31 Οκτ 2015

Το ΥΝΑ ναυλώνει για τη μεταφορά μεταναστών πλοία των εταιρειών BLUE STAR -ΑΝΕΚ -GOLDEN SHIPPING



Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών που χρήζουν διεθνούς προστασίας.

"Θέμα: Αποτελέσματα της υπ' αριθμ. 1000.0/32932/2015/27.10.2015 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την μεταφορά πολιτών τρίτων Χωρών που χρήζουν διεθνούς προστασίας.          

ΟΛΠ: Ανακοίνωσε την υποστήριξη της υποψηφιότητας από την πόλη του Πειραιά ως Πολιτιστική Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα το 2021



Την υποστήριξη της υποψηφιότητας από την πόλη του Πειραιά ως Πολιτιστική Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα το 2021 με την ενεργό συμμετοχή του στην Επιτροπή διεκδίκησης, αποφάσισε το Δ.Σ. της  ΟΛΠ Α.Ε.

30 Οκτ 2015

Επίσκεψη εργασίας του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, με φορείς της πόλης, καθώς επίσης με στελέχη και εργαζόμενους της εταιρίας.
Ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος συνοδευόταν από συμβούλους και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, αρχικά συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ και συζήτησε διεξοδικά το χρονοδιάγραμμα της ιδιωτικοποίησης, σύμφωνα με το οποίο οι δεσμευτικές προσφορές προβλέπεται να κατατεθούν το αργότερο μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Τρία κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου



Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 για πρώτη φορά (όγδοο maiden call για το 2015) το κρουαζιερόπλοιο "AIDA BELLA" της εταιρείας " AIDA CRUISES" με 2.300 επιβάτες και 646 μέλη πληρώματος. Στο λιμάνι κατέπλευσαν επίσης την ίδια μέρα το κρουαζιερόπλοιο “MSC SINFONIA” της εταιρείας “MSC CRUISES” με 1.850 επιβάτες και 646 μέλη πληρώματος καθώς επίσης και το κρουαζιερόπλοιο “CELESTYAL OLYMPIA” της εταιρείας "CELESTYAL CRUISES" με 884 επιβαίνοντες και 540 μέλη πληρώματος το οποίο πραγματοποιούσε το τελευταίο ταξίδι του για την χρονιά αυτή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Τροποιήσεις δρομολογίων λόγω απεργίας



Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με εφαρμογή από Δευτέρα 02.11 (06:00) έως Τετάρτη 04.11 (06:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές Ηράκλειο – Πειραιάς και Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα / Τεργέστη τροποποιούνται ως ακολούθως (σε περίπτωση που θα πραγματοποιηθεί η απεργία):

Ιστιοπλοία: Ο Κοκκαλάνης διεκδικεί μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελο





Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Αμπου Ντάμπι ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλλου της ISAF.

 Στην κατηγορία RSX ανδρών έγιναν τρεις ακόμα ιστιοδρομίες και έτσι οι 14 ιστιοπλόοι που μετέχουν στον αγώνα έχουν ήδη τρέξει σε 6 κούρσες.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία τη Δευτέρα και την Τρίτη

Όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, τονίζει με ανακοίνωσή της για τους επιβάτες των επιβατηγών πλοίων η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), που έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 2-3 Νοεμβρίου

29 Οκτ 2015

Η Attica Group βραβεύτηκε ως “True Leader”




Η Attica Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group), μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, διακρίθηκε ως «True Leader», Όμιλος–Ηγέτης, στα πλαίσια του ομώνυμου θεσμού της ICAP Group, σε τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2015 παρουσία του Υπουργού Οικονομίας κ. Σταθάκη και σημαντικών επιχειρηματικών παραγόντων της χώρας.

Διοργάνωση του 15ου East Med Yacht Show 2016 στον Πειραιά






Ο προέδρος τηε ΕΠΕΣΤ, Αντώνης Στελλιάτος
Η οργανωτική επιτροπή του East Med Yacht Show, ανακοινώνει τη διοργάνωση του 15ου yacht show, ένα από τα μεγαλύτερα σαλόνια του θαλάσσιου τουρισμού. Το σαλόνι-θεσμός του κλάδου θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016, αντί στο νησί του Πόρου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

ΟΜΥΛΕ: «Με πραξικοπήματα η Κυβέρνηση ξεπουλάει τα Λιμάνια»

