31 Μαρ 2015

31ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «ΠΟΡΟΣ 2015»του ΝΟΤΚ



Λίγες μέρες απομένουν για την εκκίνηση του 31ου  Διεθνή  Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «ΠΟΡΟΣ 2015, εις μνήμη Μάκη Γκρίτζαλη», που διοργανώνει ο Ν.Ο.Τ.Κ. από 3 έως 5 Απριλίου.
Ο αγώνας διοργανώνεται επί 31 συνεχή χρόνια από τον Ναυταθλητικό  Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας και σηματοδοτεί την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος Ανοικτής θάλασσας του ομίλου.

ΟΛΠ: Ο Δραγασάκης δεν μίλησε στους Κινέζους για πώληση του 67%

Ανέλυσε στους Κινέζους το μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση με συμμετοχή του Δημοσίου στις συμπράξεις

Λίγο μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη από το Πεκίνο πως θα προχωρήσει ο διαγωνισμός του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπει πώληση του 67,7% του  Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε στη Βουλή πως δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο αλλά μίλησε με τους Κινέζους για «ένα μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση με συμμετοχή του Δημοσίου στις συμπράξεις».

Minoan Lines: Καθαρά κέρδη 100.000 ευρώ το 2014 - Αύξηση 3,5% στον τζίρο

Καθαρά κέρδη 100.000 ευρώ σε ενοποιημένο επίπεδο εμφάνισε η Minoan Lines για το 2014, παρουσιάζοντας παράλληλα αυξημένο κατά 3,5% τζίρο, στα 168,2 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα κόλπα τoυ Βερολίνου σε βάρος της ελληνικής ναυτιλίας

Σχέδιο για να πληγεί η ελληνική ναυτιλία που είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο εξυφαίνεται στα κυβερνητικά γραφεία του Βερολίνου.
Πρώτος στόχος φέρεται να είναι η διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και εφοπλισμού με απώτερο σκοπό την απομάκρυνση των ναυτιλιακών εταιρειών από την Ελλάδα και την μετεγκατάστασή τους σε ανταγωνιστικές χώρες γεγονός που θα σημάνει την ενίσχυση των εκεί οικονομιών. Ήδη Έλληνας πλοιοκτήτης έχει μεταφέρει την έδρα του στο Αμβούργο.

Νέα επενδυτικά σχέδια στην αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου


Νέα επενδυτικά σχέδια για την περαιτέρω επέκτασή τους στην αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι έτοιμες να θέσουν προς υλοποίηση μεγάλες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, όπως είναι η GasLog του Πήτερ Λιβανού και η Tsakos Energy Navigation (TEN) του Ομίλου Τσάκου.

Royal Caribbean: Και νέο mega κρουαζιερόπλοιο στην Κίνα


Τα… «ρέστα της» για να κατακτήσει την αγορά της Κίνας δίνει η Royal Caribbean, η οποία στην προσπάθεια να προλάβει τον μεγάλο της ανταγωνιστή, την Carnival, αποφάσισε να βάλει και δεύτερο mega κρουαζιερόπλοιο στην περιοχή, το «αδελφό» του Quantum of the Seas, 4.000 επιβατών, το «Ovation of the Seas».

30 Μαρ 2015

Κερδοφόρο και το 2014 για τον ΟΛΠ

          

        
  Εν μέσω αρνητικής συγκυρίας (Συρία, Ουκρανία, Β. Αφρική, Μέση Ανατολή κλπ.), η οποία επηρεάζει τα μεγέθη του χώρου των θαλασσίων μεταφορών, για πέμπτη (5η) συνεχή χρονιά ο ΟΛΠ Α.Ε. εμφάνισε κέρδη.

Συνάντηση Γ.Μώραλη-Θ.Δρίτσα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015,


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Βουλευτή Πειραιά κ. Θοδωρή Δρίτσα.

