31 Οκτ 2014

The fighting temeraire debarks at Perama




A genuine copy of The Fighting Temeraire of J. M. W. Turner was presented by Hellenic Lloyd’s SA to the Spanopoulos Group on the occasion of the inauguration of the new shipyard of the Group at Perama. The present was handed to Messrs. Ignatios and Michalis Spanopoulos during a press event organised at the shipyard’s new facilities on Wednesday the 29th of October.   

Δέκατη στην παγκόσμια λίστα των αναζητήσεων τουριστών η Ελλάδα

Στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως περιλαμβάνεται η Ελλάδα, με βάση την τελευταία έρευνα ''Global Travel Insights Report'', της αμερικανικής πλατφόρμας Sojern, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία και  παρέχει πληροφορίες στις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Δεν πουλήθηκε ούτε ένα δεξαμενόπλοιο την περασμένη εβδομάδα

Yποτονική ήταν η  δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε:
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Ιστιοπλοία: Παγκόσμιος πρωταθλήτης ο πιτσιρικάς Δημήτρης Παπαδημητρίου στα optimist

Με ένα χάλκινο μετάλλιο στα αγόρι ακαι μια 9η θεση στα κορίτσια επιστρέφει αύριο Σάββατο η εθνική ομάδων optimist από την Αργεντινή όπου διεξήχθη το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία αυτή. Αναλυτικά τα  αποτελέσματα:

Lloyd’s Register: Technology focus & innovation, Common Structural Rules and the N/B market in China





 Lloyd’s Register’s Hellenic Advisory Committee met on Tuesday 21 October 2014 at the Grand Bretagne Hotel, Athens.



In his opening comments, Richard Sadler Lloyd’s Register CEO summarised a good year of LR Group activity – which has seen turnover exceed £1Bn for the first time in the Group’s history, representing a significant milestone towards future growth plans.

Πειραιάς: Πύλη Πολιτισμού και Τουρισμού



Με τη συμμετοχή 59 γραφείων και εταιρειών στον Ανοιχτό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Προσχεδίων για το έργο “Ανασχεδιασμός του υπάρχοντος κτιρίου στο Καστράκι (Ηετιώνιες Πύλες), ανάπλαση της χερσαίας ζώνης σε πάρκο και υπόγειο χώρο στάθμευσης και μετατροπής του κτιρίου σε Αρχαιολογικό Θεματικό Μουσείο Πειραιά”, ξεκινάει την Παρασκευή 31.10.2014 τις εργασίες της η Κριτική Επιτροπή του έργου.

30 Οκτ 2014

Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για τις μετεγγραφές των νεοεισαγόμενων σπουδαστών ΑΕΝ

Tην υλοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μετεγγραφών που υπέβαλαν οι νεοεισαγόμενοι σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να διεκδικήσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση ως Αξιωματικοί Ε.Ν

Πρότασης Κανονισμού της Ε.Ε. για την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών



        
 Με τα θέματα της Πρότασης Κανονισμού της Ε.Ε. για την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τις θέσεις που θα υποστηριχθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕSPO (Οργανισμός Λιμένων Ευρώπης), ασχολήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων της  ΟΛΠ Α.Ε.

Ναυλαγορά: Άνοδος προς το φράγμα των 1.500 μονάδων λόγω της Κίνας

Το φράγμα των 1.400 μονάδων έσπασε ο δείκτης της ναυλαγοράς και έχει αρχίσει να κινείται προς τις 1.500. Χθες ανέβηκε κατά 33 μονάδες και έκλεισε στις 1.428.

Η θετική πορεία του δείκτη ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου με κύριο χαρακτηριστικό την άνοδο των πλοίων μεγαλύτερου τονάζ, ήτοι των Capes και των Panamax, ενώ αρνητική ήταν η πορεία των Supramax και Handymax.

Louis Cruises: To έργο καινοτομίας «Lynceus» κερδίζει το Διεθνές Bραβείο Lloyds List

Η Louis Cruises με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι το έργο ‘Lynceus’ (το όνομα προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και αντιστοιχεί στο βασιλιά Λυγκέα που συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία), αναγνωρίστηκε από τα διεθνή βραβεία των Lloyd’s List ως μία εξαιρετικά καινοτόμα δράση.

Κλιμακώνεται ο αγώνας των εργαζομένων στα λιμάνια

Συνεχίζουν τον αγώνα κατά της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ και τον λεγόμενο Φιλικό Διακανονισμό μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.
Στα πλαίσια της κλιμάκωσης του αγώνα την Πέμπτη 6/11/2014 πραγματοποιούν πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση.

