16 Σεπ 2014

Γκάφα των Αιγυπτίων: Εβαλαν τη Διώρυγα του Παναμά αντί του Σουέζ σε γραμματόσημο

Οταν η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωνε με περηφάνεια τα σχέδια κατασκευής μία νέας διώρυγας του Σουέζ τον περασμένο μήνα, οι αξιωματούχοι εκστασιασμένοι αποφάσισαν να εκδώσουν γραμματόσημα για να αναδείξουν το 2,4 δισ. δολαρίων σχέδιο.

Η αρχή όμως που έκαναν δεν ήταν και η καλύτερη, καθώς υπέπεσαν σε μία γκάφα ολκής: οι σχεδιαστές κατάφεραν να μπλέξουν τις διώρυγες και αντί του Σουέζ να βάλουν στο γραμματόσημο αυτήν του Παναμά!
«Η Αίγυπτος εκδίδει γραμματόσημα για τη «νέα διώρυγα του Σουέζ, αλλά «έκλεψε εικόνες από τη διώρυγα του Παναμά. Μέγα λάθος», έγραψε στο Twitter ο Άμρο Αλί, ακαδημαϊκός από την Αλεξάνδρεια.
Τα γραμματόσημα δείχνουν εικόνα του χάρη της διώρυγας του Σουέζ μαζί με άλλες φωτογραφίες του υδάτινου δρόμου στην έρημο, οι οποίες φαίνονται να είναι τοπίο από την Αίγυπτο. Παρόλα αυτά, δείχνουν έναν άλλο διπλό υδάτινο διάδρομο με φόντο ένα πράσινο, γόνιμο τοπίο που μοιάζει όλως περιέργως με το Κανάλι του Παναμά στην κεντρική Αμερική που συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στην αιγυπτιακή εφημερίδα Youm7, δήλωσε ότι η ταχυδρομική υπηρεσία ενημερώθηκε για το «κομφούζιο» και προσπαθεί να αποκαταστήσει την κατάσταση…
Πηγή ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.