30 Απρ 2017

Ιστιοπλοία: Έγραψαν ιστορία τρεις έλληνες προπονητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με δυο χρυσά και ένα χάλκινο




Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου και ο Νίκος Δρούγκας φωτογραφίζονται για το protothema.gr λίγο μετά την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.


Protothema.gr
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η ελληνική ιστιοπλοία συνεχίζει να γράφει χρυσές σελίδες στον αθλητισμό. Αυτήτη φορά διέπρεψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  του Ιέρ της Γαλλίας. Εκεί ου οι χάλκινοι ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πήραν την τρίτη θέση στην κατηγορία 470  δείχνοντας ότι παραμένουμε σταθερά στην κορυφή μη επαναπαυόμενοι στην επιτυχία τους στο Ρίο.
Όμως τα ελληνικά χρώματα γνώρισαν μία ξεχωριστή διάκριση και στους προπονητές. Τρεις έλληνες ανέβηκαν στο… «βάθρο» κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια και το χάλκινο.

Ο Γ. Οικονόμου ανακοίνωσε τη νέα εποχή της Dryships

Την είσοδο στη νέα εποχή της Dryships ανακοίνωσε επισήμως ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας.
Πιο συγκεκριμένα, στην αγορά ενός φορτηγού πλοίου χωρητικότητας 82.129 τόνων DW έναντι 24 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Dryships του Γιώργου Οικονόμου. Το πλοίο τύπου Kamasarmax θα αγοραστεί με μετρητά και αναμένεται να παραδοθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.

29 Απρ 2017

Ο Αλέκος Γουλανδρής χρηματοδοτεί το όνειρο: Nα ξαναβγεί το "Αβέρωφ" στο Αιγαίο!

Ο δωρητής Αλέκος Γουλανδρής.
Ο Ανδριώτης εφοπλιστής - και ευεργέτης του νησιού - Αλέξανδρος Γουλανδρής, βρίσκεται πίσω από την φιλόδοξη προσπάθεια, να ξαναβγεί στο Αιγαίο το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», που υπήρξε σύμβολο νίκης και ναυτικής κυριαρχίας.

Yπηρεσίες πιστοποιημένης λιμενικής κατάρτισης

     
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.ΛΙΜ.Ε. και του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης “ΕΞΑΝΤΑΣ”, στην κοινή τους Συνεδρίαση που έγινε σήμερα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκτός από τα τρέχοντα θέματα λιμενικής διακυβέρνησης που τους απασχόλησαν, ενημερώθηκαν και ανακοινώνουν την πιστοποίηση του Ι.Λ.Κ. “ΕΞΑΝΤΑΣ” από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ως Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, καθώς και τη διαχειριστική επάρκεια ΕΛΟΤ 1429:2008, κατηγορίας Γ΄.

Επίσκεψη του Mr. Liu Qibao στην ΟΛΠ Α.Ε.



Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο MrLiu Qibao, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Κ., στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

28 Απρ 2017

Ενισχύεται η διμερής ναυτιλιακή συνεργασία Ελλάδας - Ιράκ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών του Ιράκ κ. Kadhum Finjan Al Hamami, επικεφαλής πολυμελούς ιρακινής αντιπροσωπείας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναβάθμιση των διμερών εμπορικών  και ναυτιλιακών σχέσεων των δύο χωρών, αποδίδοντας προτεραιότητα στη ναυτιλία, τις λιμενικές υποδομές και τη διεθνή συνεργασία στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Αύξηση καθαρών κερδών για την Capital Product Partners του Β.Μαρινάκη




Αύξηση κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2017 σημείωσε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Capital L.P. Ειδικότερα τα κέρδη ανήλθαν στα 12,3 εκατομμύρια δολάρια έναντι 12,1 εκατομμυρίων το αντίστοιχο  τρίμηνο του 2016.
Το μέρισμα είναι 0,08 ανά μετοχή αμετάβλητο σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του  2016 αλλά ένα σέντ πιο κάτω από τα ο 0,09 το δ’ τρίμηνο του 2016.  

Νέα «δολοφονία» θαλάσσιας χελώνας στη Νάξο!