Να δώσουν τέλος στην απόπειρα πώλησης των μετόχων Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και να σταματήσουν τις πραξικοπηματικές ενέργειες, οι οποίες τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα στην κοινωνία του Πειραιά και τις Θεσσαλονίκης, καλεί την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ η ΟΜΥΛΕ.
Συγκεκριμένα, η ΟΜΥΛΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Ο Πειραιάς ενισχύει τις αντοχές της Cosco Pacific στις πιέσεις


Η πτώση του ρυθμού ανάπτυξης των κινεζικών εισαγωγών και εξαγωγών μέσα στη χρονιά αποτυπώθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα της Cosco Pacific για το γ’ τρίμηνο του έτους, με τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας να διαμορφώνονται στα 74,5 εκατ. δολάρια, χαμηλότερα κατά 14,3% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Θ.Δρίτσας: Ευρωπαϊκή προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η ασφαλής επανεγκατάσταση των προσφύγων

Δήλωση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο αξιοθαύμαστος, διαρκής αγώνας του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για διάσωση προσφύγων στη θάλασσα, τείνει δυστυχώς τον τελευταίο καιρό να εξελιχθεί σε διαρκή και αγωνιώδη επιχείρηση ανεύρεσης και περισυλλογής πνιγμένων προσφύγων. Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Υπουργείο δε θέλουμε και δεν πρέπει να εθιστούμε σε τέτοια "νέα καθήκοντα".

28 Οκτ 2015

Το Παλάου δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια καταφύγια στον πλανήτη


Το μικροσκοπικό κράτος του Παλάου επισημοποίησε τη δημιουργία ενός θαλάσσιου καταφυγίου για την προστασία του 80 τοις εκατό των χωρικών υδάτων της χώρας από κάθε αλιευτική δραστηριότητα.

Πιο εύκολα τα δάνεια στις ναυτιλιακές εταιρείες με δεξαμενόπλοια

Στο πλευρό τους έχουν οι ναυτιλιακές εταιρείες τις τράπεζες οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες της χρηματοδότησης πιο εύκολα όταν βλέπουν ότι οι επενδύσεις θα γίνουν σε δεξαμενόπλοια.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η XRTC εταιρεία οικονομικών συμβούλων για τη ναυτιλία της το 28% των ναυτιλιακών εταιρειών προτιμούν να επενδύσουν στην αγορά των δεξαμενοπλοίων.
Για τα ίδιο θέμα οι απαντήσεις των τραπεζών αντανακλούν σε κάποιο βαθμό τις παρούσες βλέψεις τους για κάθε μια από τις αγορές. Η κυρίαρχη απάντηση ήταν «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε έργου είναι σημαντικότερα από την αγορά» συγκεντρώνοντας το 59%.

O εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο ΥΝΑ

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ και του Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΥ Αθανάσιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., η εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

27 Οκτ 2015

Θρίλερ στον ΟΗΕ για τη ναυτιλία και τους ρύπους

Σκληρή μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή αναμένεται να διεξαχθεί στους διπλωματικούς διαδρόμους στον ΟΗΕ αναφορικά με το εάν και πώς θα συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο των συζητήσεων στη διεθνή σύνοδο για το κλίμα στο Παρίσι τον Δεκέμβριο, τη γνωστή COP 21, αναφορά στον ρόλο της ναυτιλίας στη μείωση των αερίων ρύπων διοξειδίου του άνθρακος.

Ευκαιρίες για την ελληνική ναυτιλία δημιουργεί η άρση των κυρώσεων στο Ιράν

Με το βλέμμα στραμμένο στο Ιράν είναι πολλές ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων. Η επικείμενη αναστολή των αμερικανικών κυρώσεων που προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έπειτα από τη συμφωνία για τα πυρηνικά που υπέγραψαν στις 14 Ιουλίου η Τεχεράνη και οι μεγάλες δυνάμεις, έχει βάλει σε θέση ετοιμότητας και τη παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

26 Οκτ 2015

Πώς ο ΟΛΠ θα δώσει ώθηση στην οικονομία

Να αποτυπωθεί στις δεσμευτικές προσφορές των τριών εταιρειών -APM, COSCO και ICTS- που αναμένεται να διεκδικήσουν το 51% των μετοχών του ΟΛΠ (συν 16% σε δεύτερη φάση), η πρόθεση για τη χρησιμοποίηση του λιμανιού ως μοχλού ανάπτυξης της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας αναμένει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Πέραν του υπολογισμού του άμεσου αντιτίμου που θα καταθέσουν οι τρεις εταιρείες, το οποίο το Ταμείο υπολογίζει σε περίπου 400 εκατ. ευρώ (για το 67%), καταγράφεται και ένας άνεμος αισιοδοξίας για τη θετική επίδραση που θα έχουν οι επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν στο ΑΕΠ της χώρας.

