το λιμάνι του Πειραιά επέλεξε η Hewlett-Packard ως πύλη εισόδου των προϊόντων της για την ΕΕ. Η συμφωνία με τον κολοσσό της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤραινΟΣΕ είναι  μεγάλης σημασίας για την ελληνική οικονομία και  δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να   δημιουργήσει ανάπτυξη. Επίσης πρόκειται για συμφωνία που στέλνει ισχυρό μήνυμα στις μεγάλες εταιρείες ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορούν να εμπιστευτούν .

Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από δύο τρένα θα αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά επί 365 ημέρες τον χρόνο  προς τις χώρες της Ευρώπης μεταφέροντας τα προϊόντα της Hewlett-Packard. Παλιότερες πληροφορίες έκαναν λόγο  σε πρώτη φάση για 20.000 εμπορευματοκιβώτια τον χρόνο. Τα οφέλη θα  είναι  μεγάλα τόσο για το λιμάνι του Πειραιά όσο και για  την ΤραινοΟΣΕ η οποία  σύμφωνα με εκτιμήσεις   αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της.
Η συμφωνία αφορά την μεταφορά όλων των ειδών προϊόντα της Hp   όπως είναι υπολογιστές, laptops και εκτυπωτές  τα οπoία κατασκευάζονται στην  Ασία.  Ο λόγος που η διοίκηση της Hp λιμάνι του Πειραιά  και από εκεί τη σιδηροδρομική προώθηση σε όλη την Ευρώπη είναι το γεγονός ότι συντομεύεται ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων κατά 4-6 ημέρες σε σχέση με τα λιμάνια  της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ τα οποία χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα η εταιρεία.
 Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της COSCO, της Hewlett – Packard και της ΤραινΟΣΕ.. Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μεταξύ άλλων, είπε τα ακόλουθα:

«Θέλω να πω ότι η σημαντική συμφωνία της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤραινΟΣΕ αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Και με αυτή τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Και ταυτόχρονα θα αυξηθεί, εάν προχωρήσει, όπως θα θέλαμε, αυτή η συμφωνία, ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, αλλά και το μεταφορικό έργο της ΤραινΟΣΕ. Να το πω διαφορετικά, το λιμάνι θα βοηθάει το τραίνο και το τραίνο θα βοηθάει το λιμάνι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα» και προσέθεσε:
«Αυτή είναι μια εξέλιξη σημαντική, γιατί δημιουργεί συνέργειες μεταξύ του λιμανιού και του τραίνου. Το τραίνο, επομένως, θα μας δώσει αυτή τη δύναμη και το λιμάνι το ίδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα, φιλική στις επενδύσεις. Και μέσα από αυτό το δρόμο της ανάπτυξης, προφανέστατα, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.
Πιστεύω ότι η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει, όταν η παραγωγική της μηχανή εκσυγχρονίζεται δυναμικά, όπως δείχνει αυτή η σημαντική απόφαση που πήραν αυτοί οι τρεις εταίροι μεταξύ τους. Και όπως πιστεύω ότι όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε αυτή την πλευρά της Ευρώπης που μπορεί να κερδίσει συμμάχους επιχειρηματικούς, αγορές επιχειρηματικές, προκειμένου να δώσουμε τον τόνο της ανάπτυξης που απαιτούν οι καιροί.
Επομένως, είναι μια σημαντική στιγμή και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δύο υπουργούς και τους εκπροσώπους των εταιρειών, που δίνουν αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: protothema.gr