30 Νοε 2014

Η νέα κίνηση της Α. Φράγκου στον Nasdaq

Η νέα επιχειρηματική κίνηση της Χιώτισσας πλοιοκτήτριας, μιας από τις δέκα ισχυρότερες επιχειρηματίες του κόσμου, που συνεχίζει να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στην κλίμακα της ναυτιλιακής βιομηχανίας

Το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων «citius, altius, fortius» (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά) φαίνεται να ακολουθεί η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια του κόσμου, η Χιώτισσα Αγγελική Φράγκου. Κινείται πιο γρήγορα από τους περισσότερους ανταγωνιστές της, αλλά όχι απρόσεκτα, ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στην κλίμακα της ναυτιλιακής βιομηχανίας και συνεχίζει όλο και πιο δυνατά χρόνο με τον χρόνο.

29 Νοε 2014

"Η πολιτική του OPEC θα διασφαλίσει το κραχ της αμερικανικής αγοράς ορυκτών"

Το όνομά του, Leonid Fedun. Η ιδιότητά του, μεγιστάνας του πετρελαίου. Τι λένε γι' αυτόν: πέτυχε το απόλυτο οικονομικό θαύμα.
Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο OPEC για την παραγωγή αργού πετρελαίου (αποφάσισε να μη μειώσει την παραγωγή με αποτέλεσμα να πέσει περαιτέρω η τιμή του κοντά στα 70 δολ. το βαρέλι), ο Fedun σχολίασε στο Bloomberg ότι η πολιτική αυτή εξασφαλίζει το κραχ της αμερικανικής βιομηχανίας ορυκτών της Αμερικής.

28 Νοε 2014

Στη Ν.Υόρκη ο Μ.Βαρβιτσιώτης για θέματα ναυτιλιακού ενδιαφέροντος




O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου στη διάρκεια της παραμονής του θα πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών επαφών. Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο με θέμα τις παγκόσμιες προκλήσεις στο χώρο της ναυτιλίας, αλλά και τον ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνές στερέωμα, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με παράγοντες του ναυτιλιακού τομέα και της Ελληνικής Ομογένειας που δραστηριοποιούνται στην Αμερική.

Υποτονική ήταν η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών πλοίων

Υποτονική ήταν η  δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε:
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:
✏ Στα Panamax, το ‘MULBERRY WILTON’ 76.453 DWT (2004 – Tsuneishi Zosen), αγοράστηκε
από Έλληνες, στα $ 14,6 εκ

Minoan Lines: καθαρά κέρδη 2,2 εκ. ευρώ το 9μηνο του 2014



·        Αύξηση 5,6% του Κύκλου Εργασιών

·        Αύξηση 43,2% της Λειτουργικής Κερδοφορίας (EBITDA)  στα € 17,6 εκ. έναντι € 12,3 εκ. το εννεάμηνο του 2013.   

·        Καθαρά Κέρδη μετά από φόρους € 2,2 εκ. (Βελτίωση  €7,5 εκ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013).

            Οικονομικά Αποτελέσματα / Οικονομικές Εξελίξεις

ΟΛΠ: Αύξηση 6,36% στα καθαρά κέρδη 9μήνου

Αύξηση κατά 6,36% των κερδών του μετά από φόρους παρουσίασε στη χρήση του 9μήνου 2014 ο ΟΛΠ Α.Ε. έναντι της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2013. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 10.399.068,30 ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους σε 8.644.271,55 ευρώ, έναντι 8.127.580,32 ευρώ του 2013.

ΟΜΥΛΕ: "Ο «Φιλικός Διακανονισμός» λειτουργεί αποκλειστικά υπέρ των συμφερόντων της COSCO"



Η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
"Η χθεσινή βεβιασμένη κίνηση της Διοίκησης του ΟΛΠ, της COSCO και του ΥΝΑ για υπογραφή της συμφωνίας του «Φιλικού Διακανονισμού» και μάλιστα ημέρα απεργίας φανερώνει την αγωνία τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

ΟΛΠ: Έκτακτη Γ.Σ. για τον χειρισμό του εκτάκτου αποθεματικού



Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την εισήγηση του για τον χειρισμό του εκτάκτου αποθεματικού κατ’ εφαρμογή του Ν.4172/2013 (παρ.12 και 13 του άρθρου 73) και της Πολ. 1193/2013 του Υπ.Οικονομικών.

