30 Απρ 2015

Κρουαζιέρα: Τι είδε ο Γιαπωνέζος στο Ηράκλειο της Κρήτης!



Θερμής υποδοχής έτυχαν οι Ιάπωνες τουρίστες, που έφθασαν, νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου με το κρουαζιερόπλοιο Asuka ΙΙ χωρητικότητας περίπου χιλίων επιβατών. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Κρητικά παραδοσιακά εδέσματα, ξεροτήγανα και τσικουδιά, προσφέρθηκαν στους επιβάτες κατά την αποβίβασή τους από μέλη συγκροτήματος ντυμένοι με Κρητική παραδοσιακή στολή οι οποίοι παρουσίαzαν Κρητικούς χορούς.

Οι Έλληνες κυρίαρχοι στα δεξαμενόπλοια

Η ενέργεια κινεί τον κόσμο ολόκληρο  και  το πετρέλαιο πάντοτε διαδραμάτιζε τον βασικό ρόλο.  Η αναμενόμενη  σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές  και τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας αύξηση της ζήτησης κατά 1%  μέσα στο 2015  που αποτελεί συνέχεια  του «oil boom» το 2014 αλλά και η αύξηση  η οποία όμως δεν θα αγγίξει αυτό το ποσοστό  κάνει τους Έλληνες πλοιοκτήτες να  ενισχύουν την κινητικότητά τους και να συνεχίζουν τόσο τα υπογραφές συμβολαίων για την ναυπήγηση δεξαμενόπλοιων όσο και τις αγορές  τέτοιου είδους πλοίων.

Απεργία στα λιμάνια την Πέμπτη 7 Μαίου

H Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:  «Η Κυβέρνηση παρά την δέσμευσή της, στις προγραμματικές της δηλώσεις στην Βουλή, για σταμάτημα των διαγωνισμών πώλησης του 67% του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, φαίνεται ότι κάτω από πιέσεις που ασκούνται από μονοπωλιακούς ομίλους και τους θεσμούς (Τρόικα) φαίνεται ότι υπαναχωρεί.

29 Απρ 2015

Ενωμένος ο Πειραιάς για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015

Με μεγάλη επιτυχία και την μαζική συμμετοχή φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου-Παρουσίαση για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρής Δρίτσας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο  Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά κ. Γιώργος Ανωμερίτης.  

Κρουαζιέρα: Νέες στάσεις λεωφορείων στον Πειραιά για τους τουρίστες κρουαζιέρας

Επανασχεδιασμός και νέες στάσεις σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Πειραιά  για τη λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα Express», σε συνέχεια επαφών του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τη Διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Λουκέτο στα λιμάνια την Πρωτομαγιά




Κλειστά θα μείνουν τα λιμάνια όλης της χώρας την Πρωτομαγιά αφού οι εργαζόμενοι συμμετέχουν  στην ημέρα μνήμης για τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων :

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ISAF οι Μάντης-Καγιαλής και ο Κοκκαλάνης


Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης  της ISAF βρίσκονται Ελληνες ιστιοπλόοι σε δύο ολυμπιακές κατηγορίες , όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία μετά και τους αγώνες του ΙΕΡ.

Επιχείρηση «διάσωσης» για την Golden Ocean


Σε δραματικές κινήσεις με στόχο να «επιπλεύσει» η Golden Ocean προχώρησε ο Nορβηγός εφοπλιστής και βασικός μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας, John Fredriksen.
Ειδικότερα η Golden Ocean ήρθε σε συμφωνία αξίας 227 εκατ. δολαρίων με τη Ship Finance International, που ανήκει στον ίδιο τον John Fredriksen, για την αγορά και επαναμίσθωση οκτώ bulk carriers τύπου capes.

28 Απρ 2015

Θ.Δρίτσας: Πρώτα η συμφωνία με τους θεσμούς και μετά η αξιοποίηση ΟΛΠ-ΟΛΘ




Ξεκάθαρη θέση ότι αν δεν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη στο θέμα της αξιοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ  πήρε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας: «Δεν έχουμε καμία εξέλιξη για ΟΛΠ και ΟΛΘ» δήλωσε και προσέθεσε:

Άμεσες ενέργειες του ΥΝΑ για ενίσχυση των Λιμεναρχείων του Αν.Αιγαίου





Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος αλλά και του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ναυτιλίας  ανακοίνωσε ο  ΥΝΑ Θοδωρής Δρίτσας   εξαιτίας της πίεσης που δέχεται η χώρα από τα κύματα των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών.

