30 Ιουν 2016

Αποδεκτό από την Cosco το κείμενο των τροπολογιών του Θ. Δρίτσα

Την αποδοχή του νομικού τμήματος της Cosco έχει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», το κείμενο των τροπολογιών που κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. 

OPEC: Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή αργού τον Ιούνιο λόγω Νιγηρίας

Αύξηση κατέγραψε τον Ιούνιο η παραγωγή αργού πετρελαίου από τα μέλη του OPEC  φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ καθώς η πετρελαϊκή βιομηχανία της Νιγηρίας ανακάμπτει την ίδια ώρα που το το Ιράν και οι υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής ενισχύουν τις προμήθειες.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC στο Porto Carras Grand Resort

Photo credits: www.pantis.gr
Η καρδιά της ευρωπαϊκής ιστιοπλοϊας χτυπά στις αρχές Ιουλίου στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Porto Carras Grand Resort, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης.
Οι αγώνες θα γίνουν από τις 3 ως τις 10 Ιουλίου στο Βόρειο Αιγαίο, στη θαλάσσια περιοχή του Τορωναίου Κόλπου, μπροστά από το Porto Carras Grand Resort, με σημείο εκκίνησης αλλά και διεξαγωγής της συνάντησης των κυβερνητών, τη φημισμένη και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, Porto Carras Μarina, η οποία έχει φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία, πολλές ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στο παρελθόν.

Δρίτσας για Cosco: Δεν είμαστε κρατιστές, ούτε θα βάλουμε μπάστακα να ελέγχουμε την ιδιωτικοποίηση

«Σεβόμαστε τον παραχωρησιούχο και τη φίλη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας» - «Θα εξαντλήσουμε όλη την καλή πίστη για να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι η κυβέρνησή μας δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει διεθνώς» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και κατέθεσε βελτιώσεις

Blue Star Ferries: Έκπτωση 30% για Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω για αναστροφή του αρνητικού κλίματος



Εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών των νήσων Λέσβου-Χίου-Κω και Λέρου έδωσαν το παρών σε συνέντευξη που διοργάνωσε η  Blue Star Ferries   και κατέστησαν σαφές  ότι ο τόπος τους δεν αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα με τους πρόσφυγες-μετανάστες καλώντας ενώ απεύθυναν  ανοικτή  πρόσκληση  για να πάνε τουρίστες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.  Όπως επεσήμαναν ενώ το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα αυξάνει , τα νησιά που δέχθηκαν πρόσφυγες δεν προτιμούνται με αποτέλεσμα ενώ υπάρχουν και ακυρώσεις από το εξωτερικό.

ΟΛΠ: Αυξημένα τα καθαρά κέρδη το 2015 - Στα 8,3 εκατ. ευρώ

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., στην οποία παρέστη το 81,15% των μετόχων και εκπροσώπων μετόχων  και ενέκρινε όλα τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης  όπως τα εισηγήθηκε το Δ.Σ. του Οργανισμού.

Νομοθετικές βελτιώσεις από τον Δρίτσα μετά την εμπλοκή με την COSCO

Οι αλλαγές αφορούν τα άρθρα 5,6,9 και 12 του κυρωτικού νόμου αλλά και τα: 14,15 και 19 του συνολικού νομοσχεδίου
Με την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων από τον κ. Θοδωρή Δρίτσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ξαφνική εμπλοκή στο ζήτημα της παραχώρησης του ΟΛΠ ξεκίνησε η διακοπείσα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Οι αλλαγές αφορούν τα άρθρα 5,6,9 και 12 του κυρωτικού νόμου αλλά και τα: 14,15 και 19 του συνολικού νομοσχεδίου.

