5 Σεπ 2018

Κουβέλης: Η ναυτιλία μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν




Συνέντευξη στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και στο δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο παραχώρησε σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2018, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι κέρδισαν τη συλλογική τους σύμβαση εργασίας με αύξηση 2% αναδρομικά από 1/1/2018 και μέχρι τέλους του έτους. Κατά συνέπεια η όποια άλλη διεκδίκηση και μάλιστα με αφετηρία το 2% θα αφορά την επόμενη χρονιά.»


Ερωτηθείς για τις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει στο χώρο της Ναυτιλίας υπογράμμισε: «Ένας από τους στόχους του υπουργείου είναι η διαφανής, η νόμιμη, η αποτελεσματική ανάπτυξη της ναυτιλίας. Η θάλασσα παρέχει φοβερές δυνατότητες ανάπτυξης και παρουσίας στο χώρος της οικονομίας με δυναμικότατο συντελεστή. Η ναυτιλία ειδικότερα σε ό,τι έχει σχέση με το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει συμμετοχή στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερη. Μέλημα μας είναι να στηρίξουμε την όποια προσπάθεια προκειμένου να έχουμε μια αναπτυγμένη ναυτιλία, βεβαιότατα με σταθερή αναφορά πάντοτε και στους ίδιους τους εργαζομένους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.