31 Αυγ 2016

Σκληρός ανταγωνισμός και σπουδαίο θέαμα στο Πανελλήνιο της Χίου



Με τρεις ιδιαίτερα τεχνικές ιστιοδρομίες όρτσα – πρίμα συνεχίστηκε στη Χίο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

«Φερμάρει» η ναυλαγορά ξηρού φορτίου και τα πλοία βγάζουν τα έξοδά τους




«Η αγορά έχει αρχίσει και φερµάρει». Τη φράση αυτή χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο οι   παροικούντες τη ναυτιλιακή Ιερουσαλήμ.  Και αυτό γιατί  ο  δείκτης της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου έχει ξεπεράσει τις 700 µονάδες  με αποτέλεσμα  όλα τα πλοία καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Προσωρινό το ράλι στους ναύλους των πλοίων capesize

Συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις για τη διάρκεια του προσωρινού ράλι που παρατηρήθηκε στους ναύλους των capesize πλοίων είναι οι αναλυτές. Η απότομη αύξηση του εμπορίου σιδηρομεταλλεύματος την περασμένη εβδομάδα συνέβαλε σε μία ανοδική αντίδραση των ναύλων στα capes. Η συνεχιζόμενη αύξηση στην καθημερινή παραγωγή χάλυβα της Κίνας, σε συνδυασμό με την προσπάθεια των δύο τελευταίων εβδομάδων για αύξηση των αποθεμάτων (restocking) από τα κινεζικά χαλυβουργεία, επέτρεψε μια θετική τάση στην πλευρά της ζήτησης, αναφέρει ο αναλυτής της Allied Shipbroking Γιώργος Λαζαρίδης.

ΠΝΟ: Καταγγέλλει εργασιακό μεσαίωνα στις γραμμές Πάτρας-Ιταλίας



O γ.γ. της ΠΝΟ cptn Ιωάννης Χαλάς
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξέδωσε σήμερα το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε χθες, εξέτασε  μεταξύ  άλλων,   και  την  όλη  κατάσταση που  επικρατεί στις  εσωτερικές  δρομολογιακές γραμμές (ακτοπλοΐας  και  πορθμείων)   καθώς   και στις  γραμμές  Πάτρας  - Ιταλίας.

Oι νικητές της πρώτης μέρας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Χίου

Η ιστιοπλοΐα γιορτάζει στη Χίο με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χίου, να ξεκινά με ιδανικές συνθήκες.
Εκτός από την άψογη οργανωτικά διοργάνωση, ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στους ιστιοπλόους καθώς οι βορειοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν ήταν συνεχώς στα 15-16 μίλια, βοηθώντας τα πληρώματα να απολαύσουν την ιστιοπλοΐα και να δώσουν σπουδαίες μάχες, στο στενό ανάμεσα στη Χίο και το Τσεσμέ.

Η πρώτη ελληνική ομάδα που διέσχισε τη Μάγχη είναι γεγονός!


Με στόχο της στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, η ομάδα  PASTRA CRETONAXIOSA  με χρόνο ρεκόρ για ομάδα 8 ατόμων διέσχισε  σε 12 ώρες και 12 λεπτά την Μάγχη!
Υπό αντίξοες συνθήκες , όπως ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα και ανέμους, θερμοκρασία νερού 17 C μια παρέα 8 ατόμων, η PASTRA CRETONAXIOSA, με αφορμή το #Charity4U της Holmes Place, κατόρθωσε ως η πρώτη ελληνική ομάδα, να φέρει εις πέρας ένα εντυπωσιακό εγχείρημα: να διασχίσει το περίφημο «Κανάλι» και την εξαιρετικά δύσκολη απόσταση των  45 χλμ σε χρόνο 12 ώρες και 12 λεπτά , σημειώνοντας παράλληλα, ένα ξεχωριστό ρεκόρ: τον καλύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ από ομάδα 8 ατόμων!