ΟΜ.Υ.Λ.Ε κατά Δραγασάκη για το λιμάνι

«Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν σταματήσει την διαδικασία πώλησης των μετοχών, καθώς και κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια με συνέχεια και διάρκεια και την ευθύνη για τις επιπτώσεις αυτών των κινητοποιήσεων θα έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ μετά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.

Βαρβιτσιώτης: Από το "όχι ο Πειραιάς να γίνει Chinatown στο Πεκίνο" σε πώληση του πλειοψηφικού πακέτου

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη γνωστή της τακτική. Άλλα λόγια μέσα, άλλα λόγια έξω. Το "όχι ο Πειραιάς να γίνει Chinatown στο Πεκίνο", μεταφράστηκε σε πώληση του πλειοψηφικού πακέτου», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγράμματος της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο κινεζικό πρακτορείο για το θέμα του ΟΛΠ.

Eπίσκεψη στο Ε/Γ -Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ του Θοδωρή Δρίτσα





Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρής Δρίτσας πραγματοποίησε επίσκεψη στο πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος κατά την άφιξη του στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να συγχαρεί τον Πλοίαρχο κ. Δημήτρη Λαδά, τους Αξιωματικούς και τα μέλη του πληρώμαος του πλοίου για τις προσπάθειες τους ώστε, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να αντιμετωπιστεί με επιτυχία και με ασφάλεια για τους επιβάτες το πρόβλημα που προέκυψε με την προσάραξη του πλοίου στο λιμάνι της Κάσου.

Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησής η πώληση του ΟΛΠ

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα εισπράξει 500 εκατ. - Το είχε προαναγγείλει ο Γιάννης Δράγασάκης από την Κίνα - «Σαφής η θέση της κυβέρνησης», λέει από την πλευρά του ο Θεόδωρος Δρίτσας - Στη λίστα και η πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

28 Μαρ 2015

Ευκαιρίες για επενδύσεις σε αγορές πλοίων

Επενδυτικές ευκαιρίες παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στον τομέα αγοραπωλησιών πλοίων. Δεδοµένων των συνθηκών στην αγορά των ναύλων, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι ευκαιρίες αυτές  απευθύνονται σε εταιρείες που έχουν κεφαλαιακή επάρκεια, όχι µόνο για την αγορά του πλοίου (Equity) αλλά και για πιθανή κάλυψη των υποχρεώσεων του (Cash Injections/Support) όπως επίσης πρόσβαση στην δύσκολη τραπεζική αγορά για δυνατότητα χρηµατοδότησης.

27 Μαρ 2015

Από τις επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές θα πληρώνονται πρώτα οι ναυτικοί

Το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις, που αναφέρονται στο θέμα των απλήρωτων ναυτικών της εταιρείας ΝΕΛ και στην επιτακτική ανάγκη να καταβληθεί από την εταιρεία το σύνολο των οφειλόμενων σε αυτούς αποδοχών, το ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Μικρή οριακή άνοδο για τη ναυλαγορά

Ανάλυση
G.Moundreas

Έχοντας φτάσει σχεδόν στο τέλος του 1ου τριμήνου το στοιχείο που χαρακτηρίζει την αγορά είναι
ουσιαστικά η παγίωση του σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και παρά το ημερήσιο θετικό πρόσημο που
έχει παρουσιάσει τις τελευταίες περίπου 21 ημέρες δεν έχει ακόμη καταφέρει να σπάσει το φράγμα
των 600 μονάδων.

Πειραιάς: Πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης για την Cosco Pacific


Σε «λιμάνι σταθμός» για την ανάπτυξη της Cosco Pacific σε παγκόσμιο επίπεδο εξελίσσεται ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.

26 Μαρ 2015

ΟΜΥΛΕ: «Απομυθοποιείται η επένδυση της Cosco στον Πειραιά»






Μέγα πολιτικό και επιχειρησιακό ζήτημα  δημιουργεί σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος η ανακοίνωση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής  η οποία αποφάνθηκε ότι τα φορολογικά πλεονεκτήματα που χορηγήθηκαν
στην ΣΕΠ και στην μητρική COSCO Pacific Limited έγιναν κατά παράβαση των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων της Ε.Ε.

