30 Σεπ 2014

Ο τάφος της Αμφίπολης «ζωντανεύει» το «ξεχασμένο» λιμάνι

Άδεια για υδατοδρόμιο μελετά το Λιμενικό

Το θέμα της αδειοδότησης υδατοδρομίου στο «ξεχασμένο» λιμάνι της Αμφίπολης πρόκειται να μελετήσει, εντός του Οκτωβρίου, το Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης, μετά το ενδιαφέρον που έδειξαν τις τελευταίες ημέρες εταιρείες υδροπλάνων να εντάξουν στα δρομολόγιά τους τον συγκεκριμένο προορισμό.

UN Climate Summit Global Shipping's Emissions 20% lower



Total Green House Gas emissions from global maritime transport are estimated to have been over 20% lower in 2012 than in 2007. Specifically, the global shipping industry, which transports around 90% of all world trade by sea, is thought to have produced only about 2.2% of the world’s total GHG emissions during 2012 compared to 2.8% in 2007.     

Κοινό μέτωπο στη Ναυτιλία από Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

Με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της Μάλτας, Zoe Mizzi, και τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Μάριο Δημητριάδη, συναντήθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η τριμερής  συνάντηση του κ. Βαρβιτσιώτη με τους αρμόδιους για θέματα ναυτιλίας Υπουργούς των δύο χωρών, πραγματοποιήθηκε χθες στη Βαλέττα της Μάλτας, μετά από πρόσκληση του μαλτέζου  Υπουργού και εντάσσεται στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας κοινής στρατηγικής που έχουν αναπτύξει Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα στα θέματα ναυτιλίας.

472 τουρίστες για 16 ώρες αύριο στη Θεσσαλονίκη με το Silver Spirit






Το κρουαζιερόπλοιο “Silver Spirit αναμένεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αύριο Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στις 7 το πρωί, προερχόμενο από τη Λήμνο.

Προορισμός και ανταγωνιστικότητα στον τομέα της κρουαζιέρας






Του Ιωάννη Μπρα
HND CE, BEng (Hons) SEA, MSc EPM, MTEΕ, μέλος ΕΔΑΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε.
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Θέση, υποδομές & ρόλος του λιμανιού το Ηρακλείου
Όμως οι υποδομές ενός λιμανιού δεν είναι το παν σε ένα προορισμό!
Απαιτείται η αύξηση της ζήτησης μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική πρωτοβουλιών, παρεμβάσεων και έργων.

29 Σεπ 2014

Attica - ANEK ενισχύουν το μέτωπό τους κατά του ομίλου Γκριμάλντι

Ενισχύεται το μέτωπο της κοινοπραξίας Attica-ANEK απέναντι στον όμιλο Γκριμάλντι, με την διεύρυνση της συνεργασίας των δύο ελληνικών συμφερόντων εταιρειών στις γραμμές Πάτρας-Ιταλίας και στη γραμμή Πειραιάς –Ηράκλειο.

Οι προϋποθέσεις για υποτροφία σπουδών από το Ίδρυμα Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει 25 υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε αποφοίτους ελληνικών εκπαιδευτηρίων μέσης εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2013- 14, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους σε δημόσιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ της χώρας ως πρωτοετείς για το ακαδημαϊκό έτος 2014- 15.

Η ομάδα VMG του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη νικήτρια του Hellenic Match Racing Tour 2014!

Την τρίτη και τελευταία ημέρα του Hellenic Match Racing Tour της Αθήνας η αγωνία κορυφώθηκε καθώς οι τελευταίες μονομαχίες έκριναν και τον πρωταθλητή της φετινής διοργάνωσης.Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε με τη σειρά των ημιτελικών όπου ο πρώτος της προκριματικής φάσης Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος είχε το προνόμιο να διαλέξει των αντίπαλό του.

Ο Jim Clark πουλά το γρηγορότερο γιοτ στον κόσμο

Με ελληνικότατο όνομα το Αθηνά (Athena) είναι το γρηγορότερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο και ο ιδρυτής της Netscape, Jim Clark, αποφάσισε να το πουλήσει. Έτσι, όποιος επιθυμεί να συνδυλασει την περιπέτεια με την πολυτέλεια και έχει να διαθέσει 75 εκατ. δολάρια που ζητά ο ιδιοκτήτης του, μπορεί να το αποκτήσει και να κατακτήσει τους ωκεανούς.

H Marine Tours & η Etihad Airways χαρίζoυν χαμόγελα στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS



Προσηλωμένη στις αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας της, η Μarine Tours σε συνεργασία με την Etihad Airways, στέκεται στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS, με μία γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά!

Σύσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 στο Δημαρχείο Πειραιά


Σύσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά τον ερχόμενο Μάιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά. 

