26 Μαΐ 2016

Θ.Κόντες: 200 χιλ. λιγότεροι τουρίστες κρουαζιέρας στην Ελλάδα το 2016






Μπορεί η άφιξη μεγάλων και επιβλητικών κρουαζιερόπλοιων να την επικοινωνήσουν   τα ΜΜΕ και να δημιουργηθεί κλίμα αισιοδοξίας, ενόψει καλοκαιριού, όμως η πραγματικότητα δεν είναι ζωγραφισμένη με έντονα και ζωηρά χρώματα.

Υπολογίζεται ότι οι τουρίστες κρουαζιέρας για το 2016 θα είναι λιγότεροι κατά 200 χιλιάδες ενώ λιγότερες κατά 150 θα είναι και οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.    
Τα στοιχεία δίνει  ο Θεόδωρος Κόντες, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας:
« Θα σημειωθεί μικρή πτώση στον κλάδο στη  Μεσόγειο και από το 22,2% της πίτας που κατείχε πέρσι  θα κατέβει στο 21% το 2016» τόνισε αναφερόμενος στη Μεσόγειο ενώ για  την Ελλάδα υπογράμμισε:
« Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα θα έρθουν 150-200 χιλιάδες λιγότεροι τουρίστες κρουαζιέρας ενώ θα γίνουν 150 λιγότερες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων».
Επίσης αναφέρθηκε στην πρόθεση της Σαντορίνης να γίνει λιμάνι home porting και επεσήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν: « Η Σαντορίνη θέλει να κάνει home porting, αλλά δεν έχει τα κατάλληλα λιμάνια και τις υποδομές. Μέσα στο καλοκαίρι  θα υπάρξουν 22 ημέρες που θα είναι πολύ δύσκολες για το νησί αφού θα το επισκεφθούν περί τους 15.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση  τους οποίους όμως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το τελεφερίκ άρα υπάρχει το ενδεχόμενοι πολλοί να μην προλάβουν να κατέβουν στο νησί. Για την επίλυση του θέματος αυτού έχουμε ως ένωση  κάνει συναντήσεις με τους φορείς της Σαντορίνης».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.