3 Ιουλ 2013

Επιστολή Μ.Βαρβιτσιώτη στη Μ.Δαμανάκη για τον Πειραιά και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας





 Eπιστολή έστειλε ο  ΥΝΑ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε απάντηση προς την Επίτροπο Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μαρίας Δαμανάκη με θέμα την επιλογή της Ελλάδας να φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας το Μάιο του 2015 στον Πειραιά.

Αναλυτικά:

Αξιότιμε κυρία Επίτροπε
 Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

Θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά για την επικοινωνία και τις ειλικρινείς ευχές σου. Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά προς το πρόσωπό μου με την ανάθεση των καθηκόντων του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, συνιστούν για εμένα μέγιστη τιμή, που με γεμίζει ευθύνη.
Ιδιαίτερα, αν αναλογιστούμε τα επιτεύγματα της Ελλάδος και την αναγνώριση που απολαμβάνει η χώρα μας στον τομέα αυτό. Εξ’ άλλου κάθε φορά που η Ελλάδα αντιμετώπιζε δυσκολίες, η ναυτιλία αποτέλεσε για εκείνη τη διέξοδο και ταυτόχρονα τη δύναμη επανεκκίνησης της.

Χαίρομαι που η πρώτη μας επικοινωνία συμπίπτει με την ευχάριστη είδηση που μου μεταφέρεις, ότι η Ελλάδα επελέγη μεταξύ αρκετών υποψήφιων ευρωπαϊκών χωρών να φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή ημέρα Ναυτιλίας το Μάιο του 2015, στο  πρώτο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά. Η επιλογή αυτή αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση για την πατρίδα μας και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε σένα και τους συνεργάτες σου στις Βρυξέλλες, κάτι για το οποίο πραγματικά σας συγχαίρω.

Από την πλευρά μου, σου εκφράζω την αμέριστη βούληση και διάθεση για στενή και ενδελεχή συνεργασία.  Οι τομείς της θαλάσσιας πολιτικής και αλιείας, για τους οποίους κατέχεις την ευθύνη ως Επίτροπος της Κομισιόν, αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο. Μέχρι σήμερα, επιδεικνύοντας σημαντικό έργο,  έχεις διαμορφώσει τις κατάλληλες βάσεις και το πρόσφορο πεδίο, ώστε η συνεργασία αυτή να αποφέρει απτά και ευκρινή αποτελέσματα. Οι τομείς αυτοί, άλλωστε, συγκαταλέγονται στα  συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας που πρέπει να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο και να στηρίξουμε σε αυτά την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Εξίσου μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για να στηρίξουν την υποψηφιότητά μας. Οι προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, αλλά και όλων των παραγόντων της Ναυτιλίας, ήταν διαρκείς και αξιέπαινες.

Στην πρόκληση αυτή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, που έχω την τιμή να προΐσταμαι, θα ανταποκριθεί με όλες του τις δυνάμεις. Σε διαβεβαιώνω ότι μέχρι τότε θα εργαστούμε σκληρά, ώστε να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία, προβάλλοντας, μέσω της άρτιας διοργάνωσης και φιλοξενίας, την Ελλάδα μας στα πέρατα του κόσμου. Στον χώρο αυτό, άλλωστε, περικλείονται 2.500 χρόνια ναυτικής ιστορίας. Είναι η ένδοξη ιστορία που μας εμπνέει, μας καθοδηγεί και μας γεμίζει δύναμη να υπερβαίνουμε μας δυσκολίες και να κατακτάμε πρωτιές για την πατρίδα μας.


                                                                   Με εκτίμηση, 


                                                                  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ      

                                                                    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης                                           





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.