Badische Zeitung: «Μεγάλα σχέδια» της Κίνας στον Πειραιά

Στις κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Badische Zeitung, τονίζοντας πως το λιμάνι «εξελίσσεται με μαζικές επενδύσεις σε κόμβο για πλοία κοντέινερ».
Ο αρθρογράφος επισημαίνει τις αλλαγές που επέφεραν στη λειτουργία του λιμανιού οι επενδύσεις της κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας Cosco, σημειώνοντας ότι η εν λόγω εταιρεία «διαχειρίζεται στον Πειραιά ένα από τα σημαντικότερα διαμετακομιστικά της κέντρα παγκοσμίως».

ΑΝΕΚ: Στα 137,5 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο

Το εννεάμηνο του 2014 ο Όμιλος της ΑΝΕΚ δραστηριοποιήθηκε με ιδιόκτητα και ναυλωμένα πλοία σε γραμμές της Αδριατικής (Ανκόνα, Βενετία), της Κρήτης (Χανιά, Ηράκλειο), των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

27 Νοε 2014

Υπεγράφη το Συμφωνητικό Β΄ Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Cosco




           
Υπεγράφη σήμερα 27.11.2014 το Συμφωνητικό Β΄ Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη και του Δ/ντος Συμβούλου της ΣΕΠ Α.Ε. cpt. Fu Cheng Qiu, παρουσία του Υπουργού Υ.Ν.Α.  κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας πενταετίας η τιμή του αργού πετρελαίου

Μειώθηκαν οι πιθανότητες σημαντικής μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ   

Η εξασθένηση της προοπτικής μίας σημαντικής μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες του OPEC (Οργανισμού Πετρελαιο-εξαγωγικών Χωρών), στη σημερινή σύνοδο του Οργανισμού, οδήγησε τις τιμές του να κατρακυλήσουν στο χαμηλότερο επίπεδο τετραετίας.

Κέρδη 16 εκατ. ευρώ για τη Louis Cruises

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν το εννιάμηνο του 2014 τα κέρδη της εταιρείας Λούης, δημιουργώντας προσδοκίες στην εταιρεία για μείωση των ζημιών του 2014.
Τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας αυξήθηκαν κατά €13 εκ. στα €15,9 εκ. από €2,9 εκ. πέρσι.

ΟΛΠ: Όλες οι παρατηρήσεις του σκεπτικού του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο του Συμφωνητικού με τη ΣΕΠ




            Σχετικά με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, που αφορούν την υπογραφείσα Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. για την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ κλπ. σε συσχετισμό με το σκεπτικό και διατακτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου γίνονται γνωστά για την ακρίβεια των γεγονότων τα ακόλουθα:

«Η εποικοδομητική συνεισφορά του ΣΕΤΕ στην ανάπτυξη του Τουρισμού της Ελλάδας»



Επιστολή στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη απέστειλε  ο Μιχάλης Λάμπρος Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Γενικός Διευθυντής MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC,  με την οποία επισημαίνει την εποικοδομητική συνεισφορά του Συνδέσμου  στην ανάπτυξη του Τουρισμού της Ελλάδας

Αναλυτικά:

ΟΛΠ - Cosco: Υπογράφεται σήμερα το αναθεωρημένο κείμενο του φιλικού διακανονισμού

Σήμερα αναμένεται να αποσταλεί από το υπουργείο Ναυτιλίας προς ψήφιση στη Βουλή το τελικό κείμενο του φιλικού διακανονισμού, που έχει εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.