Συνεργασία Endeavor Greece και Celestyal Cruises για προώθηση ελληνικών προϊόντων

Τις δυνάμεις τους ενώνουν για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων και του τουρισμού, η Endeavor Greece, διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας και η Celestyal Cruises, η μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας που επιλέγει ως αφετηρία τα ελληνικά λιμάνια.

Πρωτοβουλίες για τη διερεύνηση της πυρκαγιάς στο Ε/Γ – Ο/Γ “HIGH SPEED 5”



 Το ΥΝΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Στο πλαίσιο της ήδη αναγγελθείσας ενεργοποίησης από το Υπουργείο μας και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των αναγκαίων διαδικασιών για τον αυστηρό έλεγχο των όρων και συνθηκών που διέπουν την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων, την τήρηση της νομιμότητας και την αναζήτηση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας με το υπ' αριθμ. 1000/68/24.3.2015 έγγραφό του ζήτησε την κατεπείγουσα ολοκλήρωση των παρακάτω ενεργειών:

Προσάραξη του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» στο λιμενοβραχίονα της Κάσου-Aναμένεται ο κατάπλους ρυμουλκού

Οι προσπαθείες  για να αποκολληθεί με ίδιες δυνάμεις δεν έφεραν αποτέλεσμα. Στην Κάσο κατευθύνεται ρυμουλκό το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει μέχρι το μεσημέρι.

25 Μαρ 2015

Η new generation της οικογένειας Μαρτίνου

Από τα παραδοσιακά τζάκια της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας, άνθρωποι πολύ χαμηλών τόνων αναλογικά με τη θέση που έχουν στον επιχειρηματικό κόσμο, αποφεύγουν όσο το δυνατόν τα φώτα της δημοσιότητας και είναι προσηλωμένοι στη δουλειά τους.
Η οικογένεια Μαρτίνου βλέπει πλέον την τρίτη γενιά να δραστηριοποιείται έντονα στη ναυτιλία συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.

Cretan Union Cup στο Κρητικό Πέλαγος



Ο  Δήμος Μαλεβιζίου , ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ  και ο εμπνευστής  του ΜΙΝΟΑΝ CUP, Πρόεδρος του ΝΟΓΚ, καθηγητής  Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννης  Παλλήκαρης συνδιοργανώνουν με τους Ναυταθλητικούς Ομίλους της Κρήτης, ΙΟΗ, ΙΟΑΝ, ΝΟΣ και ΝΟΧ,  το φετινό Cretan Union Cup.

24 Μαρ 2015

ΟΛΠ: Δεν επηρεάζει τις οικονομικές σχέσεις με Cosco η απόφαση της Κομισιόν

Η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού που αφορά καταγγελία για κρατική ενίσχυση βάση ορισμένων όρων της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠ-COSCO δεν επηρεάζει τις οικονομικές σχέσεις των δύο πλευρών και επομένως και τα αποτελέσματα του ΟΛΠ. Αποτελεί αποκλειστικά θέμα της ΣΕΠ σε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΑΝΕΚ: Στην Τράπεζα Πειραιώς το 23,56% που κατείχε η Sea Star

Η εταιρεία ΑΝΕΚ ΑΝΕΚ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι η εταιρεία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» απέκτησε την 19/03/2015 την κυριότητα 43.685.197 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, ήτοι ποσοστό 23,5661% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, λόγω πλειστηριασμού των ως άνω μετοχών που κατείχε η εταιρεία «SEA STAR CAPITAL PLC».

