31 Ιαν 2016

Προβληματισμός: Κίνδυνος υποβάθμισης της κρουαζιέρας στην Ανατ. Μεσόγειο


«Στη ζώνη υψηλού κινδύνου» για την κρουαζιέρα κινδυνεύει να μπει η Ανατολική Μεσόγειος, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες και για τη χώρα μας. Οι πολιτικές αναταραχές, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και το προσφυγικό, ίσως σε μικρότερο βαθμό, ενδέχεται να οδηγήσουν τις εταιρείες κρουαζιέρας μακριά από την Ανατολική Μεσόγειο.

ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία στις 4-5 Φεβρουαρίου



Η ΠΝΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αφού εκτίμησε την εξέλιξη των απεργιακών της κινητοποιήσεων, οι οποίες και σημείωσαν καθολική επιτυχία και συμμετοχή, με την συμπαράταξη όλων των ναυτεργατών στον δίκαιο αγώνα της με προεξάρχον αίτημα την απόσυρση της εκτρωματικής πρότασης για το ασφαλιστικό, αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση και εντατικοποίηση του αγώνα της με νέα 48ωρη απεργία, που αρχίζει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και από ώρα 06.00 μέχρι Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και ώρα 06.00, με προοπτική κλιμάκωσης.

Μιχ.Σακέλλης: Οι μειωμένες τιμές του πετρελαίου θα φέρουν περισσότερα δρομολόγια στα ελληνικά νησιά φέτος

Για τις προσδοκίες της επιβατικής κίνησης για το 2016 μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ο Μιχάλης Σακέλλης - αντιπρόεδρος της ATTICA GROUP και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

30 Ιαν 2016

Θαυμάστε τα κορυφαία γιοτ για το 2016

Τέσσερα είναι τα γιοτ που κατέκτησαν φέτος την κορυφή στα βραβεία European Yacht of the Year 2016.
Πρόκειται για το Grand Soleil 46 LC, το Solaris 50, Dragonfly 25 και το Quant 23, τα οποία κέρδισαν, το καθένα στην κατηγορία του τους πιο αυστηρούς κριτές και τον πολυπόθητο τίτλο, μέσα από μια αυστηρή διαδικασία και υψηλό ανταγωνισμό.
Για 12η συνεχή χρονιά το ευρωπαϊκό βραβείο για το γιοτ της χρονιάς κρίθηκε από 11 δημοσιογράφους, ο καθένας από διαφορετικές χώρες και μέσα ενημέρωσης και παρουσιάστηκε σε μια, σχεδόν οσκαρική βραδιά, στο Νίσελντορφ της Γερμανίας.
Ο κάθε κριτής αξιολόγησε το κάθε γιοτ σε διάστημα δύο εβδομάδων, σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, στην La Rochelle τον Σεπτέμβριο και την Santa Margherita τον Οκτώβριο.
Τα βραβεία:
Luxury Cruiser of the Year 2016
Νικητής για την κατηγορία του πιο πολυτελούς γιοτ για το 2016 αναδείχθηκε το Grand Soleil 46 LC, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ιδανικό» για πλεύση σε ελαφρύ αεράκι.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την κατηγορία ήταν οι:
Adventure 55 cruiser
Maxi 1200 cruiser
Oyster 475 cruiser
Sunbeam 40.1 cruiser
Performance Cruiser category
Νικητής ως προς την καλύτερη απόδοση ανακηρύχθηκε το Solaris 50
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την κατηγορία ήταν οι:
Django 980
Ice 52
Italia 9.98
J 112 e
Family Cruiser category
Νικητής για τις οικογενειακές εξορμήσεις ανακηρύχθηκε το Hanse 315- A
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την κατηγορία ήταν οι:
Dufour 460
Jeanneau 54
Maxus 26
RM 1070
Multihulls of the year category
Στην κατηγορία καταμαράν νικητής ανακηρύχθηκε το αθλητικό Dragonfly 25
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την κατηγορία ήταν οι:
Bali 4.3
Comet Cat 37
Dazcat 1495
Slyder 47
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Φωτορεπορτάζ: Η εκδήλωση κοπής πίτας της HELMEPA


Ο Δρ. Ι. Κούστας, Πρόεδρος του ΔΣ της HELMEPA, η κα Ειρ. Νταϊφά, Ειδική Γραμματέας, και ο κ. Ι. Ξυλάς, Αντιπρόεδρος
Παρουσία των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της Γραμματείας της HELMEPA, ο Πρόεδρος Δρ. Ιωάννης Κούστας «έκοψε» την πρωτοχρονιάτικη πίτα, χθες, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στα γραφεία της. Η τυχερή που κέρδισε το «φλουρί» ήταν η Κριστιάνα Πρεκεζέ, Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA.