Θ.Δρίτσας: Επανεξετάζει για λόγους ασφαλείας τις μειωμένες συνθέσεις πληρώματος στην ακτοπλοία





Από κόσκινο θα περάσουν στο υπουργείο Ναυτιλίας  τα αιτήματα των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για ναυτολόγηση λιγότερων ναυτικών , τη λεγόμενη μειωμένη οργανική σύνθεση. Πρόκειται για μέτρο το οποίο είχε ληφθεί ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικά τα υπό ελληνική σημαία πλοία στις γραμμές της Αδριατικής απέναντι στα υπό ιταλική σημαία.

Όμιλος Attica: Οι αποφάσεις της Γ.Σ.


Η Attica AE Συμμετοχών  ανακοινώνει ότι την 27η Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου μετόχων εκπροσωπούντων 171.450.789 μετοχές, ήτοι ποσοστό 89,46% επί του συνολικού 191.660.320 κοινών ονομαστικών μετοχών.
Η Τακτική Γενική Συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

HELLENIC MATCH RACING TOUR 2015



Με φόντο τα καταγάλανα νερά της Ελλάδας, οι καλύτερες ιστιοπλοϊκές ομάδες είναι έτοιμες να μας χαρίσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μοναδικές συγκινήσεις στο Hellenic Match Racing Tour 2015. Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και ανερχόμενα ταλέντα του αθλήματος, θα αγωνιστούν σε μια σειρά 4 αγώνων σε διαφορετικές τοποθεσίες με ακριβώς ίδια σκάφη, έχοντας απώτερο στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Κρουαζιέρα στο Αιγαίο και την Αδριατική από την MSC Cruises

Δύο νέα δρομολόγια παρουσιάζει η MSC Cruises με επιβίβαση/αποβίβαση από Πειραιά και Κατάκολο με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια MSC Musica & MSC Poesia.
Αναλυτικά:

Αύξηση πειρατικών επιθέσεων στη Νοτιοανατολική Ασία


Κάθε δύο εβδομάδες ένα δεξαμενόπλοιο καταλαμβάνεται από πειρατές στη Νοτιοανατολική Ασία. Πρόκειται για μικρά κυρίως δεξαμενόπλοια που εξυπηρετούν το εμπόριο μεταξύ παραλιακών περιοχών σύμφωνα με την τριμηνιαία αναφορά για την πορεία των πειρατικών επιθέσεων του International Chamber of Commerce (ICC) International Maritime Bureau (IMB).

Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και η HELMEPA σε εθελοντικούς καθαρισμούς στα Καρδάμυλα της Χίου


Η HELMEPA υποστήριξε και συμμετείχε στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, να οργανώσει εθελοντικούς καθαρισμούς στα Καρδάμυλα, 25 και 26 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού 2015.

27 Απρ 2015

Χάλκινος ο Κοκκαλάνης στο Ιέρ- Όλα τα αποτελέσματα των Ελλώνων ιστιοπλόων

Άλλο ένα μετάλλιο πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του ο Βύρωνας Κοκκαλάνης . Ο 'Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε την 3η θέση στους μεγάλους διεθνείς αγώνες του Ιέρ που συμπεριλαμβάνονται στο καλεντάρι του παγκοσμίου κυπέλλου της ISAF.

Arkas Hellas: Έφερε στον Πειραιά την πρακτόρευση της εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Yang Ming Lines




Με στόχο την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά σε συνεργασία με την ΣΕΠ ΑΕ,-Cosco   η  εταιρεία Arkas Hellas SA, φέρνει την ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών containers Yang Ming Lines, στο λιμάνια του Πειραιά για  να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων της ΣΕΠ για τις μεταφορτώσεις των εμπορευματοκιβωτίων  για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

ΟΜΥΛΕ: 24ωρη απεργία το α' 15νθήμερο του Μαίου

H Oμοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Το Δ.Σ/ΟΜΥΛΕ, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα 27/04/2015,  εκτίμησε τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των Λιμανιών.