Επέστρεψαν δριμύτεροι οι «δολοφόνοι» θαλάσσιων χελωνών στη Νάξο, προκαλώντας - για ακόμη μια φορά - οργή και αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία του νησιού.

Μια θηλυκή θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta, με μήκος καβουκιού 64 εκ., βρέθηκε χθες νεκρή στην παραλία του Ορκού. Το κεφάλι της χελώνας είναι αλλοιωμένο, ενώ τα πίσω πόδια και το καβούκι είναι ακέραια.

Μινωϊκές-Τροποποίηση δρομολογίων λόγω Πρωτομαγιάς




Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας και τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε αυτή την Δευτέρα 01.05.2017 (από 00:01 έως 24:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής τροποποιούνται ως ακολούθως:

Γραμμή Κρήτης

ΟΛΘ: Πτώση του τζίρου το 2016 - Στα 14 εκατ. τα κέρδη

Ο κύκλος εργασιών του ΟΛΘ για το 2016 ανήλθε σε 48.061.529 ευρώ έναντι των 50.881.605 ευρώ του 2015, σημειώνοντας μείωση 5,54% και ανακάμπτοντας σημαντικά από τις ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις του 1ου εξαμήνου.

Η Cosco πιο κοντά στην απόκτηση των ναυπηγείων Ελευσίνας - Σύρου

Την πρόθεση του κινεζικού ναυτιλιακού ομίλου Cosco να εμπλακεί στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, και πιο συγκεκριμένα στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου, αποκάλυψε ο υφυπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας απατώντας σε ερωτήσεις μελών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Πρωταθλητισμό κάνει το λιμάνι του Πειραιά σε κρουαζιέρα-containers



Σε τροχιά πρωταθλητισμού βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά τόσο το εμπορικό όσο και το επιβατηγό. Και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα αφού  οι προοπτικές είναι ευοίωνες.
Στην κρουαζιέρα το 2016 ο Πειραιάς σημείωσε   σημαντική άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κινήσεις επιβατών, και βρέθηκε στην 7η θέση των μεγαλύτερων λιμένων κρουαζιέρας της Μεσογείου. 

27 Απρ 2017

FRONTEX: Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε τη διενέργεια αξιολόγησης των υπηρεσιών εποπτείας των συνόρων





Την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στη φύλαξη των θαλασσίων και των χερσαίων συνόρων της, τόνισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί, κατά την σημερινή επίσκεψή του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σταθερά πρώτοι μετά από 6 ιστιοδρομίες οι Μάντης-Καγιαλής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα



Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν  στο παγκόσμιο κύπελλο Ιστιοπλοίας που πραγματοποιείται στο Ιέρ οι  Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470.

Σύγκρουση ρωσικού πολεμικού πλοίου με εμπορικό στον Βόσπορο

Κατασκοπευτικό πλοίο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού συγκρούστηκε με άλλο σκάφος, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, κοντά στο Κιουμκιόι, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.
Η σύγκρουση έγινε 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τα στενά στο Βόσπορο. Το δεύτερο πλοίο, ονόματι Youzarsif H., με σημαία Τόγκο, φέρεται να ήταν φορτηγό που μετέφερε ζώα.

Το 20% αποκτά ο Σαββίδης στην νέα εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον ΟΛΘ




Νέα εταιρεία θα συστήσουν οι συμμετέχοντας στην κοινοπραξία που απέκτησε το 67% της ΟΛΘ ΑΕ έως το 2051.   Τα ποσοστά θα αλλάξουν και ο Ιβάν Σαββίδης θα κατέχει το 20% αντί του 15% που είχε σε πρώτη φάση.
Αναλυτικά τα ποσοστά θα είναι: DIEP: 47%, TERMINAL LINK -the terminal branch of CMA CGM Group: 33%, BELTERRA INVESTMENT: 20%.