29 Ιαν 2016

ΝΑΤΟ: Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών τα κρουαζιερόπλοια της Μεσογείου


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξακολουθούν να απειλούν, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι τα φονικά τους πλάνα δε θα περιοριστούν σε επιθέσεις όπως το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Τη στιγμή που οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να δηλητηριάσουν τους αγωγούς ύδρευσης στην Τουρκία για να σκορπίσουν το θάνατο μέσω του νερού, το ΝΑΤΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για «χτυπήματα» και στη θάλασσα.
Όπως δήλωσε ο Βρετανός αντιναύαρχος του ΝΑΤΟ, Κλάιβ Τζόνστον, σε ενημέρωση στο Λονδίνο, η τρομοκρατική οργάνωση επιχειρεί να χτίσει ναυτική δύναμη και να εξαπολύσει επιθέσεις σε κρουαζιερόπλοια ή εμπορικά πλοία στη Μεσόγειο χρησιμοποιώντας εκλεπτυσμένα όπλα μέσω θαλάσσης.
«Γνωρίζουμε ότι φιλοδοξούν να προχωρήσουν και στη θάλασσα, γνωρίζουμε ότι θα ήθελαν να έχουν και έναν ναυτικό "βραχίονα", όπως έχει η Αλ Κάιντα», προειδοποίησε ο Τζόνστον, σύμφωνα με τον Telegraph.
«Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να σκέφτεται τη Μεσόγειο μόνο για τη μετανάστευση. Είναι η ροή από τα παράκτια της Βορείου Αφρικής, είναι η εισροή του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, είναι ο έλεγχος του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη και άλλα μέρη, που αποτελούν μία άβολη σκιά στο θαλάσσιο εμπόριο και τη θαλάσσια πρόσβαση», συνέχισε ο αντιναύαρχος.
Παρότι ο Τζόνστον δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την τζιχαντιστική απειλή δια θαλάσσης, τόνισε ότι είναι πιθανό «κορεατικός, κινεζικός και ρωσικός εξοπλισμός» να... βρει το δρόμο του στις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ.
Επιπλέον, παρότι επισήμανε πως οι παραπάνω οργανώσεις δεν στοχεύουν σε εμπορικά πλοία, εξήγησε ότι υπάρχει η «φρικτή πιθανότητα» στο μέλλον ένα οπλικό σύστημα υψηλής τεχνολογίας να στοχεύσει σε κρουαζιερόπλοια ή σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου ή πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

ΑΝΕΚ: Προσφορά ζώης με εθελοντική αιμοδοσία και εθελοντική δειγματοληψία για δωρεά μυελού οστών



Η ανθρωπιά και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο ταξίδεψαν και φέτος με τηνANEK LINES με προορισμό την 10η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώθηκε στις 27/1, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας, στα Χανιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Μ. Βαρβιτσιώτης: “Η Κυβέρνηση οφείλει να αντικρούσει τις ευρωπαϊκές επιθέσεις προς το φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας"



Τα θετικά οφέλη της «Διακήρυξης των Αθηνών», που υπέγραψε ως Υπουργός Ναυτιλίας μαζί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα όχι μόνο της Εθνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας, ανέδειξε χθες κατά την εκδήλωση της ΕΕΝΜΑ (Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων) ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Τουρισμός άντεξε στα capital controls