Αύριο η υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου «MEIN SCHIFF 3» στον Πειραιά

Το κρουαζιερόπλοιο «MEIN SCHIFF 3» της εταιρίας "TUI Cruises" και τον Έλληνα καπετάνιο του κ. Αναστασίου Ιωάννη, θα υποδεχθούν η Διοίκηση και τα διευθυντικά στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε. στην πρώτη του επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά, στις 28 Απριλίου.

Πάνω από 1 δισ. ο χαμένος ετήσιος όγκος εργασιών ναυπηγοεπισκευής


Συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την «ανάσταση» της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα μας κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη τα μέλη της διοίκησης του Επιχειρηματικού Πάρκου Σχιστού.
Οπως υπολογίζεται, χάνονται ετησίως εργασίες ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, καθώς τόσο αποτιμάται ο ετήσιος συνολικός όγκος των επισκευαστικών εργασιών των πλοίων της ελληνικής εμπορικής Ναυτιλίας.

25 Απρ 2015

Αντ.Στελλιάτος: «Χρειάζεται μια 5ετία για να ανασάνει το ελληνικό yachting»

Μετά από μία πενταετία βαθειάς κρίσης η οποία παρέσυρε στα τρίσβαθα της οικονομικής κρίσης το ελληνικό yachting, γίνεται προσπάθεια να αναδυθεί στην επιφάνεια για να πάρει βαθιές ανάσες. Όμως η πορεία είναι μεγάλη και επίπονη αφού οι ανταγωνίστριες προς την Ελλάδα, χώρες εκμεταλλεύτηκαν τις ελληνικές δυσλειτουργίες και πήραν μεγαλύτερο κομμάτι από την συγκεκριμένη «χρυσοφόρο» πίτα.

24 Απρ 2015

ΟΛΠ: Στις 13/6 η ετήσια Γ.Σ.

Tο Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, αντί του Σαββάτου 27 Ιουνίου που είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΟΛΠ Α.Ε.
Η ετήσια ενημέρωση αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, αντί της Πέμπτης 14 Μαΐου.

«LETS DO IT GREECE»: Αυτή την Κυριακή καθαρίζουμε τον Πειραιά




Στην εθελοντική πανελλαδική εκστρατεία Lets do it Greece”, με περιβαλλοντικές δράσεις και δραστηριότητες εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά. Συμμετέχει την Κυριακή 26 Απριλίου ο Δήμος Πειραιά.

H Νέα Περιβαλλοντική Εκστρατεία της HELMEPA στην Καβάλα





Η πόλη της Καβάλας αποτελεί το δεύτερο σταθμό στην περιφέρεια της «Εκστρατείας Ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» της HELMEPA με την οικονομική υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyds Register Foundation (LRF). Πέρα από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει πληροφόρηση με διαφορετικό, βιωματικό, σύγχρονο τρόπο ώστε να εμπνεύσει τα παιδιά στην περιφέρεια της χώρας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Δυσκολεύονται στο Ιερ οι Έλληνες ιστιοπλόοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ιέρ ο μεγάλος διεθνής αγώνας που συμπεριλαμβάνεται στην σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου της ISAF. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι δεν πάνε καλά, όμως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μετέχουν σε  δυνατές ιστιοδρομίες και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει των πιο δύσκολων μελλοντικών τους υποχρεώσεων.

ΤΑΙΠΕΔ: Σχεδιάζει να μετατρέψει τον Αγ. Κοσμά σε μητροπολιτικό υδατοδρόμιο

Το ενδεχόμενο για κατασκευή μητροπολιτικού υδατοδρομίου στον Άγιο Κοσμά εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας αλλά και των παράκτιων πόλεων και νησιών της χώρας.

Συνάντηση Θ. Δρίτσα με την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος



Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.), πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο.

23 Απρ 2015

Αγγ. Φράγκου: Αγοράζει 14 κατασχεμένα πλοία από την γερμανική τράπεζα HSH για 14 εκ. δολ.