Δρίτσας: Θα εξεταστεί η επιστολή και πιθανές αλλαγές

Μετά την επιστολή κόλαφο της COSCO που κατήγγειλε μονομερή αλλαγή όρων στη συμφωνία παραχώρησης «δείχνοντας» τον υπ. Ναυτιλίας, η κυβέρνηση τρέχει να καταθέσει τροποποιήσεις και νομοτεχνικές βελτιώσεις

Στη Βουλή θα απαντήσει ο Θ.Δρίτσας για τις καταγγελίες της Cosco

Το γραφείο του ΥΝΑ, Θ.Δρίτσα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Αναφορικά με σημερινή επιστολή εκπροσώπου του παραχωρησιούχου του Λιμένα Πειραιά, σας ενημερώνουμε ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα απαντήσει μόνο θεσμικά και μέσω της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας.»

ΠΟΕΠΛΣ: Πρόταση για κίνητρα--προνόμια (σίτισης-διαμονής) για τα στελέχη του Λ.Σ. νησιωτικών περιοχών»

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών & Διοικητική  Ανασυγκρότησης
                                                                       Παναγιώτη  Κουρουμπλή  απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Λιμενικού Σώματος με θέμα: «Πρόταση θέσπισης χορήγησης κινήτρων-προνομίων (σίτισης-διαμονής) για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής νησιωτικών περιοχών»
Αναλυτικά:
«Κύριε Υπουργέ,           

Εκστρατεία για θάλασσες χωρίς αποτσίγαρα

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η ΜΚΟ Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών «MEDASSET» ενώνουν τις δυνάμεις τους 

29 Ιουν 2016

Attica Group: Δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2015




Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Attica A.E. Συμμετοχών  με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου μετόχων εκπροσωπούντων 171.591.807 μετοχές, ήτοι ποσοστό 89,53% επί του συνολικού 191.660.320 κοινών ονομαστικών μετοχών.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει τις αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Μώραλης: Πρέπει οι δήμοι να έχουν αντισταθμιστικά οφέλη από την παραχώρηση του ΟΛΠ

Σφοδρό σφυροκόπημα δέχεται η κυβέρνηση από όλους σχεδόν τους δημάρχους της περιφέρειας Πειραιά για την σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ στην Cosco.

Σφοδρό σφυροκόπημα δέχεται η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας στην Βουλή από όλους σχεδόν τους Δημάρχους της περιφέρειας Πειραιά για την σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ στην Cosco.

Η επιστολή της Cosco προς το ΤΑΙΠΕΔ: Όλα όσα καταγγέλλουν οι Κινέζοι αποκαλύπτει το prototema.gr

Για ανατροπή βασικών σημείων της συμφωνίας που είχαν υπογράψει καταγγέλλει τον υπουργό Ναυτιλίας η Cosco - Ζητούν άμεσα αλλαγές στο νομοσχέδιο για την παραχώρηση του ΟΛΠ- Παραμονές της επίσκεψης Τσίπρα στην Κίνα η εμπλοκή

Εμπλοκή σημειώθηκε στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΠ ΑΕ. Η Cosco καταγγέλλει επισήμως με  τρισέλιδη επιστολή της, την οποία έχει το «protothema.gr»  προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, ότι  το κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος έχει διαφορές με αυτό που υπεγράφη  οι Κινέζοι στις 8 Απριλίου.

(up date) H Cosco καταγγέλλει τον Θ Δρίτσα για μονομερή ανατροπή της σύμβασης για τον ΟΛΠ


Εμπλοκή σημειώθηκε στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΠ ΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος έχει διαφορές με αυτό που υπέγραψαν οι Κινέζοι στις 8 Απριλίου.

ΔΣΠ: 9ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά διοργανώνει στις 13-15 Οκτωβρίου 2016 το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου με θέμα “Θαλάσσια ασφάλεια: Νομικά ζητήματα σχετικά με το πλοίο, το φορτίο και τον ανθρώπινο παράγοντα”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς.

Εμπλοκή με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ(;)

Εμπλοκή φαίνεται ότι σημειώθηκε στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΠ ΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος έχει διαφορές με αυτό που υπέγραψαν οι Κινέζοι στις 8 Απριλίου.

