31 Μαρ 2017

Ουσιαστική στήριξη για την ανάπτυξη των νησιών




Στην συνεδρίαση (28/3/2017) της Υποεπιτροπής της Βουλής Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, με θέμα «Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Υποστήριξης των Μικρών Νησιών», μίλησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σαν αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Νησιωτικότητας.

30 Μαρ 2017

Αρ.Πίττας: Προχωράει σε ανανέωση του στόλου της Eurosea



Στη ναυπήγηση ενός φορτηγού πλοίου τύπου kamsarmax αποφάσισε να προχωρήσει η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas συμφερόντων Αριστείδη Πίττα. Τα μηνύματα για επικείμενη  ανάκαμψη της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου οδήγησαν τον έλληνα πλοιοκτήτη να   ενεργοποίησε μία παραγγελία που την είχε καθυστερήσει λόγω  της γενικότερης άσχημης κατάστασης του κλάδου.  Είχε βάλει την παραγγελία το 2014. Το πλοίο θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2018 και είναι χωρητικότητας 82.000 τόνων.   

HSW: Αύξηση κερδών κατά 66,5% και βολές για Γκριμάλντι







Αύξηση κερδών κατά 66,5% παρουσίασε η η  Hellenic Seaways  το 2016. Τα καθαρά  της κέρδη ανήλθαν στα  6,5 εκατομμύρια  ευρώ έναντι κερδών 3,9 εκατομμυρίων το 2015. ποσοστό αύξησης 66,5%.  Σημαντικός ήταν και ο τζίρος της.  Από τα 104 εκ. το 2014 έφθασε  τα 132 εκ. το 2015 και παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο και  το 2016. Τα οικονομικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Αγαπητός στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη δρομολόγηση του «Νήσος Σάμος»  στη γραμμή Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη.

HSW: Νέα Γραμμή στις Κυκλάδες με το ΕΓ/ΟΓ «Νήσος Σάμος»


Νέο δρομολόγιο: Πειραιάς- Πάρος-Νάξος- Σαντορίνη από τις 31 Μαρτίου 2017

Η Hellenic Seaways, η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, εγκαινιάζει τη νέα της γραμμή στις Κυκλάδες με το πλήρως  ανακαινισμένο πλοίο της «Νήσος Σάμος».
Από τις 31 Μαρτίου 2017, το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στην κατάλευκη Πάρο, στη γραφική Νάξο και στην ονειρεμένη Σαντορίνη απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και την αξιοπιστία του ΕΓ/ΟΓ «Νήσος Σάμος».

Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων της ΕΕ προς το ναυτικό επάγγελμα





Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων της ΕΕ προς το ναυτικό επάγγελμα, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην Ευρώπη ζήτησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών στη Βαλέτα, της Μάλτας.

ΔΝΕ: Ο Πειραιάς θα αναπτυχθεί ως κύριο hub port και πύλη εισόδου – εξόδου της Ν.Α Ευρώπης



Την 30-03-2017 πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Δ.Ν.Ε. η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση κατά την οποία από το Προεδρείο της Ενώσεως παρουσιάσθηκε ο απολογισμός του έτους 2016 ως και τα εν γένει οικονομικά στοιχεία.

Κατά την ως άνω Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος της Δ.Ν.Ε. κ. Ι. Χατζηαντωνίου αναφέρθηκε στα σοβαρότερα από τα θέματα που απασχόλησαν την Ένωσή μας κατά το παρελθόν έτος 2016, στις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου προς αντιμετώπιση αυτών, τις δοθείσες λύσεις καθώς και στις εξελίξεις επί ενός εκάστου εξ αυτών.

Η πορεία των Ελλήνων ιστιοπλόων στη Μαγιόρκα

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Μαγιόρκα οι σημαντικοί διεθνείς αγώνες με την επωνυμία «48 TROFEO S.A.R PRINCESA SOFIA».

Οι Ελληνες αθλητές τρέχουν σε 4 κατηγορίες και τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους έχουν ως εξής:

Κρουαζιέρα: Best sellers οι προορισμοί Βόλος - Χανιά - Σάμος - Ναύπλιο

Στην αναζήτηση νέων προορισμών στην Ελλάδα βρίσκονται ξένες εταιρείες κρουαζιέρας, θέλοντας πέρα από τις φυσικές ομορφιές και το γαλάζιο των ελληνικών θαλασσών, να προσφέρουν στους τουρίστες τη δυνατότητα να επισκεφθούν και πολιτιστικούς - θρησκευτικούς χώρους. Στο πλαίσιο αυτό ο Βόλος, το Ναύπλιο, η Σάμος και τα Χανιά βρίσκονται στο επίκεντρο δημιουργώντας ένα best sellers - πακέτο.