Η κοινοπραξία με την ονομασία "Navios JV" που έκαναν οι τρεις εταιρείες τη Αγγελικής Φράγκους- Navios Maritime Holdings Inc. (NYSE: NM), Navios Maritime Acquisition Corporation (NYSE: NNA) and Navios Maritime Partners L.P. (NYSE: NMM) κατέθεσαν πρόταση για να αγοράσουν από τη γερμανικών συμφερόντων τράπεζα HSH Nordbank AG στόλο που αποτελείται από 14 πλοία έναντι 14 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το νέο ΔΣ της Ένωσης για τη Ναυτική Διαιτησία



Συγκροτήθηκε  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης για τη Ναυτική Διαιτησία που το αποτελούν οι:


Γεωργακόπουλος Χαράλαμπος :         Πρόεδρος
Ρακιντζής Λέανδρος                  :          Αντιπρόεδρος
Πουρνάρα-Βαρδαβίλια Τζένη    :          Γραμματεύς
Πενθερουδάκης Νίκος               :          Ταμίας   
Τσαβδαρίδης Αντώνης              :          Μέλος

Ιστιοπολοία: Τα αποτελέσματα των Ελλήνων ιστιοπλόων στο Ιέρ

Με 11 ιστιοπλόους  σε 6 κατηγορίες εκπροσωπείται η ελληνική ιστιοπλοϊα στους διεθνείς αγώνες του Ιερ που μετράνε στο παγκόσμιο κύπελλο .

Στα 470 ανδρών τρέχουν 40 σκάφη και έχουν γίνει 2 ιστιοδρομίες .
Οι Π.Καμπουρίδης -Ε.Παπαδόπουλος τερμάτισαν 7 και 24 αντίστοιχα και με 31 βαθμούς είναι 13οι .

HSW: Παρουσίασε νέα δρομολόγια για το Βόρειο Αιγαίο




Τα νέα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν τα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα ενισχύσουν τη σύνδεσή τους με τον Πειραιά και την  Βόρειο Ελλάδα παρουσίασε η Hellenic Seaways.

Τα μέλη της Παιδικής HELMEPA θέλουν: «Λιμάνια καθαρά με αστραφτερά νερά!»



Για μία ακόμη φορά, τα μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» έστειλαν μηνύματα για το περιβάλλον στην κοινωνία των ενηλίκων μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας με θέμα «Λιμάνια, Ακτές και Γαλάζιες Θάλασσες».

ΟΛΘ: Παραιτήθηκε ο Στυλιανός Αγγελούδης

Την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή, υπέβαλε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Αγγελούδης Στυλιανός στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας την παραίτησή του.

Συγχαρητήρια επιστολή για την εκδήλωση των βραβείων ΕΥΚΡΑΝΤΗ


Συγχαρητήρια επιστολή στο ναυτιλιακό περιοδικό ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ για την εκδήλωση των βραβείων ΕΥΚΡΑΝΤΗ έστειλε ο  Μιχάλης Λάμπρος Γενικός Διευθυντής
MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC.:

22 Απρ 2015

Πτώση για το πετρέλαιο και προλέψεις για νέα πιθανή άνοδο των αποθεμάτων

Τα futures του πετρελαίου κατέγραψαν απώλειες την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές βλέπουν νέα άνοδο των αποθεμάτων αμερικανικού αργού.

Τα έργα και οι δράσεις των 10 περιφερειακών λιμανιών

Ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των περιφερειακών λιμανιών έδωσε σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση με στόχο την περαιτέρω αξιοποίησή τους. 
Τα έργα και οι δράσεις έχουν δρομολογηθεί από τα προηγούμενα χρόνια και βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο ΤΑΙΠΕΔ το 2014 τα έσοδα των 10 περιφερειακών λιμανιών ανήλθαν στα 38,4 εκατομμύρια ευρώ αυξημένα κατά 1,4% σε σύγκριση με το 2013. Ταξίδια άγγιξαν τα 29,9 εκατομμύρια ευρώ μειωμένα κατά 2,9% σε σύγκριση με το 2013 και κατά 14,2% με το 2012.

Ουδέν νεώτερον από τον ΟΛΠ


ΤΑΙΠΕΔ: Πρώτα οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, μετά η πώληση

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και «θεσμών» θα αναλάβουν δράση στο ΤΑΙΠΕΔ για τη συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης του ΟΛΠ. Το μήνυμα αυτό έχουν λάβει και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, καθώς μέχρι στιγμής το Ταμείο δεν έχει πάρει κάποια οδηγία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Γιατί αποφάσισαν μέρισμα 1,95 ευρώ στον ΟΛΘ;


Βάζουν "χέρι" πλέον και στα μέρισματα των κρατικών εισηγμένων... Η "αγκούσα" (άγχος) της κυβέρνησης για ρευστότητα οδηγεί στην πλήρη αφαίμαξη της κερδοφορίας εισηγμένων εταιρειών.