Στην Παλαιά Φώκαια οι 49οι Βαλκανικοί Αγώνες

Μία πολύ σημαντική και ταυτόχρονα ιστορική ιστιοπλοϊκή διοργάνωση φιλοξενεί  η χώρα μας. Πρόκειται για τους 49ους Βαλκανικούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Παλαιά Φώκαια και διοργανώνει η Ε.Ι.Ο σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού.

Tonnage tax και στη Σουηδία

Στα μέσα Ιουνίου η υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Magdalena Andersson, είχε εκφράσει την ανησυχία της για νέα σημαντική καθυστέρηση στην εισαγωγή του φόρου χωρητικότητας (tonnage tax), καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε θέσει στη σουηδική κυβέρνηση αρκετά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο το νέο φορολογικό καθεστώς, που θέλει να εφαρμόσει η Στοκχόλμη, είναι συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ.

Μειωμένα μερίσματα στον κλάδο δεξαμενόπλοιων εκτός της ΤΕΝ

Σε ένα καθοδικό υφεσιακό κανάλι θα εισέλθει το 2017 και μέχρι το τέλος του 2018 ο κλάδος των δεξαμενόπλοιων, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η οποία αναθεωρεί προς τα κάτω ορισμένες από τις εκτιμήσεις για την πορεία των εταιρειών που διαχειρίζονται δεξαμενόπλοια.
Η Morgan Stanley εκτιμά ότι οι περισσότερες εισηγμένες ναυτιλιακές δεξαμενόπλοιων θα υποχρεωθούν να μειώσουν τα μερίσματά τους τον επόμενο χρόνο, με εξαίρεση την Tsakos Energy Navigation (TEN) του Ομίλου Τσάκου, που διευθύνεται από τον Νίκο Τσάκο.

30 Αυγ 2016

StealthGas: Αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου 2016

Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου καθώς και του πρώτου εξαμήνου του 2016 ανακοίνωσε η StealthGas στις 25 Αυγούστου. Η εισηγμένη εταιρεία σημείωσε έσοδα δευτέρου τριμήνου από ναυλώσεις 35,7 εκ $, αυξημένα κατά 3,3 εκ $ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Για το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία κατέγραψε ζημίες ύψους 1,6 εκ $ ενώ στο εξάμηνο κατέγραψε απώλειες 0,9 εκ $.

Θ.Δρίτσας: Σχέδια για ενίσχυση του στόλου του Λ.Σ. και δημιουργία νέων επισκευαστικών βάσεων




Σχέδια για την ενίσχυση του στόλου του Λιμενικού Σώματος αλλά και για τη δημιουργία επισκευαστικών βάσεων παράλληλα με τον ενίσχυση των υπαρχουσών αναπτύσσει το υπουργείο Ναυτιλίας.
Όπως αποκάλυψε ο ΥΝΑ, Θοδωρής Δρίτσας, από το Ηράκλειο της Κρήτης,  αρχίζει η υλοποίηση πενταετούς προγράμματος.

Ειδικότερα επεσήμανε: 

Ενστάσεις στο παρά πέντε για τον διαγωνισμό του ΟΛΘ

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναρτηθεί στο virtual data room του ΤΑΙΠΕΔ το δεύτερο κείμενο της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και ελληνικού Δημοσίου, στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης, με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη «μεγάλης συζήτησης» μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών και ελληνικής κυβέρνησης-ΤΑΙΠΕΔ για το ύψος των δεσμευτικών επενδύσεων και των φορτίων που θα πρέπει να προσελκύσει ο ιδιώτης επενδυτής.

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Ενδείξεις για την ύπαρξη και δεύτερου ναυαγίου στον χώρο

Η δεύτερη φάση των φετινών ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων (1ος αι. π.Χ.), ξεκινά την  Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και διευθύντρια των ερευνών, δρ. Αγγελική Σίμωσι.

Όπως έγινε γνωστό από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος «Return to Antikythera»

«Κολλημένα» με την ελληνική ναυτιλία τα ξένα funds

Οι «Greeks», όπως αποκαλούνται στο εξωτερικό με μία λέξη οι έλληνες εφοπλιστές, θεωρούνται οι καλύτεροι παίκτες στη ναυτιλία. Ακόμα και μέσα στην παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει και τη ναυτιλιακή βιομηχανία οι έλληνες είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεγάλων funds, βέβαια όχι πάντοτε για καλό.

