21 Ιαν 2020

Γιώργος Προκοπίου: «Μαλάκες επιχειρηματίες με εκατομμύρια δεν υπάρχουν»





Περί θεσμοθέτησης κινήτρων για την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα ήταν η συζήτηση στην διάρκεια εκδήλωσης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου-International Chamber of Commerce.

Το παρών έδωσε ο   υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής και πολλοί επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και Γιώργος Προκοπίου ένας από τους ισχυρότερους εφοπλιστές παγκοσμίως.
Σε κάποια στιγμή ο Γιώργος Προκοπίου πήρε τον λόγο και είπε:
"Πρέπει να καθίσουν οι πολιτικοί σε ένα τραπέζι μαζί με τους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές με σκοπό να συμφωνήσουν στον τρόπο της ανάπτυξης ώστε  ξαναρχίσουν οι επενδύσεις. Από τους Έλληνες θα αρχίσουν οι επενδύσεις και όχι από τους ξένους. Αυτοί θα έρθουν. Θέλουμε ένα φιλικό προς  τους επιχειρηματίες περιβάλλον. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι μαλάκες επιχειρηματίες  με εκατομμύρια δεν υπάρχουν."
Ο Γιώργος Προκοπίου έθιξε και ένα ακόμη θέμα: «Οι εφοριακοί παίρνουν μπόνους όταν καταγγέλλουν παραβάσεις. Ο επιχειρηματίας μπορεί  να τρέχει στα δικαστήρια  για χρόνια μέχρι να δικαιωθεί. Στο μεταξύ οι εφοριακοί απολαμβάνουν το μπόνους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.