Την ελληνική σημαία ύψωσε η Tsakos Energy Navigation σε δύο νεότευκτα



Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Θεοτοκά και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταμάτιου Ράπτη καθώς και πολλών άλλων προσκεκλημένων της εταιρείας Tsakos Energy Navigation Ltd (TEN),πραγματοποιήθηκε στην Μανγκάλια της Ρουμανίας, την 19-06-2016 η τελετήονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας σε τρία νεότευκτα πλοία της εταιρείας «TEN Ltd» του Ομίλου «Tsakos Group».

Το «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου» τεστ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC





Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης αρχίζει στη Χαλκιδική, με τη διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2016» που θα γίνει από αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, για σκάφη με πιστοποιητικά ORC International και αποτελεί τη δοκιμαστική διοργάνωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Δρίτσας: Μας στέρησαν όσα οραματιζόμασταν να κάνουμε

«Η νέα συμφωνία είναι στον καμβά που είχε ετοιμάσει ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης…» παραδέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στην πώληση των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco

Λειτουργία Δημόσιων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων κατά τους θερινούς μήνες



Ανακοινώνεται ότι κατά το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους από 20 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου 2016, οι δύο Σχολές Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων του Ασπροπύργου και της Μακεδονίας προκειμένου να λειτουργήσουν σχολεία εκσυγχρονισμού γνώσεων για την αντικατάσταση των παλαιών τύπου πιστοποιητικών Σ.Σ.Π.Μ. με νέα.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή η συμφωνία ΟΛΠ και Cosco

Κατατέθηκε  στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας του ΟΛΠ και της Cosco και άλλες διατάξεις για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ώστε να ψηφιστεί, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, έως την ερχόμενη Παρασκευή, παραμονές της αναχώρησης του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Ανακάλυψαν στον Πειραιά αρχαία ναυτική βάση, «κλειδί» για τη νίκη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας!

Τα ερείπια μιας αρχαίας ναυτικής βάσης, η οποία χρονολογείται από το 493 π.Χ. και ήταν το «κλειδί» για τη νίκη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ανακάλυψαν στον Πειραιά αρχαιολόγοι από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους. 

Δήλος: Εντοπίστηκαν ναυάγια της Ύστερης Ελληνιστικής περιόδου

Στο διάστημα από 25 Μαΐου έως 15 Ιουνίου, συνεχίστηκε η έρευνα - αποτύπωση στη Δήλο υπό την διεύθυνση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Σκοπός της υποθαλάσσιας έρευνας ήταν να αποτυπωθούν τα κατάλοιπα που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της συνοικίας του Σκαρδανά.

Ταξιδέψτε φέτος με τα πλοία της Blue Star Ferries γιατί... οι διακοπές σας ξεκινούν από το πλοίο!

Ταξιδέψτε με τα πλοία Blue Star 2, Blue Star Paros και  Superfast XII με καθημερινές αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά προς τα αγαπημένα Δωδεκάνησα (Κω, Ρόδο, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Λέρο, Λειψούς, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Καστελλόριζο, Κάρπαθο) και περάστε τις καλύτερες σας διακοπές!

28 Ιουν 2016

ΠΝΟ: «Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιασθεί το ΝΑΤ στον βωμό των σκοπιμοτήτων»



Ο γγ της ΠΝΟ cptn Ιωάννης Χαλάς
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή της, παρουσία του Προέδρου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου κ. Ανδρέα Κομματά και του Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Δαούση, με θέμα την λήψη απόφασης σε σχετικό έγγραφο του Ταμείου, με το οποίο ζητείτο η συμμετοχή της ΠΝΟ σε άτυπη Επιτροπή που «θα προτείνει στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης τις δραστηριότητες του Ταμείου, στα πλαίσια του Ν.4387/16, προκειμένου να εκδοθεί η αντίστοιχη Υ.Α. για την ενεργοποίηση του άρθρου 73 του νόμου αυτού», απεφάσισε τα παρακάτω.