H Αγγελική Σκαρλάτου προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο





Σε τρεις κατηγορίες μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Στα 470 ανδρών , τα RSX ανδρών και τα RSX γυναικών με την πρόκριση που πήρε η Αγγελική Σκαρλάτου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ομάν που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα.

Επενδύσεις 2 δισ. δολ από τον Γιώργο Προκοπίου





Στα τέλη του 2014 είδε το όνομά του να φιγουράρει, για μία ακόμη χρονιά, μέσα στις κορυφαίες, παγκοσμίως, προσωπικότητες της ναυτιλιακής βιομηχανίας και μάλιστα στην 25η θέση. Είναι από τους  ισχυρότερους Έλληνες πλοιοκτήτες αφού ελέγχει στόλο που ξεπερνάει τα 100 πλοία μαζί με τα υπό ναυπήγηση.

25 Οκτ 2015

Nαυλαγορά: Μεγάλο ερώτηµα παραµένει αν θα αρχίσει να έχει ανοδική πορεία


Ανάλυση

G.Moundreas Sa

Ο BDI συνεχίζει την πτωτική του πορεία, έστω και µε οριακές αρνητικές µεταβολές και βρίσκεται περίπου 50 µονάδες πριν σπάσει το φράγµα των 600 µονάδων. Μεγάλο ερώτηµα παραµένει αν και κατά πόσο ο δείκτης το επόµενο διάστηµα θα αρχίσει να έχει ανοδική πορεία επαληθεύοντας την ιστορικά ανοδική τάση του τελευταίου τριµήνου την οποία ήδη διανύουµε. Ανεξαρτήτως πάντως από την πορεία της ναυλαγοράς το αµέσως επόµενο διάστηµα, δηλαδή σε βραχυπρόθεσµο ορίζοντα, οι πιο µακροχρόνιες προβλέψεις, κυρίως για το 2016, δεν αφήνουν και πολλές ελπίδες για ανάκαµψη της αγοράς.

«Απελπιστική» παραµένει η κατάσταση στον τοµέα των διαλύσεων

«Απελπιστική» παραµένει η κατάσταση στον τοµέα των διαλύσεων, µε τις τιµές να συνεχίζουν να να είναι πιεσµένες, αλλά το ανησυχητικό είναι ότι έχει αρχίσει και υπάρχει η πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική βελτίωση έως το τέλος του χρόνου, διαψεύδοντας έτσι την παράδοση ότι το τελευταίο τρίµηνο του έτους είναι συνήθως από τα πιο «δυνατά».

24 Οκτ 2015

Κατέρρευσε το ναυτιλιακό συνάλλαγμα

Ιούλιος - Αύγουστος: Χάθηκε περίπου 1 δισ. ευρώ λόγω της επιβολής των capital controls.
Κατέρρευσαν για έναν ακόμη μήνα τα έσοδα από το ναυτιλιακό συνάλλαγμα λόγω capital controls.
Οι ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να αποφύγουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους κεφαλαιακούς ελέγχους αξιοποιούν για τις συναλλαγές τους άλλες τράπεζες στο εξωτερικό με αποτέλεσμα το συνάλλαγμα να έχει μειωθεί τους δύο τελευταίους μήνες από την επιβολή των capital controls περισσότερο από 1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Για τις ναυτιλιακές η εξομάλυνση της κατάστασης είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας, καθώς ως διεθνής δραστηριότητα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή της λειτουργία παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής.

Σε χαλαρά επίπεδα κυμάνθηκε η δραστηριότητα στον τοµέα των αγοραπωλησιών

Σε χαλαρά επίπεδα κυμάνθηκε η  δραστηριότητα στον τοµέα των αγοραπωλησιών  την εβδοµάδα που πέρασε: Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις: ✏ Στα Panamax, το ‘MOONLIGHT’ 75.597 DWT (2010 – Jiangnan) πουλήθηκε στα $ 13 εκ. και το ‘BRUGGE MAX’ 73.056 DWT (1998 – Sumitomo) πουλήθηκε στα $ 4,3 εκ. περίπου.

23 Οκτ 2015

ΟΜΥΛΕ: Ο κ. Δρίτσας αν και διαφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, θα πουλήσει ΟΛΠ-ΟΛΘ

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα είχαν αντιπροσωπεία της ΟΜ.Υ.Λ.Ε, των Ενώσεων Λιμενεργατών και Αρχιεργατών ΟΛΠ και ΟΛΘ, της ΠΟΥΥΕΝ, εκπρόσωποι των παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων του Πειραιά, οι Δήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά καθώς και ο Πρόεδρος της ΛΑΕ.

Δύο κρουαζιερόπλοια την ερχόμενη εβδομάδα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Άλλα δύο κρουαζιερόπλοια θα υποδεχτεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη εβδομάδα.
Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 08:00, θα καταπλεύσει το Costa Pacifica με περισσότερους από 3.000 επιβάτες. Το πλοίο, το οποίο έρχεται από τον Βόλο θα αποπλεύσει στις 15:00 με προορισμό τη Σαντορίνη.

Θ.Δρίτσας προς λιμενεργάτες: "Η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 51% της ΟΛΠ ΑΕ, περιλαμβάνεται στις δεσμευτικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει"

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με εκπροσώπους της ΟΜΥΛΕ, της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και άλλων φορέων που συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση ενάντια στην πώληση των λιμανιών

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, δέχθηκε τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη σημερινή απεργία στο λιμάνι και στις κινητοποιήσεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και συνδικαλιστές από άλλα λιμάνια της χώρας, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευή,

22 Οκτ 2015

Επανεξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ο Μιχάλης Σακέλλης

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αρχαιρεσίες του ΣΕΕΝ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ που ακολούθησε αμέσως μετά την εκλογή και την συγκρότησή του σε σώμα, τα αξιώματα κατανεμήθηκαν στα νέα μέλη ως ακολούθως:

Στις 5 Δεκεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ

Στις 5 Δεκεμβρίου θα κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές για το 51% του ΟΛΠ.
Με βάση τις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ όποιος επενδυτής αναδειχθεί προτιμητέος, υποχρεώνεται και σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει πρόσθετο ποσοστό ύψους 16%, ενώ υπάρχει υποχρέωση και για περαιτέρω επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ μετά την πρώτη πενταετία.

Λουκέτο έβαλαν 20 ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες




Σε εποχές αύξησης  του ελληνικών συμφερόντων στόλου και  απορρόφησης  εταιρειών από μεγαλύτερες   πλέει η ελληνική ναυτιλία.
Το 2015 οι ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων μειώθηκαν κατά 20 στον αριθμό ποσοστό 2,99% και από 668  κατέβηκαν στις 648.

Εθιμοτυπική επίσκεψη Ιρανού Πρέσβη κ. Behnam Behrouz

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας εδέχθη χθες 21/10/2015 στο Υπουργείο, τον Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα Behnam Behrouzσε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Ιρανικής Πρεσβείας.

Εθιμοτυπική επίσκεψη Τούρκου Πρέσβη κ. Kerim Uras




Πραγματοποιήθηκε χθες εθιμοτυπική επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη κ. Kerim Uras στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είχε συνάντηση γνωριμίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα.

Συμβολή 120 δισ. δολ. από την κρουαζιέρα στο παγκόσμιο ΑΕΠ

Κατά 68% αυξήθηκε μέσα σε μία δεκαετία ο αριθμός επιβατών κρουαζιέρας παγκοσμίως, σύμφωνα με μία νέα μελέτη της Cruise Lines International Association (CLIA), της μεγαλύτερης ένωσης φορέων κρουαζιέρας.
Η παγκόσμια ζήτηση για κρουαζιέρες έφθασε το 2014 τα 22,04 εκατ. επιβάτες, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 13,1 εκατ. ή 68% έναντι του 2004, ενώ σε σύγκριση με το 2013 η αύξηση σε επιβάτες ήταν της τάξης του 3,4%, καθώς τον προηγούμενο χρόνο 21,3 εκατ. άτομα επέλεξαν να συμμετάσχουν σε μία τουλάχιστον κρουαζιέρα.