Ξεκίνησε η εκστρατεία HELMEPA-Lloyd’s Register Foundation στη Σπάρτη




Eγκαινιάστηκε την Τρίτη 25 Απριλίου στη Σπάρτη η Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες» που φιλοξενείται μέχρι την 9 Μαΐου στην αίθουσα «Λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου» του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η Έκθεση αποτελεί μέρος της «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» που πραγματοποιεί η HELMEPA σε 14 πόλεις και νησιά της Ελλάδος με την υποστήριξη του βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF)*. Την εκστρατεία στη Σπάρτη έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Π.Ε. Λακωνίας/ Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μπαράζ τοποθετήσεων σε VLCC από Έλληνες

Νέες παραγγελίες σε δεξαμενόπλοια τοποθετούν παραδοσιακοί Έλληνες εφοπλιστές, καθώς οι τιμές ναυπήγησης, ειδικά για τα Very Large Crude carriers (VLCC), βρίσκονται στα χαμηλά των 13 τελευταίων ετών.

Σε τρίτη μαζική αγορά προχώρησε η Navios Partners με 14 πλοία

Για μία ακόμη φορά η Αγγελική Φράγκου και ο όμιλος Navios προχωρεί σε μαζική αγορά πλοίων, αξιοποιώντας ευκαιρίες που προσφέρονται λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άλλες ναυτιλιακές εταιρείες. 

Αν.Βαμβακίδης: Πρώτο λιμάνι της Μεσογείου θα έχει κάνει τον Πειραιά έως το 2019 η Cosco



εμπορικός διευθυντής της ΣΕΠ Α.Ε.  Αναστάσιος Βαμβακίδης 


Το σύνθημα  «sky is the limit»- ο ουρανός είναι το όριο, εκφράζει τη στρατηγική  της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά.  Στόχος είναι να βρεθεί το… «Porto Leone»  στην πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα εμπορικά λιμάνια της Μεσογείου έως το 2019.

26 Απρ 2017

Up Date: Σταθερά πρώτοι οι Μάντης-Καγιαλής μετά και τη 2η ημέρα αγώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοίας

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιούν  οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής τους σπουδαίους διεθνείς αγώνες του Ιέρ που γίνονται στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου.

Δικαστική δικαίωση για τη διοίκηση της HSW στην κόντρα με τις Μινωϊκές Γραμμές



 
Ο διευθύνων σύμβουλος της HSW, Αντώνης Αγαπητός 
Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η κόντρα μεταξύ του Ομίλου Γκριμάλντι μέσω της θυγατρικής του Minoan Lines που είναι μεγαλομέτοχος με 48,53% της HSW, με τη διοίκηση της εταιρείας την οποία ελέγχει η τράπεζα Πειραιώς. Αιτία ήταν οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση  της εταιρείας που αφορούν  το κόστος μετασκευής-επισκευής τριών  πλοίων, του Νήσος Σάμος- Νήσος Ρόδος , Hellenic Highspeed καθώς και για το τίμημα πώλησης του Highspeed 6.  

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά




Εγκαινιάστηκε σήμερα  το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο  υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε: 

“5th Maritime Trends Conference”: Οι προοπτικές στη Ναυτιλία

                                      

Για 5η συνεχή χρονιά, η Marine Tours διοργανώνει το Συνέδριο Ναυτιλίας “Maritime Trends Conference 2017”, το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου 2017, στο ξενοδοχείο Metropolitan, υπό την Ακαδημαϊκή Υποστήριξη του Deree – The American College of Greece και Alba Graduate Business School.
Η  διοργάνωση έχει ως στόχο την ενημέρωση των στελεχών του Κλάδου, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και τις προοπτικές στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της Ναυτιλίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σύγχρονα πρότυπα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Up Date:Ιστιοπλοία: Στην κορυφή παραμένουν Μάντης -Καγιαλής μετά και τη 2η ημέρα αγώνων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοίας στο Ιέρ



Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιούν  οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής τους σπουδαίους διεθνείς αγώνες του Ιέρ που γίνονται στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ναυτιλιακό Σεμινάριο: “TANKERS CHARTERING”

Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, 2016-2017,  διοργανώνει ο Σύνδεσμός Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων. Αφορά στελέχη και εκπαιδευόμενους Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, καθώς και φοιτητές και σπουδαστές Ναυτιλιακών και γενικά όλους όσους έχουν ενδιαφέρον για το επάγγελμα του ναυλομεσίτη.
Το θέμα του σεμιναρίου είναι:

East Med Yacht Show: Στον Πειραιά μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις διεθνώς για τον θαλάσσιο τουρισμό






Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό, την  East Med Yacht Show ποπυ διοργανώνεται για 16η φορά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο τουρισμός, η θάλασσα και η ναυτιλία αποτελούν για εμάς βασικούς άξονες για την ανάπτυξη του Πειραιά.

