21 Δεκ 2018

«Ημερίδα του Poseidon Med II στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης»



Το Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Poseidon Med II (PMII), πραγματοποίησε στο πλαίσιο των ετήσιων ενημερωτικών του δράσεων, ημερίδα στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Κρήτης. Θέμα της ημερίδας που διεξήχθη στις 12 Δεκεμβρίου 2018, ήταν η διαμόρφωση του απαραίτητου πλαισίου για την υιοθέτηση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) ως ναυτιλιακού καυσίμου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρύτανης κος Ν.Κατσαράκης και εν συνεχεία ακολούθησε χαιρετισμός του  Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του λιμένος Ηρακλείου, κου Α. Φιλιππή. Στην εκδήλωση παρέστησαν καθηγητές και φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και  εκπρόσωποι του λιμένα, αλλά και του λιμεναρχείου Ηρακλείου.    
Οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδα ΥΦΑ που μελετά το PMII (Μ. Φωτιάδου/ ΔΕΠΑ), οι μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων στο λιμένα Ηρακλείου (Α. Μητσοτάκης, ΕΚΕΤΑ) και η συμβολή των υποδομών ΥΦΑ μεγάλης κλίμακας (large scale LNG) της Ρεβυθούσας στην επιτυχή ανάπτυξη των υποδομών  ΥΦΑ μικρής κλίμακας (small scale LNG) στους λιμένες του  προγράμματος (Τ. Ελευθεριάδου, ΔΕΣΦΑ), ήταν μερικά από τα θέματα που ανέπτυξαν οι εταίροι του PMII. Παρουσιάστηκαν επίσης  οι μελέτες του προγράμματος  για  τη βέλτιστη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων ΥΦΑ μικρής κλίμακας  στο λιμένα Ηρακλείου (Α. Μπουτάτης, ROGAN), οι μελέτες για τη ναυπήγηση  και μετασκευή  πλοίων για χρήση  ΥΦΑ (Γ. Πρατικάκης, NAP) και το κανονιστικό πλαίσιο για την προμήθεια πλοίων με ΥΦΑ ως καύσιμο (Α. Κουβερτάρη, Lloyds Register).



 Τι είναι το πρόγραμμα Ρoseidon Med II;

Το πρόγραμμα Poseidon Med II αποτελεί τον οδικό χάρτη για την ευρεία υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ασφαλούς, περιβαλλοντικά φιλικού και βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου στη  ναυτιλία, ωθώντας τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ανατολική Μεσόγειο προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιείται σε τρεις χώρες –Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο-, και συμμετέχουν έξι Ευρωπαϊκά λιμάνια  (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία) και ο Τερματικός σταθμός ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται κορυφαίοι ειδικοί από τους κλάδους της ναυτιλίας, της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών για το σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης αποτελεσματικής εφοδιαστικής αλυσίδας  ΥΦΑ.
Την αποκλειστική ευθύνη της παρούσας έκδοσης φέρει ο συγγραφέας της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των περιεχομένων σ' αυτήν πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.