Παράνομες οι κρατικές ενισχύσεις στην Cosco, αποφαίνεται η Κομισιόν

Παράνομες και μη συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο θεωρεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν τις κρατικές ενισχύσεις που έχει λάβει με τη μορφή φοροαπαλλαγών και σχετικών διευκολύνσεων η εταιρεία Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα, με αφορμή τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογράψει από το 2008 τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

23 Μαρ 2015

Θ.Δρίτσας: Προτεραιότητα η οριστική επίλυση του προβλήματος της απλήρωτης ναυτικής εργασίας

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Θοδωρή Δρίτσα της 12.03.2015 σχετικά με την «ολοκλήρωση της εκταμίευσης συνολικού συνολικού ποσού € 1.061.666,81 για την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία υπέρ της εταιρείας «ΝΕΛ Α.Ε.», διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Νεκρός ο ηλεκτρολόγος του πλοίου

Η φωτιά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο High Speed 5 είχε τραγική κατάληξη - Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε νεκρός στο κατάστρωμα του πλοίου

Τραγική κατάληξη είχε η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα σε πλοίο στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Κερατσινίου, καθώς βρέθηκε απανθρακωμένος ο ηλεκτρολόγος του High Speed 5.

Κρουαζιέρα: Κατά 13% λιγότεροι επιβάτες και κατά 11% κρουαζιερόπλοια

Προβληματισμός υπάρχει για την επόμενη ημέρα της κρουαζιέρας στην Ελλάδα αφού το 2014 δεν έδωσε καλή σκυτάλη.

Ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων προς τον Σ.ΕΜΠΟ. ζητεί η Κομισιόν

Βρυξέλλες,
Ασυμβίβαστες με την κοινοτική νομοθεσία χαρακτηρίζει η Κομισιόν κρατικές ενισχύσεις υπό μορφή φορολογικών πλεονεκτημάτων υπέρ του ΣΕΠ και της COSCO και ζητεί την ανάκτησή τους.

21 Μαρ 2015

Αύξηση 20% της κίνησης home port στην κρουαζιέρα

Σε ποσοστό 20% αναμένεται να αυξηθεί φέτος η κίνηση homeport κρουαζιέρας στη χώρα μας.
Οπως δήλωσε στο Μαϊάμι κατά το 31ο συνέδριο κρουαζιέρας ο Κυριάκος Αναστασιάδης, CEO της Celestyal Cruises και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής CLIA Ευρώπης, «η κρουαζιέρα για άλλη μία χρονιά ακολουθεί δυναμική πορεία ανάπτυξης και θετικών επιδόσεων.

Τρόπαια Συμμετοχική: Πώληση πλοίου έναντι 4 εκατ. δολ.

Στην πώληση πλοίου προχώρησε η Gortynia Shipping SA, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει με ποσοστό 70% η εταιρεία Εξέλιξη Επενδυτική Δημόσια Λίμιτεδ, θυγατρική της Τρόπαια Συμμετοχική ΑΕΒΕ.

20 Μαρ 2015

Κατεβάζουν σταθερά τη σημαία οι Έλληνες εφοπλιστές

Νέα μείωση, της τάξης του 2,6%, παρουσιάζει ο Ελληνικός Εμπορικός Στόλος, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, τον Ιανουάριο 2015 σε σύγκριση με την αντίστοιχη Δύναμη του Δεκεμβρίου 2013, έναντι μείωσης 1,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ναυλαγορά: Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά για το 2016

Ο δείκτης της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου δίνει μάχη να κρατηθεί πάνω από τις 500 μονάδες, όμως οι οικονομικοί αναλυτές είναι αισιόδοξοι για το μέλλον και πιο συγκεκριμένα για το 2016 και μετά.
Το πρόβλημα με την υπερπροσφορά χωρητικότητας φαίνεται ότι θα μετριαστεί αφού μειώθηκαν οι παραγγελίες.