29 Αυγ 2016

Δείτε σε ποια νησιά του Αιγαίου θα κατασκευαστούν νέα υδατοδρόμια

Το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, αποφάσισε την κατασκευή και λειτουργία 23 υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Σε δίκτυο υδατοδρομίων για τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων προχωρά η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς πιστεύει ότι θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των νησιών και στην επίλυση χρόνιων συγκοινωνιακών αναγκών.

Attica Group: Βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων το α΄εξάμηνο του 2016





Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με πλειοψηφικές συμμετοχές σε ηγέτιδες εταιρίες, ανακοινώνει τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2016 τα οποία παρουσιάζουν
 Ενοποιημένες πωλήσεις  109,63 εκατ. ευρώ έναντι 108,87 εκατ. το α΄ εξάμηνο 2015 και ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA)  21,66 εκατ. έναντι κερδών  19,03 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2015.

Το super yaght των 108 μέτρων με κήπους και παραλία!!!


Η θαλαμηγός των 108 μέτρων διαθέτει κήπο.... παραλία, δύο πισίνες και το "Grand Hall" με γυάλινο πάτωμα και οροφή που «βλέπει» τα πάντα σε βυθό και ουρανό. Οι σχεδιαστές του, που εργάζονται στο βραβευμένο νορβηγικό στούντιο Hareide Design, 

Ο ΠτΔ βράβευσε στελέχη του Λιμενικού στην Εύβοια



Για τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση  της πυρκαγιάς στην περιοχή της Λίμνης της Εύβοιας στελέχη του Λιμενικού βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Πιέσεις λόγω δολαρίου και Ιράκ για το πετρέλαιο

Πτωτική κίνηση για την τιμή του μαύρου χρυσού, καθώς το δολάριο ενισχύεται σημαντικά, ενώ οι εξαγωγές του Ιράκ ενισχύθηκαν περαιτέρω τον Αύγουστο.
Το Brent υποχωρεί 1,5% για να διαμορφωθεί οριακά υψηλότερα από το επίπεδο των 49 δολαρίων, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) κινείται κατά 1,2% χαμηλότερα στα 47,05 δολάρια το βαρέλι.

ΟΛΠ-Κρουαζιέρα: Αύξηση 18,54% και επιπλέον 150.000 επιβάτες

Το Σάββατο 27.08.2016, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά συνέχισε τη συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και την παράσταση “Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea” σε σκηνοθεσία Ν. Διαμαντή με καλεσμένους τους 3600 επιβάτες και τα πληρώματα του κρουαζιερόπλοιου “ROYAL PRINCESS” (η αρχή έγινε με τους επιβάτες του Carnival Vista).

Aνοίγει πανιά στη Χίο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης




Ολα είναι πανέτοιμα στη Χίο για να ξεκινήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης που θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου και διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χίου.

Oι νικητές στην Αegean Regatta

Με την απονομή των επάθλων στους νικητές, το βράδυ του Σαββάτου στη Μυτιλήνη, ολοκληρώθηκε ένα ακόμα πανέμορφο ταξίδι της Aegean Regatta στο υπέροχο Αιγαίο Πέλαγος.

Το Lascaris Foundation συγχαίρει τους Χάλκινους Ολυμπιονίκες στην ιστιοπλοΐα στα 470 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016



Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια το Lascaris Foundation συγχαίρει τους χάλκινους Ολυμπιονίκες  Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, τους οποίους στήριξε με κάθε τρόπο σε όλη την προσπάθειά τους μέχρι την κατάκτηση του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο στην κατηγορία 470.

26 Αυγ 2016

Κρουαζιέρα: Ανησυχία για την αποχώρηση εταιρειών κολοσσών από την Ελλάδα-158 ακυρώσεις για το 2017- 330.000 λιγότεροι επιβάτες






Μπορεί τα  γεγονότα στην Τουρκία, η απόπειρα πραξικοπήματος και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, να βελτίωσαν την εικόνα και τους αριθμούς του θαλάσσιου τουρισμού για την Ελλάδα μέσα στο 2016, όμως υπάρχει έντονη ανησυχία για τις επόμενες χρονιές αφού μεγάλες εταιρείες του κλάδου αποχωρούν από την Ανατολική Μεσόγειο.

