31 Ιαν 2017

H Ελληνική «ENA» στις Βρυξέλλες και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς



Η Δημόσια Διοίκηση δεν πρέπει να ακούγεται μόνο για την περικοπή κρατικών δαπανών και τις χρόνιες παθογένειες της. Υπάρχει και μία ελπίδα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, καθώς το φυτώριο των επόμενων επιτελικών στελεχών του δημοσίου δείχνει να αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις του διεθνοποιημένου περιβάλλοντος και να δίνει βάρος στην εξωστρέφεια και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ναυτιλιακό Σεμινάριο: «VOYAGE ESTIMATION - LOSS/PROFIT CALCULATION»

Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, 2016-2017,  διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων το οποίο  αφορά στελέχη και εκπαιδευόμενους Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, καθώς και φοιτητές και σπουδαστές Ναυτιλιακών και γενικά όλους όσους έχουν ενδιαφέρον για το επάγγελμα του ναυλομεσίτη.
Το θέμα του σεμιναρίου είναι:

Κρουαζιέρα: Οι νεόνυμφοι από όλο τον κόσμο επιλέγουν την Ελλάδα




Την ώρα που αναμένεται μείωση κατά 25-30% στην ελληνική κρουαζιέρα  για το 2017 και θεωρείται από τους ειδικούς χαμένο και το 2018 η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter το εξής:

ΟΛΘ: Στις 24 Μαρτίου οι δεσμευτικές προσφορές

Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την αγορά τ ου 67% της ΟΛΘ ΑΕ  θα γίνει στις 24 Μαρτίου, όπως αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Πώς υποδέχεται η ναυτιλιακή κοινότητα τα σχέδια για το πρώτο ναυτιλιακό cluster

Οι πρώτες ενέργειες που έγιναν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του πρώτου Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster έχουν γίνει ήδη δεκτές από τη ναυτιλιακή κοινότητα, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος.
Προς το παρόν γίνεται καταγραφή των ενδιαφερόμενων μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές επιχειρήσεις, έχουν τη δυνατότητα να προεγγραφούν ώστε να συνθέσουν το ελληνικό cluster δραστηριοτήτων συναφών με τη ναυτιλία.

Η ευρωπαϊκή κρουαζιέρα ρίχνει γέφυρες στην Κίνα

Τριπλή εναέρια «γέφυρα» με την Ασία και πιο συγκεκριμένα την Κίνα επιχειρεί να στήσει η ευρωπαϊκή κρουαζιέρα στην προσπάθειά της να παραμείνει ο δεύτερος καλύτερος προορισμός στον κόσμο και να ισορροπήσει την πίεση που δέχεται από τους ασιατικούς προορισμούς στους οποίους έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι εταιρείες κρουαζιέρας. Η MedCruise, η CLIA, αλλά και το λιμάνι του Πειραιά προωθούν παράλληλα σχέδια για να καταφέρουν να φέρουν σε ευρωπαϊκό έδαφος Κινέζους επιβάτες κρουαζιέρας το συντομότερο δυνατό.

30 Ιαν 2017

Γρ.Καλλιμανόπουλος: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για τη ναυτιλιακή Toisa


Αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα των ΗΠΑ κατέθεσε  σήμερα  στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η ναυτιλιακή Toisa συμφερόντων Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου.  Η εταιρεία σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο αρμόδιο δικαστήριο του Μανχάταν  έχει χρέος ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Επιστολή Μ.Λάμπρου προς ΥΝΑ: Να συμπεριληφθεί η Ελλάδα ως μόνιμος προορισμός κρουαζιέρας από τις μεγάλες εταιρείες



Επιστολή στον  ΥΝΑ απέστειλε ο Μιχάλης Λάμπρος Γενικός Διευθυντής της Μajestic Cruises ζητώντας  να γίνουν ενέργειες οργανωμένες στο εξωτερικό ώστε οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας να  ξαναβάλουν την Ελλάδα στους βασικούς τους προορισμούς. Επίσης αναφέρεται  στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού  πλοίου.


