24 Σεπ 2014

Δείτε τα 10 πιο ακριβά γιοτ στον κόσμο και τους δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες τους

Ο "άγνωστος πόλεμος" μεταξύ των δισεκατομμυριούχων δεν αφορά στις μπίζνες, όπως θα ήταν αναμενόμενο, αλλά σε κάτι πιο εντυπωσιακό, πολυτελές κι εξεζητημένο: Στα mega-yacht.
Mε αφορμή το Yacht Show, που ξεκινάει σήμερα στο Μονακό, η Wealth- X παρουσιάζει τα 10 πιο ακριβά γιοτ στον πλανήτη.
Οπως αναφέρει το Business Insider, που αναμεταδίδει το ρεπορτάζ, πρόκειται για σκάφη που μοιάζουν με πλωτές πολιτείες. Οσο για τους κροίσους ιδιοκτήτες τους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους για το ποιος έχει το μεγαλύτερο και καλύτερο γιοτ.

10. Al Mirqab, αξίας $250 εκατ.


Το Al Mirqab ανήκει στον Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani, τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ. Η θαλαμηγός έχει μήκος 133 μέτρα και ναυπηγήθηκε το 2008. Μπορεί να φιλοξενήσει 24 άτομα σε 12 σουίτες, κάθε μία από τις οποίες διαθέτει το δικό της μπάνιο και κρεβατοκάμαρα. Στις παροχές συμπέριλαμβάνονται αίθουσα προβολών, πισίνα, ελικοδρόμιο και χώρος για πλήρωμα 55 ατόμων.

9. Pelorus, αξίας $300 εκατομμυρίων

Το megayacht Pelorus είχε κατασκευαστεί αρχικώς για ένα Σαουδάραβα επιχειρηματία ώσπου ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Roman Abramovich το αγόρασε το  2004. Τελικώς, το "καρπώθηκε" η πρώην σύζυγός του στο πλαίσιο του διακανονισμού για το διαζύγιό τους, από την οποία το αγόρασε ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ,  David Geffen έναντι $300 εκατομμυρίων το 2011. Το 115 μέτρων γιοτ έχει δύο ελικοδρόμια.

8. Al Said, αξίας $300 εκατομμυρίων


Το Al Said σχεδιάστηκε για τον  Qaboos bin Said Al Said, το δισεκατομμυριούχο Σουλτάνο του Ομάν. Το τεράστιο, 155 μέτρων γιοτ, μπορεί να φιλοξενήσει 70  άτομα και 154 μέλη πληρώματος. Διαθέτει μεταξύ άλλων ελικοδρόμιο, ανελκυστήρα και αίθουσα συναυλιών, στην οποία μπορεί να παίξει μουσική ορχήστρα με 50 εκτελεστές.

7 . Dubai, αξίας $300 εκατομμυρίων


Το  162 μέτρων  Dubai είναι ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο. Είχε κατασκευαστεί για τον πρίγκιπα Jefri Bolkiah του Μπρουνέι, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε επί μία δεκαετία ώσπου το αγόρασε ο  Σεϊχης Mohammed Rashid al-Maktoum, ο Εμίρης του Ντουμπάι. Μπορεί να φιλοξενήσει 115 άτομα και πλήρωμα, διαθέτει επτά καταστρώματα, πισίνα, αίθουσα για σκουός, ελικοδρόμιο, ακόμη κι ένα μικρό υποβρύχιο.

6. Radiant, αξίας $320 εκατομμυρίων


Αρχικώς, προοριζόταν για το Ρώσο ολιγάρχη  Boris Berezovsky, αλλά τελικώς το  360  ποδών γιοτ πωλήθηκε στον  Abdulla Al Futtaim, το δισεκατομμυριούχο αντιπρόσωπο αυτοκινήτων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι παροχές του είναι μάλλον εμπνευσμένες από τις ταινίες του James Bond, αφού είναι εξοπλισμένο με ηχητικά όπλα, που θα μπορούσαν να σπάσουν τα τύμπανα των επιτεθέμενων, καθώς και με υδραντλίες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να βυθίσουν όποιο σκάφος βρίσκεται σε απόσταση 100 γιαρδών. Υπάρχει επίσης ένα μικρότερο ταχύπλοο, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για γρήγορη απόδραση. Εννοείται ότι υπάρχει ακόμη τζακούζι, γυμναστήριο και γκαράζ, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα.

5. Serene, αξίας $330 εκατομμυρίων


Το 440 ποδών γιοτ ανήκει στο Ρώσο διανομέα βότκας, Yuri Scheffler. Διαθέτει επτά καταστρώματα, μία εσωτερική και μία εξωτερική πισίνα, 12 καμπίνες και μία υπαίθρια αίθουσα προβολών. Ο  Scheffler αγόρασε το ιταλικού στιλ γιοτ έναντι 330 εκατομμυρίων δολαρίων το  2011.

4. A, αξίας $390 εκατομμυρίων


Το κομψό, σχεδιασμένο από τον Philippe Starck, σούπερ- γιοτ, ανήκει στο Ρώσο ολιγάρχη Andrey Melnichenko. Στις πολυτελείς παροχές του περιλαμβάνονται οι βρύσες στα μπάνια, αξίας 40.000 δολαρίων,

Among its luxurious amenities are bath faucets worth $40,000, σκάλα συνολικής αξίας 60.000 δολαρίων, και ένα κρεβάτι που περιστρέφεται με το πάτημα ενός κουμπιού, επιτρέποντας την τέλεια θέα. Παρ' όλα αυτά, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος μήνυσε την ολλανδική εταιρεία χρωμάτων Akzo Nobel επειδή τα χρώματα του γιοτ δεν ήταν τόσο φωτεινά, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει.

 


3. Topaz, αξίας $520 εκατομμυρίων


Το 147 μέτρων Topaz ναυπηγήθηκε το  2012 από τη Lurssen Yachts. Η αξία του υπολογίζεται στα 527 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει μεταξύ άλλων τζακούζι, ελικοδρόμιοο, κέντρο fitness και αίθουσα προβολών. Ανήκει στον  Mansour Bin Zayed Al Nahyan, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 8,7 δισ. δολ., σύμφωνα με τη  Wealth-X.

2. Azzam, αξίας $600 εκατομμυρίων


Το Azzam έχει μήκος 590 ποδών (είναι δηλαδή μεγαλύτερο από ένα κρουαζιερόπλοιο) και ανήκει στον Σείχη Khalifa bin Zayed al-Nahyan, πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η γερμανική ναυπηγική εταιρεία Lurssen Yachts χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσει την κατασκευή του. Φημολογείται ότι έχει 50 ιδιωτικές σουίτες. Σύμφωνα με την  Wealth-X, τα 627 εκατομμύρια δολάρια, που έδωσε για την απόκτησή του, ο Σείχης Khalif, αποτελούν το 3,5% της περιουσίας του, ύψους 18 δισ. δολ. 

1. Eclipse, αξίας $1 δισεκατομμύριο

Ο Ρώσος ολιγάρχης Roman Abramovich αγόρασε το μήκους 536 ποδών Eclipse το 2010, όταν ήδη διέθετε τον τίτλο του μεγαλύερου γιοτ στον κόσμο.  Διαθέτει δύο ελικοδρόμια, ντίσκο, σινεμά, κομμωτήριο, εστιατόριο, ενώ φημολογείται ότι είναι εξοπλισμένο με αμυντικό σύστημα λέιζερ προκειμένου να αποτρέπει τους παπαράτσι από το να φωτογραφίζουν τους διάσημους προσκεκλημένους του Ρώσου μεγιστάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.