20 Ιαν 2020

ΟΛΠ: «Πράσινο φως» στο έργο για τη νέα προβλήτα κρουαζιέρας

Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την έναρξη των έργων κατασκευής νέας προβλήτας για την κρουαζιέρα από ΟΛΠ.
Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο  Διοικήσεων του ΟΛΠ στο οποίο συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΟΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλος, ο ανώτερος σύμβουλος διοίκησης που εκπροσωπεί το ΤΑΙΠΕΔ και οι αναπληρωτές διευθύνοντες που είναι επικεφαλής των τμημάτων,  ενέκρινε να προχωρήσει η διοίκηση  στην υπογραφή της σύμβασης με τον μειοδότη για την επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας στο Παλατάκι.

Σε αυτή θα δένουν τρία κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς. Το κόστος κατασκευής ανέρχεται στα 103 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Τα έργα υπολογίζεται να ξεκινήσουν στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Σε μία περίπου εβδομάδα θα υπογραφεί η σύμβαση και στη συνέχεια αναμένονται οι περιβαλλοντικές εγκρίσεις.
Με την ολοκλήρωσή της θα δώσει σημαντική ώθηση στο λιμάνι του Πειραιά,  θα τον καταστήσει home port κρουαζιέρας και βεβαίως θα δώσει άμεσα και έμμεσα εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας τόσο στο κατασκευαστικό όσο και στην λειτουργία της προβλήτας.
Παραμένει βέβαια βασική προτεραιότητα του ΟΛΠ η κατασκευή της προβλήτας IV  κάτι που αναμένεται στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμάνι.
Στην κρουαζιέρα, η Ελλάδα – μέσω Cosco – κυνηγάει το μεγάλο στοίχημα. Να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα. Ο παγκόσμιος τζίρος ανέρχεται στα 134 δισεκατομμύρια δολάρια και η Ελλάδα εισπράττει περί τα 500 εκατομμύρια από τη θαλάσσια αυτή βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.