Η πτώση της ναυλαγοράς συμπαρασύρει ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων

Σκαμπανεβάσματα παρουσιάζει ο δείκτης της ναυλαγοράς ο  οποίος δείχνει ότι το φράγμα των 1.500 μονάδων είναι πολύ μακριά.  Χθες έχασε άλλες 74 μονάδες και έκλεισε στις 1.239. Και τα στενάχωρα είναι μπροστά για τη ναυτιλία αφού την περίοδο των εορτών στη Δύση και στην Ασία η αγορά παραμένει πιεσμένη.

STEALTHGAS INC. ANNOUNCES SHARE BUY BACK PROGRAM




 STEALTHGAS INC. (Nasdaq:GASS), a ship-owning company primarily serving the liquefied petroleum gas (LPG) sector of the international shipping industry, announced that its Board of Directors has approved a share repurchase program and authorized the officers of the Company to repurchase, from time to time, up to $10,000,000 of the Company's common stock (par value $0.01). 

Cosco: Επιβεβαιώνει τη συμφωνία με ΟΛΠ

Μετά την Απόφαση του Δ.Σ. και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΟΛΠ Α.Ε. για την επικύρωση του “Σχεδίου Β’ Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης 2008 μεταξύ ΣΕΠ Α.Ε. και ΟΛΠ Α.Ε.”, τα στελέχη  της ΣΕΠ Α.Ε.  που είναι η θυγατρική της Cosco στον Πειραιά αποφάσισαν, όπως γνωστοποιούν με ανακοίνωση, να συνυπογράψουν το εγκριθέν από τη Γ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. κείμενο του Συμφωνητικού.

Το ¨μπράβο¨ του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προς τους ένστολους του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού

... για την επιχείρηση διάσωσης των 700 ανθρώπων


«Γι’ αυτά  τα παιδιά αξίζει ένα «ΜΠΡΑΒΟ».  Αξίζει  η προσοχή μας. Αξίζει να τους δίνουμε εύσημα όταν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα», τόνισε μεταξύ άλλων χθες στη Βουλή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

26 Νοε 2014

Εγκρίθηκε η Διακήρυξη δημοπρασίας της κατασκευής του έργου “Αποκατάσταση της Πέτρινης Αποθήκης”




      Ένα ακόμα έργο της Πολιτιστικής Ακτής αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για το έργο “Αποκατάσταση της Πέτρινης Αποθήκης”, η οποία βρίσκεται στον παρακείμενο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου χώρο και αποτελεί ένα από τα ιστορικά κτίρια του λιμανιού με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, τα οποία διασώζονται και ανακαινίζονται.

Αλλάζουν τα δρομολόγια λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ



Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, το πλοίο της εταιρείας δεν θα πραγματοποιήσει κανένα από τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα.

Η HELMEPA παρουσίασε τις σύγχρονες εκπαιδευτικές της πρωτοβουλίες στο SS HELLAS LIBERTY




Σε έναν ιστορικό χώρο-σύμβολο της διαχρονικής εξέλιξης της ελληνικής ναυτιλίας, το SS HELLAS LIBERTY και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου», η HELMEPA παρουσίασε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, τις νέες εκπαιδευτικές της πρωτοβουλίες στην ευρύτερη ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

25 Νοε 2014

Πού ποντάρουν οι Σαουδάραβες για να "γονατίσουν" τις ΗΠΑ με το πετρέλαιο

Η Σ. Αραβία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες του OPEC που δεν εμφανίζεται πρόθυμη να προχωρήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής του καρτέλ, παρά το γεγονός ότι η τιμή πετρελαίου συνεχώς υποχωρεί.

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο του νέου Αθλητικού Νόμου

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα έως και τις 10 Δεκεμβρίου  το σχέδιο του νέου Αθλητικού Νόμου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός επιχειρεί τομές που θα εκσυγχρονίσουν το  υπάρχον νομικό πλαίσιο  και θα απαλείψει τα κακώς κείμενα που μαστίζουν τον χώρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμεύεται, ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών,



Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την προώθηση του λεγόμενου φιλικού διακανονισμού μεταξύ Ο.Λ.Π. και COSCO και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π.

ΟΜΥΛΕ: "Αγώνας κατά της πώλησης – ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών."