Το θωρηκτό "Γ.Αβέρωφ" στα Ελληνικά Ναυπηγεία για συντήρηση

Το θρύλικο θωρηκτό "Γ.ΑβέρωΦ" ρυμουλκήθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία για εργασίες συντήρησης. Για την εκτέλεση των εργασιών που θα διαρκέσουν 2 μήνες, έχουν εξασφαλισθεί χορηγίες που θα καλύψουν μέρος των αναγκών προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Γερμανικά ΜΜΕ: Σε κονσόρτσιουμ γερμανικής διοίκησης ο ΟΛΘ

Η είδηση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σχολιάζεται εκτενώς από τα γερμανικά ΜΜΕ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Ομάδα επενδυτών γερμανικής διοίκησης επιδιώκει να αναλάβει το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι της Ελλάδας. Το επενδυτικό σχήμα κατέθεσε την καλύτερη προσφορά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε το ελληνικό ταμείο ιδιωτικοποιήσεων».

25 Απρ 2017

Ελληνικό νηολόγιο: Μειώνονται τα πλοία αυξάνει η χωρητικότητα






Σε μία  «ουδέτερη» κατάσταση βρίσκεται το ελληνικό νηολόγιο αφού δεν καταφέρνει να προσελκύσει πολλά πλοία ούτε να πείσει τους έλληνες πλοιοκτήτες να υψώσουν τη γαλανόλευκη σε κάποια από τα δικά τους που είναι σήμερα υπό ξένη σημαία.

Ποια είναι η CMA που αποκτά τον ΟΛΘ

Ο γαλλικός όμιλος της CMA –CGM είναι ο τρίτος παγκοσμίως σε δυναμική και είναι συμφερόντων της οικογενείας Σαντέ. Μαζί με τις θυγατρικές του, μεταφέρει πάνω από 18 εκατ. εμπορευματοκιβώτια. Ο όμιλος, δραστηριοποιείται στην διαχείριση Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων-terminals μέσω των θυγατρικών CMA Terminals και Τerminal Link.

Propeller Club: Τα σχέδια για ελληνικο-ιταλική συνεργασία στη Ναυτιλία






Η είσοδος του  Ομίλου Γκριμάλντι στην ελληνική ακτοπλοία και η πρωτοκαθεδρία που απέκτησε ο Όμιλός του στην Αδριατική μετατρέποντας σε παρελθόν, ένδοξο μεν, παρελθόν δε,  την ελληνική αυτοκρατορία στη θάλασσα αυτή  ίσως είναι η ευκαιρία να έρθουν οι δύο χώρες πιο κοντά όσο αφορά τις συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ειδικά με την κινεζική ναυτιλία να κάνει επέλαση η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα  κάνει πιο ανταγωνιστική την ευρωπαϊκή  ναυτιλία η οποία καλείται να αντέξει στους δυνατούς εξ ανατολών  εμπορικούς ανέμους  οι οποίοι σαρώνουν τη δύση.

Ιστιοπλοία: Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Techno


Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Bic Techno 293 και Bic Techno 293 Plus  διοργάνωσε ο ΝΑΟ Βάρης–Βάρκιζας. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν να γίνουν σπουδαίοι αγώνες και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Seanergy Maritime: Διευρύνει το διοικητικό της συμβούλιο στα πέντε μέλη



Το διορισμό του Ιωάννη Κάρτσωνα, ως μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου, από τις 4 Μαΐου 2017 ανακοίνωσε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Seanergy Maritime Holdings Corp
Πρόκειται για στέλεχος με  περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στα χρηματοοικονομικά και στη διαχείριση κεφαλαίων.

