31 Μαΐ 2016

Μπλόκο συνδικαλιστών στην έγκριση της σύμβασης ΟΛΠ - COSCO!

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ επιχείρησαν και τελικά πέτυχαν να προκαλέσουν νέα καθυστέρηση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco. Και αυτό γιατί η έκτακτη ΓΣ που είχε συγκληθεί με αυτόν τον σκοπό τελικά ανέβαλε τη λήψη της απόφασης για το θέμα για τις 10 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε μετ εμποδίων και εν μέσω έντασης από την παρουσία εκτός του χώρου του κεντρικού ξενοδοχείου συνδικαλιστών λιμενεργατών, προχώρησε στην έγκριση της αλλαγής του καταστατικού η οποία διαφοροποιεί τον τρόπο λήψης των αποφάσεων και μειώνει κατά δύο τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΠ. Με τη συγκεκριμένη απόφαση που εγκρίθηκε από τη ΓΣ μειώνονται κατά δύο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ουσιαστικά τίθενται εκτός τα δύο μέλη που εκπροσωπούν τους εργαζομένους.
Ωστόσο η ΓΣ δεν έλαβε απόφαση επί του κρισιμότερου των θεμάτων που αφορούσε την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης του 66% του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco, γεγονός που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και στην μεταβίβαση του ελέγχου του οργανισμού στην Cosco.
Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί εκ νέου την επόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου, οπότε και ορίστηκε εκ νέου να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Η αναβολή έγινε μετά από παρέμβαση μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων των λιμενεργατών, οι οποίοι ζήτησαν να παραστούν ως μικρομέτοχοι στη συνεδρίαση της ΓΣ χωρίς ωστόσο να δεχθούν να δώσουν τα στοιχεία τους όπως έκαναν οι υπόλοιποι μέτοχοι του Οργανισμού προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στο αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ακολούθησε η μετάβαση στο υπουργείο Οικονομικών αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών οι οποίοι ζήτησαν από τον Ε. Τσακαλώτο να ματαιωθεί η πραγματοποίηση της ΓΣ.
Σημειώνεται ότι η έγκριση της σύμβασης αποτελεί το προτελευταίο βήμα, αφού έπεται η έγκριση της σύμβασης από τη βουλή. 
Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το Capital.gr στην ατζέντα της Γ.Σ. περιλαμβανόταν η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης του Οργανισμού στην Cosco, ενώ  υπήρξαν εστίες μικροεντάσεων και αντεγκλήσεων, καθώς όλες οι είσοδοι του ξενοδοχείου, όπου έγινε η γενική συνέλευση του Οργανισμού, είχαν αποκλειστεί και υπήρχε ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ που επιτηρούσε το χώρο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Aνακοίνωση ΟΛΠ: 

Πραγματοποιήθηκε η  Έκτακτη Γενική 

Συνέλευση των μετόχων της ΟΛΠ Α.Ε σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου και έλαβε απόφαση για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέμα  1: Εγκρίθηκε η κατάργηση των άρθρων 5, 6, 11, 12, 13, 14, 19 και 21 του Καταστατικού της Εταιρείας
Θέμα 2: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, αναδιατύπωση και αναρίθμηση άρθρων 20 και 22 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Θέμα 3: Εγκρίθηκε η προσθήκη στο Καταστατικό της Εταιρείας νέου άρθρου 12 για την Επιτροπή Ελέγχου.
Θέμα  4: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, συγχώνευση σε ενιαίο άρθρο και απλούστευση ρυθμίσεων των άρθρων 15, 16, 17 και 18 του Καταστατικού σχετικά με τη Γενική Συνέλευση.
Θέμα 5: Εγκρίθηκε η τροποποίηση άρθρων 7, 8, 9 και 10 του Καταστατικού της Εταιρείας σχετικά με το Διοικητικό Συμβούλιο.
Θέμα 6: Εγκρίθηκε η τροποποίηση και αναρίθμηση άρθρου 3 του Καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου και άρθρου 4 του Καταστατικού περί Μετοχών.
Θέμα  7: Εγκρίθηκε η αλλαγή σκοπού, συνακόλουθη τροποποίηση και αναρίθμηση του άρθρου 2 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Θέμα  8: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, διάσπαση και συνακόλουθη μερική αναρίθμηση διατάξεων άρθρου 1 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Θέμα 9: Εγκρίθηκε η τροποποίηση, σύντμηση, απλούστευση και κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων του Καταστατικού της Εταιρείας.
  Επίσης στα πρακτικά της συνεδρίασης καταγράφηκε και η δέσμευση του βασικού μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) ότι ο Δήμος του Πειραιά θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με μία εκ των θέσεων που θα κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό.

         Η συζήτηση των θεμάτων 10 και του 11, αναβλήθηκε για την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016  και ώρα 11:00 στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.