Τρεις επίκαιρες ερωτήσεις στον πρόεδρο του ΝΑΤ

Ο πρόεδρος του ΝΑΤ Γιώργος Θεοτοκάς απαντά σε τρεις επίκαιρες; ερωτήσεις που του έθεσαν τα Ναυτικά Χρονικά
1. Εισπράττει το ΝΑΤ τις εισφορές που προβλέπονται στο σύνολο της οργανικής σύνθεσης για τον απαιτούμενο αριθμό σπουδαστών όπως ορίζει η εγκριτική πράξη κάθε πλοίου;

29 Οκτ 2014

Εγκαίνια έκθεσης της HELMEPA με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες»



Την Έκθεση της HELMEPA με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες» εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μαζί με τον Πρόεδρο της HELMEPA, Δρ. Ι. Κούστα, τον Area Marine Manager του Lloyd΄s Register, Θ. Σταματέλλο, παρουσία και του Πρoέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη.

Mε φορητούς υπολογιστές (tablets) εφοδιάζεται το Λιμενικό για την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας



Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το Λιμενικό Σώμα ενισχύεται με ενενήντα (90) μικρούς φορητούς υπολογιστές (tablets), με στόχο την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των αλιευτικών δραστηριοτήτων και τον έγκαιρο εντοπισμό των έκνομων ενεργειών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για προσπάθεια πλήρoυς ιδιωτικοποίησης της ναυτικής εκπαίδευσης



Ανακοίνωση  του ΣΥΡΙΖΑ,

για  τα νομοθετήματα που έδωσε σε διαβούλευση το ΥΝΑ, προωθώντας την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση



Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δίνοντας στη δημόσια διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και σχέδια Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με τις ΝΕΚΕ (Ναυτική Επαγγελματική Κατάρτιση και Επιμόρφωση), προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης.

Σίφνος: Το πλοίο έφυγε από το λιμάνι με... πιρουέτα (βίντεο)

Με μία... πιρουέτα αποχαιρέτησε το λιμάνι των Καμαρών στην Σίφνο το Speedrunner 3, το οποίο ολοκλήρωσε τα δρομολόγιά του.

Στη Θεσσαλονίκη το AZAMARA Quest με 650 Αμερικανούς


 
 
Το κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest κατέπλευσε σήμερα στις 8 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενώ η αναχώρηση του είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 8 το βράδυ.

Blue Star Ferries: Εισιτήρια από 20€ το άτομο και από 37,50€ το Ι.Χ.




Η BLUE STAR FERRIES, στo πλαίσιo της καλύτερης εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών και των κατοίκων των νησιών, παρέχει μοναδικές εκπτώσεις και προσφορές στις γραμμές Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Χίου-Μυτιλήνης για ταξίδια από την 1η Νοεμβρίου 2014 έως και τις 27 Μαρτίου 2015.

Marine Tours: Από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους στη Ν.Α. Ευρώπη

Η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας είναι τεράστια δίνοντας ώθηση και σε τομείς που «ακουμπάνε» σε αυτή. Ένας  από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους στη νοτιοανατολική Ευρώπη  είναι ελληνικός και ξεκίνησε τη λειτουργία του  παρέχοντας υπηρεσίες σε ναυτιλιακές εταιρείες για τη μετακίνηση των ναυτικών τους.

«Μυθεύματα» τα περί εξαγοράς βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, είπε ο εφοπλιστής Μαρτίνος

Αναδημοσίευση
από το protothema.gr

Αρνήθηκε σύμφωνα με πληρηφορίες ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος - ενώπιον του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου – τη βασιμότητα του δημοσιεύματος για τον περιβόητο «κουμπαρά» εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

28 Οκτ 2014

Πρόβλεψη για αύξηση 25% στη διακίνηση κοντέινερ από τον Πειραιά

Η φετινή αύξηση της διαχείρισης φορτίων στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται εντυπωσιακή, με τη δραστηριότητα των εμπορευματοκιβωτίων να ξεχωρίζει. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Business Monitor International (ΒΜΙ), κατά το τρέχον έτος προβλέπεται να διακινηθούν 3,954 εκατ. εμπορευματοκιβώτια και από τις τρεις προβλήτες του λιμανιού, δηλαδή από την Προβλήτα Ι του ΟΛΠ και τις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που διαχειρίζεται η Cosco, μέσω της ΣΕΠ Α.Ε.