29 Μαρ 2017

Κυκλοφοριακές ανάσες από αύριο Παρασκευή για τον Πειραιά






Από αύριο θα αρχίσει να αναπνέει και πάλι κυκλοφορικά ο Πειραιάς αφού η εταιρεία που κατασκευάζει τις γραμμές του τραμ θα αρχίσει να παραδίδει κάποιους δρόμους.
 «Η κατάσταση αυτές τις μέρες με το κυκλοφοριακό στον Πειραιά είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Cosco: Αύξηση κερδών 8,7% για τον Πειραιά το 2016





Επικερδέστατη  αποδεικνύεται η επένδυση της Cosco  στο λιμάνι του Πειραιά αφού το 2016 παρουσίασε αύξηση κερδών κατά 8,7% σε σύγκριση με το 2015.
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Cosco Shipping Ports, το λιμάνι του Πειραιά κατάγραψε συνολικά κέρδη 31,3 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι 28,8 το 2015.

Μόλις 2,5% η ατμοσφαιρική επιβάρυνση από τη Ναυτιλία





Την προσήλωση της Ελλάδας στην πολιτική του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, αλλά και την ανάγκη η Ευρώπη να προσαρμοστεί σε νέες πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών στη Βαλέτα.

Οι προοπτικές και οι ευκαιρίες για την γαλάζια ανάπτυξη στο Νότιο Αιγαίο, μέσω του προγράμματος Blue Growth


 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Νοτίου Αιγαίου (ΕΣΥΝΕΝΑ) στην αίθουσα ενυδρείου στη Ρόδο. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Πέτρος Κόκκαλης Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, όπου παρουσίασε τον διαγωνισμό θαλάσσιας καινοτομίας που πραγματοποιείται από τον Δήμο Πειραιά από το 2014.

Ιστιοπλοία: Σε εξέλιξη οι μεγάλοι διεθνείς αγώνες στη Μαγιόρκα


Συνεχίζονται στην Μαγιόρκα οι μεγάλοι διεθνείς αγώνες με την επωνυμία «48 TROFEO S.A.R PRINCESA SOFIA».

Οι Ελληνες αθλητές τρέχουν σε 4 κατηγορίες και τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους έχουν ως εξής:

Μινωικές Γραμμές: 2 Χρυσές και 2 Ασημένιες διακρίσεις στα φετινά βραβεία Tourism Awards 2017



Τέσσερις λαμπρές, πολύ σημαντικές διακρίσεις αποκόμισαν οι Μινωικές Γραμμές στα φετινά TOURISM AWARDS 2017 που απονεμήθηκαν στις 21 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο ATHENAEUM INTERCONTINENTAL.     
                
Έχοντας να αντιμετωπίσουν εταιρείες και υπηρεσίες διεθνούς εμβέλειας του τουριστικού κλάδου της χώρας μας, οι Μινωικές Γραμμές κατάφεραν να αποσπάσουν Χρυσά και Ασημένια βραβεία στις πιο σημαντικές ίσως διακρίσεις του διαγωνισμού, που διοργανώθηκε άριστα σε μια εξαιρετική εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων και φορέων του τουρισμού.

Το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος


Με τη σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει, το 4ο Posidonia Sea Tourism Forum φέρνει και πάλι την Ανατολική Μεσόγειο στο προσκήνιο της διεθνούς βιομηχανίας κρουαζιέρας. Δεδομένων των γεωπολιτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή, η φετινή διοργάνωση προσφέρει την πολύτιμη ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος τρέχουσες τάσεις και εξελίξεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά τόσο τον ορίζοντα ανάκαμψης, όσο και το γενικότερο μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν θα ιδιωτικοποιηθούν πλήρως τα 10 περιφερειακά λιμάνια


 
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης 

Μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ τον περασμένο Αύγουστο στην Cosco και τη δρομολόγηση του ΟΛΘ  με τη διαδικασία να εξελίσσεται, σειρά παίρνουν τα 10 περιφερειακά λιμάνια.