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 κ. Πέτρος Κόκκαλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Υποθέσεων της Κομισιόν.

Απεργούν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας



Η ΠΟΥΕΝ προκηρύσσει νέα Απεργία - Αποχή από το καθήκον της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Με τη νέα Απεργία - Αποχή καλύπτονται άπαντες να απέχουν


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΥΕΝ έχοντας ομόφωνη εξουσιοδότηση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, προκηρύσσει   ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τη δήθεν Αξιολόγηση.

Ελλάς-Ν.Κορέα: Κοινά έργα ναυπήγησης με Hyundai


Την εδραιωμένη συνεργασία μεταξύ Κορέας και Ελλάδας στον ναυτιλιακό τομέα και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχέσεων, τόνισε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτης Μίχαλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Hyundai Heavy Industries.

Νέο δρομολόγιο στα Ψαρά από την HSW

Η Hellenic Seaways ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 προστίθεται εκτάκτως νέο λιμάνι προσέγγισης, τα Ψαρά, μια φορά την εβδομάδα στο δρομολόγιο Πειραιάς- Χίος – Μυτιλήνη  που ήδη εκτελεί το πλοίο "ΑΡΙΑΔΝΗ".

28 Σεπ 2014

Hellenic Match Racing Tour: Οι τελευταίες δυνατές μάχες της elite των ιστιοπλόων για την κατάκτηση του τίτλου

Κρίσιμη αγωνιστική ημέρα η χθεσινή  για όλες τις ομάδες, αφού  τα αποτελέσματα των μονομαχιών καθόρισαν  τα ζευγάρια που θα περάσουν στην επόμενη φάση.
Ο δυνατός Βόρειος άνεμος που επικρατούσε από νωρίς το πρωί ανέβασε ακόμη περισσότερο το βαθμό δυσκολίας και δοκίμασε τις αντοχές και τις δυνάμεις των πληρωμάτων. 

Αγορά 2 ταχυτήτων στις διαλύσεις πλοίων

Αγορά 2 ταχυτήτων μπορεί να χαρακτηριστεί η αγορά των διαλύσεων το τελευταίο διάστημα, καθώς
από τη μία πλευρά είναι οι ιδιαίτερα επιθετικοί Cash Buyers που βασιζόμενοι αποκλειστικά στην
σπέκουλα προσφέρουν τιμές οι οποίες ουσιαστικά δεν αντικατοπτρίζουν την σημερινή
πραγματικότητα και από την άλλη είναι οι End Buyers οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν
είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν σε αυτά τα επίπεδα ιδιαίτερα για πλοία τα οποία είναι να
παραδοθούν άμεσα.

27 Σεπ 2014

4η Συνεδρίαση Κοινής Επιτροπής εκπροσώπων Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων Έρευνας-Διάσωσης και COSPAS-SARSAT

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε την 25-09-2014 στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής η 4η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής εκπροσώπων Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων Έρευνας-Διάσωσης και COSPAS-SARSAT. Τις εργασίες της χαιρέτισε ο Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Υποναύαρχος ΛΣ ΤΣΑΝΤΖΑΛΟΣ Ευάγγελος.

Η ώρα του Μεγάλου Τελικού για τις 8 ομάδες του πρώτου “Hellenic Match Racing Tour” έφτασε!

Σήμερα στο μαγευτικό Μικρολίμανο ξεκινά η τρίτη και τελευταία φάση της ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης Hellenic Match Racing Tour. Οι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν άλλη μια φορά πλούσιο θέαμα σε ένα συναρπαστικό τριήμερο ιστιοπλοϊκών μονομαχιών, το οποίο θα αναδείξει και το μεγάλο νικητή της φετινής διοργάνωσης.

H στάση της Γερμανίας είναι αδιάλλακτη σε θέματα οικονομικής πολιτικής

Ανάλυση
G.Moundreas SA                                                                                                                                     Δυστυχώς για άλλη μία φορά, η Ευρωζώνη και η οικονομική πολιτική της Γερμανίας βρίσκονται για
πολλοστή φορά στο επίκεντρο του Παγκόσμιου οικονομικού ενδιαφέροντος, με το αποτέλεσμα όμως
να επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω», καθώς η στάση της Γερμανίας είναι
αδιάλλακτη.

