12 Μαΐ 2014

East Med Yacht Show-Poros 2014 Ένα σόου για τους λάτρεις του επαγγελματικού yachting



Από τις 2 έως τις 7 Μαίου ο Πόρος πλημμύρισε από επαγγελματικά yachts δίνοντας  την ευκαιρία σε yacht brokers, travel agents και tour operators από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν τα ξεχωριστά yachts και να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες τους.

To East Med Yacht Show-Poros 2014 διοργανώθηκε για 13η χρονιά από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τον Σύνδεσμο των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)  και του Δήμου Πόρου.
Τα 55 επαγγελματικά πολυτελή πλοία αναψυχής τα οποία ήταν δεμένα στο λιμάνι του Πόρου αποτέλεσαν πόλο έλξης τόσο για τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού όσο και για πληθώρα επισκεπτών.
Παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος και εγκαινίασε την έκθεση, οι Πρόεδροι των Συνδιαργανωτών κ.Γιώργος Κολίντζας (ΕΣΜΕΘ), κ.Αντώνης Στελλιάτος (ΕΠΕΣΤ) και κ.Λύσανδρος Τσιλίδης (ΗΑΤΤΑ), ο Γεν.Γραμματέας ΕΟΤ κ.Πάνος Λειβαδάς, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΠ κ.Γιώργος Ανωμερίτης, ο Πρόεδρος ΕΟΤ Δρ.Χρήστος Πάλης, ο Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ κ.Διονύσης Καλόφωνος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ.Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Γεν.Γραμματέας του ΣΕΤΕ κ.Γιώργος Βερνίκος, ο Α΄Υπαρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος κ.Θανάσης Χονδρονάσιος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αντιπλοίαρχος κ.Σαρηγιάννης, ο Αντιπλοίαρχος κ.Γιώργος Μπουμπόπουλος, ο Λιμενάρχης Πόρου κ.Αθηναίος, ο Αντιπερειάρχης Νήσων κ.Ιωάννης Κατσικάρης, οι Σύμβουλοι του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κα Ιωάννα Δοντά, Κα Κων/να Δημητρακοπούλου και ο κ.Ιωάννης Σακελαριάδης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ.Χατζηπέρος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πόρου κ.κ. Δημητριάδης και Σπυρίδων, οι καθηγήτριες Πανεπιστημίου Αιγαίου/Τμήμα Ναυτιλίας κα Μαρία Λεκάκου και κα Εύα Στεφανιδάκη μαζί ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου οι οποίοι πραγματοποίησαν επιστημονική μελέτη με θέμα τον Θαλάσσιο Τουρισμού,  οι πολιτικές αρχές του νησιού και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.
Στην έκθεση,  η οποία πλέον έχει παγκόσμια αναγνώριση  προβάλλοντας  τον ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό, την Ελλάδα αλλά και το νησί του Πόρου διεθνώς, επισκέφθηκαν για να δουν και να κλείσουν συμφωνίες,  ναυλομεσίτες από γραφεία της Ελλάδας και από πολλά μέρη του κόσμου όπως  Αγγλία, Αμερική, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Γαλλία, Μαγιόρκα, Ρωσία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Μονακό, Τουρκία, Ουκρανία και Κύπρο.
Την έκθεση συμπλήρωσαν περίπτερα με εταιρείες από το χώρο των ναυλώσεων αλλά και εταιρείες οι  οποίες παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό.
Δεξιώσεις, parties στα σκάφη και διάφορα events στα περίπτερα έδωσαν στους διοργανωτές, στους ναυλομεσίτες και στους επισκέπτες της έκθεσης ευκαιρίες για διασκέδαση, αλλά και για εποικοδομητικές συζητήσεις.
Κατά τη διάρκεια του 13rd East Med Yacht Show πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός Chef Competition.
Η τελετή βράβευσης  έγινε το βράδυ της Τρίτης 6 Μαίου στο Sirene Blue Resort  πριν το farewell gala.
Χορηγοί του East Med Yacht ShowPoros 2014 ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΝΕΕ), ο Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε., ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ Α.Ε.), ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (ΑΙΑ), η BEST OIL,
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το all4yachting.com, το Skipper on Deck, το περιοδικό Πλεύση, το Cyprus Yachting, The Sea Nation, το Χρήμα και Τουρισμός, το Fact, η εφημερίδα Maritime Economies, Boats & Yachting και το περιοδικό Θάλασσα & Τουρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.