24 Απρ 2017

Φωτογραφίες: Το πλοίο «Παναγία Πάρου» βούλιαξε σε λιμάνι της Ισπανίας

Βρισκόταν εγκαταλελειμμένο και παροπλισμένο στο λιμάνι του Algeciras εδώ και τέσσερα χρόνια

Το πάλαι ποτέ δημοφιλές ταχύπλοο πλοίο της NEL LINES, «Παναγιά Πάρου» το οποίο βρισκόταν εγκαταλελειμμένο και παροπλισμένο στο λιμάνι του Algeciras στην Ισπανία, εδώ και τέσσερα χρόνια τώρα, παρουσίασε εισροή υδάτων. Το πλοίο αρχικά κάθισε με την πρύμνη στο βυθό και στη συνέχεια ανατράπηκε με την αριστερή πλευρά του και να μισοβυθιστεί. Για το συμβάν πιθανότατα ευθύνεται η κακή κατάσταση του σκάφους.

Στη DIEP καταλήγει ο ΟΛΘ έναντι €231,9 εκατ.


Στο σχήμα της Deutsche Invest Equity Partners (DIEP) όπου συμμετέχει στο σχήμα αυτό και ο Ιβάν Σαββίδης  κατέληξε ο ΟΛΘ έναντι 231,9 εκατομμυρίων ευρώ.  Η βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε ε έχει μεγαλύτερη του 10% διαφορά από τον δεύτερο. Αυτό σημαίνει ότι παίρνει τον έλεγχο του ΟΛΘ.

Π.Κυπριανού: "'Έχουμε κάνει την προσφορά μας για την HSW και περιμένουμε"


Για τις εξελίξεις στην ΗSW τον πλήρη της οποίας θέλει να πάρει ο Όμιλος Γκριμάλντι μέσω των Μινωϊκών που κατέχουν ήδη το 48,5% ο Πωλ Κυπριανού υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Ομίλου Grimaldi δήλωσε:

Π.Κυπριανού: Περισσότερα φορτία, λιγότεροι επιβάτες με τα πλοία της επόμενης γενιάς



Την αλλαγή πολιτικής των ναυτιλιακών εταιρειών που ασχολούνται με   επιβατηγό ναυτιλία προέβλεψε ο Πώλ Κυπριανού  υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Ομίλου Grimaldi στο πλαίσιο της συνάντησης των 22 Propeller Clubs της Ιταλίας  με το  Propeller Club Πειραιά που πραγματοποιήθηκες στο «Knossos Palace».

ΟΛΘ: Αποσφραγίζονται οι βελτιωμένες προτάσεις από το ΤΑΙΠΕΔ

Στις 14.00 σήμερα αποσφραγίζονται από το ΤΑΙΠΕΔ οι βελτιωμένες οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ.
Υπενθυμίζεται ότι βελτιωμένες οικονομικές προσφορές υπέβαλαν οι:

6ος ο Α.Μόνος στο ευρωπαϊκό Laser 4,7 της Ισπανίας



Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Έλληνες αθλητές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υouth Laser  4,7 που ολοκληρώθηκε με 11 ιστιοδρομίες  στην Ισπανία.

Ιστιοπλοία: Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser Radial αγοριών

Με διοργανωτή  τον ΝΑΟΚΘ πραγματοποιήθηκε  στη Θεσσαλονίκη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser Radial αγοριών με την συμμετοχή 69 σκαφών.

Ιστιοπλοία: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Aegina Challenge


Υπό την αιγίδα του δήμου Αίγινας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου Αίγινας, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Aegina Challenge! Για δυο ημέρες, στις 22 και 23 Απριλίου, το λιμάνι του νησιού έγινε μια μεγάλη κερκίδα και το κοινό απόλαυσε ένα μοναδικό θέαμα! 8 ομάδες ζωγράφισαν πάνω σε έναν μοναδικό καμβά μέσα στο γραφικό λιμάνι της Αίγινας και λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου και του στενού συναγωνισμού, το ενδιαφέρον όλων κρατήθηκε ψηλά μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

ΠΝΟ: Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία την Πρωτομαγιά

Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την συμμετοχή της στην Εργατική Πρωτομαγιά 2017, με 24ωρη Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Δευτέρα 1 Μαΐου 2017, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας.