Γ. Προκοπίου: Το σπίτι του αξίας 20 εκατ. ευρώ στο One Ηyde Park

Μεγαλοεφοπλιστής, συλλέκτης... ακινήτων και λάτρης των επενδύσεων στο... glam real estate και το όνομα αυτού Γιώργος Προκοπίου που προσφάτως έγινε και ένοικος του ακριβότερου συγκροτήματος κατοικιών στον κόσμο: του περίφημου One Hyde Park στο Λονδίνο.

Επανεκκίνηση και ανάπτυξη της Ναυπηγικής Βιομηχανίας

Με κύριο στόχο την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της Ναυπηγικής Βιομηχανίας οι 80 επιχειρήσεις που έχουν εγκατασταθεί στο Επιχειρηματικό Πάρκο Σχιστού Περάματος (ΒΙ.ΠΑΣ Α.Ε), που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις των τελευταίων ετών στην Αττική, ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, κάνουν προσπάθειες να σώσουν την παρτίδα.

19 Μαρ 2015

OΛΠ: Νέα σημαντική Συμφωνία για την κρουαζιέρα με την CARNIVAL CRUISE




Κατά τη διάρκεια του Seatrade Miami, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ο ΟΛΠ Α.Ε. συμφώνησε με την CARNIVAL CRUISE, όπως το πλοίο της CARNIVAL VISTA χρησιμοποιεί από την άνοιξη του 2016 τον Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης του δρομολογίου του κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στη Μεσόγειο.

Θρίαμβος των Ελλήνων ιστιοπλόων στο 25ο Eurolymp



Μία από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη στον Σαρωνικό κόλπο από την ελληνική ιστιοπλοική ομοσπονδία και την σημαντική βοήθεια του Δήμου Καλλιθέας. Το 25ο Athens  Eurolymp Week σημείωσε εξαιρετική αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 αθλητών, οι οποίοι εκπροσώπησαν 11 χώρες και συγκεκριμένα τις εξής: ΗΠΑ, Γερμανία, Βουλγαρία, Δανία, Ιταλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Τουρκία,  Κύπρο, Ουγγαρία και Ελλάδα.

Τακτικές κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2015



1. Την 18-03-2015 συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2015 υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού εκρίθησαν συνολικά δύο (02) Αντιναύαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), οκτώ (08) Υποναύαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), ένας (01) Υποναύαρχος Λ.Σ. Τεχνικός, εννέα (09) Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) και ένας (01) Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Τεχνικός.

Συνάντηση Θ. Δρίτσα με μέλη Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θ. Δρίτσας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» και με τον Πρόεδρο Σωματείου των Ναυπηγοξυλουργών.
Ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Πουλικόγιαννης ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ιδιαίτερα σε σχέση με τις υποδομές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, την ανάγκη προστασίας της απασχόλησης  και λήψης πρόσθετων μέτρων προστασίας των ανέργων στον κλάδο. Τα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν τον κίνδυνο απώλειας της τεχνογνωσίας που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα εξαιτίας των λειτουργικών προβλημάτων, της μείωσης της απασχόλησης και των προβλημάτων υποδομών, τα οποία οδηγούν στην αποχώρηση έμπειρων στελεχών και την μη ένταξη νέων στον κλάδο. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη στήριξή της. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για την αντιμετώπιση των θεμάτων.

Ναυτιλία:Μακροχρόνια ανεργία στον κλάδο και απλήρωτη εργασία

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θ. Δρίτσα με μέλη Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θ. Δρίτσας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Α. Νταλακογιώργος ενημέρωσε αναλυτικά τον Αναπληρωτή Υπουργό για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Aκτοπλοϊα: Αισιόδοξα μηνύματα για αυξημένη τουριστική κίνηση το 2015

Αύξηση της επιβατικής κίνησης το 2015 κυρίως λόγω της έλευσης μεγαλύτερου αριθμού ξένων τουριστών προβλέπουν τα επιτελεία των ακτοπλοϊκών Ομίλων. Ακριβή εκτίμηση δεν μπορούν να κάνουν αφού λόγω των πολιτικών-οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα που έχει φρενάρει τον ρυθμό κρατήσεων στα ξενοδοχεία. Όμως αισιοδοξούν ότι οι επιβάτες που θα μετακινηθούν θα αγγίξουν τα 14 εκατομμύρια.

