31 Μαΐ 2016

ΟΛΠ: Στις 10 Ιουνίου τα νεότερα για τη σύμβαση παραχώρησης - Τι λένε οι Κινέζοι

Νέα καθυστέρηση προέκυψε στην υπόθεση της σύμβασης παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ στην Cosco. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε εν μέσω έντασης λόγω της παρουσίας των λιμενεργατών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δεν έλαβε απόφαση για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης και η λήψη απόφασης μετατέθηκε για την Παρασκευή 10 Ιουνίου.
Η πλευρά της Cosco δείχνει να μην ανησυχεί σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr: «Θα θέλαμε να είχε περάσει το θέμα γιατί τρέχουν οι προθεσμίες. Όμως έχουμε μάθει να περιμένουμε» είναι τα λόγια που μπορούν να περιγράψουν την στάση των Κινέζων στη νέα εξέλιξη.

Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ δεν έχει εγκριθεί από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά ούτε και από την Ευρωπαϊκή. Επίσης τονίζουν ότι η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου δεν έχει ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές του κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ, στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ εγκρίθηκε το νέο καταστατικό της εταιρείας, που αλλάζει τον τρόπο λήψης αποφάσεων και περιορίζει τα μέλη του Δ.Σ. κατά δύο εξαιρώντας τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Μηνύσεις καταθέτουν οι έμποροι
Την ίδια ώρα με αφορμή τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι έμποροι προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αφού σε κρίσιμη οικονομικά εποχή δεν αντέχουν θαλάσσιους αποκλεισμούς μετά τους οδικούς και σιδηροδρομικούς. Μάλιστα στέκονται και στην επιλογή του συγκεκριμένου χρόνου από τους συνδικαλιστές , πάνω στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, και με αυξημένη κίνηση στην κρουαζιέρα.
Η ανακοίνωση του ΟΛΠ
Σε επίσημη ανακοίνωσή του αναφορικά με την έκτακτη Γ.Σ. η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ αναφέρει:
«Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου και έλαβε απόφαση για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Θέμα 1: Εγκρίθηκε η κατάργηση των άρθρων 5, 6, 11, 12, 13, 14, 19 και 21 του Καταστατικού της Εταιρείας
Θέμα 2: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, αναδιατύπωση και αναρίθμηση άρθρων 20 και 22 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Θέμα 3: Εγκρίθηκε η προσθήκη στο Καταστατικό της Εταιρείας νέου άρθρου 12 για την Επιτροπή Ελέγχου.
Θέμα 4: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, συγχώνευση σε ενιαίο άρθρο και απλούστευση ρυθμίσεων των άρθρων 15, 16, 17 και 18 του Καταστατικού σχετικά με τη Γενική Συνέλευση.
Θέμα 5: Εγκρίθηκε η τροποποίηση άρθρων 7, 8, 9 και 10 του Καταστατικού της Εταιρείας σχετικά με το Διοικητικό Συμβούλιο.
Θέμα 6: Εγκρίθηκε η τροποποίηση και αναρίθμηση άρθρου 3 του Καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου και άρθρου 4 του Καταστατικού περί Μετοχών.
Θέμα 7: Εγκρίθηκε η αλλαγή σκοπού, συνακόλουθη τροποποίηση και αναρίθμηση του άρθρου 2 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Θέμα 8: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, διάσπαση και συνακόλουθη μερική αναρίθμηση διατάξεων άρθρου 1 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Θέμα 9: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, σύντμηση, απλούστευση και κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων του Καταστατικού της Εταιρείας.
Επίσης στα πρακτικά της συνεδρίασης καταγράφηκε και η δέσμευση του βασικού μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) ότι ο Δήμος του Πειραιά θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με μία εκ των θέσεων που θα κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό.
Η συζήτηση των θεμάτων 10 και του 11, αναβλήθηκε για την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:00 στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών».
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.