12 Σεπ 2014

Μ.Βαρβιτσιώτης για φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ-Cosco: "Η νομική επεξεργασία ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου αυτής της υπόθεσης δε θα τελειώσει..."

Σχετικά με την αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε δεύτερο επίπεδο για το Φιλικό Διακανονισμό μεταξύ ΟΛΠ και COSCO.
ΥΝΑ, o  Μ. Βαρβιτσιώτης στο Ρ/Σ του Πειραιά «Κανάλι 1»

"Το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε ορισμένες παρατηρήσεις πάνω στη Σύμβαση, τις οποίες θα εξετάσει το τμήμα μετά από προσφυγή του ΣΕΠ, δηλαδή της COSCO. Τώρα θα αναμένουμε να δούμε ποια είναι η απόφαση αυτή. Δε θα ολοκληρωθεί το ζήτημα, όμως, ακόμα και σε περίπτωση που δε δεχθεί την αίτηση ανάκλησης του ΣΕΠ. Η νομική επεξεργασία ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου αυτής της υπόθεσης δε θα τελειώσει, γιατί ο νόμος δίνει τη δυνατότητα και στον ΟΛΠ να κάνει την αντίστοιχη αίτηση ανάκλησης της οποιασδήποτε απόφασης. Πάντως, να σας πω την αλήθεια, η υπόθεση έχει συζητηθεί πάρα πολύ σε νομικό επίπεδο. Έχει συζητηθεί με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάλιστα, στην αρχή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν αρνητική στη συνέχεια, όμως, με τη Νομική επιχειρηματολογία την οποία παρουσιάσαμε έκανε δεκτή τη Σύμβαση αυτή ως μια Σύμβαση η οποία πληρεί τις προϋποθέσεις που θέτει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για την κατακύρωση μεγάλων συμβάσεων με απευθείας ανάθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.