30 Ιουν 2016

Νομοθετικές βελτιώσεις από τον Δρίτσα μετά την εμπλοκή με την COSCO

Οι αλλαγές αφορούν τα άρθρα 5,6,9 και 12 του κυρωτικού νόμου αλλά και τα: 14,15 και 19 του συνολικού νομοσχεδίου
Με την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων από τον κ. Θοδωρή Δρίτσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ξαφνική εμπλοκή στο ζήτημα της παραχώρησης του ΟΛΠ ξεκίνησε η διακοπείσα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Οι αλλαγές αφορούν τα άρθρα 5,6,9 και 12 του κυρωτικού νόμου αλλά και τα: 14,15 και 19 του συνολικού νομοσχεδίου.

Μετά την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, το Μέγαρο Μαξίμου προσέφερε κάλυψη στον κ. Δρίτσα διαρρέοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασής του.
«Όπως ξεκαθάρισε και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί γύρω από το θέμα της κύρωσης της σύμβασης με τη COCSO, είναι επι ουσιαστικά ανύπαρκτου ζητήματος» ανέφερε σε γραπτή της δήλωση για το θέμα της κύρωσης της σύμβασης με τη Cosco η κυβερνητική εκπρόσωπος.
«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε ως όφειλε στις απαιτούμενες βελτιώσεις, προκειμένου να είναι νομοτεχνικά άρτιες οι διατυπώσεις του κυρωτικού νόμου» πρόσθεσε στη δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη και κατέληξε: «Οι υπερβολικές αντιδράσεις καθώς και η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, την παραμονή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Το θέμα έχει ήδη διευκρινιστεί πλήρως και η σύμβαση θα κυρωθεί κανονικά».
Δρίτσας: Άβολες μας ήταν πάντα οι καρέκλες της εξουσίας
«Γεννήθηκε ένα μείζον ζήτημα κυριολεκτικά εκ του μη όντος» υποστήριξε ο κ. Δρίτσας από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησε να εξετάσουν πιο προσεκτικά τα κείμενα. «Φυσικά σεβόμαστε και τον παραχωρησιούχο, σεβόμαστε και τη φίλη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να εξαντλήσουμε όλη την καλή πίστη για να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι η κυβέρνησή μας δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει διεθνώς».
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.