ΟΛΘ: Το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να δώσει το μονοπώλιο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει μαρίνα στο λιμάνι..

Του Δημήτρη Παφίλα 
για το newmoney.gr
Αναδημοσίευση 
 
Το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και η τροποποίηση (και η κύρωση από την Βουλή) της σύμβασης παραχώρησης του Δημοσίου είναι τα δυο "αγκάθια" στον διαγωνισμό του ΟΛΘ.

27 Οκτ 2014

Πωλήθηκε έναντι 31,2 εκ. ευρώ το BLUE STAR ITHAKI







Η ATTICA Α.Ε. Συμμετοχών ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την κυβέρνηση του Καναδά, για την πώληση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου BLUE STAR ITHAKI, έναντι συνολικού τιμήματος Ευρώ 31,2 εκατ. καταβλητέου τοις μετρητοίς.

Scrap: Οι End Buyers δεν μπαίνουν καν στον κόπο να προσφέρουν υψηλές τιμές

Τα πρώτα αποτελέσματα της σπέκουλας των προηγούμενων εβδομάδων από την πλευρά των Cash
Buyers είναι αρνητικά, καθώς λόγω των φθηνών εισαγωγών σιδήρου από την Κίνα, οι End Buyers
δεν μπαίνουν καν στον κόπο να προσφέρουν σε τόσο υψηλές τιμές και φυσικά το αποτέλεσμα είναι το πρόβλημα να μεταφέρεται στους πλοιοκτήτες οι οποίοι σιγά – σιγά έρχονται αντιμέτωποι με τη
λογική των επαναδιαπραγματεύσεων ;h ακόμα και των ακυρώσεων.

Να χαλαρώσουν για 12 – 24 μήνες οι δημοσιονομικοί κανόνες ώστε να ανακάμψει η Ευρώπη

Ανάλυση
G.Moundreas SA

Με το σκληρό πρόσωπο των αγορών ήρθε αντιμέτωπη την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρώπη,
καθώς βιώσαμε ένα διήμερο έντονης πτώσης των χρηματιστηριακών αγορών αλλά και αύξησης των
επιτοκίων δανεισμού (Spreads) με πρόφαση την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά η βαθύτερη αιτία είναι η
αποτυχία της Ευρώπης στο να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη διολίσθηση της Ευρωπαϊκής
οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου και του σκληρού πυρήνα, προσφέροντας έτσι απλόχερα στις
αγορές την ευκαιρία για αποκόμιση κερδών που ούτως ή άλλως αυτός είναι και ο στόχος τους.

25 Οκτ 2014

Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης: Από την Πάρις Χίλτον και το Χόλιγουντ στα καράβια της δυναστείας

Πώς ο γόνος με τα τατουάζ, τα ξέφρενα πάρτυ και την άστατη προσωπική ζωή αποφάσισε να κλείσει την πόρτα στη σόουμπιζ αναλαμβάνοντας τα ηνία της ναυτιλιακής εταιρείας του παππού του, του θρυλικού καπετάν Γιάννη Λάτση

Ναυτιλία: Φορολογικά προνόμια των ευρωπαϊκών κρατών




Την ώρα που στην Ελλάδα γίνεται μεγάλη συζήτηση για το φορολογικό καθεστώς που αφορά τη ναυτιλία και το θέμα βρίσκεται στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, είναι πολλές οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν φορολογική νομοθεσία ευνοϊκότερη από την ελληνική.

24 Οκτ 2014

Η πορεία της εθνικής optimist στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αργεντινή

Στη Γενική Κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος optimist που διεξάγεται στην Αργεντινή  από την ελληνική ομάδα ο  Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι  στην 8η θέση, η Αριάδνη Σπανάκη στην 22η θέση (στη γενική κατάταξη αφού στους αγώνες τρέχουν μαζί αγόρια -κορίτσια στον ίδιο στίβο) και 5η στα κορίτσια, ο Ιάσων Κεφαλονίτης στην 60η θέση, ο Νικόλας Καραγιαννίδης στην 104η θέση και ο Τέλης Αθανασόπουλος στην 140η θέση.

Γ.Μιτάκης: Ταξιδεύοντας στη ρότα της διεθνούς καταξίωσης


 



Στην παγκόσμια γιορτή της ιστιοπλοΐας που θα πραγματοποιηθεί  από 26 έως 30 Νοεμβρίου στο Abu Dhabi, θα λάβει μέρος ο Γιάννης Μιτάκης. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος είναι προσκεκλημένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας, ISAF , ώστε να συμμετάσχει στον τελικό των τελικών.

