20 Ιουν 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο σκέλος του Andros International Yacht Race 2016

Πανιά για 49η συνεχόμενη χρονιά άνοιξε ένας από τους πλέον ιστορικούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας, ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου. Το πανέμορφο νησί του Αιγαίου, με την πλούσια ναυτική παράδοση, πιστό στο ραντεβού του με τον κόσμο του αθλήματος, υποδέχτηκε το σπουδαίο αυτό αγώνα που φέτος για πρώτη φορά έχει αρωγό το Andros Maritime Association.  To A.M.A πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ναυτιλιακής κοινότητας του νησιού να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις ολοένα κι αυξανόμενες απαιτήσεις της Παγκόσμιας Ναυτιλίας με τρόπο που να είναι βιώσιμος. 


Το σημείο συνάντησης για τα 9 σκάφη που θα πάρουν μέρος στον αγώνα είχε δοθεί στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής στον όρμο της Βουλιαγμένης. Στην κατηγορία ORCi φέτος συμμετέχουν 4 σκάφη: τα “Black Jack”, “Danae”, “Erytos 2 COSMOTE” και “MELX II PL Ferrari”, ενώ τα υπόλοιπα 5 σε αυτή του ORC Club. Πρόκειται για τα “Agapi SV1GE”, “ΕΜΕΙΣ”, “Alter Ego”, “Bluescape”, “KOKORO”.

Οι καιρικές συνθήκες φέτος έκαναν δύσκολο το έργο των πληρωμάτων, αφού η μπουνάτσα που επικρατούσε δεν επέτρεψε στα σκάφη να αναπτύξουν ταχύτητα, ενώ τους ανάγκασε να αναζητούν τα κατάλληλα περάσματα για να μπορέσουν να φτάσουν το συντομότερο στον προορισμό τους, τη γραφική χώρα της Άνδρου. Με τα ζεστά χρώματα του δειλινού να δίνουν μια γλυκιά νότα στον αττικό ουρανό, τα σκάφη πέρασαν μπροστά από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Πρώτο σε εκείνο το σημείο ήταν το “Erytos 2 COSMOTE” και σε κοντινή απόσταση ακολουθούσαν τα υπόλοιπα τρία σκάφη της κατηγορίας ORCi.

Το πέρασμα από το Κάβο Ντόρο και το γεγονός ότι η νύχτα βρήκε όλα τα σκάφη μεσοπέλαγα, ανέβασε το συντελεστή δυσκολίας για τα πληρώματα. Περίπου στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου το “Black Jack” με καπετάνιο τον Μάκη Κουρτέση έπιασε πρώτο λιμάνι στην Άνδρο, ενώ μισή ώρα αργότερα ακολούθησε το “Erytos 2 COSMOTE”.

Το πρωί της Κυριακής η δράση θα συνεχιστεί με το δεύτερο σκέλος του αγώνα, τον καθιερωμένο αγώνα όρτσα πρύμα στο λιμάνι της Άνδρου, με την ονομασία “Liberty Regatta”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.