Το Λιμενικό ανακάλεσε την άδεια χειριστή ταχυπλόου του Θ.Λυκουρέζου



Κατόπιν απόφασης αφαίρεσης άδειας οδήγησης του  Θρασύβουλου-Κωνσταντίνου Λυκουρέζου από την Περιφέρεια Αττικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έδωσε εντολή στη Λιμενική Αρχή Αίγινας, για την άμεση ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους, που αφορά στον ανωτέρω.

Πιέσεις στην αγορά πετρελαίου μετά την υποβάθμιση προοπτικών για μια συμφωνία στην Αλγερία

Πτώση καταγράφουν την Παρασκευή οι τιμές πετρελαίου, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη πτώση εδώ κι έναν μήνα, μετά τις δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού Ενέργειας που υποβάθμισαν τις προσδοκίες για μια συμφωνία για το πετρέλαιο στην Αλγερία.

Ρεκόρ κερδών στον Πειραιά, ζημιές στον Όμιλο

Ζημιές ύψους 1,1 δισ. δολ. καταγράφει ο όμιλος της Cosco για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, στον Πειραιά όμως παρουσιάζει νέο ρεκόρ κερδοφορίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η China Shipping Ports (πρώην Cosco Pacific) μητρική της ΣΕΠ, τα κέρδη της θυγατρικής της στον Πειραιά αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2016 κατά 18,3%, στα 17,9 εκατ. δολ. έναντι κερδών 15,129 εκατ. δολ. ένα χρόνο πριν.

Cosco: Μετά τον ΟΛΠ υπάρχουν σχέδια για το ισπανικό λιμάνι της Αλχεθίρας

Στην περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Μεσόγειο στοχεύει η Cosco. Μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ και την εδραίωσή της στην Ελλάδα και σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, εκείνο του Πειραιά, τώρα θέλει να επεκταθεί και στη δυτική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία.

Τα σχέδια της Cosco για την παγκόσμια κυριαρχία στην κρουαζιέρα


  



Δυναμικά αναπτύσσεται η Cosco στην κρουαζιέρα πιστοποιώντας την ολοένα και μεγαλύτερη πίτα που καταλαμβάνει η Κίνα στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού.  

25 Αυγ 2016

Στη Λέσβο τα σκάφη της Αegean Regatta



Mε ισχυρούς ανέμους που η ένταση τους έφτασε ακόμα και τα 25 μίλια, τα 67 σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta έφτασαν στο Μόλυβο της Λέσβου, ολοκληρώνοντας το τρίτο σκέλος του διεθνή αγώνα που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η ANEK LINES ταξιδεύει με έκπτωση τους νέους φοιτητές



Η ΑΝΕΚ LINES μοιράζεται και φέτος τη χαρά της επιτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και τις οικογένειές τους, προσφέροντας ειδικές εκπτώσεις για τις πρώτες τους μετακινήσεις προς και από τον τόπο σπουδών τους.

Σε μια προσπάθεια επιβράβευσης και περιορισμού των αναγκαίων εξόδων, η ΑΝΕΚ διευκολύνει τους νέους, προσφέροντας οικονομικότερες τιμές για το χρονικό διάστημα από 24 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου 2016.

Καταστροφικό το α΄εξάμηνο για την ελληνική ακτοπλοϊα

Μετά από ένα «καταστροφικό», όπως το χαρακτηρίζουν στελέχη του κάδου, πρώτο εξάμηνο η ελληνική ακτοπλοϊα άρχισε να αισιοδοξεί ότι θα κρατηθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.
Ειδικά τον Μάιο και τον Ιούνιο η επιβατική κίνηση ήταν πολύ κάτω από την αναμενόμενη. Την κατάσταση φαίνεται ότι θα σώσει η αύξηση επιβατών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
«Η επιβατική κίνηση Μάιο και Ιούνιο ήταν μειωμένη» δηλώνουν κύκλοι της ακτοπλοίας.