Η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Κυβέρνηση επιχειρεί με πολιτικά πραξικοπήματα και τεράστιες νομικές ακροβασίες να εκποιήσει τα Λιμάνια.

Η ΓΣ του ΟΛΠ ενέκρινε τον Φιλικό Διακανονισμό με την ΣΕΠ-Cosco





Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε., με θέμα την έγκριση της Συμφωνίας Β’ Τροποποίησης  της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠ Α.Ε. – ΣΕΠ Α.Ε., μετά από μικρή καθυστέρηση, λόγω παρεμπόδισης εισόδου στην αίθουσα από τα προεδρεία των συνδικαλιστικών συλλόγων του Οργανισμού. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε όπως είχε ανακοινωθεί εντός της έδρας της εταιρίας σε παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων.

24 Νοε 2014

Eμβάθυνση στις ναυτιλιακές σχέσεις Eλλάδος-Γερμανίας

Συνάντηση με τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας και αρμόδιο για τα θέματα ναυτιλίας, Uwe Beckmeyer, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και είχε ως επίκεντρο την εμβάθυνση στις ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών και την ανταλλαγή απόψεων σε βασικά θέματα της ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του διεθνούς ναυτιλιακού περιβάλλοντος.

"Οι πλοίαρχοι των κρουαζιεροπλοίων, που δεν είναι εξοικειωμένοι, σε κάποιες περιπτώσεις, δήλωσαν αδυναμία να προσεγγίσουν τα λιμάνια μας"

Κήρυξη Έναρξης του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαχείρισης και Βελτίωσης Παράκτιων Ζωνών από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
Την έναρξη του «6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαχείρισης και Βελτίωσης Παράκτιων Ζωνών» κήρυξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Το Συνέδριο διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια από το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και εφέτος διεξάγεται από τις 24 ως τις 27 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό:

Οι αλλάγες στο αναθεωρημένο κείμενο του Φιλικού Διακανονισμού ΟΛΠ-ΣΕΠ/Cosco


Αναλυτικά ο πρέοδρςο και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε στο ΔΣ: 

"Μετά τα όσα έχουν εκτεθεί ως εισηγήσεις και αποφάσεις στα Δ.Σ. 179/11.11.2013, 102/24.07.2014 και 140/20.10.2014, θα ήθελα να παραθέσω για το θέμα αυτό και τα ακόλουθα:
1. Όπως είναι γνωστό με τη Συμφωνία αυτή:

ΟΛΠ: Το ΔΣ ενέκρινε το αναθεωρημένο κλείμενο για τον Φιλικό Διακανονισμό με την Cosco



Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε το νέο αναθεωρημένο, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κείμενο Σχεδίου Β’ Τροποποίησης μέσω φιλικού διακανονισμού του έργου κατασκευής του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ κ.λ.π., επένδυσης 230.000.000 ευρώ, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του κ. Γιώργου Ανωμερίτη, μειοψηφούντων των εκπροσώπων των εργαζομένων.

ΟΛΘ: Αύξηση 15,1% στα κέρδη μετά φόρων για το 9μηνο

Αυξήσεις πωλήσεων και κερδών καταγράφονται σε όλους τους λειτουργικούς τομείς του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Επιστολή ΠΝΟ για τη χρήση κτιρίου στον Οίκο Ναύτου

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απέστειλε προς το Υπουργείο Υγείας και τον Οίκο Ναύτου την πιο κάτω επιστολή σχετικά με τις λύσεις  και  προτάσεις για   το  κτίριο  του  ΟΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΟΥ.
Σε   απάντηση   των  παραπάνω  σχετικών  εγγράφων  σας,  με  τα οποία  προτείνονται,  από  την πλευρά του  καθένα σας  «λύσεις  και  προτάσεις»   για   το  κτίριο  του  ΟΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΟΥ,  με  κοινό  παρονομαστή την  συστέγαση  των  Υπηρεσιών  του ΓΕΝΕ, σας  γνωρίζουμε  ότι  κατά  την  σημερινή  έκτακτη  συνεδρίαση  της  Διοικήσεως  της  Ομοσπονδίας μας,  η  οποία  και  συνήλθε  ειδικά για  να εξετάσει  τα  προτεινόμενα  με  τα  άνω έγγραφα  σας,   αποφασίστηκαν   τα  πιο  κάτω:

