3 Δεκ 2013

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με αντιπροσωπεία της Βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων

Επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παρακολούθησης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανικής Βουλής. Η βρετανική αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από μέλη του Συντηρητικού Κόμματος Mr William Cash και Mr Henry Smith και από το μέλος του Εργατικού Κόμματος, Mr Kelvin Hopkins, ενώ στη συζήτηση παρέστη και ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Mr John Kittmer.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε από κοντά τα μέλη της βρετανικής αντιπροσωπείας για τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος και την πολυδιάστατη αποστολή του. «Το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί ένα πολύπλευρο έργο που εκτείνεται από την αστυνόμευση των θαλασσίων συνόρων και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έως την παροχή υπηρεσιών προς τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και εν γένει προς τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη θάλασσα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Υπουργός επεσήμανε την εθνική στόχευση που πρέπει να είναι και ευρωπαϊκή, όπως σημείωσε, της αποτροπής της εισόδου της παράνομης μετανάστευσης ασκώντας κριτική στα ευρωπαϊκά όργανα. Ο Υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε την εθνική στρατηγική, που πρέπει να είναι και ευρωπαϊκή, της αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ. «Οι άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα στη χώρα τους την παράνομη μετανάστευση κατέχουν θέσεις αποφάσεων. Υπάρχει έλλειμμα εκπροσώπησης σε σχετικές ευρωπαϊκές θέσεις από τις νότιες χώρες που βιώνουν περισσότερο αυτό το πρόβλημα στα σύνορα τους» και συμπλήρωσε «δεχόμαστε πίεση κυρίως για την περίθαλψη των μεταναστών και όχι για το πως θα αποτρέπουμε να εισέρχονται στη χώρα».
Στη συνέχεια της συνάντησης ο κ. Βαρβιτσιώτης στάθηκε στις παραδοσιακές σχέσεις Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας στη ναυτιλία. «Μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χώρα σας. Είναι πολλά αυτά που μας συνδέουν στη ναυτιλία και η σχέση μας είναι συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από ελληνικής πλευράς, ο Αρχηγός και Αντιναύαρχος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Δημήτριος Μπαντιάς και ο Αρχιπλοίαρχος και Διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Ιωάννης Καραγεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.