Αναλυτικά: 

Μειωμένα τα κέρδη και τα έσοδα της Euronav

Καθαρά κέρδη 203,8 εκατ. δολ. κατέγραψε για το 2016 η Euronav, ενώ τα έσοδά της έφτασαν τα 684,3 εκατ. δολ.
Τα αποτελέσματα της εταιρείας κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2015 όταν και είχε παρουσιάσει κέρδη 350,3 εκατ. δολ. και έσοδα ύψους 846,5 εκατ. δολ.

Σε κοινή «ρότα» πλέει η Eletson Gas με την Evergas

Τη στρατηγική «η ισχύς εν τη ενώσει» επέλεξαν η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Eletson Gas και η δανέζικη Evergas και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα pool για να συνδιαχειριστούν 15 πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG carriers) και πιο συγκεκριμένα πλοία μεταφοράς αιθυλενίου (refrigerated/ethylene-capable vessels).
Η νέα επιχείρηση θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στις 30 Ιανουαρίου από τα γραφεία της Eletson στον Πειραιά, ενώ θα έχει επίσης γραφεία στο Λονδίνο όπως και στην Κοπεγχάγη και τη Σιγκαπούρη, όπου έχει γραφεία η Evergas.

Χαρ.Σημαντώνης: "H ΕΕΝΜΑ είναι ανοιχτή να ενώσει τις δυνάμεις της με όσες Ενώσεις και φορείς το επιθυμούν"

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων πραγματοποίησε στις 26/01/2017 την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδας, η οποία περιλάμβανε την απονομή του «Βραβείου Ναυτιλιακής Προσωπικότητας» καθώς και τις βραβεύσεις των επιλεχθέντων υποτρόφων του «Προγράμματος Υποτροφιών ΕΕΝΜΑ» .

Ο Αντ.Στελλιάτος επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ



Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία, από 1/2/2017 έως 31/1/2020 εκλέχθηκε στη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2017. Η σύνθεση του ΔΣ, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, έχει ως εξής:

Sailing Spot: Στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς γεννιέται το νέο trend στην ιστιοπλοΐα!


Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς δημιούργησε το Sailing Spot! Σε πείσμα των καιρών και με στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στην ιστιοπλοΐα, σε ενήλικες και εφήβους, προχώρησε σε μια επένδυση πολλών χιλιάδων ευρώ και έφτιαξε τις υποδομές για κάτι πραγματικά μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, και όχι μόνο!

Παγκόσμια η Καραχάλιου ,χάλικοι Μάντης-Καγιαλής





Έντονο ελληνικό χρώμα είχε το παγκόσμιο κύπελλο της ISAF στο Μαϊάμι. Η Βασιλεία Καραχάλιου στα 20 της  χρόνια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Radial Laser και έκανε όλους να μιλούν για αυτή ενώ μπήκε δυνατά στον χάρτη των κορυφαίων. Κέρδισε αθλήτριες που πρωταγωνίστησαν στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Δύο νέα Σχολεία στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών


Τη δημιουργία δύο Σχολείων, στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, αποφάσισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά την επίσκεψή του στις δύο Ακαδημίες. Ο υπουργός  πήρε την απόφαση να δημιουργηθούν τα δύο σχολεία, (Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων και Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Ε.Ν.), κατόπιν συνεργασίας του γραφείου του με τους καθηγητές των δύο Ακαδημιών, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδαστές της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα, για να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση, για την έκδοση των Α.Ν.Ι. (Αποδεικτικών Ναυτικής Ικανότητας). 

Cosco: Στα «αζήτητα» η προσφορά της εταιρείας για δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα

Στα «αζήτητα» έχει μείνει η προσφορά της Cosco να συνεισφέρει στη δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, ώστε η χώρα να καταστεί ελκυστική και σε άλλες κινεζικές εταιρείες. Αυτό αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του 3ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της «Ν», με θέμα «Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ναυτιλία, Ανταγωνιστικότητα και προοπτικές σε καιρούς αβεβαιότητας», ο εμπορικός διευθυντής της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. (Cosco), Τάσος Βαμβακίδης.

