29 Μαρ 2019

Μνημόνιο Συνεργασίας για την Εκπαίδευση και την Ερευνα σε Λιμάνια και Μεταφορές



Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ, του Ινστιτούτου ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ και του Πανεπιστημίου Πειραιά υπογράφτηκε την περασμένη Πέμπτη 28 Μαρτίου  στο ΕΒΕ Πειραιά.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έγινε στο τέλος Επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα «Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Επιστημονική Έρευνα και η Επαγγελματική Κατάρτιση στο Λιμενικό τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική – Μια Συνδυασμένη Πρωτοβουλία», παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λ.Λ.Π.Ν.Ε του ΥΝAΝΠ  Χρήστου Λαμπρίδη, του Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη Μώραλη  και του Προέδρου του ΕΒΕ Πειραιά  Βασίλη Κροκίδη.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Λιμενικής       Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ Σωτήρης Θεοφάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά άγγελος Κοτιός  και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και      Δικτύων Μεταφορών Ευάγγελος Μπεκιάρης.
Οι ομιλητές της επιστημονικής εκδήλωσης αναφέρθηκαν στην σημασία της συνεργασίας των τριών φορέων, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη στελεχών και παροχή εξειδίκευσης για τους  εργαζόμενος  στους ελληνικούς λιμένες, στους τομείς της Εφοδιαστικής και  των Συνδυασμένων Μεταφορών, αλλά και σε παρεμφερείς τομείς όπως η Ενέργεια, το Περιβάλλον και η Ναυπηγοεπισκευαστική.
Με τον τρόπο αυτό θα συνδεθεί με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο η έρευνα, η εκπαίδευση, η τεχνολογία και η εξειδίκευση με την απασχόληση και την αγορά εργασίας, στο νέο και πιο απαιτητικό περιβάλλον  της λιμενικής Βιομηχανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.