24 Αυγ 2016

Blue Star Ferries: Παροχή εκπτώσεων σε νέους φοιτητές




Έκπτωση 50% παρέχει η  BLUE STAR FERRIES, στους  νέους φοιτητές και στις οικογένειές τους από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

Εξώδικο Κούγια στον αρχηγό του λιμενικού για το δυστύχημα στην Αίγινα

Ο Αρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης

Στο εξώδικο τονίζεται ότι την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή βρισκόταν μια θαλαμηγός Duende με μυστηριώδεις επιβάτες που έχει άμεση σχέση με την υπόθεση

Βανδαλισμοί στον δήμο Πειραιά




Εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε καινούργιες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές, σε πλατείες, και έργα αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, που υλοποιήθηκαν πρόσφατα από το Δήμο Πειραιά.

HSW: 50% έκπτωση στους νέους φοιτητές



Έκπτωση 50% σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και στα μέλη της οικογένειας που τους συνοδεύουν προσφέρει η Hellenic Seaways.

Στον Άγιο Ευστράτιο έφτασε η Αegean Regatta



Με σύμμαχο το βόρειο άνεμο, τα σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta, το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έφτασαν στον Αγιο Ευστράτιο.

Νέος κύκλος συγκέντρωσης στους liners

Ενώπιον ενός νέου κύκλου εξαγορών και συγχωνεύσεων βρίσκεται ο κλάδος των ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών (liners), σύμφωνα με τους αναλυτές. Η συγκέντρωση της αγοράς μεταξύ των μεγαλύτερων φορέων του κλάδου γίνεται όλο και πιο έντονη και οι μικρότερες εταιρείες θα πρέπει είτε να συγχωνευθούν είτε να επανέλθουν σε νέες στρατηγικές κατευθύνσεις για να αποφύγουν την πτώχευση επισημαίνει μία νέα έρευνα της εταιρείας συμβούλων SeaIntel.

Νέα ευρήματα στον βυθισμένο Νεολιθικό οικισμό του Αργολικού Κόλπου

Στον όρμο της Κοιλάδας στην Αργολίδα διεξάγεται με τη συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ) και του Πανεπιστημίου της Γενεύης, το ερευνητικό πρόγραμμα «Όρμος της Κοιλάδας» υπό την αιγίδα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εντοπίσει ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας κατά την προϊστορική περίοδο στην νοτιοανατολική περιοχή του Αργολικού Κόλπου, γύρω από το σπήλαιο Φράγχθι, όπου έχουν βρεθεί σημαντικά προϊστορικά κατάλοιπα.

American Hellenic Hull Insurance: Project που ο Πειραιάς το συζητούσε τα τελευταία 50 χρόνια

«Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» αναφέρει μία παροιμία και μία άλλη ότι «αν θες να πας γρήγορα πήγαινε μόνος σου. Αν θες να πας μακριά, πήγαινε με παρέα».
Πάνω σε αυτές τις γραμμές και μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με την κρίση να έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις που πλήττουν και τη ναυτιλιακή βιομηχανία, Έλληνες και Αμερικάνοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μία ισχυρή ναυτασφαλιστική εταιρεία η οποία στοχεύει να πρωταγωνιστήσει. Είναι επιχειρηματική κίνηση στρατηγικής σημασίας.

23 Αυγ 2016

Πρώτη απάντηση Θοδωρή Δρίτσα στην Ερώτηση των 33 βουλευτών της ΝΔ

«Χρειάστηκαν 8 μέρες για να πάρει μπρος και ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, ως ουραγός στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον Πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και στους… έγκριτους εκπροσώπους της «αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας».

