30 Αυγ 2017

Κάτι μοναδικό για την ιστιοπλοΐα ξεκινάει στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς






Μαθαίνοντας τα νέα σχέδια του ομίλου, ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης δήλωσε τα εξής:             
«2 Σεπτεμβρίου, είναι η μέρα που ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς βάζει πλώρη για να γίνει Παγκόσμιο πρότυπο στην ναυτική εκπαίδευση. Δημιουργεί μια ενιαία εκπαιδευτική οντότητα για όλες τις ηλικίες με βάρος στην οικογένεια που θα δημιουργήσει ένα νέο κεφάλαιο εκπαίδευση της ιστιοπλοΐας. Το καινοτόμο πρότυπο εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί από τον προπονητή Άκη Τσαρούχη, Διευθυντή εκπαίδευσης του ομίλου, αναμένεται να αναβαθμίσει την ναυτική εκπαίδευση στη χώρα και θέσει σε νέα επίπεδα τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται το άθλημα. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της έλειπε από τον χώρο και θα πάει το άθλημα πολλά βήματα μπροστά!»

Πυρήνας για το νέο εκπαιδευτικό πρότυπο είναι η οικογένεια. Έρευνες δείχνουν ότι η σημερινή οικογένεια περνά ολοένα και λιγότερο ποιοτικό χρόνο μαζί και δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για κοινή δραστηριότητα από τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα.
Όπως μια οικογένεια στην κεντρική ορεινή Ευρώπη θα περάσει το Σαββατοκύριακό της όλη μαζί στις πίστες, έτσι πλέον και η Ελληνική οικογένεια μπορεί να αρμενίζει, όλη μαζί, με ένα δομημένο πρόγραμμα ώστε να καλλιεργεί τις γνώσεις της στην ιστιοπλοΐα και να αθλείται.
Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς γίνεται το φιλόξενο μέρος που η οικογένεια θα αφιερώσει όση ώρα μπορεί και θέλει ώστε να μάθουν ιστιοπλοΐα όλα τα μέλη της και παράλληλα να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί στο ανανεωμένο εντευκτήριο του ομίλου.
Το νέο εκπαιδευτικό σύνολο απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, τον σωματότυπο και την ύπαρξη ή όχι εμπειρίας.
Ο νέος μαθητής θα κατατάσσεται σε ένα από τα εκπαιδευτικά σχήματα και θα χρησιμοποιεί τον ενδεδειγμένο για αυτόν εξοπλισμό ώστε η εκπαίδευσή του να είναι μια απολαυστική και αποδοτική εμπειρία!
Για παράδειγμα, ένα παιδί 8 ετών που είναι πολύ μεγαλόσωμο πιθανόν να δυσκολεύεται στο Optimist. Κάποιοι όμιλοι ίσως να μην το δεχτούν καν για εκπαίδευση. Στον ΙΟΠ, το παιδί αυτό θα μάθει ιστιοπλοΐα με άλλα, κατάλληλα για αυτό σκάφη και θα μπορέσει να χαρεί πραγματικά την ιστιοπλοΐα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΙΟΠ είναι διαχρονικά μια μηχανή παραγωγής Ολυμπιονικών και οι ακαδημίες του πρέπει να συνεχίσουν να τροφοδοτούν με νέο υλικό την μηχανή αυτή.
Το sailing spot, που ξεκίνησε πριν 6 μήνες ως ένα καινοτόμο τμήμα για ενήλικες γίνεται πλέον η πλατφόρμα εκπαίδευσης για όλη την οικογένεια!
Από τις 2 Σεπτεμβρίου,  τα μέλη μιας οικογένειας θα μπορούν να γραφτούν στο κατάλληλο για αυτά τμήμα:
  • Baby, για ηλικίες (4+) Το «προ-νήπιο» στη θάλασσα. Η βάση για όλα: Το παιδί πρέπει να την αγαπήσει! Το αντίστοιχο της baby πίστας του σκι!
  • Kids, για ηλικίες (7+) Εδώ κάθε παιδί μαθαίνει ιστιοπλοΐα σωστά. Χτίζει γνώση και εμπειρία ώστε, αν θέλει, να μπορεί να μπει σε αγωνιστική τροχιά!
  • Youth, για ηλικίες (12+) Τμήμα ειδικά φτιαγμένο για τις ανάγκες του εφήβου. Του προσφέρει την πρόκληση που χρειάζεται σεβόμενο τους περιορισμούς στον χρόνο του!
  • Adult, για ηλικίες (17+) Ένας μοναδικός τρόπος να χτίσει κανείς εμπειρία και να μάθει σωστά ιστιοπλοΐα μέσα από ένα πλούσιο σε εμπειρίες εκπαιδευτικό πρόγραμμα!
Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι προπονήσεις στο sailing spot. Οι εκπαιδευτές του θα είναι διαθέσιμοι να εξηγήσουν το νέο του σχήμα σε κάθε ενδιαφερόμενο και να απαντήσουν σε κάθε απορία που μπορεί να υπάρχει.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ομίλου 210 4225 076, 210 41 77 636 ή στην ιστοσελίδα: www.iop.gr/sailingspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.