H Cosco θα φέρει κρουαζιερόπλοια σε Θεσσαλονίκη-Πειραιά

Στην τουριστική σεζόν του 2017 θα αποτυπωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην κρουαζιέρα από την απεργία των λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Το συμπέρασμα προκύπτει από την μειωμένη κίνηση στο booking της επόμενης χρονιάς, που έχει αρχίσει να προκαλεί πολύ μεγάλο προβληματισμό στους κύκλους της ελληνικής τουριστικής αγοράς, ιδιαίτερα στα δύο πολύ μεγάλα λιμάνια (του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης).

Με επιτυχία διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Techno

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Techno που διοργάνωσε ο ΝΑΟ Κέκρωψ.
Έτρεξαν 47 σκάφη και έγιναν 10 ιστιοδρομίες.

TEN-T Days 2016: Το Europa Ship Plan στο Detailed Implementation Plan του Motorways of the Sea



Στις 20 με 22 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στο Ρότερνταμ τα TEN-T Days, στα οποία συζητήθηκαν όλοι οι βασικοί άξονες πολιτικής στα διευρωπαϊκά δίκτυα, ανάμεσα τους και οι Θαλάσσιοι Διάδρομοι (Motorways of the Sea).
Στο τριήμερο αυτό συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές η κ. Violeta Bulc, European Commissioner for Transport, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων κ. Werner Hoyer αλλά και ο Αντιπρόεδρος της European Commision κ. Maroš Šefčovič.

To Brexit ευνοεί δεξαμενόπλοια και πλοία με μακρά συμβόλαια

Οι ναυτιλιακές εταιρείες στα containerships και στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου που απασχολούν τα πλοία τους με μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα και τα δεξαμενόπλοια δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα από τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις προκαλέσει στη ναυτιλία η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν αναλυτές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που παρακολουθούν τις ναυτιλιακές μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς και εξειδικευμένοι ναυλομεσιτικοί οίκοι. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι η ναυτιλία ως μία διεθνής δραστηριότητα θα επηρεαστεί λίγο σε σύγκριση με άλλους κλάδους από ένα Brexit.

Ψύχραιμη αντίδραση της ναυτιλίας στο Βrexit

Με ψυχραιμία παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το Βrexit η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα. Αν και δεν λείπουν και εκείνοι που εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι περισσότερες φωνές από καθαρά ναυτιλιακή σκοπιά, είναι μάλλον ψύχραιμες αποτιμώντας το μέλλον του κλάδου, με αποκορύφωμα τον Martin Stophord, μη εκτελεστικό πρόεδρο των Clarksons, που «ιντριγκάρει» πανηγυρίζοντας σχεδόν για την εξέλιξη.

27 Ιουν 2016

Το κρουαζιερόπλοιο “Silver Spirit” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης



Το κρουαζιερόπλοιο “Silver Spirit”, προερχόμενο από τον Βόλο, αναμένεται αύριο, Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 8:00, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado για Ν.Μαύρο-Αλ. Ταγαρόπουλο



Μετά το 6ο σερί χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado με τους Πασχαλίδη -  Τριγκώνη η ελληνική ιστιοπλοϊα πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  της κλάσης που ολοκληρώθηκε στην Ιταλία με την συμμετοχή 25 σκαφών.

Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 Junior από Μ.Μπόζη και Ρ.Κλωναρίδου




Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοία  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 Junior που τελείωσε στο Κίελο της Γερμανίας. Στα κορίτσια και σε σύνολο 30 σκαφών οι Μαρία Μπόζη -  Ραφαηλίνα Κλωναρίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο με 69 βαθμούς και ανέβηκαν στο βάθρ για δεύτερη συνεχόμενη φορά . Οι αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης  είχαν εξαιρετική απόδοση. Στις 11 κούρσες που έγιναν τρεις φορές πήραν την τρίτη θέση.

