4 Ιουν 2014

Επενδύσεις 37,5 δισ ευρώ ...στην Άπω Ανατολή για τη ναυπήγηση νέων πλοίων έκαναν οι Έλληνες εφοπλιστές απ' το 2010

Συνολικές επενδύσεις ύψους 37,5 δισ. ευρώ για τη ναυπήγηση νέων πλοίων έχουν πραγματοποιήσει οι Έλληνες πλοιοκτήτες από το 2010 έως σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων η BIMCO, μία απ' τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές ενώσεις πλοιοκτητών, διαχειριστών πλοίων και ναυλομεσιτών.
 
Σύμφωνα με αυτά οι Έλληνες εφοπλιστές, που μόνο φέτος έχουν υποβάλει 73 νέες παραγγελίες για πλοία συνολικής αξίας 3,1 δισ ευρώ, είναι οι πιο "επιθετικοί" επενδυτές στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά ξεπερνώντας τους Νορβηγούς και τους Κινέζους. 
 
Σύμφωνα με την Καθημερινή τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν τη διαπραγματευτική δύναμη που διαθέτουν παγκοσμίως πλέον οι Έλληνες εφοπλιστές, ωστόσο φανερώνουν και την αδυναμία της χώρας να εκμεταλλευθεί τα πλεονεκτήματα της αφού ούτε ένα σεντ από αυτές τις επενδύσεις κατευθύνθηκαν στα πολύπαθα ελληνικά ναυπηγεία. Και ειδικά σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα βούλιαζε στην κρίση δημιουργώντας επιπλέον 1 εκατ. εγγεγραμμένους ανέργους! 
 
Πλέον θα γίνει μία προσπάθεια από ελληνικές εταιρείες παραγωγής και προμήθεια εξαρτημάτων πλοίων, που συνασπίστηκαν δημιουργώντας την πρώτη ένωσης Ελλήνων κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού (HEMEXPO) να διευρύνουν τις πωλήσεις τους στα ναυπηγεία της Άπω Ανατολής, εκεί δηλαδή όπου ναυπηγούνται σήμερα τα ...ελληνικά πλοία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.