29 Σεπ 2014

Ο Jim Clark πουλά το γρηγορότερο γιοτ στον κόσμο

Με ελληνικότατο όνομα το Αθηνά (Athena) είναι το γρηγορότερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο και ο ιδρυτής της Netscape, Jim Clark, αποφάσισε να το πουλήσει. Έτσι, όποιος επιθυμεί να συνδυλασει την περιπέτεια με την πολυτέλεια και έχει να διαθέσει 75 εκατ. δολάρια που ζητά ο ιδιοκτήτης του, μπορεί να το αποκτήσει και να κατακτήσει τους ωκεανούς.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα του υπερπολυτελούς γιοτ μήκους 90 μέτρων, είναι οι πέντε καμπίνες, η ταχύτητα των 18,5 κόμβων, αλλά και κάτι πιο ασυνήθιστο: δύο ανελκυστήρες που μπορούν να ανεβάσουν τους επιβαόνοντες μέχρι την κορυφλη του κεντρικού καταρτιού, απ' όπου θα μπορέσει να απολαύσεοι,μοναδική και ανεμπόδιστη θέα μέχρι τα πέρατα του ορίζοντα. Απαραίτητο το εκπαιδευμένο και έμπειρο πλήρωμα.

Ο 70χρονος σήμερα Clark είχε δηλώσει παλιότερα ότι, μετά από 28 χρόνια, έχει χορτάσει τους αγώνες Mediterranean - Caribbean circuit και θέλει πλέον να απολαύσει μια πιο ήρεμα ζωή στο πλευρό της πανέμορφης συζύγου του, Kristy Hinze και της μικρής του κόρης που πρέπει να είναι σήμερα 2-3 ετών. To 2012 είχε θέσει προς πώληση και ένα ρετιρέ στο Μαιάμι για 27 εκατ. δολάρια, καθώς κι άλλο ένα γιοτ για 37 εκατ. δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.