26 Ιουλ 2017

Με δυο ε/γ-ο/γ πλοία ενισχύεται τη γραμμή Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη


Ενισχύεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη. Πιο συγκεκριμένα, δρομολογούνται δύο ε/γ-ο/γ, το «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι» και  το «ΖΕΦΥΡΟΣ» ενώ στη γραμμή δραστηριοποιείται το «ΣΑΟΣ ΙΙ».  Την απόφαση υπέγραψαν σήμερα ο  υπουργός ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Η Σαμοθράκη θα συνδέεται πλέον σε καθημερινή βάση με την Αλεξανδρούπολη με  τακτικά δρομολόγια, ενώ  υπάρχει η   δυνατότητα σύνδεσης μια φορά την εβδομάδα, με το Λαύριο, με το δρομολόγιο Λαύριο- Λήμνος- Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη.


«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχοντας σαν άξονα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσω της τόνωσης της τουριστικής κίνησης, και απαντώντας στις εκπεφρασμένες ανάγκες, τόσο των τοπικών παραγωγικών φορέων της Σαμοθράκης, όσο και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού, ενέκρινε, ακολουθώντας την κείμενη νομοθεσία, αιτήματα των εταιριών για δρομολόγηση στη γραμμή δυο επιπλέον Ε/Γ πλοίων, πλην του ΣΑΟΣ ΙΙ- Ε/Γ- Ο/Γ που ήδη εκτελεί δρομολόγια» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός, επανά- επιβεβαιώνοντας την έμπρακτη στήριξη του ΥΝΑΝΠ στην ανάπτυξη των νησιών, εκφράζουν, από κοινού, την ικανοποίησή τους για τον εμπλουτισμό των δρομολογίων από και προς τη Σαμοθράκη και δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό τόσο των νησιωτών, όσο και των παραγωγικών φορέων του νησιού.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ, τέλος, υπογραμμίζει ότι κύριο μέλημα του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση του ακτοπλοϊκού δικτύου των νησιών, όλο το χρόνο, και κατά την χειμερινή περίοδο, όταν τα φώτα της τουριστικής περιόδου σβήσουν και οι νησιώτες καλούνται να βιώσουν τις αρνητικές συνέπειες της νησιωτικότητας. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ελπίζει στην καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, ώστε το ενδιαφέρον για ενίσχυση των δρομολογίων να είναι σταθερό και να αφορά και τους χειμερινούς μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.