Yψηλή αντοχή έναντι των κεφαλαιακών ελέγχων επέδειξε ο τουρισμός, ο οποίος μάλιστα περιλαμβάνεται, μαζί με την πληροφορική και τα χημικά, στους τρεις κλάδους που ξεχωρίζουν θετικά στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από το περασμένο καλοκαίρι λόγω των capital controls.
Θωρακισμένες ουσιαστικά από την υψηλή ζήτηση των τελευταίων χρόνων, οι τουριστικές επιχειρήσεις εμφανίστηκαν ανθεκτικές, καθώς διατήρησαν σχεδόν σταθερές τις πωλήσεις τους στα επίπεδα του 2014 (έναντι πτώσης 12% για τις υπηρεσίες συνολικά κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014) ενώ και οι ακυρώσεις από πελάτες δεν ξεπέρασαν το 10% (έναντι 19% για τις υπηρεσίες συνολικά).

Για ένα ακόμη 48ωρο θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Την συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων για ένα ακόμη 48ωρο, από τις 06.00 ξημερώματα Παρασκευής 29 Ιανουαρίου έως τις 06.00 το πρωϊ της Κυριακής αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της ΠΝΟ η οποία εκδόθηκε χθες αναφέρονται τα εξής:

Μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 5% εξετάζουν Ρωσία και Σ. Αραβία

Πρόταση της Σ. Αραβίας βάσει της οποίας θα υπάρξει μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 5% όλων των πετρελαιοπαραγωγών κρατών εντός ή εκτός OPEC, εξετάζει η Ρωσία, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Αλεξάντερ Νόβακ.

28 Ιαν 2016

ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας το 2015

Αύξηση 41% εμφάνισε ο αριθμός των επισκευασθέντων πλοίων το 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τη δραστηριότητα της ελληνικής βιομηχανίας επισκευής πλοίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο αριθμός των επισκευασθέντων πλοίων το έτος 2015 ανήλθε στα 516 με ολική χωρητικότητα 5.954.529 ΚΟΧ, σημειώνοντας αύξηση 41% στον αριθμό των πλοίων και 29,7% στην ολική χωρητικότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του έτους 2014.

Κρουαζιέρα: Μεγαλώνει το μερίδιο για Ασία και Αυστραλία

Πριν από πέντε χρόνια, τα ταξίδια κρουαζιέρας ήταν σχεδόν άγνωστα στην Ασία. Σήμερα, η περιοχή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κλάδο της κρουαζιέρας. Μεταξύ 2012 και 2014, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε από 775.000 σε περίπου 1,4 εκατομμύρια επιβάτες, ένα ετήσιο σύνθετο ποσοστό αύξησης 34%.

27 Ιαν 2016

Ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο

Πρόταση στον δήμαρχο του Πειραιά Γιάννη Μώραλη να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιστρέψει η διοργάνωση της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια στο μεγάλο λιμάνι της χώρας κατέθεσε από το πάνελ του ναυτιλιακού συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής» ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.

Ακτοπλοΐα: Η διπρόσωπη αντιμετώπιση από το κράτος

Είτε ως ιδιωτικού χαρακτήρα, είτε ως δημοσίου αντιμετωπίζεται η ελληνική ακτοπλοΐα, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στον κλάδο.
Τη διπολικότητα αυτή επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης. «Η εξάρτηση της ακτοπλοΐας από τον ιδιωτικό τομέα είναι μεγάλη λαμβανομένου υπόψη ότι με τις ελεύθερες δρομολογήσεις καλύπτεται σχεδόν το 97% της συνολικής κίνησης. Η παρέμβαση του κράτους για την εξυπηρέτηση 44 μικρών νησιών είναι μεγάλης εθνικής και οικονομικής σημασίας αλλά αφορά το 3% της συνολικής Ακτοπλοϊκής κίνησης, η οποία επίσης καλύπτεται από πλοία που ανήκουν σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Τρ.Αλεξιάδης: «Βασικό κριτήριο για τη φορολογία της ναυτιλίας το εάν επηρεάζεται η ανταγωνιστικότητά της»



