26 Ιουλ 2017

2η ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΩΝ Ανατροπές στην κορυφή του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420Με ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα  ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα των αγώνων του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420 το οποίο διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας. Διεξήχθησαν  δύο ιστιοδρομίες, όπως είναι προγραμματισμένο για κάθε ημέρα έως και την Κυριακή. Ένας θαλάσσιος μαραθώνιος με  πολύ  αγωνία και έντονο ανταγωνισμό.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 14.20 με την ένταση του ανέμου να είναι στα 14 μίλια  κατά τη διάρκεια του πρώτου μπράτσου της πρώτης ιστιοδρομίες ενώ στη συνέχεια δυνάμωσε.
Σημειώθηκαν  ανατροπές στις πρώτες θέσεις, ένδειξη ότι μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο. Από τις συνολικά τέσσερις ιστιοδρομίες που έχουν «τρέξει» οι συμμετέχοντες τις δύο πρώτες ημέρες σήμερα «πέταξαν» τη χειρότερη θέση.


Στους άνδρες,  στην πρώτη θέση  πέρασε το πλήρωμα από την Ισπανία με τους Carlos BALAGUER και
Antoni MASSANET  με 7 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση είναι το πλήρωμα από την Ιταλία με τους Edoardo FERRARO και Francesco ORLANDO   με 8  βαθμούς Στην τρίτη θέση παραμένει το ελληνικό πλήρωμα με τους Τέλη Αθανασόπουλο και Δημήτρη Τασσιό με 9 βαθμούς.

Στις γυναίκες  οι αμερικανίδες Emma KANETI και Ciara RODRIGUEZ-HORAN  κατάφεραν να διατηρηθούν  στην κορυφή με 6 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ανέβηκαν οι Γαλλίδες Violette DORANGE  και Camille ORION  με 11 βαθμούς. Στην τρίτη θέση πέρασαν οι Ισπανίδες Marta GARRIDO  και Clara LLABRES με 13 βαθμούς.

Από τα ελληνικά πληρώματα καλύτερα πήγαν η Ίρις Αρβανίτη με την Μαρία-Ελένη Ανδρέου  που ανέβηκαν τρεις θέσεις και είναι στην 18η   με  50 βαθμούς.


Στην κατηγορία Under 17 –Εφήβων/Νεανίδων  συνεχίζουν να προηγούνται, στη γενική βαθμολογία, οι Ιταλοί  Demetrio SPOSATO και  Gabriele CENTRONE με 8 βαθμούς. Ακολουθούν οι Ισπανοί  Μartin WIZNER  και Pedro AMENEIRO  με 13 βαθμούς και στην τρίτη θέση ανέβηκε το γερμανικό πλήρωμα   Bjane STUDT  και Piet STROHM με 14 βαθμούς.

Από τις ελληνικές συμμετοχές  καλύτερα πήγαν η Μελίνα ΠΑΠΠΑ και Μαρία ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ  που ανέβηκαν  στην 4η θέση της γενικής βαθμολογίας με 15  βαθμούς.

Οι άνδρες είναι χωρισμένοι σε  δύο γκρουπ. Οι γυναίκες τρέχουν σε ένα γκρουπ  ενώ  στο U17 έφηβοι και νεανίδες  αγωνίζονται  μαζί.

Για αύριο Πέμπτη  27 Ιουλίου, 3η ημέρα των αγώνων,  η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 14.30. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι παρόμοιες με τις σημερινές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.