28 Μαρ 2017

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Ocean Rig του Γιώργου Οικονόμου




Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε  χθες Δευτέρα, στο αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης η ναυτιλιακή εταιρεία Ocean Rig συμφερόντων Γιώργου Οικονόμου. Η εταιρεία που έχει έδρα στην Κύπρο σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις έχει  δανεισμό  ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

«Η Ελλάδα στηρίζει τις πολιτικές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού»


Ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο Διεθνές Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου στη Βαλέτα

Σε πολυεθνικό κοινό απευθύνθηκε σήμερα, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Βαλέτα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Διεθνές Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου. Αφού κάλεσε τους σπουδαστές του Ινστιτούτου (Πτυχιούχους Νομικών Σχολών) να μάχονται για τα πράγματα που τους αρέσουν στη ζωή και να τα κατακτούν, σημείωσε:

Σταδιακή ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου την επόμενη 10ετία





Την επόμενη δεκαετία θα υπάρξει ανάγκη σταδιακής ανανέωσης του ακτοπλοϊκού  στόλου θα υπάρξει την επόμενη 10ετία. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος τα ου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης.

Ιστιοπλοία: Ένα μεγάλο αγώνα του World Sailing διεκδικεί η Ελλάδα



Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΙΟ με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοϊας Κιμ Αντερσεν την περασμένη Κυριακή στα γραφεία της ομοσπονδίας. Ο Δανός πρόεδρος της World Sailing έχει εργαστεί στη χώρα μας την δεκαετία του ’80 και δήλωσε ενθουσιασμένος που επισκέφθηκε ξανά την Αθήνα.

Ακτοπλοϊα: Οριακή αύξηση της επιβατικής κίνησης χάρη στους ξένους τουρίστες

Τη μεγάλη μείωση του εσωτερικού τουρισμού επεσήμαναν τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλία (ΣΕΕΝ) στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα.
«Ο Έλληνας χάνει χρόνο με τον χρόνο την αγοραστική του δύναμη. Και για μας», είπαν, «είναι σημαντικός ο εσωτερικός τουρισμός». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΕΝ Μιχ. Σακέλλη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα παρά το γεγονός ότι η τάση της μείωσης των Ελλήνων ταξιδιωτών δεν φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα λόγω της αύξησης της τουριστικής ροής από το εξωτερικό.

ΟΛΘ: Το νωρίτερο ως τον Νοέμβριο η ολοκλήρωση της παραχώρησης


Τέλη Οκτωβρίου-Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του 67% της ΟΛΘ ΑΕ στην πλειοδότρια εταιρεία.  Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr  η συμφωνία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 και να έχει εγκατασταθεί ο πλειοδότης. Οι αισιόδοξοι είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα λήξει η υπόθεση αρχές Νοεμβρίου με τους πιο συντηρητικούς  να συμπληρώνουν το….νωρίτερο.
Υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά για να σχηματιστεί ολόκληρη η εικόνα. Οι τρεις εταιρεέις που κατέθεσαν προσφορά είναι ως γνωστόν, η  P&O Steam Navigation Company, θυγατρική της DP World (DPW) της Dubai Port

27 Μαρ 2017

Η ταυτότητα των Γερμανών διεκδικητών του ΟΛΘ

Η εταιρεία Deutsche Invest Equity Partners – μια από τις 3 που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές- έχει δείξει το ενδιαφέρον της για τον ΟΛΘ ήδη από την εποχή του πρώτου εγχειρήματος δηλαδή από το 2014.

Τα ελληνικά πανιά στη Μαγιόρκα


Με τη συμμετοχή Ελλήνων ιστιοπλόων ξεκίνησαν σήμερα στην Μαγιόρκα οι μεγάλοι διεθνείς αγώνες με την επωνυμία «48 TROFEO S.A.R PRINCESA SOFIA».

Τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί από τους διοργανωτές είναι:

Στη Διυπουργική Σύνοδο για τη Ναυτιλία, στη Μάλτα ο ΥΝΑ




Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναχωρεί σήμερα για τη Μάλτα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Υπουργών Ναυτιλίας της ΕΕ.

Αναβάθμιση της Συνεργασίας Ελλάδος-Εσθονίας για το θαλάσσιο εμπόριο

.....ενόψει της εσθονικής προεδρίας, συμφώνησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο εσθονός πρέσβης Margus Rava.

Τις προτεραιότητες της επερχόμενης εσθονικής προεδρίας (β’ εξάμηνο 2017) στο Συμβούλιο της Ε.Ε., παρουσίασε στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο πρέσβης της Εσθονίας στην Αθήνα, Margus Rava. Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τoν πρέσβη της Εσθονίας επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών.