21 Οκτ 2015

Πληγή τα επικίνδυνα φορτία για τη ναυτιλία

Σοβαρότατο είναι το θέμα της μεταφοράς φορτίων που αν και δείχνουν ασφαλή, στη διάρκεια του ταξιδιού αλλάζουν συμπεριφορά,με αποτέλεσμα να επηρεάζουν την ευστάθεια του πλοίου και να προκαλούν τη βύθισή του. Το θέμα αναδείχθηκε στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Intercargo (Διεθνής Ένωσης Eφοπλιστών ξηρού φορτίου).

ΟΜΥΛΕ: 24ωρη απεργία αύριο κατά της πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ

Με στάση εργασίας σήμερα από την έναρξη της βάρδιας έως της 10.30 το πρωί και παλλιμενική 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου συνεχίζουν οι λιμενεργάτες τις κινητοποιήσεις τους, κατά της πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Δένουν κάβους τα καράβια για 48 ώρες στις αρχές Νοεμβρίου

Πανελλαδική απεργία το διήμερο 2-4 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ - Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια το διήμερο 2-4 Νοεμβρίου μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις για τα προβλήματα του κλάδου.

Νέο πλαίσιο ασφαλείας προωθεί η Κομισιόν στα επιβατηγά πλοία

Συγκεκριμένα μέτρα με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των επιβατηγών πλοίων προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς σε έκθεσή της προς το Κοινοβούλιο με τίτλο «Διόρθωση πορείας: Ελεγχος καταλληλότητας της νομοθεσίας της Ε.Ε. για την ασφάλεια των επιβατηγών πλοίων» χαρακτηρίζει την υφιστάμενη κοινοτική νομοθεσία ως «αναποτελεσματική».

20 Οκτ 2015

Ο Θεόδωρος Βενιάμης με ομάδα εφοπλιστών επενδύουν στην τηλεόραση

Νέοι «παίχτες» ετοιμάζονται να μπουν στην τηλεοπτική αγορά, διεκδικώντας -είτε μόνοι είτε συνεργαζόμενοι- τις συχνότητες, τις οποίες η κυβέρνηση θα πλειστηριάσει.

Κρουαζιέρα: Η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων στη Σύρο

Κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σύρο, όπου είχε συνάντηση – σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη Γεώργιο, τον Δήμαρχο της πόλης κ. Μαραγκό Γεώργιο, καθώς και τους εκπρόσωπους των Αρχών Διοίκησης και διαχείρισης του λιμένος. Στη συνάντηση παρευρίσκοντο οι κ. κ. Πρόεδροι Εμπορικού Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου και άλλοι φορείς επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νησί.

Τα Μέλη της HELMEPA συζητούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με την Αμερικανική Ακτοφυλακή....


....κατά την 3η ετήσια συνάντηση τους στη Washington, DC


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 η τρίτη ετήσια συνάντηση διαχειριστριών εταιρειών-μελών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή στο Αρχηγείο της USCG, στη Washington, DC. Αντιπροσωπεία έξι εκπροσώπων των ακόλουθων εταιρειών συμμετείχε στη συνάντηση που φιλοξένησε και στην οποία προήδρευσε ο Rear Admiral Paul Thomas, Assistant Commandant for Prevention Policy της USCG:

Μία ανάσα από το Ρίο 2016 Μπεκατώρου-Τριγκώνης



Πολύ ευχάριστα είναι τα νέα για τους Σοφία Μπεκατώρου- Κώστα Τριγκώνη όσον αφορά τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Η Ωκεανία και η Αφρική αποσύρονται από την διεκδίκηση της πρόκρισης στην κατηγορία Nacra 17 και αυτό σημαίνει ότι τις δύο κενές θέσεις θα τις πάρει η Ευρώπη με την Ελλάδα και την Ρωσία  να είναι επιλαχούσες χώρες.

Hellenic Seaways: Έκπτωση 50% για τους μόνιμους κατοίκους των Σπετσών και της Ύδρας

Tην παροχή έκπτωσης 50% στους κατοίκους των Σπετσών και της Ύδρας ανακοίνωσε η Hellenic Seaways στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών στήριξης των τοπικών κοινωνιών και ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των τοπικών αρχών.