27 Ιαν 2017

Ν.Τσάκος: Μεγάλη συμφωνία της ΤΕΝ με την Statoil

Μία μεγάλη συμφωνία με την νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Statoil υπέγραψε η εισηγμένη στo αμερικανικό χρηματιστήριο Τsakos Energy Navigation (TEN).
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Νίκος Τσάκος η εταιρεία είναι η πρώτη μη σκανδιναβική

Γ.Ανωμερίτης: «Κανένα πλοίο πλέον ελληνικών συμφερόντων στο νηολόγιο της Μάλτας»




Αντιδράσεις στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα προκάλεσε  η αναγνώριση  από την κυβέρνηση της Μάλτας της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στο protothema.gr  του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Γιώργου Ανωμερίτη, με έντονη παρουσία ακόμη και σήμερα στα ναυτιλιακά δρώμενα, από το «Μέγαρο Μακεδονία»,

Ναυτιλία: «Μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή και στα εργασιακά»


Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

Τη δέσμευση ότι πρώτα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του ως επικεφαλής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στη συνέχεια θα προχωρήσει στα απαραίτητα διαβήματα προς τους εφοπλιστές και την ελληνική ναυτοσύνη, με στόχο την επίλυση ζωτικών ζητημάτων κατέθεσε σήμερα ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Χρυσό μετάλλιο «κτυπάνε» οι Μάντης-Καγιαλής στο Μαιάμι-Σταθερά πρώτοι



Σταθερά στην πρώτη θέση του παγκοσμίου κυπέλλου που διεξάγεται στο Μαϊάμι βρίσκονται οι Παναγιώτης Μάντης- Παύλος Καγιαλής. Στην 5η και 6η ιστιοδρομία οι Ολυμπιανίκες του Ρίο τερμάτισαν 5οι και 12οι αντίστοιχα και "πετώντας" την τελευταία κούρσα που είναι η χειρότερή τους εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή με 18 πόντους και να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

ΣτΕ: Και οι πλοιοκτήτες υποχρεούνται να πληρώσουν έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που επικύρωσε σχετική πράξη προϊσταμένου ΔΟΥ

Οι  πλοιοκτήτες υποχρεούνται να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης που τους επιβλήθηκε με το πρώτο μνημόνιο (νόμος 3845/2010), αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και  επικύρωσε   πράξη του  προϊστάμενου της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.)  Πλοίων Πειραιά που επέβαλε το ποσό των 808.942  ευρώ σε ναυτική  εταιρεία.

Μετά το καλοκαίρι οι ουσιαστικές εξελίξεις στην HSW

Το μέλλον της Hellenic Seaways  παραμένει το πιο καυτό θέμα της ελληνικής και όχι μόνο ακτοπλοίας.
Το ποσοστό του 40,44%  της εταιρείας το οποίο κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς εξελίσσεται σε «χρυσόμαλλο δέρας».
Μπορεί οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν το ποσοστό αυτό να έστειλαν ηλεκτρονικά τις προσφορές τους και μέχρι σήμερα όπως αναμένεται θα στείλουν  τις πρωτότυπες επιστολές στη Lazard που είναι σύμβουλος της Τράπεζας  στο θέμα αυτό, όμως υπάρχει πολύς δρόμος.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής



Ιδιαίτερη συνάντηση και συζήτηση για θέματα που απασχολούν τον Πειραιά και το μέλλον του, εξήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα κατά την κοπή της πίτας του Υπουργείου, σε μικρή τελετή που έγινε στο αίθριο του κτιρίου της Ακτής Βασιλειάδη χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Ποιες ναυτιλιακές έκαναν ποδαρικό στις αγορές των ΗΠΑ

Χρηματιστήριο: Πέντε εταιρείες αναμένεται να αντλήσουν περισσότερα από 350 εκατ. δολάρια εντός του Ιανουαρίου
Περισσότερα από 350 εκατ. δολάρια αναμένεται να έχουν αντλήσει από τις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ μέσα στις πρώτες 30 ημέρες του 2017 πέντε ναυτιλιακές εταιρείες, εκ των οποίων οι τρεις ελληνικές.

Απάντηση ΥΝΑ στην ανακοίνωση των τριών βουλευτών της ΝΔ




Η μικροψυχία και η μικροπολιτική αποτελούν τα βαρίδια της, για πάντα χθεσινής, Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση με πρωτοβουλίες όπως η χθεσινή, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, και με τη συμμετοχή πάντα όλων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, συνεχίζει την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος ισοπολιτείας που ένιωθαν για δεκαετίες τα νησιά του Αιγαίου.