Θέση για το αίτημα των Ευρωπαίων εταίρων να αυξηθεί η φορολόγηση της ναυτιλίας στην Ελλάδα πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών , Τρύφων Αλεξιάδης, προτάσσοντας την ανταγωνιστικότητα του κλάδου προς  όφελος της ελληνικής οικονομίας.
«Σε ό,τι αφορά τώρα τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τα θέματα της φορολόγησης της ναυτιλίας. Το έχω πει κι άλλη φορά δημόσια και θα το πω και σήμερα και δεν φοβάμαι να υποστώ οποιαδήποτε κριτική ένθεν και ένθεν. Βασικό κριτήριο για τη φορολογία της ναυτιλίας στην Ελλάδα πρέπει να είναι το εάν επηρεάζεται ή όχι η ανταγωνιστικότητά της» επεσήμανε μιλώντας στο 2ο

26 Ιαν 2016

Θ.Δρίτσας: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ - COSCO

Αδυναμία παρέμβασης στην πώληση του ΟΛΠ δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έχει «δικαίωμα» να κάνει κάτι «για να σταματήσει η διαδικασία, από τη στιγμή που είναι δέσμευση της κυβέρνησης με βάση αυτά που ψηφίστηκαν στη Βουλή».
Μιλώντας στον Real Fm, είπε πάντως ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ-COSCO. Tο σύνολο της συμφωνίας θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα».

Μινωϊκές Γραμμές: Τροποποίηση δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με εφαρμογή από Τετάρτη 27.01.2016 (06:00) έως και την Παρασκευή 29.01.2016 (06:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές Ηράκλειο – Πειραιάς και Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα / Τεργέστη τροποποιούνται ως ακολούθως:

ΤΑΙΠΕΔ για ΟΛΠ: Υπήρξε ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα - Δεν πήραμε μόνοι μας τέτοια απόφαση

Με αμείωτη ένταση φαίνεται πως συνεχίζεται η αντιπαράθεση που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι ανάμεσα στον υπουργό Ναυτικίας, Θοδωρή Δρίτσα και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, με αιχμή την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
Στην κόντρα αυτή αποδίδεται και η προσπάθεια του κ. Δρίτσα να πάρει αποστάσεις από την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco.

Μιχ.Σακέλλης: «Στρέβλωση του ανταγωνισμού σε βάρος των ακτοπλοϊκών εταιρειών»




 Την στρέβλωση του ανταγωνισμού μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και ακτοπλοϊκών σε βάρος των θαλασσίων μεταφορών και των νησιωτών κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων  Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης, δίνοντας μία άλλη διάσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της κρατικής παρέμβασης.

ΟΜΥΛΕ: Ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ την απόφαση για τον ΟΛΠ




Η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: « Με επιστολή μας προς το ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα Τρίτη 26.01.2016, ζητήσαμε να μας κοινοποιηθεί η ακριβής απόφαση του ΔΣ/ΤΑΙΠΕΔ που αφορά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ, καθώς και το πλήρες υλικό, που κατά δήλωση του κ. Πιτσιόρλα θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Θ.Δρίτσας: "Αναφερόμαστε στην ελληνική, αλλά και στην ελληνόκτητη ναυτιλία με υπερηφάνεια"



Ομιλία Θόδωρη Δρίτσα, Υπουργού Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής   στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο

 
                      
                        Με πολύ χαρά συμμετέχω στην πρώτη ενότητα που αφορά την απασχόληση και με πολύ ενδιαφέρον. Θα ήθελα ακριβώς εδώ να επισημάνω και χαιρετίζω και την παρουσία του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. Του εύχομαι στα νέα του καθήκοντα να έχει μια θετική πορεία. Ζωντανή θα έχει. Είναι βέβαιο από το χαρακτήρα του και χειμαρρώδης, όπως είπε ο κ. Διευθυντής πριν, έσπευσε πολύ γρήγορα να βγάλει απλά συμπεράσματα.