«Θα προσφέρει στη Χίο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης»



Συνεχίζονται στη Χίο με εντατικούς ρυθμούς οι ετοιμασίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσηςπου θα γίνει από τις 28 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Γιάννης Κλείδωνας δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία της διοργάνωσης:

Μείωση της ζήτησης για scrap

Υποτονική συνεχίζει και παραµένει η αγορά καθώς εκτός από την µείωση της ζήτησης γενικότερα, ύστερα από ένα ιδιαίτερα έντονο από πλευράς αγοραστικού ενδιαφέροντος 1ο εξάµηνο, έχουµε ήδη µπει στην περίοδο του καλοκαιριού όπου η δραστηριότητα πάντα είναι µειωµένη λόγω των µουσώνων, τον εορτασµό του Ramadan αλλά και φυσικά λόγω και των πρόσφατων προϋπολογισµών στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές.

Έντονη ήταν η δραστηριότητα στον τοµέα των αγοραπωλησιών

Έντονη ήταν  η δραστηριότητα στον τοµέα των αγοραπωλησιών για την εβδοµάδα που πέρασε: Στα πλοία ξηρού φορτίου έγιναν οι ακόλουθες πράξεις:

25 Ιουν 2016

Επιστολή Δρίτσα μετά την απόφαση της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μετά την απόφαση της ΟΜ.Υ.Λ.Ε., για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, απέστειλε την παρακάτω Επιστολή προς

Μήνυμα Θ. Δρίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Ναυτικό

Με την αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Ναυτικό στις 25 Ιουνίου 2016, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα προς τους Έλληνες ναυτικούς:
 
«Αγαπητοί ναυτικοί,
 
Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Ναυτικό καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) το 2010 και εορτάζεται κάθε χρόνο την 25η Ιουνίου, με σκοπό να υπενθυμίζει σε όλη την κοινωνία και ειδικά στο ναυτιλιακό κόσμο πως οι ναυτικοί αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίας.

Λειτουργεί από το Σάββατο, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης


 
 
Η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ ενημερώνει το κοινό και τους ενδιαφερόμενους φορείς και επαγγελματίες, ότι από την πρωινή βάρδια του Σαββάτου 25.06.2016 θα αρχίσει να εξυπηρετεί πλοία και φορτία, μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

24 Ιουν 2016

Σε ελληνικά χέρια παρέμεινε η Hellenic Seaways


Σε ελληνικά χέρια παρέμεινε η Hellenic Seaways αφού η προσπάθεια του Ομίλου Γκριμάλντι να πάρει τον έλεγχο της εταιρείας στην οποίας είναι μεγαλομέτοχος δεν τελεσφόρησε.  Τα πρόσωπα που πρότεινε η πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς στελεχώνουν το νέο ΔΣ της εταιρείας.

Κατά τη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της HELLENIC SEAWAYS, παρευρέθησαν μέτοχοι που εκπροσωπούν το 96,22% του μετοχικού κεφαλαίου. εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία  όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Η ετήσια γενική συνέλευση της HELLENIC SEAWAYS εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με τριετή θητεία, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και αποτελείται από τους εξής:

Ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες σε ΟΛΠ-ΟΛΘ




Την απόφαση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ. που διήρκησαν 30 ημέρες,  έλαβε το ΔΣ  της  Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος μετά από δεσμεύσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση οι λιμενεργάτες για διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Η κυβέρνηση «τρέχει» για τον ΟΛΠ

Στον χρόνο κατάθεσης στη Βουλή προς κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Δημοσίου στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον, καθώς χθες το απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στα λιμάνια υπέστη ένα ακόμη ρήγμα από τους λιμενεργάτες του ΟΛΘ, οι οποίοι διέκοψαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και θα αρκεστούν στην αποχή από τις εργασίες τα Σαββατοκύριακα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ν» ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, γίνονται εργώδεις προσπάθειες προκειμένου η σύμβαση να κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και σήμερα, έτσι ώστε να ψηφιστεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Νέα 48ωρη σε ΟΛΠ - ΟΛΘ αποφάσισε η ΟΜΥΛΕ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με νέα 48ωρη απεργία, αποφάσισαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) αργά το βράδυ της Πέμπτης. 