Golden Cargo: Κορυφαίες υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων ανά τον κόσμο

Δυναμικό άνοιγμα του Πειραιά στο παγκόσμιο εμπόριο με στόχευση στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η εναρμόνιση της Ελλάδας, από τον περασμένο Μάιο, με τον Ενταξιακό Κώδικα και βάση του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα δίνει πλέον το δικαίωμα σε εταιρείες Logistics να μεταφέρουν προϊόντα στο εξωτερικό με απλούστατες διαδικασίες, καταργώντας τη γραφειοκρατία. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας, ανάπτυξη του κλάδου αλλά και των θέσεων εργασίας, αφού η εμπορική δραστηριότητα των εταιρειών θα μεγαλώσει.

Το σχέδιο του Γκριμάλντι για τη δημιουργία της… Minoan Hellenic Lines

Τα «ζάρια κυλάνε» στην υπόθεση για την εξαγορά του 40,5% της HSW το οποίο κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς.
Ο Όμιλος Γκριμάλντι μέσω των Μινωϊκών Γραμμών κατέχει το 48,5% και συνεχίζει στο στενό «πρεσάρισμα» με στόχο να πάρει τον έλεγχο της εταιρείας. Είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά. Το σημείο κλειδί είναι το πόσο βαθειά θα βάλει το χέρι στην τσέπη θα αποφασίσει ο Εμάνουελ Γκριμάλντι. Γιατί ο Ιταλός επιχειρηματίας έχει σχέδιο για να κυριαρχήσει και στο Αιγαίο αφού την Αδριατική την έχει μετατρέψει σε ιταλική υπόθεση στριμώχνοντας του έλληνες, άλλοτε κυρίαρχους της Αδριατικής τα ς προηγούμενες δεκαετίες στα σχοινιά του ανταγωνισμού.

Τρεις τελικά οι «μνηστήρες» του ΟΛΘ

Τρεις είναι τελικά οι εταιρείες που κατέθεσαν απόψε τις προσφορές τους για την εξαγορά του 67% της ΟΛΘ ΑΕ.
Πρόκειται για

24 Μαρ 2017

Χ.Βαφειάς: Θωράκισε οικονομικά τον στόλο με tankers της Stealth




 Στην χρονοναύλωση 15 δεξαμενόπλοιών της προχώρησε  η Stealth Maritime corp. Συμφερόντων Χάρη Βαφειά. Τα οκτώ χρονοναυλώθηκαν ενώ τα επτά ναυλώθηκαν bareboats δηλαδή  μόνο το πλοίο χωρίς πλήρωμα ή άλλα λειτουργικά έξοδα εκ μέρους της Stealth.

Κάτω από 2 ευρώ ανά μετοχή οι προσφορές για το 40,5% της HSW

Κατατέθηκαν στις αρχές της εβδομάδας οι προσφορές για την εξαγορά του 40,5% της HSW τα ο οποίο κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Η γαλλική Lazard χειρίζεται ως σύμβουλος της Πειραιώς την υπόθεση. Επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει και όλοι βασίζονται σε διαρροές που κάνουν λόγο για δύο προσφορές. Οι Μινωϊκές, θυγατρική του Ομίλου Γκριμάλντι είναι η μία και σίγουρη ενώ φιγουράρει και επενδυτικό fund του ιδιοκτήτη της Seajets Μάριου Ηλιόπουλου. Κάποια άλλα σενάρια βάζουν και τρίτο ενδιαφερόμενο στο παιχνίδι.

ΟΛΠ: Υποδέχθηκε το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “VIKING SKY”







            Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “VIKING SKY”, υποδέχθηκαν σήμερα Διοίκηση και υψηλόβαθμα στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε. Επέδωσαν τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο ROBERT BAMBERG και  βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.
            Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 230 μέτρων με συνολικό αριθμό επιβατών 950 άτομα και 490 άτομα πλήρωμα, ανήκει στην εταιρεία VIKING OCEAN CRUISES η οποία  δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά με επιβάτες homeporting.

Η HSW διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο στη Σαντορίνη με το «Nήσος Σάμος»

Ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στις Κυκλάδες διεκδικεί η Hellenic Seaways η οποία από τις 31 Μαρτίου δρομολογεί για πρώτη φορά συμβατικό πλοίο, το «Νήσος Σάμος» στη γραμμή Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη. Όπως επεσήμαναν στο newmoney.gr στελέχη της εταιρείας οι Κυκλάδες και εδικά η Σαντορίνη έχουν μεγάλη δυναμική και ανεβαίνουν συνεχώς όσο αφορά την τουριστική κίνηση για αυτό και η HSW δρομολογεί το πλοίο.