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη η ΟΜΥΛΕ

Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) την Πέμπτη 27.11.2014, απευθύνει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.
Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

Διαλύσεις Πλοίων: Οι End Buyers αδυνατούν να πουλήσουν τα αποθέματα τους

Κατάρρευση, είναι η λέξη που μπορεί να περιγράψει την εικόνα της αγοράς των διαλύσεων την
προηγούμενη εβδομάδα. Με τις φθηνές εισαγωγές σιδήρου από την Κίνα να έχουν πλήξει πια όλες
τις χώρες/αγορές, αλλά κυρίως την Ινδία, οι End Buyers αδυνατούν να πουλήσουν τα
αποθέματα τους στην εσωτερική αγορά.

Κινητικότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων

Κινητικότητα παρατηρείται   στον τομέα των αγοραπωλησιών πλοίων.
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:
✏ Στα Valemax και τα Capes, το ‘FIRST IBIS’ 208.038 DWT (2010 – Universal), αγοράστηκε από
Κινέζους, πάνω από $ 45 εκ., το ‘MINERAL MANILA’ 179.842 DWT (2011 – HHIC Phil.) πουλήθηκε στα $ 43 εκ. περίπου

23 Νοε 2014

Χωρίς δυναμική η ναυλαγορά

Έχοντας φτάσει στα μέσα Νοεμβρίου, η αγορά δεν μπορούμε να πούμε ότι χαρακτηρίζεται από
ιδιαίτερη δυναμική, καθώς στις 4 Νοεμβρίου έφτασε στις 1,484 μονάδες και έκτοτε έχει εισέλθει σε
τροχιά διόρθωσης.

Λήψη ενός πακέτου μέτρων με στόχο την ενίσχυση της Παγκόσμιας ανάπτυξης

Ανάλυση
G.Moundreas SA

«Επιτέλους» τα προβλήματα της Παγκόσμιας οικονομίας «λυθήκαν», έπειτα από τις αποφάσεις που
έλαβαν οι ηγέτες των G 20 στην πρόσφατη σύνοδο που έλαβε χώρα στην Αυστραλία. Οι επικεφαλής
των 20 κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη υπέγραψαν περισσότερες από 800 μεταρρυθμίσεις και
δεσμεύτηκαν να ανοίξουν τις οικονομίες τους για να παράγουν επιπλέον ανάπτυξη.

22 Νοε 2014

Συγχαρητήριες επιστολές Αρχηγού Λ.Σ. σε Έλληνες πλοιάρχους



Τα συγχαρητήρια του εξέφρασε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Aθανάσιος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ με επιστολή του προς τον Πλοίαρχο ΤΑΦΛΑΜΠΑ Ευστάθιο, τους Αξιωματικούς και το πλήρωμα του υπό την πλοιαρχία του Δ/Ξ “MINERVA IOANNAΝ.Πειραιά 11795, για την αποφασιστική συνδρομή τους στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που έλαβε χώρα την 03-10-14 στην περιοχή αρμοδιότητας έρευνας και Διάσωσης της Λιβύης, διασώζοντας συνολικά εκατόν πενήντα (150) άτομα.

Αύξηση των μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δανείων βλέπουν οι τραπεζίτες το 2015

Αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στη ναυτιλία περιμένουν οι τραπεζίτες για το 2015, δίνοντας μια άλλη εικόνα στις αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών για τη ναυλαγορά.

Η Cosco φέρνει και τη SONY στον Πειραιά


Τον «χάρτη» του θαλάσσιου εμπορίου μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας αλλάζει σταδιακά η Cosco με τη βάση που έχει δημιουργήσει στο λιμάνι του Πειραιά.
Η κινεζική εταιρεία, που έχει κάνει επενδύσεις 340 εκατ. ευρώ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά και έχει φτάσει το λιμάνι στην όγδοη θέση της Ευρώπης, προσελκύει τους μεγάλους ομίλους υψηλής τεχνολογίας, αλλάζοντας ρότα σε μεγάλο αριθμό φορτίων που είχαν μέχρι τώρα προορισμό λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης.