Στις 28/6 η δικάσιμος για την αγωγή φορέων κατά της απεργίας στον ΟΛΘ

Να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ζητούν με αγωγή τους που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά οι παραγωγικοί φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών ξεκίνησαν στις 26 Μαϊου 2016, ενώ, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, (ΒΕΘ), η δικάσιμος ορίστηκε για την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.

Εντυπωσιακή εμφάνιση των Μαρία Μπόζη- Ραφαηλίνα Κλωναρίδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 Junior



Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιούν οι Μαρία Μπόζη- Ραφαηλίνα Κλωναρίδου στο παγκόσμιο  πρωτάθλημα 470 Junior που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κίελο της Γερμανίας.

Στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες οι αθλήτριες του ΝΟΘ τερμάτισαν 6, 10 και 3 αντίστοιχα και μετά την 6η  κούρσα φιγουράρουν στην 2η θέση με 19 βαθμούς σε σύνολο 30 σκαφών.

Συνάντηση Εργασίας Θ.Δρίτσα με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας

Την 22.06.2014 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση εργασίας του Υπουργού  κ.  Θ. Δρίτσα με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Masuo Nishibayashi, κατόπιν πρωτοβουλίας της ιαπωνικής  πλευράς. 
 
Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αποδόθηκε έμφαση στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα και η Ιαπωνία στην παγκόσμια ναυτιλιακή και ναυπηγική βιομηχανία, αντίστοιχα, ενώ ετέθησαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της μεταξύ τους ναυτιλιακής συνεργασίας τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών και ιδίως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).  

Ευκαιρία για επενδύσεις στα φορτηγά πλοία βλέπουν οι Έλληνες

«Γλίστρησε» κάτω από τις 600 μονάδες ο δείκτης ναυλαγοράς ξηρού φορτίου και ενώ πολλοί πλοιοκτήτες τα έχουν «βάψει μαύρα» υπάρχουν αρκετοί Έλληνες συνάδελφοι τους οι οποίοι θεωρούν ότι «είναι η πλέον κατάλληλη στιγµή για αγορά µεταχειρισµένων πλοίων, καθώς οι τιµές κυµαίνονται στα χαµηλότερα επίπεδα της 30ετίας, όπως επίσης ότι µετά από αρκετά µεγάλο διάστηµα χαµηλής αγοράς, έχουµε ήδη πιάσει «πάτο» και η άνοδος της ναυλαγοράς είναι όχι µόνο µονόδροµος, αλλά θα συµβεί και σχετικά σύντοµα, προς διάψευση των αναλυτών που διαφοροποιούνται από αυτή την εκτίµηση».

Telegraph: Στους 7 πιο περιπετειώδεις ευρωπαϊκούς προορισμούς κρουαζιέρας η Ελλάδα

Στους 7 πιο περιπετειώδεις προορισμούς κρουαζιέρας στην Ευρώπη κατατάσσει την Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα Telegraph. 'Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα αξιόλογο μέρος για κρουαζιέρα στην Ελλάδα είναι ο Βόλος, ο οποίος σπάνια εμφανίζεται στα προγράμματα κρουαζιέρας (Princess Cruises, Crystal Cruises).

23 Ιουν 2016

Με το δεξί ξεκίνησαν τα 470 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior



Εντυπωσιακά ξεκίνησαν η Μαρία Μπόζη με την Ραφαηλίνα Κλωναρίδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 Junior που διεξάγεται στο Κίελο της Γερμανίας. Έγιναν ήδη οι πρώτες 4 ιστιοδρομίες και οι αθλήτριες του ΝΟΘ τερμάτισαν 3, 3, 4 και 6 αντίστοιχα. Έτσι, με 10 βαθμούς είναι 3ες σε σύνολο 30 σκαφών.