12 Σεπ 2014

"Το Βόρειο Αιγαίο θα αποκτήσει καλύτερες Ακτοπλοϊκές Συνδέσεις"

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε για την ακτοπλοία στο Ρ/Σ Κτου Πειραιά "Κανάλι 1".
 Αναφορικά με το δυναμικό χειρισμό του ζητήματος της ΝΕΛ στην Ακτοπλοΐα:
ΥΝΑ, Μ. Βαρβιτσιώτης: Εμείς κάναμε αυτό το οποίο έπρεπε, όπως ορίζει ο νόμος. Όταν κάποιος δεν εξυπηρετεί τη σύμβαση την οποία έχει αναλάβει θα πρέπει να τον κηρύσσουμε έκπτωτο και να μη καλυπτόμαστε πίσω από τις διάφορες φωνές, οι οποίες ακόμα και σήμερα λένε ότι πρέπει να διατηρήσουμε μια κακή σύμβαση μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε κάποιες θέσεις εργασίας.
Σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και θα έρθει με τις προτάσεις για το πώς θα αναμορφωθούν οι γραμμές του Βορείου Αιγαίου , εφόσον κανένας δεν ενδιαφέρεται να υποκαταστήσει τη ΝΕΛ στις συμβάσεις τις οποίες είχε. Και αυτές, όπως δίνεται η δυνατότητα από το νόμο στον Υπουργό, θα ανατεθούν σε μια εταιρεία για το διάστημα μέχρι να προκηρυχθεί και να κατοκυρωθεί η Σύμβαση Δημόσιας Υπηρεσίας μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει άμεσα. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη συγκοινωνία του Βορείου Αιγαίου το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από μια εταιρεία η οποία εκπληρούσε πλημμελώς τις συνδέσεις τις οποίες της είχαν ανατεθεί.

Σχετικά με το αν εκτιμά ο Υπουργός ότι θα βρεθεί λύση τελικά.
ΥΝΑ, Μ. Βαρβιτσιώτης: Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση και το Βόρειο Αιγαίο θα αποκτήσει καλύτερες Ακτοπλοϊκές Συνδέσεις από αυτές που έχει.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που λένε ότι η ΝΕΛ προτίθεται να προσφύγει κατά του Υπουργείου στη Δικαιοσύνη.
YNA, M. Βαρβιτσιώτης: Ας το κάνει, δεν έχουμε κανένα θέμα. Για αυτό η Δικαιοσύνη είναι κυρίαρχη. Πάντως σε ό,τι όσον αφορά στη ΝΕΛ θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής. Επειδή διαβάζω και εγώ περί οφειλών του Υπουργείου θα σας πω ότι για το διάστημα στο οποίο, τουλάχιστον, εγώ είμαι Υπουργός δεν υπάρχει καμία οφειλή σε εκκρεμότητα προς τη ΝΕΛ, πλην των δρομολογίων του Αυγούστου για τα οποία μας κατέθεσε τα αντίστοιχα τιμολόγια μόλις την περασμένη Δευτέρα. Δε χρωστάμε λεφτά. Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, δε διαμαρτύρεται και καμία άλλη εταιρεία η οποία έχει συμβάσεις μαζί μας. Γιατί δεν είναι μόνο η ΝΕΛ που έχει συμβάσεις με το Υπουργείο Ναυτιλίας. Είναι και άλλες Ναυτιλιακές εταιρείες και από καμία δεν έχουμε ακούσει την ελάχιστη διαμαρτυρία για μη καταβολή δεδουλευμένων ή για μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων ή για υπέρμετρες καθυστερήσεις στην καταβολή των τιμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.