21 Νοε 2014

Βαρβιτσιώτης-Αβραμόπουλος: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης


Τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρη Αβραμόπουλο, υποδέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Τον κ. Βαρβιτσιώτη συνόδευαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και επιτελείς του Λιμενικού Σώματος.

WSJ: Η Cosco μετέτρεψε τον Πειραιά σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια στην Ευρώπη

Όταν η Cosco πρωτοήρθε στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε αντιμέτωπη με την αντίσταση των συνδικάτων και των εργαζόμενων, οι οποίοι ζητούσαν από την εταιρεία να φύγει.

ΟΛΗ: Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Costa NeoRiviera από τον Ιωάννη Μπρας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο Costa NeoRiviera που προσέγγισε για πρώτη φορά σήμερα το λιμάνι του Ηρακλείου, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Ιωάννης Μπρας.

Οι εκτιμήσεις των ισχυρότερων τραπεζιτών για το μέλλον της ναυτιλίας το 2015

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της Petrofin Research από την έρευνα που διεξήγαγε τον
Οκτώβριο-Νοέμβριο σε 22 τραπεζίτες από τράπεζες που δραστηριοποιούνται έντονα στην ναυτιλιακή
χρηματοδότηση και που το ναυτιλιακό τους χαρτοφυλάκιο ανέρχεται στα $ 219 δισ. ή 56% από το
σύνολο των 40 μεγαλύτερων τραπεζών στην ναυτιλιακή χρηματοδότηση που το χαρτοφυλάκιο τους
ανέρχεται στα $ 391 δισ. περίπου.

Η Louis Cruises παρουσίασε το νέο θυγατρικό σήμα, τη Celestyal Cruises



Θετικός απολογισμός της ελληνικής κρουαζιέρας για το 2014 και
δυναμική προοπτική για την επόμενη χρονιά.
 και ανακοίνωσε τη δρομολόγηση νέου κρουαζιερόπλοιου.
Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, ο κος Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruises, παρουσίασε  τη «Celestyal Cruises» και το νέο λογότυπο που εντάσσεται στη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας.

20 Νοε 2014

Mohammed Abdi: Στη φυλακή ο Σομαλός πειρατής του "Captain Phillips"

Καταδικάστηκε για βάρβαρη επίθεση- Κλωτσούσε το θύμα με κλωτσιές στο κεφάλι και του προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο ηθοποιός Mohammed Abdi,που έπαιξε δίπλα στον Τομ Χανκς, στην ταινία «Captain Phillips», στον ρόλο του Σομαλού πειρατή, επειδή επιτέθηκε σε άγνωστο άνδρα, προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία.

Ν. Καβαλλιέρος «Μόνο με συγχωνεύσεις θα επιβιώσει η ακτοπλοΐα»

«Οι ακτοπλόοι πρέπει να τα βρουν επιτέλους μεταξύ τους για το καλό όλων τους και όλων μας. Πρέπει να μοιραστεί το Αιγαίο, το Ιόνιο και το Κρητικό Πέλαγος μεταξύ των ενδιαφερόμενων εταιρειών ισότιμα και δίκαια.

«Kλειδί» για τη ναυτιλία η διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας

Κήρυξη έναρξης εργασιών του 14ου ναυτιλιακού συνεδρίου «Navigator 2014 - The Shipping Decision Makers Forum» από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Την επίσημη έναρξη των εργασιών του 14ου ναυτιλιακού συνεδρίου «Navigator 2014 - The Shipping Decision Makers Forum» με τίτλο κήρυξε, σήμερα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο συνέδριο παρευρέθηκαν επίσημοι προσκεκλημένοι από διάφορες χώρες και εκπρόσωποι φορέων και εταιρειών του ναυτιλιακού γίγνεσθαι.