6 Αυγ 2018

Φράγκου: Με ίδια κεφάλαια έφτιαξε στόλο από 35 φορτηγά πλοία για τη Navios Maritime




Κερδοφόρο είναι το α’ εξάμηνο του 2018 για την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά  Navios Maritime Partners L.P. της Αγγελικής  Φράγκου. Τα έσοδα το β’ τρίμηνο ανήλθαν στα 58,2 εκατομμύρια δολάρια και στα 111,2 εκατ. το α’ εξάμηνο.
Τα καθαρά κέρδη φια τα ο β’ τρίμηνο είναι 24,8 εκατ. και  31,3 εκατ. για το εξάμηνο.
Το EBITDA  ανήλθε στα 34,7 εκατ. το β’  τρίμηνο και 66,2 εκατ. το εξάμηνο.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η εταιρεία αγόρασε   δύο φορτηγά πλοία ναυπηγημένα το 2016 έναντι 79 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης πούλησε δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έναντι συνολικού τιμήματος 67 εκατ. δολαρίων Το μέρισμα που θα δοθεί  για το β’ εξάμηνο είναι 0,02 σεντς ανά μετοχή.
Ικανοποιημένη δήλωσε η αγγελική Φράγκου για τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου η Αγγελική Φράγκου και προσέθεσε:
«Τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιήσαμε τη ρευστότητα κεφαλαίων που είχαμε συγκεντρώσει  για την ανανέωση και ενίσχυση του στόλου των φορτηγών πλοίων που έφθασαν τα 35 συνολικά.  Επίσης εκμεταλλευτήκαμε για την ισχνή ναυλαγορά στον κλάδο των containerships ,  ιδρύοντας την Νavios Maritime Containers inc η οποία έχει στόλο από 26 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Έχοντας εκμεταλλευτεί αυτές τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν ξαναδώσαμε μέρισμα στους μετόχους της εταιρείας.»

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.