ΝΔ: "Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπονόμευσε την τοπική οικονομία και τον τουρισμό των νησιών"

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Τομεάρχης Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη των νησιών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

26 Ιαν 2017

Τέσσερις ενδιαφερόμενοι διεκδικούν το 40,44% της Ηellenic Seaways

Τέσσερις είναι οι αρχικώς ενδιαφερόμενοι για το 40,44% των μετοχών της Ηellenic Seaways που έχει στα χέρια της η Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την αγορά, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς και ο σύμβουλός της η Lazard τηρούν σιγή ιχθύος, μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η Minoan Lines, η οποία ελέγχει ήδη το 48,4% της HSW, μία ακόμη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, μία βορειοευρωπαϊκή ακτοπλοϊκή εταιρεία και ένα επενδυτικό fund που ήδη έχει ήδη παρουσία σε ελληνικό ακτοπλοϊκό όμιλο.

Σπύρος Καπράλος: Προέδρος στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019»

Ύψιστη τιμή και διεθνή αναγνώριση αποτελεί για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο η ανάθεση της θέσης του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019».
Η ανακοίνωση έγινε σήμερα στη Λωζάνη από τον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Γιάνες Κοτσίγιαντσιτς, παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

ΑNEK: Φιλοξένησε τις εκδηλώσεις κρητικών Ενώσεων



H ΑΝΕΚ LINES, ξεκινά δυναμικά το 2017, φιλοξενώντας στα πλοία της, δύο μοναδικές εκδηλώσεις μεγάλων κρητικών συλλόγων: της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΛΥΡΟΣ». Σε ευχάριστο κλίμα, εκατοντάδες Κρητικοί απόλαυσαν τη μοναδική φιλοξενία, με τη φροντίδα που μόνο οι άνθρωποι της ΑΝΕΚ LINES μπορούν να προσφέρουν.

Στην κορυφή του παγκοσμίου κυπέλλου της ISAF στο Μαιάμι οι Μάντης-Καγιαλής



Στην κορυφή του παγκοσμίου κυπέλλου της ISAF που διεξάγεται στο Μαϊάμι ανέβηκαν οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. 

Στην 3η και 4η ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο τερμάτισαν 2οι και 1οι αντίστοιχα και με 6 βαθμούς βρίσκονται στην 1η θέση της γενικής βαθμολογίας σε σύνολο 26 σκαφών.

Βασ.Κορκίδης: To πρώτο ελληνικό ναυτιλιακό Cluster

Τη χρονιά που έφυγε η Ελλάδα διατήρησε τον τίτλο του μεγαλύτερου ναυτιλιακού έθνους στον πλανήτη, ελέγχοντας το 16,36% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Διάσκεψης Εμπορίου και Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNCTAD). Η ελληνική ναυτιλία παρέμεινε και το 2016 στην κορυφή της πυραμίδας μπροστά από δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας, όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Γερμανία και η Σιγκαπούρη, βάσει του ποσοστού που ελέγχει η κάθε χώρα, επί της συνολικής χωρητικότητας του παγκόσμιου στόλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν συνολικά 4.136 πλοία, έναντι 4.017 πλοίων το 2015, καταγράφοντας μια σημαντική αύξηση κατά 119 πλοία.

Παραιτήθηκε από Γενικός Γραμματέας του υπ. Ναυτιλίας ο Γ. Θεοτοκάς

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ο Γιάννης Θεοτοκάς.
Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

25 Ιαν 2017

"Maritime Hellas": Στα σκαριά το πρώτο ελληνικό ναυτιλιακό cluster



Τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster  έγιναν ήδη αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και δυσκολοδιάβατος.
Το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει παρουσιάσει  στο Ε.Β.Ε.Π. τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας   ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές επιχειρήσεις, έχουν τη  δυνατότητα να προεγγραφούν ώστε να συνθέσουν το ελληνικό cluster δραστηριοτήτων συναφών με τη ναυτιλία.

