13 Ιουλ 2017

Ιστιοπλοία: Αργυρό μετάλλιο για τον Δημ.Παπαδημητρίου στο Πανευρωπαϊκό Laser Radial







Μία ακόμη μεγάλη  διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στην ιστιοπλοία. Μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες  για την Ελλάδα στο άθλημα των Ολυμπιονικών, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου κατέκτησε σήμερα το αργυρό μετάλλιο  στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα youth της κατηγορίας Laser Radial  το οποίο διεξήχθη  στην Γκντίνια της Πολωνίας.

Έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και στις 10 κούρσες που έγιναν τερμάτισε 1,1, 21,1, 3, 36, 15, 2, 11, 8 με 42 βαθμούς.






Ο έλληνας πρωταθλητής  ξεχώρισε ανάμεσα σε 180 σκάφη και συνέχισε ένα απίστευτο σερί παγκόσμιων και ευρωπαϊκών τίτλων που ξεκίνησε ήδη στα 15 του χρόνια με το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα optimist  για να ακολουθήσουν οι τίτλοι του παγκόσμιου πρωταθλητή αλλά και πρωταθλητή Ευρώπης στα Laser 4,7  ενώ εφέτος άλλαξε κατηγορία και πήγε στην πιο δύσκολη και απαιτητική κατηγορία των Radial. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης και προπονείται με τον Βαγγέλη Χειμώνα.

Πρώτος στον open αγώνα ήταν ο Ν. Μπέζι από το Χ. Κονγκ με 33 βαθμούς. Δεύτερος και πρώτος στην Ευρώπη ήταν ο Ιταλός Γκ. Γκαλινάρο με 35 βαθμούς και αμέσως μετά ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε βρεθεί και στην 7η θέση, όμως αντέδρασε και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών.



Ο Περικλής Παπαδόπουλος τερμάτισε  67ος με 148 βαθμούς και στα κορίτσια η Βικτωρία- Παρασκευή Σμυρνιούδη ήταν 51η σε 65 σκάφη με 310 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.