6 Μαΐ 2014

MCCL: Πλοιοκτήτρια του μεγαλύτερου ελληνικού «αυτοκινητάδικου»







Οι επενδύσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης, με σωστό σχεδιασμό και προοπτική είναι η λύση προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη. Η ναυτιλία αποτελεί έναν κατ’ εξοχήν βιομηχανικό κλάδο όπου οι έλληνες με εξωστρέφεια  κρατούν τα σκήπτρα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
 Μία από τις ελληνικές  εταιρείες που έχουν χαράξει την ρότα αυτή στον επενδυτικό της χάρτη είναι η η Mediterranean Car-Carriers Line (MCCL), μία από τις κορυφαίες feeder operator της Μεσογείου.

Πρόσφατα ενίσχυσε το στόλο της με δύο νέα πλοία φθάνοντας συνολικά τα επτά. Η μεγάλη έκπληξη ήταν η αγορά του τελευταίας τεχνολογίας πλοίου PCC «SEA HELLINIS»  χωρητικότητας περίπου 5.000 αυτοκίνητων
 Το πλοίο αυτό είναι το μεγαλύτερο «αυτοκινητάδικο» ελληνικής ιδιοκτησίας.
Είναι εξοπλισμένο με ότι τελειότερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία σήμερα.
 Το πλοίο θεωρείται  φιλικό προς το περιβάλλον τόσο για τις καινοτομίες που διαθέτει αλλά  προπάντων για τα Solar panels που του εξασφαλίζουν μέρος της αναγκαίας ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο!
 Το δεύτερο πλοίο που απέκτησε είναι το PCTC «SEA PATRIS» χωρητικότητας 3.600 αυτοκινήτων. Το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια τέλος Μαΐου.
 «Η Mccl, προχωράει τα επενδυτικά της σχέδια σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν το 2013. Η εταιρεία όχι μόνο πρωτοπορεί αλλά δικαιώνει την Ευρωπαϊκή βράβευση της ως THE SHIPPING COMPANY OF THE YEAR 2013» επισημαίνει ο   ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος  Γιώργος Καββάδας.
 «Ο κλάδος του αυτοκινήτου έχει επηρεαστεί αρνητικά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία έχει συγκεκριμένους στόχους και παρά τις αντίξοες συνθήκες στη Μεσόγειο βαδίζει πάνω σε συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα. Τα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας είναι πάντοτε με βάση τις απαιτήσεις των πελατών μας που στην παρούσα κατάσταση είναι η αύξηση της χωρητικότητας σε τέτοια πλοία. Η επιτυχημένη συνεργασία μας στον τομέα των μεταφορτώσεων με όλες τις μεγάλες Γραμμές, μας έχει δημιουργήσει την υποχρέωση να μεγαλώσουμε κι άλλο με συνεχείς επενδύσεις σε πλοία υψηλών προδιαγραφών» και προσθέτει:
«Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός  αλλά η προσπάθεια της εταιρείας να κρατάει  ψηλά τα στάνταρ της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των υψηλών προδιαγραφών των πλοίων  μας επιτρέπουν να έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των διακινουμένων μεταφορτώσεων για Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.»
Όσο αφορά τους στόχους της εταιρείας σύμφωνα με τον Γιώργο Καββάδα είναι οι εξής:

«α) Ποιότητα  στις προσφερόμενες υπηρεσίες,
β) Ασφάλεια  για τα μεταφερόμενα αυτοκίνητα,
γ) Υψηλή εκπαίδευση των πληρωμάτων για προστασία πλοίου/φορτίου/περιβάλλοντος,
δ) Υψηλή ποιότητα  και κατάλληλος σχεδιασμός  των πλοίων,
ε) Συνέπεια στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των πλοίων»

Η MCCL διαθέτει  ευρύ φάσμα μεταφορικής δυνατότητας.
 Εκτός από τις θαλάσσιες μεταφορές που καλύπτει το 80% των δραστηριοτήτων της, συνεργάζεται  με εταιρείες που προσφέρουν οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.
Η εταιρεία διατηρεί υποκαταστήματα σε λιμάνια άμεσου ενδιαφέροντος όπως για παράδειγμα  στο Koper της Σλοβενίας, στην Tρίπολη της Λιβύης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.