Θ. Βενιάμης: Η ελληνική ναυτιλία θα παραμείνει πρώτη στην παγκόσμια αρένα



«Η ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και θα παραμείνει πρώτη στην παγκόσμια ναυτιλιακή αρένα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης σε χαιρετισμό του στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.
Όπως είπε ο κ.Βενιάμης, είναι ύψιστη υποκρισία των ευρωπαϊκών ελεγκτικών οργάνων να καταγγέλλουν το ελληνικό φορολογικό σύστημα, το οποίο οι ίδιοι ακολούθησαν ως μοντέλο για να σώσουν την ευρωπαϊκή ναυτιλία και να μην ακολουθήσει τη μοίρα της ευρωπαϊκής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Γ.Σταθάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη της ναυτιλίας και του τουρισμού



 Όμιλια Γιώργου Σταθάκη υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο

Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι, είναι η δεύτερη χρονιά που παρευρίσκομαι, έχει γίνει εθιμικό πλέον. Είτε έχω υπευθυνότητα στη ναυτιλία είτε όχι, δηλώνω παρών.
Επιτρέψτε μου να πω ότι έκλεισε μια οπωσδήποτε δύσκολη χρονιά και από άποψη των εξελίξεων στη διεθνή οικονομία, και από άποψη των συνθηκών που αντιμετώπισε η ελληνική οικονομία, εντούτοις εδώ και έξι – επτά μήνες η παρούσα Κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη ο οποίος προσβλέπει σε μια βιώσιμη έξοδο της οικονομίας από την κρίση και προσαρμογή της στα νέα δεδομένα της διεθνούς οικονομίας, με ένα μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, επαναλαμβάνω βιώσιμης επιστροφής στην ανάπτυξη.

Αδ.Γεωργιάδης: "είναι πολύ βολικό ιδεολογικό σχήμα στην Ελλάδα να είναι οι κακοί εφοπλιστές που γλιτώνουν τους φόρους"



Ομιλία Άδωνη Γεωργιάδη αντιπροέδρου
στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο
«Τέσσερις προκλήσεις για τη ναυτιλία:
απασχόληση, περιβάλλον, χρηματοδότηση, ναυτιλιακό κέντρο Πειραιά»
Θα τολμούσα να πω μετά την ομιλία του συμπαθεστάτου Υπουργού ότι όλα πάνε περίφημα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν κάτι σας έχει διαφύγει είναι η εικονική πραγματικότητα.
Δεν είναι εδώ χώρος για αντιπολίτευση, αλλά μόνο τρία στοιχεία, απλώς για να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά και μετά θέλω να σας πω τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας για τη Ναυτιλία.

Σε ευθεία σύγκρουση Δημόσιο - ναυπηγεία

«Σκληρή γραμμή» απέναντι στην κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει να εισπράξει άμεσα ανακτήσεις ύψους 523 εκατ. ευρώ από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) κρατάει η διοίκηση της εταιρείας.
Το νομικό επιτελείο του ομίλου κατέθεσε αίτηση ανακοπής της ανάκτησης στο Πρωτοδικείο Αθηνών και υποστηρίζει ότι το ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε σειρά δεσμεύσεων έναντι του μεγαλομετόχου των ναυπηγείων, Ισκαντάρ Σάφα, τις οποίες και δεν τήρησε.

Το παρασκήνιο και η επόμενη ημέρα στον ΟΛΠ

«Να βρούμε μια καλή τιμή να κλείσουμε», ήταν η λογική που επικράτησε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κρατικών κινεζικών συμφερόντων Cosco ώστε να πουληθεί το 67% της ΟΛΠ Α.Ε.
Το Μαξίμου ήθελε, αφενός, να δώσει απτά δείγματα γραφής στους θεσμούς ότι αρχίζει την υλοποίηση των δεσμεύσεων για ιδιωτικοποιήσεις και, αφετέρου, να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες των διαφωνούντων στη χώρα, εντός και εκτός κόμματος, με το επιχείρημα ότι θα εισπράξει υψηλό αντίτιμο και ότι δεν ξεπούλησε το λιμάνι.

25 Ιαν 2016

2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ναυτεμπορικής “ Τέσσερις προκλήσεις για τη ναυτιλία"


...απασχόληση, περιβάλλον, χρηματοδότηση, ναυτιλιακό κέντρο Πειραιά”
H ναυτιλία σε σταυροδρόμι
Το περιβάλλον που διαμορφώνεται στον στρατηγικό τομέα της ελληνικής ναυτιλίας με ορίζοντα 10ετίας, εν μέσω αυξανόμενων εθνικών και διεθνών προκλήσεων, διερευνά το 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής», το οποίο διοργανώνεται την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στη Βουλιαγμένη.
Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης,

ΔΣΠ: Τρίωρος αποκλεισμός του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά την Πέμπτη


 
Τον τρίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 από 08:00 -11:00 π.μ. αποφάσισε ομόφωνα
το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
στο πλαίσιο

Η τιμητική διάκριση στους αδελφούς Γιώργο και Ανδρέα Ποταμιάνο



Άρθρο του
Μιχάλη Λάμπρου στην
Εφημερίδα
Η Ναυτεμπορική

«Με τη σημερινή μου παρέμβαση ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας της έγκριτης εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ που πάντα φιλοξενεί και προβάλει γεγονότα της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Όμως μια είδηση που πέρασε στα ψιλά γράμματα είναι η πρωτοβουλία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας να τιμήσει δύο πρόσωπα που με την συμβολή τους προσέφεραν τα πάντα στην Ελληνική Επιβατηγό Ναυτιλία, και κατ’ επέκταση και στην Κρουαζιέρα.

H επόμενη μέρα πώλησης του ΟΛΠ

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας ολοκλήρωσης της πώλησης του ΟΛΠ σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ αναμένει ορισμένα απαραίτητα έγγραφα από την Cosco προκειμένου να μεταβιβάσει τον φάκελο του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, αλλά και να ανακηρύξει και επισήμως την κινεζική εταιρεία ως «Προτιμώμενο Επενδυτή», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Υδατοδρόμια/Υδροπλάνα στο επίκεντρο της επίσκεψης κινεζικών Funds στην Ελλάδα



Στην Ελλάδα έφθασαν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου μια σειρά από υψηλόβαθμα στελέχη κινεζικών Funds με σκοπό να αξιολογήσουν τις συνθήκες που επικρατούν στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού, προκειμένου εν συνεχεία να αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Eκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην πολιτιστική δραστηριότητα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στη διεκδίκηση της  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς και στις κοινές δράσεις του Πειραιά και της Αγίας Πετρούπολης που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού για το κοινό έτος Ελλάδος-Ρωσίας 2016.

22 Ιαν 2016

Δρίτσας σε Βαρβιτσιώτη για ΟΛΠ: «Όταν παραλάβω τα στοιχεία από το ΤΑΙΠΕΔ θα τοποθετηθώ»




Στον  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος ζήτησε την παραίτησή του απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.
Αναλυτικά:

Έπεσαν σε ύφαλο οι εισηγμένες της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων

Από την έντυπη έκδοση 
της Ναυτεμπορικής 
Του Αντώνη Τσιμπλάκη
Υπό πίεση βρίσκονται οι ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται containerships και οι οποίες είναι εισηγμένες στις χρηματιστηριακές αγορές. Σύμφωνα με ανάλυση της Alphaliner, οι επτά εισηγμένες εταιρείες οι οποίες ναυλώνουν τα πλοία τους στους μεγάλους liners έχασαν κατά μέσο όρο το 48% της κεφαλαιακής τους αξίας, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Αιτίες, από τη μια η κάθετη πτώση των ναύλων και από την άλλη η μείωση της αξίας των πλοίων.

Φθηνότερο να νοικιάσει κανείς... φορτηγό πλοίο παρά Ferrari!

H επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομία "γκρέμισε" τα ναύλα σε τέτοιο σημείο που είναι πιο οικονομικό για όποιον επιθυμεί να νοικιάσει για μία μέρα ένα εμπορικό πλοίο μήκους 300 μέτρων παρά μία Ferrari για το ίδιο διάστημα.

Στον αντίποδα της κρίσης τα δεξαμενόπλοια ευημερούν

Σε πλήρη αντιδιαστολή με την αγορά του ξηρού φορτίου, η οποία καταρρέει βρίσκεται η αγορά των δεξαμενοπλοίων: «Οι ιδιοκτήτες τους απολαμβάνουν υψηλών ναύλων και ικανοποιητική αύξηση των τιμών των πλοίων τους εξαιτίας της παρατεταμένης πτώσης της τιμής του πετρελαίου η οποία αποτελεί ευκαιρία για δημιουργία και διεύρυνση των αποθεμάτων πετρελαίου» επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι.

21 Ιαν 2016

Μ.Βαρβιτισώτης: «Αν σέβεται ο κ. Δρίτσας την έννοια της αξιοπρέπειας, οφείλει να παραιτηθεί»


«Αν σέβεται ο κ. Δρίτσας την έννοια της αξιοπρέπειας, για την οποία, άλλωστε, ισχυριζόταν ότι ‘αγωνίστηκε’ προεκλογικά μαζί με τους συντρόφους του, οφείλει να παραιτηθεί»
Τη δήλωση αυτή έκανε ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,  για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ.
Αναλυτικά: 

Νέα 48ωρη απεργία των ναυτικών στις 27 και 28 Ιανουαρίου




Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του ναυτικοί  εξαιτίας του ασφαλιστικού.  Ειδικότερα,  η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας  αποφάσισε Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, για την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Ο Ι. Μπρας αναλαμβάνει το project management 26 υδατοδρομίων

Μια στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, που εντάσσεται στο γενικότερο αναπτυξιακό πλάνο της περιφερειακής αρχής, σε ότι αφορά υποδομές και τουρισμό.
Προσηλωμένος στον στόχο που είναι η συνεργασία με τους κορυφαίους στον τομέα τους, ο κ. Χατζημάρκος στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσίασε τον κ. Ιωάννη Μπρα, ο οποίος αναλαμβάνει το project management του δικτύου των 26 υδατοδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ενημέρωση κατόπιν εορτής ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ ο Δρίτσας

Λέει ότι ενημερώθηκε από δελτίο Τύπου για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου

Ενημέρωση αλλά κατόπιν εορτής ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου να γίνει αποδεκτή η βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Θ.Δρίτσας: Επίκαιρη ερώτηση για τον ρόλο των ΜΚΟ στο Αιγαίο (VIDEO)

Οι πρώτες δηλώσεις φορέων της ναυτιλιακής κοινότητας για τη συμφωνία Cosco - ΟΛΠ

Διαβάστε τις πρώτες δηλώσεις φορέων της ναυτιλιακής κοινότητας, μετά την ανακοινώση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας Cosco - ΟΛΠ για την εξαγορά του 67% της εταιρείας.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών διαφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα φορολογίας







Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών επιθυμεί να απαντήσει στην προσφάτως δημοσιευθείσα Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [C(2015)9019 Τελικό / 18-12-2015] που υποστηρίζει ότι ορισμένες διατάξεις του ελληνικού ναυτιλιακού φορολογικού συστήματος αντίκεινται στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις και ειδικότερα στις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις υφιστάμενες Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στις θαλάσσιες μεταφορές (οι ονομαζόμενες ως SAG).

Η δήλωση της ΕΕΕ έχει ως εξής:

Αυτό το γιοτ 6 αστέρων είναι ασύλληπτο

Αν θέλατε κρουαζιέρα στον ωκεανό με την απόλυτη πολυτέλεια, αυτό το μέγα γιοτ μπορεί να σας την προσφέρει.
Το Scenic Eclipse της εταιρείας Scenic Luxury Cruises & Tours δημιουργήθηκε για την 30η επέτειο της επιχείρησης.

20 Ιαν 2016

Σε δύο φάσεις η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco

Οι υποχρεώσεις της COSCO
-  Η πώληση του 67% του ΟΛΠ  θα γίνει  σε δύο φάσεις: Μετά την υπογραφή της συμφωνίας και την πλήρωση των όρων αυτής θα γίνει η μεταβίβαση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου στην Cosco . Το υπόλοιπο 16% θα μεταβιβαστεί στο τέλος της πρώτης πενταετίας, μετά την ολοκλήρωση των συμφωνημένων υποχρεωτικών επενδύσεων, ύψους 300 εκατ. ευρώ. Αυτές αφορούν μεταξύ άλλων, κατά προτεραιότητα την κρουαζιέρα και την ναυπηγοεπισκευή. Επιπλέον επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν την δεύτερη πενταετία.

Στην Cosco το 67% του ΟΛΠ έναντι 368,5 εκατ. ευρώ


Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή την από 20 Ιανουαρίου 2016 βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών εκδόσεως της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».