ΟΛΘ: Τέσσερις ενδιαφερόμενοι για την παραχώρηση

Η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΘ ΑΕ γράφει ιστορία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αφού για πρώτη φορά στο ελληνικά χρονικά για μία μεγάλη παραχώρηση θα υπάρξουν τέσσερις ενδιαφερόμενοι. Η καταληκτική ημερομηνία είναι σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου, στις 19.00.
Όσο αφορά τις ενδιαφερόμενες εταιρείες είναι:

«Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα ξεκινά πάλι τη λειτουργία του στη Μαρίνα Φλοίσβου»



Το «Πλωτό Μουσείο Νεράιδα», το μοναδικό στη χώρα μας πλωτό μουσείο που έχει τη δυνατότητα να κάνει πλόες, υποδέχεται ξανά μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.  Σκοπός του Μουσείου, μεταξύ άλλων, είναι η ανάδειξη της ιστορίας του πλοίου «ΝΕΡΑΪΔΑ» και της επιχειρηματικής ιστορίας του ιδιοκτήτη του Γιάννη Λάτση, η παρουσίαση της ναυτιλιακής και ναυτικής ιστορίας και παράδοσης της χώρας μας, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κ.ά..
Το «Νεράιδα», που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Φλοίσβου και η είσοδος είναι δωρεάν.

Αύξηση των χρονοναυλώσεων επιδιώκει η ΤΕΝ

Η περαιτέρω αύξηση των χρονοναυλώσεων μακράς διάρκειας με συμφωνίες που θα περιλαμβάνουν και συμμετοχή στα κέρδη, στην περίπτωση που οι ναύλοι στη spot αγορά κινηθούν από ένα ύψος και πάνω, είναι η στρατηγική της Tsakos Energy Navigation (TEN), της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής εταιρείας του oμίλου Τσάκου.

23 Μαρ 2017

Ενισχυμένο στην παγκόσμια κατάταξη το λιμάνι του Πειραιά: Ανέβηκε στην 38η θέση από την 43η


Την κυριαρχία τους στη θαλάσσια μεταφορική αλυσίδα επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τα ασιατικά λιμάνια, έχοντας εννέα θέσεις στο top 10 των container terminal παγκοσμίως για το 2016. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Alpha Liner, το λιμάνι του Πειραιά κερδίζει πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανεβαίνοντας στην 38η θέση από την 43η θέση το 2015.

Fund - «μυστήριο» επενδύει σε Οικονόμου, Παληό και Πιστιόλη

Μία επενδυτική εταιρεία με έδρα τον βρετανικό φορολογικό παράδεισο της Μεγάλης Βρετανίας, την οποία βρετανικά ΜΜΕ τη χαρακτηρίζουν «μυστηριώδη» για την ακρίβεια «mysterious firm» έχει αρχίσει να μπαίνει σε ελληνικών συμφερόντων εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες.

Η Capital Ship Management Corp. έλαβε το βραβείο “Best Vessel Operator – Europe”

Η Capital Ship Management Corp. έλαβε το βραβείο “Best Vessel Operator – Europe” από τα Sea Transport Awards 2017 της βρετανικής έκδοσης “Transport News” και τον διεθνή εκδοτικό οίκο AI Global Media Ltd.

ΟΛΠ: Επιτυχής απομάκρυνση του πλοίου «Παναγία Τήνου»



Η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:

            «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση του πλοίου “Παναγία Τήνου” από το λιμάνι του Πειραιά και ήδη ρυμουλκείται προς τον τελικό του προορισμό. Ήταν ένα σύνθετο έργο, το οποίο παρουσίαζε ιδιαίτερες νομικές και τεχνικές δυσκολίες.

Μινωϊκές: Η ακτοπλοϊκή εταιρεία με την “Κορυφαία Εταιρική Επωνυμία”



Σε μια λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσαν για πέμπτη χρονιά τα διεθνούς σημασίας και κύρους “Βραβεία Superbrands 2016”, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ αναδείχτηκαν ως “η εταιρεία με την ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ στο χώρο των μεταφορών” και πιο συγκεκριμένα στο χώρο της ακτοπλοΐας.                                                                

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.