Νέα ατζέντα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Nα εκκαθαριστούν εν λειτουργία κινδυνεύουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), μετά την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης προς την Κομισιόν, με την οποία δεσμεύεται ότι θα ζητήσει από τα ναυπηγεία να της καταβληθούν πρόστιμα υπολογιζόμενης αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Μάστιγα η διαφθορά στα λιμάνια για την Ναυτιλία


 
Από αριστερά διακρίνονται οι,  Δημήτρης Φαφαλιός  πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Intercargo,  Γιάννης Πλατσιδάκης  πρόεδρος της Intercargo,  Νίκ Παπαδάκης  αντιπρόεδρος και  Ντέιβιντ Τάνγκ, γενικός γραμματέας.  
Η ναυτιλία αποτελεί τον ισχυρότερο βιομηχανικό κλάδο στον κόσμο αφού το 95% του εμπορίου γίνεται δια θαλάσσης. Το γεγονός αυτό και μόνο καταδεικνύει  τις τεράστιες  δυνάμεις που ασκούνται εξωτερικά και εσωτερικά σε αυτή τη βιομηχανία, τα ιλιγγιώδη   ποσά που διακινούνται, τα τεράστια συμφέροντα που εμπλέκονται και τη γεωπολιτική εκτός από την  οικονομική της σημασία.

19 Οκτ 2015

ΟΛΗ: Στήριξε την εκδήλωση GUINNESS WORLD RECORDS – OFFICIAL ATΤEMPT, Longest Line of Cake Pops

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου, με την συμμετοχή ρεκόρ 1.034 ατόμων, σε 2 ώρες και 14 λεπτά παρασκευάστηκαν 4.648 cake pops τα οποία δημιούργησαν γραμμή μήκους 162,90 μέτρων! Το σύνθημα  «Συμμετέχουμε … για τον προορισμό – Συμμετέχω για το Ηράκλειο» έγινε πραγματικότητα και η εκδήλωση GUINNESS WORLD RECORDS – OFFICIAL ATΤEMPT, Longest Line of Cake Pops - Η μεγαλύτερη γραμμή Cake Pops που διοργάνωσε η σχολή Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών Culinary Studies Center  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία!

Κινητοποιήσεις στα λιμάνια 21 και 22 Οκτωβρίου

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
Η Κυβέρνηση παρά τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Αυτή η πολιτική οδηγεί στην παράδοση της Δημόσιας Αρχής και των σημαντικών λιμενικών δραστηριοτήτων σε ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα.
Ταυτόχρονα απαξιώνει όλα τα Λιμάνια με επενδυτική άπνοια, δραματική μείωση του προσωπικού και την εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια συνεχίζοντας τον ΑΓΩΝΑ κατά της πάσης φύσεως ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών έχουμε προκηρύξει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 και 24ωρη Πανλιμενική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 22/10 με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 11:00 πμ και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Διεκδικούμε:

Ιστιοπλοία: Στη Μαγιόρκα θα παιχτούν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο


Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 του 2016 στην  Μαγιόρκα θα κριθεί ποιο ελληνικό σκάφος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακους Αγώνες της Βραζιλίας.

Γιατί φεύγουν οι Ρώσοι από τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις

Την απόσυρση του ενδιαφέροντος για τρία προγράμματα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την Τετάρτη το βράδυ, η διοίκηση των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD) κατά τη διάρκεια συνάντησης του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τον νέο πρόεδρο της Rossiyskie Zheleznye Dorogi, Ολεγκ Μπελοζέροφ.

Σε επίπεδα ρεκόρ τα αποθέματα αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Αύγουστο

Σε επίπεδα ρεκόρ βρέθηκαν τον Αύγουστο τα αποθέματα αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο σε μια προσπάθειά της να διατηρήσει το μερίδιό της στην αγορά.

18 Οκτ 2015

Σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές του scrap

Ανάλυση
 G.Moundreas SA
Το τοπίο συνεχίζει και παραμένει το ίδιο στις αγορές των διαλύσεων με κύρια χαρακτηριστικά τις
χαμηλές προσφερόμενες τιμές με τις «ανεξέλεγκτες» εξαγωγές φθηνού σιδήρου από την Κίνα να
είναι ο πρωταρχικός λόγος και χωρίς ακόμη να έχει ληφθεί καμία ουσιαστική δράση από καμία χώρα
προς «αναχαίτιση» της κατάστασης.

Μέτρια η δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων


Μέτρια η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε:
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:
✏ Στα Mini Capes, το ‘CHIARA’ 114.248 DWT (2011 – New Century) πουλήθηκε στα $ 13 εκ.
περίπου