19 Μαΐ 2016

Κομβικό για τη Wallenius το car terminal του ΟΛΠ


        
Τον Capt. S.E. Benedicto και το M/V Thebenκαλωσόρισαν στο Λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη άφιξή του στο Car Terminal του ΟΛΠ Α.Ε. ο Γενικός Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος με τη Δ/ντρια Διακίνησης Αυτοκινήτων & Γενικού Φορτίου κα Παρασκευή Καλαμαρά παρουσία του κ. Γ. Ξυδέα, Δ/ντος Συμβούλου του Σκανδιναυικού Πρακτορείου Εγγύς Ανατολής. 
         Το νεότευκτο πλοίο (Απρίλιος 2016), τρίτης γενιάς με 200 μ. μήκος και 52 μ. ύψος μπορεί να μεταφέρει 8.000 οχήματα, ανήκει στην εταιρία WALLENIUS WILHELMSEN LOGISTIC, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, η οποία προσεγγίζει περίπου 50 φορές τον χρόνο το λιμάνι του Πειραιά τα τελευταία 15 χρόνια και με πρόσφατη απόφασή της ενισχύει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιώντας ως κέντρο το Car Terminal του Οργανισμού.


         Κατά την εθιμοτυπική τελετή ο Γεν. Δ/ντής επεσήμανε την πολύ καλή συνεργασία με το Σκανδιναυικό Πρακτορείο Εγγύς Ανατολής, έναν από τους μεγαλύτερους διαχρονικά πελάτες του Car Terminal, το οποίο εκπροσωπεί την εταιρία WALLENIUS και τόνισε τις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται με τις νέες επενδύσεις που προγραμματίζονται στο Car Terminal. Να σημειωθεί ότι στο α΄ τετράμηνο του 2016 υπάρχει σημαντική αύξηση στο εγχώριο φορτίο το οποίο έχει ξεπεράσει το 25% ενώ η  συνολική διακίνηση των οχημάτων ανέρχεται στο 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015.  H WWL είναι γνωστότερη για το παγκόσμιο ναυτιλιακό roll-on/roll-off δίκτυό της, εξυπηρετώντας σημαντικά λιμάνια και αγορές σε όλο τον κόσμο. Οι τομείς που η WWL εξυπηρετεί περιλαμβάνουν τη μεταφορά ως επί το πλείστον οχημάτων και φορτηγών γνωστών κατασκευαστικών εταιρειών, βαρύ εξοπλισμό (για κατασκευές, γεωργία και εξόρυξη), χύδην φορτίο (δηλαδή βαγόνια, αεροπλάνα, σκάφη αναψυχής, βιομηχανικά μηχανήματα και εξαρτήματα) και εξειδικευμένα φορτία (project cargo) για ενέργεια, πετρέλαιο και έργα εξόρυξης.
Όπως υπογράμμισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του εμπορικού τομέα Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής Φλάβιο Μπατίστα: «H WWL διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους και τους πιο σύγχρονους στόλους στον κόσμο, με σχεδόν 60 πλοία τα οποία δραστηριοποιούνται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο. Μεταξύ των πλοίων αυτών περιλαμβάνονται και μερικά από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως πλοία Ro-Ro (πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων). Διαχειρίζεται επίσης 13 σταθμούς σημαντικών λιμένων στους οποίους διακινούνται 4 εκατομμύρια οχήματα ετησίως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.