Το 2014 η καλύτερη χρονιά για τα οικονομικά της ΟΛΘ ΑΕ





Περί τα 350.000 TEUs εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί το 2014 η διακίνηση των κοντέινερς από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ενώ το συμβατικό φορτίο αναμένεται ότι θα φτάσει στα 4,6 εκατ. τόνους.

Ο ιός Έμπολα επηρεάζει και τη ναυλαγορά

Συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα  ο δείκτης της ναυλαγοράς. Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να σταμάτησε  η επί 26 συνεχόμενες ημέρες πτωτική του πορεία όμως αυτή την εβδομάδα άρχισε τις διακυμάνσεις.

Νομοθετική ρύθμιση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τα δικαιώματα υπηρεσίας στα πλοία και τις προϋποθέσεις απόκτησης αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας

Ένα πάγιο αίτημα των φορέων της Ναυτιλιακής Κοινότητας που αφορά την αναγνώριση θαλάσσιας υπηρεσίας Ελλήνων Ναυτικών σε πλοία ξένης σημαίας, μη συμβεβλημένα με το Ν.Α.Τ., καθώς και της προσαρμογής των προϋποθέσεων απόκτησης αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας στις προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος υλοποιείται, κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

23 Οκτ 2014

Μέρισμα διανέμει η Capital Product Partners του Ευ Μαρινάκη

Τη διανομή μερίσματος για ένα ακόμη τρίμηνο ανακοίνωσε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά και πιο συγκεκριμένα στο  NASDAQ,  Capital Product Partners L.P., συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη.

Ολ. Κεφαλογιάννη: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ ετησίως στον τουρισμό την επόμενη πενταετία

Για ελκυστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται για σύγχρονες επενδύσεις στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σήμερα το πρωί στο Forum Economique Francophone που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Τι συζήτησαν οι άνθρωποι της Maersk με τον Α. Σαμαρά για ΟΛΠ και ΟΛΘ

O Αντιπρόεδρος της APM Terminals, Φρανσουά Ξαβιέ Ντελενκλός
Το ενεργό ενδιαφέρον της APM Terminals, θυγατρική της δανικής Moeler Maersk για τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Φρανσουά Ξαβιέ Ντελενκλός, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Λίγες οι αγοραπωλησίες πλοίων


Υποτονική ήταν  η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε:
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Παν.Τσάκος: "Οι μελλοντικές επενδύσεις να γίνονται με μέτρο και σωφροσύνη"

Η θέση της ναυτιλίας το 21ο αιώνα και οι προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν  για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος ήταν το θέμα το διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης σε συνεργασία με την Capital Link.

22 Οκτ 2014

Ιστιοπλοΐα: Πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη ο Κοκκαλάνης

Η πρώτη θέση την οποία κατάκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας «εκτόξευσε» τον Βύρωνα Κοκκαλάνη στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία RSX, στην ειδική βαθμολογία της ISAF.

Τι έβλεπε το απόγευμα ο ΥΝΑ Μ.Βαρβιτσιώτης από το γραφείο του στον Πειραιά....

Tη θέα που έχει από το γραφείο του στον  Πειραιά, μοιράστηκε μέσω twitter ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως έγραψε  ο ίδιος:

Συνάντηση του ΥΝΑ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών



Την πρόθεσή τους να στηρίξουν ενεργά τις εκστρατείες ενημέρωσης κοινωνικού περιεχομένου που σχεδιάζει να υλοποιήσει το Υπουργείο, εξέφρασαν σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκπρόσωποι από το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση αποκλεισμού της ΝΕΛ από τους δημόσιους διαγωνισμούς

Την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας που αποκλείει τη ΝΕΛ από δημόσιους διαγωνισμούς για διάστημα 12 μηνών και κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της εταιρείας υπέρ του Δημοσίου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, διατάσσει, με προσωρινή απόφασή του, το διοικητικό εφετείο Πειραιά.

Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»:“Shipping in the 21st Century–Preparing the Industry for the Future”



Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης διοργάνωσε σε συνεργασία με την Capital Link το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Shipping in the 21st Century–Preparing the Industry for the Future”. Το εν λόγω Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, 2014 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τους 850 παρευρισκομένους ενώ πλέον των 600 το παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου σε ζωντανή αναμετάδοση.

