6 Ιουλ 2017

Έντονη δράση στη δεύτερη ημέρα αγώνων του Corfu Challenge




Η δεύτερη αγωνιστική ημέρα του Corfu Challenge 2017 με Official Timepiece την Rolex, ολοκληρώθηκε με τις ιδανικότερες συνθήκες για ιστιοπλοΐα, συνθήκες που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα. Με τον άνεμο να κυμαίνεται μεταξύ 12 το ελάχιστο και 18 το μέγιστο κόμβους από βορειοδυτικές διευθύνσεις και χωρίς κύμα, με τον ήλιο να λούζει τα καταγάλανα νερά της Κέρκυρας σε ένα μαγευτικό πράσινο κυπαρισσί φόντο, τα σκάφη πήραν εκκίνηση στην ώρα τους, στις δύο το μεσημέρι ακριβώς.


Η σημερινή ιστιοδρομία επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη για τους ιστιοπλόους που βρέθηκαν στο νησί των Φαιάκων από όλο τον κόσμο για να αγωνιστούν σε έναν αντιπροσωπευτικό για τη χώρα μας θαλάσσιο στίβο. Η ιστιοδρομία της ημέρας ήταν παράκτια μήκους περίπου 20 ναυτικών μιλίων, με αρκετά σημεία στροφής, σε διάφορα σημεία της περιοχής, ώστε τα σκάφη να ταξιδέψουν σε όλες τις πλεύσεις κάνοντας χρήση και όλων των πανιών που διέθεταν.

Έπειτα από έντονη ιστιοπλοϊκή δράση και πολλές ανακατατάξεις, πρώτο με ασφαλή διαφορά έφτασε στον τερματισμό το Momo του Dieter Schoen, δεύτερο το Proteus του Γιώργου Σακελλάρη και τρίτο το Bella Mente του Hap Fauth.

Μετά τον τερματισμό, έγινε η απονομή των επάθλων της ημέρας στη Μαρίνα των Γουβιών όπου όλα τα πληρώματα ήταν κατενθουσιασμένα -και αυτό ήταν φανερό, όχι μόνο από την ξακουστή ελληνική φιλοξενία, αλλά και από τις εξαιρετικές ιστιοπλοϊκές συνθήκες, που είχαν τη χαρά να απολαύσουν.

Αύριο οι αγώνες θα συνεχιστούν με περισσότερες ιστιοδρομίες όρτσα – πρύμα και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο οπού ολοκληρώνεται η αγωνιστική δράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.