18 Ιαν 2013

Κ.Μουσουρούλης: Προσπάθεια Να Αποκατασταθούν Οι Μισθολογικές Αδικίες

- Αντιδράσεις από την Ενωση Πλοιάρχων

«Μένος» κατά των ναυτικών καταλόγισε χθες στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων ΕΝ, Γιώργος Βλάχος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη νέα χρονιά. Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλη, ο πρόεδρος των πλοιάρχων είπε ότι η ανταμοιβή του ναυτικού για τη διαχρονική προσφορά του είναι η εξευτελισμός και ο αφανισμός του.

Τα αρμόδια υπουργεία αύξησαν υπακούοντας στην τρόικα, είπε ο ίδιος, από 150% έως και 230% τη φορολογία των Ελλήνων ναυτικών, τη στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η φορολογία είναι μηδενική και οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται από το κράτος.

Απαντώντας σε αυτή την κριτική αλλά και σε παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους, ο κ. Μουσουρούλης είπε ότι υπάρχουν αδικίες οι οποίες θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθούν. O κ. Βλάχος πρόσθεσε ότι αντί να δοθούν κίνητρα για την περίφημη προσέλκυση των νέων στο επάγγελμα, μόνο εμπόδια και αντικίνητρα δημιουργούνται, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να διώκονται από τα πλοία, ενώ έφερε ως παράδειγμα τη μεγάλη ανεργία που υπάρχει σήμερα.

Εκτός από τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας, ο πρόεδρος των πλοιάρχων έκανε λόγο για διάλυση του ΝΑΤ και καθυστέρηση έως και τριών ετών στην καταβολή του εφάπαξ. Την ίδια ώρα ο ναυτικός καλείται να πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης ανεξάρτητα από τον χρόνο που εργάζεται ή να συλλέγει αποδείξεις για την εφορία, αν και ταξιδεύει στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: Ημερησία