8 Ιουν 2014

Διευρυμένη συμμετοχή της Ναυτιλίας στην οικονομία

Τη  διεύρυνση της συμμετοχής της Ναυτιλίας στην εθνική οικονομία έχει ως στόχο η κυβέρνηση. Όπως έχει αναπτυχθεί σήμερα η ναυτιλία συμμετέχει έμμεσα με 13 δισεκατομμύρια στο εθνικό ΑΕΠ και άμεσα και με 6,5 δισεκατομμύρια.

«Στόχος της πολιτικής μας είναι να διευρύνουμε τα οφέλη από τη φιλοξενία ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ναυτιλιακών κεφαλαίων και βέβαια των Ελλήνων εφοπλιστών στη χώρα, μέσα από τη δημιουργία συνεργιών, ανάπτυξη του shipping cluster και βέβαια διεύρυνση των οριζόντων μέσα από τις ναυτιλιακές επενδύσεις. Γι' αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε τη συνεργασία που έχουμε με όλους τους θεσμικούς φορείς» επισημαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή την παγκόσμια έκθεση ναυτιλίας που κλείνει σήμερα τις πύλες της.
 «Αυτό που προσπαθούμε να αναδείξουμε είναι  το θεσμικό πλαίσιο κάτω από το οποίο λειτουργεί η Ελληνική σημαία. Η σημαία μας στη ναυτιλία δεν είναι, πλέον, μια σημαία ευκαιρίας. Είναι μία σημαία ποιότητας. Έχοντας καταφέρει να μειώσουμε δραματικά το μέσο όρο ηλικίας των ελληνικών πλοίων και έχοντας προσπαθήσει μέσα από τη θεσμική αναδιοργάνωση του Υπουργείου, προσφέρουμε σήμερα σοβαρές, γρήγορες, υπεύθυνες και αναγνωρίσιμες παγκοσμίως υπηρεσίες προς τα πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία»  τόνισε ο ΥΝΑ και προσέθεσε:
«Παράλληλα, θέλουμε να αναδείξουμε και όλες τις άλλες δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες στη ναυτιλιακή κοινότητα. Είτε αφορούν το χώρο του θαλασσίου τουρισμού, είτε το χώρο της κρουαζιέρας. Και, τέλος, τις επενδυτικές ευκαιρίες, οι οποίες υπάρχουν μέσα από τη λειτουργία του shipping cluster, το οποίο μέσα στο νέο ΕΣΠΑ θα αναδειχθεί πολύ περισσότερο, όπως και μέσα από τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών».
Σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του ΥΝΑ με το Υπουργείο Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Ενέργειας της Κορέας: «Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή και σημαντική συνάντηση που έχει στόχο την δημιουργία ενός πλαισίου για τη διευκόλυνση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων στα κορεατικά ναυπηγεία. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι ότι στα πλοία που χτίζονται στην Κορέα -και δεν μιλάω μόνο για τα ελληνόκτητα πλοία, αλλά για όλα τα πλοία που χτίζονται στην Κορέα- είναι να χρησιμοποιούν υλικά και μηχανήματα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα» επισημαίνει ο υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.