28 Μαΐ 2016

Ακτοπλοϊα: Νέα πτώση του εσωτερικού τουρισμού το 2016

O πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την επιβατική κίνηση της ακτοπλοίας ειδικά όσο αφορά τον εσωτερικό τουρισμό λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα και τη συνεχή μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

«Το 2016 αναμένουμε περαιτέρω πτώση του εσωτερικού τουρισμού λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων και ελπίζουμε στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού για να καλυφθεί το κενό» επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης κάνοντας αναφορά για την εξέλιξη του μεταφορικού έργου τα τελευταία χρόνια και μία πρόβλεψη για τον 2016:
«Η περίοδος 2009-2015 είναι μία περίοδος που χαρακτηρίζεται από σοβαρά προβλήματα με μεγάλη απώλεια μεταφορικού έργου και αύξηση μέχρι και διπλασιασμό του κόστους των καυσίμων. Την περίοδο αυτή η συνολική απώλεια μεταφορικού έργου φθάνει τα 18 εκατομμύρια επιβάτες ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές των εταιρειών ξεπέρασαν το 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ» και συνέχισε:
«Μέχρι το 2013 η πτώση της κίνησης ήταν συνεχής και οφείλεται στη μείωση του εσωτερικού τουρισμού. Η κίνηση σταθεροποιήθηκε το 2013 και αυξήθηκε το 2014 περίπου κατά 7% λόγω της αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού. Μειώθηκε ξανά το 2015, χωρίς να υπολογίζουμε την κίνηση των προσφύγων. Το 2015 καλύφθηκαν οι ανάγκες μετακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.