Γ.Πλακιωτάκης: «Λανθασμένος προγραμματισμός του ΟΛΠ»



Σωρεία ερωτημάτων που ζητούν απάντηση για τη λειτουργία της ΟΛΠ Α.Ε. και την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού Λιμένων Πειραιώς  απευθύνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή  προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης   Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ, Βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης  Πλακιωτάκης.



Αναλυτικά  το κείμενο της ερώτησης:

Το πρόγραμμα πιστότητας και επιβράβευσης Seasmiles της Attica Group γιορτάζει τα 200.000 μέλη




Το πρόγραμμα πιστότητας και επιβράβευσης Seasmiles της Attica Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group), μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, έφτασε τα 200.000 μέλη.

Ανταποδίδοντας την προτίμηση του πιστού επιβατικού κοινού στις υπηρεσίες των πλοίων του Ομίλου, το πρόγραμμα Seasmiles προσφέρει στα μέλη του έκπτωση 50% σε όλα τα δρομολόγια στις γραμμές Εσωτερικού για το διάστημα από 27/01/2017 έως 30/01/2017

Nέο σεμινάριο ναυλομεσιτών: «LAYTIME CLAUSES - DEMUR.- COLLECT»

Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, 2016-2017, διοργανώνει 0 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΜΕΣΙΤΩΝ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ που αφορά στελέχη και εκπαιδευόμενους Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, καθώς και φοιτητές και σπουδαστές Ναυτιλιακών και γενικά όλους όσους έχουν ενδιαφέρον για το επάγγελμα του ναυλομεσίτη.
Το θέμα του σεμιναρίου είναι:

Επί τάπητος τα προβλήματα των Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών






Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος και η ανάγκη επίλυσή τους  ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της πίτας που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος ιδιοκτητών.

Τουριστική προβολή των νησιών που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης


Πλήθος προτάσεων για την περαιτέρω τουριστική προβολή των νησιών του Αιγαίου που έχουν σηκώσει μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, κατατέθηκαν σήμερα στην ευρύτατη σύσκεψη που οργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού.

Απ.Πουλοβασίλης: Στην Aegean Shipping ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ της ναυτιλίας

Μεταγραφές δεν υπάρχουν μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην ναυτιλία. Ένα από τα εμπειρότερα στελέχη της ναυτιλιακής  βιομηχανίας, ο Απόστολος Πουλοβασίλης αναλαμβάνει άμεσα  Γενικός Διευθυντής στην  Aegean Shipping Management S.A.

Η Capital Ship Management παρέλαβε το νεότευκτο δ/ξ ‘Aristoklis’




Δυναμώνει και εκσυγχρονίζεται ο στόλος της  Capital Ship Management Corp.  συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη. Η εταιρεία ενέταξε σήμερα στον στόλο το νεότευκτο πλοίο M/T 'Aristoklis' από τα ναυπηγεία Daehan Shipbuilding Co., Ltd. (DHSC) της Ν. Κορέας.

Δυνατό ξεκίνημα των Μάντη-Καγιαλή στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαίάμι

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα των Παναγιώτη Μάντη – Παύλου Καγιαλή στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου της ISAF που διαξάγεται στο Μαϊάμι. 

Στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες της κατηγορίας 470 οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο τερμάτισαν 3 και 7 αντίστοιχα και με 10 βαθμούς βρισκονται στην 3η θέση της γενικής βαθμολογίας σε σύνολο 26 σκαφών.

Θωρακίζονται ασφαλιστικά οι ναυτικοί που εγκαταλείπονται από τις εταιρείες


Aπαιτήσεις για να εξασφαλίσει την παροχή ενός γρήγορου  και αποτελεσματικού συστήματος χρηματοοικονομικής ασφαλείας για να βοηθήσει τους ναυτικούς σε περίπτωση εγκατάλειψής τους  εξασφαλίζονται μέσω Π.Δ.  Πρόκειται για τροπολογία με την οποία εναρμονίζεται η Ελλάδα σε  όσα ισχύουν διεθνώς.

24 Ιαν 2017

Φωτορεπορτάζ από την ανέλκυσση του ε/γ -ο/γ "Παναγιά Τήνου"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ
 Ξεκίνησε η επιχείρηση ανέλκυσης του ε/γ-ο/γ "Παναγιά Τήνου"....

