22 Ιαν 2020

Το Propeller Club γιορτάζει το Νέο Έτος με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ακολουθώντας την ελληνική παράδοση








Για άλλη μια φορά, το The International Propeller Club of the United States, Port of Piraeus, γιόρτασε το Νέο Έτος ακολουθώντας τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης, με την κοπή της παραδοσιακής ελληνικής βασιλόπιτας στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020.

21 Ιαν 2020

Γιώργος Προκοπίου: «Μαλάκες επιχειρηματίες με εκατομμύρια δεν υπάρχουν»





Περί θεσμοθέτησης κινήτρων για την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα ήταν η συζήτηση στην διάρκεια εκδήλωσης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου-International Chamber of Commerce.

20 Ιαν 2020

ΟΛΠ: «Πράσινο φως» στο έργο για τη νέα προβλήτα κρουαζιέρας

Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την έναρξη των έργων κατασκευής νέας προβλήτας για την κρουαζιέρα από ΟΛΠ.
Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο  Διοικήσεων του ΟΛΠ στο οποίο συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΟΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλος, ο ανώτερος σύμβουλος διοίκησης που εκπροσωπεί το ΤΑΙΠΕΔ και οι αναπληρωτές διευθύνοντες που είναι επικεφαλής των τμημάτων,  ενέκρινε να προχωρήσει η διοίκηση  στην υπογραφή της σύμβασης με τον μειοδότη για την επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας στο Παλατάκι.

Φαφαλιός: Oι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ θα δημιουργήσουν αβεβαιότητα,

Στις  προοπτικές του παγκόσμιου εμπορίου, το 90% του  οποίου μεταφέρεται δια θαλάσσης, στους εμπορικούς πολέμους των ΗΠΑ, στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στο Brexit, στην ισχύ από 1η Ιανουαρίου της νέας νομοθεσίας για τα καύσιμο με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο και στη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας ισχυρής  της ελληνόκτητης ναυτιλίας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αναφέρθηκε  ο Χαράλαμπος Φαφαλιός,  πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co operation Committee).

Το Ιράν δεν κλείνει τα Στενά του Ορμούζ αλλά οι ναυτιλιακές επαγρυπνούν

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος να κλείσουν οι Ιρανοί τα στενά του Ορμούζ – μία εξέλιξη την οποία φοβούνται τις τελευταίες ημέρες οι παροικούντες τη ναυτιλία.

M/MARITIME: Παρέλαβε ένα ακόμη νεότευκτο φορτηγό πλοίο

Ενισχύει τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά τον στόλο της η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία M/MARITIME.
Ειδικότερα την περασμένη εβδομάδα παρέλαβε το νεότευκτο «FEDRA.GR», πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου Handysize  και πλέον έχει  υπό την διαχείρισή της  στόλο με 17 νεότευκτα φορτηγά πλοίων, υψηλών προδιαγραφών τα οποία έχουν ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου της είναι τα δύο έτη.

Ralph Lauren, Puma και άλλοι κολοσσοί «φεύγουν» από την Αρκτική

Η περιβαλλοντική απειλή για την Αρκτική από το λιώσιμο των πάγων και την αύξηση των πλόων κυρίως εμπορικών πλοίων από το βόρειο πέρασμα που συντομεύει το ταξίδι άρα αυξάνονται τα  κέρδη και μειώνονται τα κόστη, ευαισθητοποίησε μεγάλα brands της παγκόσμιας οικονομίας.

Νίκος Βαφειάς: Δυναμικό άνοιγμα σε πλοία μεταφοράς υγραερίου

Ο Νίκος Βαφειάς αφουγκράστηκε εγκαίρως τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται στη μεταφορά ενέργειας παγκοσμίως και έκανε την κίνησή του γρήγορα και αθόρυβα. Πιο συγκεκριμένα, η Stealth Maritime, η ιδιωτική εταιρεία δεξαμενόπλοιων του ομίλου Βαφειά, η οποία συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας, επένδυσε συνολικά 126 εκατ. δολάρια για την απόκτηση δύο υπό ναυπήγηση πλοίων LPG σε ιαπωνικές γιάρδες και τριών μεταχειρισμένων, χωρητικότητας 35.000 κυβικών μέτρων (Medium Size Gas Carrier), ναυπηγημένων στη Hyundai της Νοτίου Κορέας.

17 Ιαν 2020

Και δεύτερο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο μέσα στον Ιανουάριο για την Capital του Μαρινάκη






Το δεξαμενόπλοιο πλοίο M/TAristofanis’,  μεταφοράς αργού πετρελαίου, τύπου eco type, χωρητικότητας 115.000 τόνων dwt, παρέλαβε σήμερα η  Capital Ship Management Corp. σήμερα  από τα ναυπηγεία Daehan Shipbuilding Co., Ltd, στη Ν. Κορέα. Είναι το δεύτερο από δύο αδελφά πλοία που παραλαμβάνει η εταιρία τον Ιανουάριο του 2020.

Έκοψε την πίτα του το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας


Την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΛ.Ι.Ν.Τ, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον,
η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2020 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας.