31 Αυγ 2015

Συνάντηση Ζώη-Χριστοδουλάκη για αποδέσμευση κονδυλίων για το μεταναστευτικό



Με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Νίκο Χριστοδουλάκη. συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης.

Tanker and VLGC owners had a really special summer

MONTHLY SALE AND PURCHASE REPORT      31/8/15

By Harry Vafias

I hope everyone has had an enjoyable summer! I am sure that the tanker and VLGC owners had a really special one…

Lets begin from the recent newbuilding orders. Yangzijian shipping has ordered eight 1,100 teu containers and another eight 36,000 dwt bulkers in yangzijiang for delivery in 17 and 18! Norden sold three supramax newbuilds ex imabari and mitsui and they have re ordered the newer design from mitsui for later dates while wisdom has returned to Kawasaki for one more 55k nb. Sinoasia has agreed with jiangmen nanyang to build four 39,000 dry handies costing $21,5 mill apiece while oshima won an order for two 34,000 dwt laker bulkers.

Στα 40 ισχυρότερα λιμάνια του κόσμου ανήκει ο Πειραιάς


- Κέρδισε την 39η θέση, ενώ το 2010 ήταν στην 93η
Επιπλέον θέσεις κατέκτησε το λιμάνι του Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη της ανταγωνιστικότητας και για πρώτη φορά στην ιστορία του περιλαμβάνεται μεταξύ των 40 μεγαλύτερων λιμανιών του κόσμου.
Η παρουσία της Cosco στον Πειραιά έφερε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στην 39η θέση της παγκόσμιας κατάταξης λιμένων με κριτήριο τον αριθμό των διακινούμενων containers (teu), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Lloyd’s List με τίτλο «Containerisation International Top 100 ports».

Κρουαζιέρα: Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά με αντιπροσωπεία της Κινεζικής Περιφέρειας Hainan



Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της κινεζικής Περιφέρειας Hainan* είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, για θέματα κρουαζιέρας και διερεύνησης των δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασιών.

H διαδρομή της Aegean Regatta 2016




Σε νέους πανέμορφους προορισμούς του Αιγαίου θα ταξιδέψει το 2016, η Aegean Regatta, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

30 Αυγ 2015

Μειώθηκε κατά 1,6% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου


Νέα μείωση της τάξεως του 1,6% παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, σε ετήσια βάση τον Ιούνιο του 2015, έναντι μείωσης 2,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.

29 Αυγ 2015

Ενημερώθηκε η πρωθυπουργός για το τραγικό συμβάν στη Σύμη- Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενιού Σώματος αναφέρει: "Σήμερα νωρίς το απόγευμα συνέβη ένα σοβαρό περιστατικό στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μαραθούντα της Σύμης κατά την απόπειρα λαθραίας εισόδου περίπου 70 μεταναστών με Θ/Γ σκάφος από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Ιστιοπλοία: «Ανακαλύπτοντας το θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού» στον ΝΟΤΚ





-Γιορτή υποδοχής κινεζικής ιστιοπλοικής αποστολής με τον Ζhai Μo στο ΝΟΤΚ

Γιορτή υποδοχής στον διεθνούς φήμη κινέζο ιστιοπλόο και ζωγράφο Ζhai Μo διοργάνωσε ο ΝΟΤΚ την Παρασκευή το βράδυ στα πλαίσια της επίσκεψης της επίσκεψης της κινεζικής αποστολής στην Ελλάδα ως σταθμό στο εγχείρημα «Ανακαλύπτοντας το θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού».

Μειώνεται ο στόλος των φορτηγών πλοίων




Οι νέες παραγγελίες για πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου σημειώνουν σημαντική πτώση, η οποία τους επτά πρώτους μήνες του 2015 φτάνει το 90% σε σύγκριση με πέρυσι το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τους Clarksons Research.

Θρίλερ στη Σύμη με καταδίωξη δουλεμπορικού: Στο αμπάρι βρέθηκε νεκρός ένας 17χρονος (UP DATE)

KEIMENO =ΦΩΤΟ

protothema.gr


Πιθανόν από βολίδα πυροβόλου όπλου ο θάνατός του λέει γιατρός από τη Σύμη - Σύμφωνα με το λιμενικό έπεσαν πυροβολισμοί κατά τη συμπλοκή των λιμενικών με τους δουλεμπόρους - Τραυματισμένος στο κεφάλι ένας λιμενικός από χτύπημα γκλομπ

28 Αυγ 2015

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Ναυτιλίας


Τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρουσία του παραδίδοντος Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ιωάννης Θεοτοκάς και Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και η λοιπή στρατιωτική ηγεσία και πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου.

ANEK: Θετικό EBITDA εξαμήνου για πρώτη φορά στην 8ετία (2008-2015)




ü    Σημαντική βελτίωση λειτουργικών αποτελεσμάτων Εταιρείας και Ομίλου:
§         
§         Καλύτερη επίδοση καθαρών αποτελεσμάτων εξαμήνου μετά το 2007




  
Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της περιόδου από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2015 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ):

Τελετή παραλαβής ενός Παράκτιου Περιπολικού Σκάφους Θαλάσσιας Επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ιωάννη Θεοτοκά, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ., Αθανάσιου Αθανασόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παραλαβής του δεύτερου, από το σύνολο των έξι (06) Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών θαλάσσιας επιτήρησης, που θα διατεθούν για κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, στον Πειραιά.

Βελτιωμένα κέρδη για τη Minoan Lines




·    
    Κύκλος Εργασιών € 78,7 εκ. (Αύξηση € 5,9 εκ.)

     Λειτουργική Κερδοφορία (EBITDA) € 15,2 εκ. (Αύξηση € 9,2 εκ.)  

·        Καθαρά Κέρδη μετά  από  Φόρους € 5,8 εκ.

         Το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι ενοποιημένες πωλήσεις της Εταιρείας ανήλθαν σε € 78,7 εκ. καταγράφοντας αύξηση € 5,9 εκ. σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 15,2 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 9,2 εκ. ενώ τα  καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε € 5,8 εκ. σημειώνοντας βελτίωση € 10,3 εκ. σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2014.

Κινεζική «τορπίλη» στους ναύλους



Επεσε και πάλι κάτω από τις 1.000 μονάδες, τις τελευταίες ημέρες, ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς (Baltic Dry Index - BDI), που χθες έκλεισε στις 918, καθώς οι εξελίξεις στην στην Κίνα δεν αφήνουν ανεπηρέαστη και τη ναυλαγορά.

Νέο δρομολόγιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρόσφυγες για Πειραιά


Νέο δρομολόγιο θα πραγματοποιήσει σήμερα το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου Αιγαίου στον Πειραιά.

Οι νικητές της Aegean Regatta 2015




Μία εβδομάδα απόλυτης ιστιοπλοϊκής εμπειρίας στο Αιγαίο Πέλαγος, ολοκληρώνεται απόψε με την απονομή των επάθλων στους νικητές της Aegean Regatta 2015, στους πανέμορφους Λειψούς.

Νικ.Καβαλλιέρος: Η ακτοπλοΐα στο χείλος του γκρεμού!





 Αναδημοσίευση
από  "Πρώτο ΘΕΜΑ"


Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η ελληνική ακτοπλοία. Μόλις κατακάτσει η χρυσόσκονη και αυτή ξεθωριασμένη, από την κίνηση του Αυγούστου όλοι θα βρεθούν μπροστά σε μία τραγική πραγματικότητα.
Η βοήθεια εκ μέρους των τραπεζών τους τελευταίους μήνες έχει σταματήσει και ο φόβος για μεγάλο περιορισμό δρομολογίων θα αρχίσει από τα τέλη Οκτωβρίου.

27 Αυγ 2015

Attica Group: Μείωση ζημιών το α΄εξάμηνο



·       
  ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩ 108,87 ΕΚΑΤ. (ΕΥΡΩ 104,23 ΕΚΑΤ. ΤΟ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014), ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ 4,5%

·         ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ 2009, Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΘΕΤΙΚΟ EBITDA ΣΤΟ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΤΟΥΣ. ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (EBITDA) ΕΥΡΩ 19,03 ΕΚΑΤ. ΕΝΑΝΤΙ ΖΗΜΙΩΝ ΕΥΡΩ 2,20 ΕΚΑΤ. ΤΟ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014

Εκκίνηση της διαδικασίας απόδοσης εσόδων που προέρχονται από εγγυητικές επιστολές σε απλήρωτους ναυτικούς






Με το άρθρο 50 παράγραφος 1 του Ν. 4331/ 2015 (Α΄69), δόθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα απόδοσης εσόδων από την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών για την καλή εκτέλεση συμβάσεων ανάθεσης Δημόσιας υπηρεσίας σε ναυτικούς εταιρειών, που κηρύχθηκαν έκπτωτες ή εταιρείας που ανήκει στον ίδιο όμιλο εταιρειών ή στην ίδια μητρική επιχείρηση ή σε άλλη ναυτική εταιρεία υπό κοινή διαχείριση, εφόσον δεν τηρούνται οι σχετικές με τη μισθοδοσία τους διατάξεις.

ΟΛΘ: Κατά 4,9% μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο

Με πτώση καθαρών κερδών αλλά αύξηση του κύκλου εργασιών έκλεισε το α' εξάμηνο για τον ΟΛΘ.
Αναλυτικότερα, τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 9.950.091€ έναντι των 10.467.551€ του 2014, καταγράφοντας πτώση 4,94% .Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 13.456.185€ έναντι των 13.756.713€ του 2014 (-2,18%).

Ενισχυμένη Κερδοφορία κατά 130% το α΄ εξάμηνο στην ΟΛΠ Α.Ε.



         
.  Τις οικονομικές καταστάσεις του α΄ εξαμήνου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015 οι οποίες συντάσσονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής αναφοράς ενέκρινε το Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε

Οι βάσεις της ναυτιλίας για το 2015

Ανάμεικτα συναισθήματα επέφερε η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών, στις οποίες παρατηρείται σημαντική πτώση, ειδικά στις υψηλόβαθμες Σχολές. Ειδικότερα, οι βάσεις για τις Σχολές, με γνωστικά αντικείμενα ναυτιλιακού και ναυτικού ενδιαφέροντος (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΕΝ) διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Οι μεγάλες κινεζικές τράπεζες υποφέρουν από αύξηση κόκκινων δανείων και μείωση της ανάπτυξης κερδών

Αναδημοσίευση από 
Bloomberg & Newmoney.gr
Οι πρώτοι δύο τιτάνες του κινεζικού τραπεζικού τομέα που προχώρησαν σε δημοσίευση της έκθεσης κερδών τους έχουν δύο κοινά: Μηδενική ανάπτυξη κερδών και αύξηση των κόκκινων δανείων σε υπερδιπλάσιο ρυθμό από πέρυσι.

Οι νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Laser 4,7

Με διοργανωτή τον τοπικό ναυτικό όμιλο ολοκληρώθηκε στο Αίγιο το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Laser  4,7 εφήβων-νεανίδων-παίδων-κορασίδων. Οι αγώνες παρουσίασαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον  και σημείωσαν οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Αργυρό Μετάλλιο ο Κοκκαλάνης στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο


Την δεύτερη θέση στην κατηγορία των RS:x κατέλαβε ο Βύρων Κοκκαλάνης στο Test Event των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο που διεξήχθησαν από 15 έως 22 Αυγούστου στην Marina Da Gloria του Rio.

Στους Λειψούς η Aegean Regatta




Με το τελευταίο σκέλος, από το Πυθαγόρειο της Σάμου ως τους Λειψούς, απόστασης 30 ναυτικών μιλίων, συνεχίζεται σήμερα η Aegean Regatta, o διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. 

Γεύσεις και αρώματα Ελλάδας με την οινογαστρονομία της Celestyal Cruises




Η Celestyal Cruises, συνεχίζει και το φθινόπωρο τα γευστικά ταξίδια
 στην τοπική κουζίνα και κρασί

Στο πλαίσιο των εν πλω θεματικών εκδηλώσεων της Celestyal Cruises, με στόχο την προώθηση της ελληνικής οινο-γαστρονομίας, η εταιρεία έχει προσφέρει στους επιβάτες της από την αρχή της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε το Μάρτιο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών προγραμμάτων, μοναδικά γευστικά ταξίδια με τη βοήθεια γνωστών σεφ και συγγραφέων γεύσης, όπως η Νένα Ισμύρνογλου,  η Αγλαϊα Κρεμέζη, ο Παύλος Γρίβας, και η Γεωργία Κοφινά.

Οι εφοπλιστές απείχαν το 2015 από τα ναυπηγεία


Επτάμηνο: Οι επενδύσεις σε νεότευκτα μειώθηκαν πάνω από 50%                                                                                                                                                               Πάνω από 50% έχει μειωθεί η επενδυτική δραστηριότητα σε νεότευκτα πλοία της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ναυλομεσιτικός οίκος Golden Destiny.

26 Αυγ 2015

Όμιλος Βαφειά: Παρέλαβε 10 πλοία στο πλαίσιο μεγάλου ναυπηγικού προγράμματος





Σε πλήρη εξέλιξη έχει ο Όμιλος Βαφειά ένα από  τα μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα παγκοσμίως, Πρόσφατα  ολοκλήρωσε την παραλαβή  10 νεότευκτων-eco (οικολογικών) πλοίων. Πρόκειται για  εννέα υγραεριοφόρα και ένα φορτηγό. Δυο από τα πλοία μεταφοράς αερίου είναι ice class-παγοθραυστικά κατάλληλα για το βόρειο πέρασμα.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο Ανοικτής Θαλάσσης ORCi & IRC



Όλα είναι έτοιμα για την κορυφαία διοργάνωση ανοικτής θαλάσσης


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης ORCi & IRC που θα διεξαχθεί στο Φαληρικό Όρμο από τις 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, ο αγώνας ORCi & IRC Open International Offshore Regatta στη μνήμη του Σπύρου Δήμου.  Διοργανωτής είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς (ΙΟΠ), σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).

Στην Ελλάδα και στον ΝΟΤΚ ο διεθνούς φήμης Κινέζος ιστιοπλόος Ζhai Μo







Τον διεθνούς φήμη κινέζο ιστιοπλόο Ζhai Μo και το πλήρωμα του θα φιλοξενήσει ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας  στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα ως σταθμό του ταξιδιού που πραγματοποιεί  στα χνάρια της  αρχαίας διαδρομής  με τίτλο

Σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα laser 4,7



Στο Αίγιο ο τοπικός ναυτικός όμιλος διοργανώνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Laser  4,7 εφήβων-νεανίδων-παίδων-κορασίδων.

Στα αγόρια τρέχουν συνολικά 106 σκάφη και έχουν γίνει έξι ιστιοδρομίες.


Μέχρι τώρα προηγείται ο Α. Παναγιωτίδης του ΝΟΘ με 10 βαθμούς και ακολουθούν

Oι νικητές της 2ης ιστιοδρομίας της Aegean Regatta



Με τους αγώνες όρτσα-πρίμα στα έξω από το Πυθαγόρειο της Σάμου συνεχίζεται σήμερα η Aegean Regatta 2015, o διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Η ANEK LINES στηρίζει τους νεοεισαχθέντες φοιτητές




Με την ανακοίνωση των βάσεων των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η ΑΝΕΚ LINES, συγχαίρει τους νέους φοιτητές για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και προσφέρει ειδικές εκπτώσεις για τις πρώτες αναγκαίες μετακινήσεις τους προς και από τον τόπο σπουδών τους.
Συγκεκριμένα η ΑΝΕΚ στηρίζοντας έμπρακτα τους νέους φοιτητές παρέχει από αύριο 27 Αυγούστου έως τις31 Οκτωβρίου 2015  :

BLUE STAR FERRIES: Eκπτώσεις σε νέους φοιτητές

Η BLUE STAR FERRIES, με έντονο το αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας, στηρίζει τους νέους φοιτητές, παρέχοντας εκπτώσεις στους ίδιους και στις οικογένειές τους, για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

Η Minoan Lines συγχαίρει τους πρωτοετείς φοιτητές και κάνει εκπτώσεις

Η Minoan Lines συγχαίρει όλους τους πρωτοετείς φοιτητές για την επιτυχία εισαγωγής τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και εκδηλώνει για άλλη μια φορά έμπρακτα τη στήριξή της προσφέροντας μοναδικές εκπτώσεις και προνόμια στις γραμμές που δραστηριοποιείται.