Πέντε «λαμπερά» βραβεία για την Celestyal Cruises





Με πέντε βραβεία στα Tourism Awards 2017, διακρίθηκε η   Celestyal Cruises, η μόνη εταιρεία για κρουαζιέρες με βάση την Ελλάδα, που δραστηριοποιείται με επιτυχία σε ελληνικούς προορισμούς και την Κούβα. κατέκτησε με ποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τη δυναμική της δραστηριοποίηση στον κλάδο του κρουαζιέρας και την υπεραξία που προσφέρει. εταιρεία βραβεύθηκε με χρυσό βραβείο στις κατηγορίες «Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου/ Εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος», «Guest Service Excellence», «Γαστρονομικός τουρισμός» και «Εταιρική ταυτότητα/ Διαχείριση εταιρικής φήμης/ Branding», ενώ απέσπασε ασημένιο βραβείο για την κατηγορία «Ολοκληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια».

Οι Υποτροφίες της HELMEPA για το 2017-2018 εις μνήμην Λιβανού-Κωνσταντακόπουλου-Νταϊφά



Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA,  τιμώντας τους αείμνηστους Γιώργο Π. Λιβανό, Ιδρυτή της, Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, Επίτιμο Πρόεδρο της, και Σταύρο Νταϊφά, Ιδρυτικό της Μέλος, προκηρύσσει τρεις Υποτροφίες, ύψους €15.000 η κάθε μία, για μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master’s, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός Ελλάδας), στους ακόλουθους κλάδους:

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομoσπονδίας Ιστιοπλοίας



Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοϊας θα επισκεφθεί την Ελλάδα. Ο λόγος για τον Κιμ Άντερσεν, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο διαδέχθηκε τον Ιταλό Κρότσε και αυτές τις μέρες θα βρεθεί στην Αθήνα.

22 Μαρ 2017

Ο Μετροπόντικας έφασε στα Μανιάτικα του Πειραιά


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό στον σταθμό Μανιάτικα,  κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, για την έλευση του  Μετροπόντικα.

Από τον Δήμο Πειραιά παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας.

«Τέσσερις υποψήφιοι επενδυτές για τον ΟΛΘ»

Τέσσερις ξένοι επενδυτές αναμένεται να διεκδικήσουν το πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής του ΟΛΘ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Κατασχετήρια για δύο δεξαμενές των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε εκκαθάριση εν λειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά επιβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία χθες επέδωσε κατασχετήρια για τις πλωτές δεξαμενές Ι και ΙΙΙ, οι οποίες ανήκουν στο λεγόμενο «εμπορικό τμήμα» των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε.

Θ. Βενιάμης: Να ξαναφέρουμε τους Έλληνες στα πλοία μας

«Θέλουμε να ξαναφέρουμε τη ναυτοσύνη των Ελλήνων πάνω στα πλοία μας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Το 2019 θα φέρει κερδοφορία στα πλοία χύδην ξηρού φορτίου

Η εκτίμηση ότι θα επανέλθουν τα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου στην κερδοφορία το 2019 ενισχύεται από την τελευταία εικόνα που εμφανίζει ο κλάδος στην πλευρά τόσο της προσφοράς όσο και της ζήτησης, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Bimco.
Υπό την προϋπόθεση ότι το ποσοστό αύξησης του στόλου θα συνεχίσει να παραμένει κοντά στο 0% σε όλη τη διάρκεια του 2017, η ναυλαγορά μπορεί να μπει σε μία υγιή αναπτυξιακή ρότα που θα φέρει χαμόγελα κερδοφορίας στον κλάδο το 2019, αναφέρει η Bimco.

Το επιχειρηματικό Stratego για τον έλεγχο της HSW

Το θρίλερ για την επόμενη ημέρα της Hellenic Seαways συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και εν μέρει υπό άκρα μυστικότητα. Τις προσφορές για την αγορά του 40,5% της εταιρείας τις χειρίζεται η Lazard, η οποία είναι σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία ανήκει το προς πώληση ποσοστό.
Εδώ και καιρό βγαίνουν στη δημοσιότητα διάφορα ονόματα ενδιαφερόμενων, τα οποία στη συνέχεια αλλάζουν, με μόνο σταθερό να είναι εκείνο των Μινωϊκών Γραμμών, θυγατρικής του Ομίλου Γκριμάλντι που είναι μεγαλομέτοχος στην HSW με 48,5%.