3 Δεκ 2013

Πλωτός "φορολογικός παράδεισος" αναζητεί χρηματοδότες

Η ιδέα ενός πλωτού νησιού μόνο για πλούσιους αναδύεται κάθε τόσο, χωρίς, ωστόσο, να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να πάρει σάρκα και οστά.

Μετά το project με την επωνυμία "WHY 58X38," το οποίο είχε ανακοινωθεί το 2010  και προέβλεπε ένα μηχανοκίνητο νησί, έκτασης 10.000 ποδών, με τις παραλίες και τις πισίνες του, που θα έκανε το γύρο του κόσμου, ακολούθησε η “Utopia”, μία πλωτή πόλη, ύψους 200 τετραγωνικών ποδών, η οποία θα διέθετε εστιατόρια, καταστήματα και κατοικίες.
Κανένα από αυτά δεν έγινε πραγματικότητα, αλλά, όπως φαίνεται, δεν εγκαταλείφθηκε το όνειρο για έναν πλωτό παράδεισο, ο οποίος θα απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς.
Οπως για παράδειγμα, το "Freedom Ship International," (Διεθνές πλοίο της Ελευθερίας), που αναφέρει το CNBC. Ενα 25όροφο μεγαθήριο, μήκους ενός μιλίου, το οποίο αναζητεί χρηματοδότη. Θα μπορούσε να στεγάσει 50.000 έως 80.000 ανθρώπους, ενώ θα είχε το δικό του καζίνο, ξενοδοχείο, εμπορικά κέντρα και διαμερίσματα.

 Οι εμπνευστές του εκτιμούν ότι το  project, συνολικού κόστους 10 δισ. δολαρίων,  χρειάζεται τουλάχιστον 1 δισ. δολ,. για να αρχίσει να υλοποιείται. Σύμφωνα με τον επικεφαλής μάρκετινγκ και διευθυντή του Freedom Ship International, Roger M.Gooch, η εταιρεία έχει “ 25% πιθανότητες” να αποκτήσει αρκετά κονδύλια ώστε να βάλει μπρος τα σχέδια της.
“Είναι ένα πρωτόγνωρο concept και χρειάζεται πολλά κεφάλαια, έτσι οι πιθανοί επενδυτές κεφαλαίων πρέπει να είναι πρωτοπόροι και οραματιστές για να επενδύσουν”, λέει στο CNBC o Gooch. O ίδιος προσθέτει ότι η εταιρεία θα ήταν πολύ ικανοποιημένη εάν συνεργαζόταν με μία μηχανολογική ή ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία θα είχε περισσότερη πείρα στην κατασκευή μεγάλων σκαφών.
Ο Gooch είναι βετεράνος στη βιομηχανία ασφάλισης, ενώ το συγκεκριμένο project το “τρέχει” μαζί με  έναν πρώην πράκτoρα του FBI. Το εμπνεύστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του' 90, αλλά έπεσαν πάνω στην ύφεση. Τώρα, όμως, είναι αποφασισμένοι να διερευνήσουν εάν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον και πιστεύουν ότι “σίγουρα υπάρχει”.
Ηδη δέχονται μπαράζ emails από καταναλωτές, που θέλουν να αγοράσουν σπίτι ή να ξεκινήσουν επιχείρηση στο Freedom Ship.
Ορισμένοι έχουν κατηγορήσει το Freedom Ship ως τον απόλυτο φορολογικό παράδεισο για τους δισεκατομμυριούχους. Ο Gooch λέει ότι η νηολόγηση του πλοίου θα γίνει στη χώρα με το πλέον ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, δεν θα έχει τη βάση του σε καμία χώρα και θα κάνει το γύρο της υφηλίου κάθε δύο χρόνια, κινούμενο από ηλιακή και κυματική ενέργεια.
Ο Gooch δήλωσε ότι το project δεν είναι “ελιτίστικο”, καθώς ορισμένες μονάδες στο πλοίο θα νοικιάζονται μόλις για...50.000 δολάρια για δύο εβδομάδες. Οι μεγαλύτερες και πιο πολυτελείς μονάδες θα πωλούνται για περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια.
“Πρόκειται για μία αυτόνομη, αυτο-εξυπηρετούμενη πόλη σε μία πλωτή πλατφόρμα”, τονίζει ο εμπνευστής του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου. “Δεν μιλάμε για μία συμβατική κρουαζιέρα για την ελίτ”.

Πηγή: Πλωτός "φορολογικός παράδεισος" αναζητεί χρηματοδότες | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/31597/plotos-forologikos-paradeisos-anazitei-hrimatodotes#ixzz2mQAQUnIv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.