Μινωϊκές Γραμμές: Εκπτώσεις και στους πρωτοετείς φοιτητές και τις οικογένειές τους




Την έμπρακτη στήριξή τους  σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές για την επιτυχία εισαγωγής τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας ανακοίνωσαν οι Μινωϊκές Γραμμές  προσφέροντας σε αυτούς και τα μέλη των οικογενειών τους που τους συνοδεύουν για την εγγραφή τους στις σχολές φοίτησης  τις ίδιες εκπτώσεις που ισχύουν για τους φοιτητές στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα:
  • 50% ΕΚΠΤΩΣΗ στα VIP καθίσματα και deck
  • 30% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όλες τις θέσεις με κλίνη (εκτός της θέσης LUX)
  • 20% ΕΚΠΤΩΣΗ στα δίκυκλα και Ι.Χ. οχήματα

Όροι  και  προϋποθέσεις:

Στο KKR ναυτιλιακά δάνεια 1,5 δισ. δολ. της Nord LB

Χαρτοφυλάκιο: Μετά την RBS, απεμπλοκή από τον κλάδο επιχειρεί και η γερμανική τράπεζα


Η κρίση που πλήττει τη ναυτιλία και μειώνει δραματικά τις αξίες των πλοίων, αλλά και καθιστά σε πολλές περιπτώσεις αδύνατες τις αποπληρωμές δανείων, υποχρεώνει τις τράπεζες στη λήψη ριζικών μέτρων μείωσης της έκθεσής τους στον κλάδο.

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες επιμένουν… ελληνικά

Εν μέσω της έντονης κρίσης που πλήττει την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία υπάρχουν Έλληνες πλοιοκτήτες που πάνε κόντρα στο ρεύμα και επιμένουν να στηρίζουν το ελληνικό νηολόγιο και την ελληνική σημαία παρά το γεγονός ότι είναι πιο ακριβό αλλά και με μεγαλύτερη γραφειοκρατία σε σύγκριση με τα άλλα ανταγωνιστικά νηολόγια.

Τρεις ώρες ακατανόητης απουσίας



Ερώτηση για τα αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους στην τραγωδία της Αίγινας κατέθεσε ο Υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας της Ν.Δ, βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου μαζί με 32  ακόμα βουλευτές, υπογραμμίζοντας, ιδιαίτερα, το ζήτημα της τρίωρης  απουσίας του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων.

Ακολουθεί η ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα:

Το όραμα του «one belt, one road»


Η κινεζική πρωτοβουλία «One Belt One Road» εκδηλώθηκε το 2013, σχεδόν 580 χρόνια από το σωτήριο έτος 1.433, έτος κατά το οποίο, όπως λέγεται, με απόφαση των κινεζικών αυτοκρατορικών αρχών, καταστράφηκαν ή αφέθηκαν να καταστραφούν όλα τα πλοία του στόλου ως ενέργεια που σηματοδοτούσε τη στρατηγική απόφαση στροφής της Κίνας στο εσωτερικό, μετά από μία μεγάλη περίοδο ανάπτυξης του διεθνούς εμπορίου.

22 Αυγ 2016

Ιστιοπλοία: «Ο Τάκης Μάντης είναι μεγάλος αθλητής και άνθρωπος της προσφοράς»

Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννης Παπαδημητρίου, παρουσιάζει στο protothema.gr την άλλη πλευρά του αθλητή του συλλόγου και χάλκινου Ολυμπιονίκη πλέον Τάκη Μάντη

Τους χάλκινους Ολυμπιονίκες Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή δέχθηκε ο υφ.Αθλητισμού

Τους χάλκινους Ολυμπιονίκες Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, με τον προπονητή τους Γεράσιμο Ωρολογά, καθώς και τον Πρόεδρο της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνη Δημητρακόπουλο και τον Β’ Αντιπρόεδρο Παντελή Παυλίδη δέχτηκε το μεσημέρι το μεσημέρι του Σαββάτου στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πουλάκη.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κοντονής δήλωσε:

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο


Κάντε κλικ πάνω στον πίνακα....

Oι νικητές στο πρώτο σκέλος της Αegean Regatta



Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής κατέφθαναν στη Μύρινα της Λήμνου τα 77 σκάφη με τους περισσότερους από 600 ιστιοπλόους, που μετέχουν στην Aegean Regatta, το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.