ΟΛΘ: Διανέμει μέρισμα 1,95 ευρω ανά μετοχή


Τη διανομή μερίσματος 1,95 ευρώ ανά μετοχή για τα κέρδη του 2014 αποφάσισε η σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ. Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ήταν να διανεμηθεί μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ, που κατέχει άνω του 70% των μετοχών υπέβαλε τη δική του πρόταση, που πλειοψήφησε.

Γ. Οικονόμου: Ακύρωσε την εισαγωγή εταιρείας του στο αμερικανικό χρηματιστήριο

«Be quick or be dead» είναι ο τίτλος τραγουδιού γνωστού heavy metal συγκροτήματος και κάποιοι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας τον υιοθετούν ως σύνθημα που αντιπροσωπεύει την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, εννοώντας τις γρήγορες αποφάσεις που απαιτούν οι συνθήκες προς αποφυγή οικονομικών αδιεξόδων.

21 Απρ 2015

Οι νικητές των ναυτιλιακών Βραβείων Ευκράντη









 Ξεκίνησαν με δειλά  βήματα και έχουν εξελιχθεί σε θεσμό. Τα ναυτιλιακά βραβεία «Ευκράντη»  τα οποία διοργανώνουν τα Ναυτικά Χρονικά. απονεμήθηκαν για έβδομη χρονιά σε προσωπικότητες της ναυτιλίας σε μία εκδήλωση  η οποία πραγματοποιήθηκε, στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά και ήταν η αιτία να συναντηθούν εκπρόσωποι της ελληνικής και διεθνούς  ναυτιλιακής κοινότητας.

Πάνω από τα 56 δολάρια το βαρέλι το αμερικανικό αργό

Με κέρδη έκλεισε το αμερικανικό αργό την Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση του αναπάντεχου πακέτου στήριξης της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά του Κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου «Η.M.S. BULWARK» NCP Cooke – Priest


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης υποδέχθηκε χθες  στο Δημαρχείο της πόλης, τον  Πλοίαρχο του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας και Κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου «Η.M.S. BULWARK» NCP CookePriest (RN), ο οποίος συνοδευόταν από την Executive Officer της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κυρία Εύα Αλεξανδράτου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου. 

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη το SAGA Sapphire




Καταπλέει σήμερα  Τρίτη 21 Απριλίου, στις 8 το πρωί, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το κρουαζιερόπλοιο SAGA SAPPHIRE, προερχόμενο από το Τσανάκαλε της Τουρκίας.

20 Απρ 2015

Αρχές Μαΐου ξεκινούν και πάλι οι διαδικασίες πώλησης του ΟΛΠ





Αλλεπάλληλες εξελίξεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο σηματοδοτούν την επανεκκίνηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Αξιοποίηση που θα προχωρήσει με το ξεπάγωμα του σχετικού διαγωνισμού για την πώληση ποσοστού όχι χαμηλότερου του 51%.

Στα 900 εκατ. δολ. οι επενδύσεις της Cardiff σε δεξαμενόπλοια


Στα δεξαμενόπλοια στρέφει το ενδιαφέρον του ο Ελληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου μετά το ράλι των ναύλων που παρατηρείται στον συγκεκριμένο κλάδο.

17 Απρ 2015

Συνάντηση Θ.Δρίτσα με τον επιφαλής της FRONTEX για το μεταναστευτικό

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα και του Αρχηγού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, με αντιπροσωπεία της Frontex με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή Fabrice Leggeri

Βραβεία Ευκράντη 2015: Η κριτική επιτροπή

Tη Δευτέρα 20 Απριλίου θα απονεμηθούν στους 7 νικητές τα ετήσια βραβεία Ευκράντη.
Τα βραβεία τιμούν τις προσωπικότητες και τους φορείς της ναυτιλίας που διακρίθηκαν κατά το προηγούμενο έτος και αποτελούν παραδείγματα υπέρβασης και αριστείας. Τα Βραβεία Ευκράντη διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αιγίδα της ΕΝΟΕ και του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Θ.Δρίτσας: "Αν κάποιος πρέπει να απολογηθεί, είναι ο κ. Βαρβιτσιώτης"

Σχόλιο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δήλωση του Γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος της Ν.Δ. κ. Μ. Βαρβιτσιώτη