Hellenic Seaways: 50% εκπτώση σε νέους φοιτητές

Η Hellenic Seaways συνεπής στη δέσμευσή της για ουσιαστική στήριξη των νέων και των οικογενειών τους, προσφέρει 50% έκπτωση σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και στα μέλη της οικογένειας που τους συνοδεύουν για τις διαδικασίες εγγραφής στις σχολές που θα φοιτήσουν.

25 Αυγ 2015

Ρεκόρ και το 2015 στον τουρισμό με 26 εκατ. αφίξεις και 14,5 δισ. ευρώ έσοδα!

Οι ξένοι τουρίστες φαίνεται ότι απογειώνουν τα νούμερα του ελληνικού τουρισμού εν μέσω capital controls και πλήρους αβεβαιότητας του πολιτικού σκηνικού.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης ανεβάζει τώρα ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού εφέτος, με βάση τα νούμερα των αεροπορικών και οδικών αφίξεων για τη χώρα, οι οποίες εξακολουθούν να δίνουν ώθηση στον κλάδο.

Κρουαζιέρα: Δεν υπέστη σοβαρές απώλειες ο κλάδος εν μέσω capital controls

Κρουαζιέρα: Δραστηριότητα στον Ελληνικό χώρο – ανάγκη στήριξης του κλάδου – προοπτικές ανάπτυξης.

H 'Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
"Έχει ήδη διανυθεί το μεγαλύτερο διάστημα της θερινής τουριστικής περιόδου και μπορεί να γίνει ο πρώτος απολογισμός, όσον αφορά τη δραστηριότητα αυτού του κλάδου της τουριστικής ναυτιλίας.

Στο Πυθαγόρειο της Σάμου ο στόλος της Aegean Regatta



To Bαθύ της Σάμου αποχαιρέτησαν το πρωϊ της Τρίτης τα σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regattaκαι άνοιξαν τα πανιά τους για το Πυθαγόρειο, όπου θα φτάσουν εντός της ημέρας διανύοντας 23 ναυτικά μίλια.

«Falling Walls» : Παρουσίασε την πρωτοπόρα ιδέα σου σε μόλις 3 λεπτά!





Για πρώτη φόρα στην Ελλάδα διοργανώνεται, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 το „Falling Walls Lab Athens“. Σκοπός της εκδήλωσης είναι νέοι επιστήμονες, προ- και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδάκτορες, νέοι επαγγελματίες, επιστήμονες ή επιχειρηματίες να παρουσιάσουν σε μόλις τρία λεπτά μία πρωτοπόρα έρευνα,

Μ.Βαρβιτσιώτης: "Είναι απαράδεκτο, παραμονές των εκλογών, μια παραιτηθείσα Κυβέρνηση να προχωράει στο διορισμό νέων κομματικών διοικήσεων σε λιμάνια"

Δήλωση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ, 
Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφορικά με την απόφαση της 
παραιτηθείσας Κυβέρνησης για την αλλαγή  των διοικήσεων  10 περιφερειακών 
λιμανιών: 

Ακτοπλοία: Η 7ετία των διορθωτικών αλλαγών

Η τελευταία 7ετία ήταν για την ακτοπλοϊκή αγορά μια περίοδος ισχυρών διαρθρωτικών αλλαγών, εφαρμογής οικονομίας κλίμακας και αποφυγής οικονομικής κατάρρευσης λόγω των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα.