Ιστιοπλοία: Εντυπωσιακό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420 στην Πάρο



Στην Πάρο πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας 420. Με τηνένταση του αέρα τις περισσότερες ημέρες να φθάνει τα 5 μποφόρ οι ιστιοπλόοι δοκιμσαν τόσο τα δικά τους όρια όσο και τις αντοχές των σκαφών τους.  Μέσω του πανελληνίου βγήκε και η εθνική ομάδα.

«Επαγγελματίες εφοπλιστές» οι Έλληνες ανανεώνουν τους στόλους τους

Η ελληνόκτητος ναυτιλία διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της σε παγκόσμιο επίπεδο όχι γιατί έτυχε αλλά γιατί... πέτυχε.
Οι έλληνες πλοιοκτήτες κατά γενική ομολογία την αυγή του 21ου αιώνα που είναι η χρυσή εποχή για τον κλάδο με τους ναύλους που εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη έβγαλαν τεράστια κέρδη, τα οποία όμως επένδυσαν και πάλι στην αγορά με ναυπηγήσεις πλοίων και την απόκτηση μεταχειρισμένων μικρής ηλικίας. Επαναεπένδυσαν και αυτό ήταν το μεγάλο τους πλεονέκτημα την περίοδο της βαθειάς κρίσης που ακολούθησε.

Διήμερη Επίσκεψη των Propeller Club Ιταλίας Ελλάδας στον Πειραιά και κοινή Διημερίδα με το Propeller Club of Piraeus


Καλεσμένοι του Propeller Club Πειραιά, εκπρόσωποι των 22 Propeller Clubs της Ιταλίας έρχονται στην χώρα μας με σκοπό να συναντηθούν με τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας αλλά και των Propeller Clubs της Ελλάδος.  Ο Πρόεδρος των Propeller Clubs Ιταλίας, Umberto Masucci, ηγείται μίας ομάδας επιφανών εκπροσώπων της ιταλικής ναυτιλιακής οικογένειας συμπεριλαμβάνοντας  διευθυντικά στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, λιμενικών και ασφαλιστικών οργανισμών αλλά και ναυτιλιακών πανεπιστήμιων.

22 Απρ 2017

Παράτησε τη δουλειά του, έφτιαξε γιοτ και τώρα «βγάζει» $8.500 τη μέρα

Ο Έρικ Μπαρέτο μετακόμισε στη νοτιοανατολική Ασία από τη Βρετανία λόγω δουλειάς. Ο Μπαρέτο εργαζόταν ως στέλεχος σε πετρελαϊκή εταιρεία στην Ινδονησία, ωστόσο, τα σαββατοκύριακά του είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει την περιοχή, την οποία τελικά ερωτεύτηκε!
Κάπως έτσι ξεκίνησε, παράλληλα με την κανονική του δουλειά να χτίζει το γιοτ του, που ονόμασε Rascal, συνδυάζοντας την τοπική τέχνη με την δυτική πολυτέλεια. Τρία χρόνια αργότερα είχε φτιάξει ένα πολυτελέστατο γιοτ, 5 δωματίων, το οποίο φιλοξενούσε έως 10 άτομα και το χρέωνε 8.500 δολάρια τη νύχτα.

Αισιοδοξία για τις εταιρείες με containerships

Θετικές συνέπειες για τις ναυτιλιακές εταιρείες που διαθέτουν στόλους με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, όπως είναι η Costamare και η Seaspan Corporation, βλέπει η Morgan Stanley.

21 Απρ 2017

Ν. Σαντορινιός: Το ΥΝΑΝΠ στηρίζει έμπρακτα τα υδατοδρόμια



Στην ΕΡΑ Ρόδου και στην δημοσιογράφο κα. Χριστίνα Μέγα και Μαριέττα Γαβριηλιώτη, μίλησε σήμερα το πρωί ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του νομοθετικού πλαισίου, που ολοκληρώνεται, για την λειτουργία των υδατοδρομίων και εξήγησε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο ίδιος για την ταχύτερη έγκριση των σχετικών μελετών.
Απαντώντας στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τα υδατοδρόμια