Οι προϋποθέσεις απόκτησης αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας και τα δικαιώματα υπηρεσίας στα πλοία

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, cptn Γιώργος Βλάχος
Η ΠΕΠΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Ένα πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, βρήκε επιτέλους τη ρότα του.
Αφορά τις προϋποθέσεις απόκτησης αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας και τα δικαιώματα υπηρεσίας στα πλοία ( ΦΕΚ 232/20 Οκτωβρίου 2014- Π.Δ.Υπ’αριθμ.141).Πιο συγκεκριμένα :

Mε Έλληνες εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στο LNG συναντήθηκε ο Γ. Μανιάτης

Συνάντηση με εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο ΥΠΕΚΑ, με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Διεθνή ναυτιλιακά κέντρα προσελκύουν ελληνικές εταιρείες

Σε «Κέρας της Αμάλθειας» έχει εξελιχθεί, παγκοσμίως, η ελληνική ναυτιλία με αποτέλεσμα όλα τα μεγάλα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα, παγκοσμίως να προσφέρουν γη και ύδωρ σε ελληνικών συμφερόντων εταιρείες προκειμένου να μεταφέρουν την έδρα τους εκεί. Ένα από τα βασικά κίνητρα που προσφέρουν είναι το φορολογικό πλαίσιο.

Απόβαση Carnival - Cosco στην Ελλάδα


Σε πρώτη φάση, και εφόσον επέλθει συμφωνία, κρουαζιερόπλοια συμφερόντων της Carnival, τα οποία θα ξεκινούν τα ταξίδια τους από την Ιταλία  θα πιάνουν στον ΟΛΠ και θα παραλαμβάνουν Κινέζους τουρίστες για να πραγματοποιούν κυκλικές κρουαζιέρες.

Αναδιάρθρωση δυνάμεων στην ακτοπλοΐα



Σε νέες πωλήσεις πλοίων αναμένεται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στο πλαίσιο εξορθολογισμού του στόλου και του τραπεζικού δανεισμού και βελτίωσης των οικονομικών τους αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα αρχίζουν να βλέπουν μείωση στο λειτουργικό κόστος λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

21 Οκτ 2014

Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια οι παράνομοι μετανάστες






H  απευθείας μεταφορά νεοεισερχόμενων από τα θαλάσσια σύνορα υπηκόων τρίτων χωρών στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου άρχισε μετά από αποφάσεις   του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την αποτελεσματική διαχείριση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης σε περιοχές που εντοπίζονται αυξανόμενες ροές.

Aκτοπλοϊα: Η μάχη των Χανίων

Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα  στα Χανιά αναμένεται να αναζωπυρωθεί η επιχειρηματική κόντρα στην ελληνική ακτοπλοία.
Μόλις κατακάθισε η σκόνη από την ανακοίνωση της επέκτασης συνεργασίας της ΑΝΕΚ με τον Όμιλο Attica  και από την,  μετά από λίγες ημέρες, λεκτική αντεπίθεση του Εμάνουλε Γκριμάλντι από την Ελούντα σε βάρος των δύο εταιρειών, φάνηκε που θα κονταροκτυπηθούν οι δύο πλευρές. Στα Χανιά, εκεί που έως τώρα δραστηριοποιείτο μόνο η ΑΝΕΚ.

Πώς ο Γ. Οικονόμου θα αποπληρώσει το δάνειο του Δεκεμβρίου

Η εταιρεία DryShips, συμφερόντων του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εξορύξεων OceanRig συμφώνησε να της χορηγήσει άμεσα ρευστότητα ύψους 120 εκατ. δολαρίων μέσω ενός βραχυπρόθεσμου δανείου χωρίς εξασφαλίσεις, που θα χρησιμοποιηθεί. αν κριθεί αναγκαίο, για να αποπληρώσει το 5% των μετατρέψιμων ομολογιών που λήγουν την 1η Δεκεμβρίου του 2014.

20 Οκτ 2014

ΟΛΠ: Στις 11 Νοεμβρίου η Γ.Σ. για την έγκριση του Φιλικού Διακανονισμού

Τη Σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων για την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, ώρα 10:00 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ με θέματα:
1. Υποβολή προς έγκριση του Σχεδίου Συμφωνητικού Β΄ Τροποποίησης μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ και την ανακαίνιση του Προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ με νέο εξοπλισμό, ύψους επένδυσης 230.000.000 Ευρώ.