18 Μαρ 2015

Θ.Βενιάμης πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών: "Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τον παροξυσμό του κου Σόιμπλε"

Συνεντευξη του προέδρου της ΕΕΕ στο ραδιόφωνο του Alpha με αφορμή το ξέσπασμα  Σόιμπλε  κατά της ελληνικής ναυτιλίας 

Δημοσκόπηση XRTC: Η οικονομική κρίσης στην Ελλάδα δεν επηρεάζει τις ναυτιλιακές εταιρείες


O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της XRTC, Γιώργος Ξηραδάκης

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρεάζει ελάχιστα τις οικονομικές τους ανάγκες των ναυτιλιακών εταιρειών.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η XRTC εταιρεία οικονομικών συμβούλων για τη ναυτιλία και βασίζεται στις απαντήσεις που της δόθηκαν τόσο από τις τράπεζες όσο και από τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Eurolymp 2015: Σαρώνουν οι Έλληνες ιστιοπλόοι






Πολύ καλή  εμφάνιση πραγματοποιούν οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο  25ο Athens  Eurolymp Week, οι αγώνες του οποίου ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη. Βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση των μεταλλίων  σε όλες τις ολυμπιακές κατηγορίες. Μεγάλη μάχη γίνεται για την τρίτη θέση στα ΦΙΝΝ όπου τρεις ιστιοπλόοι μας είναι μια ανάσα από τον Δανό Στάαλ.

Επί τάπητος τα προβλήματα της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων


Ο πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, Χαρ.Σημαντώνης



Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μεσογειακών πλοίων Μεσογειακής Ναυτιλίας  και τα οποία άμεσα επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού στόλου παρέθεσε το προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα. Αναλυτικότερα έμφαση δόθηκε:

Αύξηση ρεκόρ 44% των επιβατών κρουαζιέρας από την αρχή της οικονομικής κρίσης






-6,39 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ταξίδεψαν το 2014 παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες



Από τo ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης το 2008, η αγορά της κρουαζιέρας στην Ευρώπη έχει αναπτυχθεί κατά 44%, αποδεικνύοντας την ευελιξία του συγκεκριμένου κλάδου. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Cruise Line International Association (Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας)  η επίδραση της κρουαζιέρας στην οικονομία της Ευρώπης άγγιξε τα 40 δισεκατομμύρια το 2013, προσφέροντας περίπου 340.000 θέσεις εργασίας.

Νέες παραγγελίες για δεξαμενόπλοια από Ελληνες πλοιοκτήτες


Στα δεξαμενόπλοια έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι Eλληνες εφοπλιστές, καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος εμφανίζει ισχυρή ζήτηση για μεταφορική ικανότητα λόγω πτώσης των τιμών του αργού πετρελαίου.

Ενίσχυσαν τη θέση τους στην Τουρκία οι Έλληνες κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού





Δυναμικό  παρών έδωσαν στην Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού οι οποίοι ως  HEMEXPO  συμμετείχαν στην 13η Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση EUROPORT Istanbul 2015.

17 Μαρ 2015

11.500 και πλέον κατεστραμμένα ξύλινα παραδοσιακά Ελληνικά κομψοτεχνήματα



Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο υπουργείο Ανάπτυξης:

Η Celestyal Cruises αναδείχθηκε νικήτρια με 3 βραβεία στα Tourism Awards 2015



Την Πέμπτη 12 Μαρτίου, η Celestyal Cruises «έλαμψε» στην απονομή των βραβείων Tourism Awards 2015, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής και διοργάνωσε η έκδοση Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και του ΕΟΤ.  Η Celestyal Cruises απέσπασε