Εκδήλωση Κοπής Πίτας της HELMEPA



Παρουσία των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της Γραμματείας της HELMEPA, ο Πρόεδρος Δρ Γεώργιος Γράτσος μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Ξυλά «έκοψαν» την πρωτοχρονιάτικη πίτα, χθες, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στα γραφεία της. Τυχερός σε αυτήν την κοπή της πίτας ήταν ο Δημήτρης Μητσάτσος, Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, στον οποίο έτυχε για πρώτη φορά το «φλουρί» στα 35 χρόνια λειτουργίας της ένωσης.

Εξορθολογισμός των θαλάσσιων και αεροπορικών συγκοινωνιών, ιδιαίτερα των άγονων γραμμών



Ο εξορθολογισμός των  θαλάσσιων και αεροπορικών συγκοινωνιών, ιδιαίτερα των άγονων γραμμών ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση  του Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Ν. Σαντορινιό στο Υπουργείο Ναυτιλίας ενόψει της επικείμενης συμμετοχής του Υφυπουργού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα γίνει υπό την προεδρία της Μάλτας.

Εποικοδομητική ήταν η συνεργασία της SetelHellas και της Cisco



Το 3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, διεξήχθη με επιτυχία την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, σημαντική ήταν η παρουσία της SetelHellas και της Cisco. Στο κοινό περίπτερό τους, τα στελέχη και από τις δυο εταιρείες συζήτησαν και μοιράστηκαν τις απόψεις τους με περισσότερα από 500 διευθυντικά στελέχη προερχόμενα από κορυφαίες παγκόσμιες κι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, παρουσιάζοντάς τους ζωντανά καινοτόμες λύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών χρησιμοποιώντας τη δύναμη του IoT.

Κρουαζιέρα: Αύξηση 10% στους επιβάτες για τον Πειραιά το 2016





Σημαντική αύξηση πάνω από  10% ήτοι 113.000 επιβάτες παρουσίασε η κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά το 2016 σε σύγκριση με το 2015.  Ιδιαίτερη άνοδο 24%  σημείωσε το homeporting ως αποτέλεσμα της πολύ καλής  συνεργασίας με τη Carnival.  

Κ. Αντωνιάδης - Απ. Σίσκος (EMICERT): Οι πρωτοπόροι στον έλεγχο των ρύπων

Όσο συνεχίζεται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα τόσο αναδεικνύονται επιχειρηματικές προσπάθειες εγχώριων εταιρειών, που κόντρα στη ροή των γεγονότων αντιστέκονται με πείσμα, αναπτύσσονται και αναμετρώνται ευθέως με τους ξένους ανταγωνιστές. Σε αυτή τη ρότα κινείται η εταιρεία Emicert, η οποία πρωταγωνιστεί στον κλάδο της σε παγκόσμιο επίπεδο χαρίζοντας στην Ελλάδα μια επιχειρηματική πρωτιά. Πρόκειται για τον πρώτο διαπιστευμένο φορέα, παγκοσμίως, επαλήθευσης των εκπομπών CO2 στη ναυτιλία (EU MRV).

Αρ.Πίττας: Ενισχύει τη ρευστότητα της Euroseas






Δάνειο ύψους 10,6 εκατομμυρίων δολαρίων πήρε η εισηγμένη στην αμερικανική αγορά ναυτιλιακή εταιρεία  Euroseas συμφερόντων Αριστείδη Πίττα. Τα χρήματα θα δοθούν  για την ταμειακή κάλυψη του ποσού που δαπανήθηκε για το προσφάτως παραληφθέν νεότευκτο  φορτηγό  «Alexandros P.». Το πλοίο εντάχθηκε στον στόλο της εταιρείας στις 16 Ιανουαρίου 2017.

Υψηλού επιπέδου το τουρνουά ρυθμικής «Aphrodite Cup 2017»



Μία από τις πρώτες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις  για τον νέο Ολυμπιακό Κύκλο της ρυθμικής γυμναστικής θα διεξαχθεί στην Αθήνα Πρόκειται για το διεθνές τουρνουά «Aphrodite Cup», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου 2017. Συνδιοργανωτές είναι ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και ο δήμος Παλαιού Φαλήρου. Η διοργάνωση εντάσσεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής.