7 Ιουν 2016

Συνάντηση Θ.Δρίτσα με τον Yπουργό Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Ινδονησίας

Την 06.06.2014 και στο περιθώριο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ», πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση του κ. ΥΝΑΝΠ με τον Yπουργό Συντονισμού Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, κ. Rizal Ramli, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα, κ. Benny Bahanadewa και εκπροσώπους του Υπουργείου Συντονισμού Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Ινδονησίας.


Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ετέθησαν ζητήματα διμερούς ναυτιλιακού ενδιαφέροντος και προώθησης διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η ναυτική εργασία και εκπαίδευση. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα ναυτιλιακής πολιτικής και συνεργασίας στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών και ιδίως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), όπως οι εκπομπές αέριων ρύπων από πλοία (Greenhouse Gas Emissions From Ships), το υποχρεωτικό σύστημα ελέγχου κρατών μελών ΙΜΟ (IMO’s Mandatory Audit Scheme), η ευημερία των ναυτικών (Seafarers Welfare), η πειρατεία (Piracy) και η εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων του ΙΜΟ (Ιmplementation of IMO Conventions). Από πλευράς Ινδονησίας έμφαση αποδόθηκε στον προγραμματισμό έργων υποδομής αναφορικά με την διαφύλαξη της ασφαλούς ναυσιπλοΐας σε θαλάσσια στενά που παρουσιάζουν υψηλή κίνηση και τα οποία χρησιμοποιούνται για το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο. Τέλος, αποβλέποντας στην ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ινδονησίας, οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των δυο χωρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η σημασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας ως πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και για τις δύο χώρες και συμφωνήθηκε η ανάγκη ρύθμισης των ναυτιλιακών θεμάτων μέσω του ΙΜΟ, που διασφαλίζει τη δημιουργία και εφαρμογή ενός ομοιόμορφου πλαισίου συμφωνηθέντων κανόνων, αλλά και την αποτελεσματική λειτουργία της ναυτιλίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη σημασία της συνέχισης του εποικοδομητικού επίπεδου συνεργασίας που έχει εγκαθιδρυθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.