24 Αυγ 2015

Παγόβουνο-γίγας ταξιδεύει προς τον Ατλαντικό προκαλώντας τρόμο στη ναυσιπλοΐα

Πρόκειται για μία τεράστια επιφάνεια πάγου έκτασης 12,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων που αποκόπηκε από παγετώνα στην Γροιλανδία και ξεκίνησε το επικίνδυνο ταξίδι του προς τον Ατλαντικό Ωκεανό

Πολύ καλή εμφάνιση των νεαρών Ελλήνων ιστιοπλόων στο Παγκόσμιο 4,7



Δύο Έλληνες αθλητές   ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας U16 του παγκοσμίου πρωταθλήματος laser 4,7 που ολοκληρώθηκε στο Μέντεμπλικ της Ολλανδίας . Μετά από 11 κούρσες ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν 4ος με 124 β και ο Αναστάσιος  Παναγιωτίδης 7ος με 169 β. Και οι δύο έτρεξαν στον χρυσό στολίσκο μαζί με άλλους 15 νεαρούς ιστιοπλόους .

Τι εκτιμούν οι αναλυτές για την Κίνα - Όλες οι εκθέσεις

Η «Μαύρη Δευτέρα» της κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς είναι γεγονός, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 8,5% και να συμπαρασύρει στο διάβα του τις αγορές όλες της υφηλίου.
Τόσο τα χρηματιστήρια στην Ασία όσο και αυτά στην Ευρώπη βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση, με δεδομένη την ύψιστη σημασία της κινεζικής οικονομίας, καθώς ο Ασιατικός Δράκος αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα καταναλωτή πληθώρας πρώτων υλών, ενώ οι αναλυτές προσπαθούν να εξηγήσουν τις αιτίες που οδήγησαν στην κατάρρευση.

«Κραχ» στις διεθνείς αγορές: Καταρρέει και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Μεγαλύτερη των 1.000 μονάδων η πτώση για τον Dow Jones στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης - Έκλεισαν μέχρι και τα futures πριν ανοίξει η συνεδρίαση - Σε ελεύθερη πτώση οι δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι - «Μαύρη Δευτέρα» στα ασιατικά χρηματιστήρια: Πτώση 8,49% στη Σανγκάη, 4,61% οι απώλειες για τον Nikkei

Oι νικητές της 1ης ιστιοδρομίας της Aegean Regatta


Στο Βαθύ της Σάμου βρίσκονται τα 77 σκάφη με τους περίπου 700 ιστιοπλόους που συμμετέχουν στην Aegean Regatta 2015, με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του αγώνα.
Το πρωϊ της Κυριακής πήραν την εκκίνηση από τα Λιμνιά Βολισσού της Χίου και άνοιξαν πανιά για τη Σάμο σε μία ιστιοδρομία 75 ναυτικών μιλίων.
Ο άνεμος ήταν ευνοϊκός για τα σκάφη με ένταση που έφτασε και τα 20 μίλια και κατεύθυνση που άλλαζε από βορειοδυτικός σε βορειοανατολικός, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ιστιοπλόους να κάνουν μία γρήγορη διαδρομή και να χαρούν την ομορφιά του αγώνα.

Αύξηση του στόλου δεξαμενόπλοιων στη διετία 2016 - 17

Απότομη αύξηση της προσφερόμενης χωρητικότητας βλέπει στα δεξαμενόπλοια τα επόμενα δύο χρόνια ο οίκος αναλύσεων Drewry.
H εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το Drewry’s Tanker Forecaster, θα έχει ως αποτέλεσμα να πιεσθούν οι ναύλοι στον κλάδο, τα επίπεδα των οποίων τον τελευταίο χρόνο έχουν χαροποιήσει ιδιαίτερα τους πλοιοκτήτες.

22 Αυγ 2015

Μινωϊκές Γραμμές: Κατάργηση της επιβάρυνσης του επίναλυου 3% στα εισιτήρια





« Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, με βάση το νόμο 4336/2015, καταργήθηκε από σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, η επιβάρυνση του επίναυλου 3%  στα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων στις γραμμές εσωτερικού που δραστηριοποιείται η εταιρεία.»