Η αλήθεια για την Αιτιολογημένη γνώμη περί φορολογίας πλοίων και την αναστάτωση που προκλήθηκε

Αναδημοσίευση
από τα Ναυτικά Χρονικά

Αιφνιδιάστηκε σύσσωμη η ναυτιλιακή και δημοσιογραφική κοινότητα από την ανακοίνωση Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα δημοσιεύματα έγκριτων αθηναϊκών ιστοσελίδων που αναφέρονται σε Αιτιολογημένη γνώμη της Επιτροπής με θέμα τις φορολογικές διακρίσεις της ελληνικής νομοθεσίας υπέρ της ελληνικής σημαίας, εις βάρος πλοίων (ή/ και σκαφών αναψυχής) Ευρωπαίων υπηκόων, εγγεγραμμένων σε αλλοδαπά νηολόγια.

26 Σεπ 2014

Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών στο Λιμενικό

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κυρώθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Ο.ΔΙ.Ν.). Οι συγκεκριμένες ομάδες θα λειτουργήσουν αρχικά στις έδρες Λιμενικών Αρχών που αποτελούν τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, αλλά, παράλληλα και πύλες και για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ολγα Κεφαλογιάννη: Η αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται


Ικανοποίηση για την πορεία του τουρισμού εκφράζει η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη εν όψει της αυριανής παγκόσμιας ημέρας τουρισμού που -όπως αναφέρει- «βρίσκει την Ελλάδα ψηλά».
Συγκεκριμένα, η υπουργός Τουρισμού σημειώνει ότι «η αύξηση των επισκεπτών είναι σημαντική και η εικόνα της χώρας έχει αποκατασταθεί στις διεθνείς αγορές».

Στη Θεσσαλονίκη το εντυπωσιακό ιστιοφόρο Sea Cloud



Στις 8 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου SEA CLOUD .
Πρόκειται για εντυπωσιακό ιστιοφόρο «sailing yacht» με 61 επιβάτες κυρίως Αμερικάνους και πλήρωμα 59 ατόμων.

25 Σεπ 2014

Η ΕΕ εγκαλεί την Ελλάδα για τη φορολόγηση των πλοίων

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρέθηκε η Ελλάδα για το θέμα φορολόγησης των πλοίων υπό ξένη σημαία.
Σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν επισημαίνει ότι ζήτησε επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση  να τροποποιήσει τους κανόνες φορολογικών διακρίσεων για πλοία με αλλοδαπή σημαία. Σύμφωνα με το ελληνικό φορολογικό σύστημα  τα πλοία με ελληνική σημαία  εξαιρούνται από τον φόρο εισοδήματος και  υπάγονται στον  χαμηλότερο ειδικό φόρο με βάση τη χωρητικότητα.

Μ.Βαρβιτσιώτης: "Το λιμάνι του Πειραιά είναι η μόνη ελληνική επιχείρηση που αναπτύσσεται εν μέσω κρίσης"

Σχετικά με το αν εκφράζει μια μηδενιστική αντίληψη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - μέσω και του βουλευτή του κ. Θ.Δρίτσα, στη Βουλή- στο ζήτημα της επέκτασης της σύμβασης της Cosco και με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Cosco στον Πειραιά, έχει, ήδη, σταθεροποιηθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε στο Ρ/Σ «Αθήνα 9,84»: Όχι μόνο έχει σταθεροποιηθεί, αλλά το λιμάνι του Πειραιά είναι η μοναδική ελληνική επιχείρηση, που σε όλη τη διάρκεια της κρίσης έχει αυξήσει την κίνησή της.

Λιγοστές οι αγαραπωλησίες πλοίων

Χαλαρή ήταν η  δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε.
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2014 του Δημάρχου Πειραιά

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, που έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Γιάννη Μώραλη:

Μήνυμα του ΥΝΑ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας


...με θεματική “Συμβάσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού: Αποτελεσματική εφαρμογή”

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας 2014, εκ μέρους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Ελληνικής Κυβέρνησης, δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω μήνυμα σε κάθε Έλληνα ναυτικό, σε κάθε μέλος της μεγάλης Ελληνικής Ναυτιλιακής οικογένειας.

Ναυλαγορά: Έμφραγμα από τις επερχόμενες αργίες στην Κίνα!

Όλοι ήλπιζαν, τις προηγούμενες ημέρες  ότι οι 1.200 μονάδες  στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου θα ήταν ένα ισχυρό σημείο αντίστασης που θα διατηρούσε ένα κλίμα αισιοδοξίας για τα μελλούμενα. Όμως η πραγματικότητα διέψευσε πολύ κόσμο αφού  χθες ο δείκτης έκλεισε στις 1.056 μονάδες μειωμένος κατά 17.

24 Σεπ 2014

Αnek Lines: Το «ΕΛΥΡΟΣ» στην γραμμή Χανίων από 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» θα είναι στην γραμμή των Χανίων από 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Στην HSW ανέθεσε το ΥΝΑ τα δημόσια δρομολόγια του βορειο-ανατολικού Αιγαίου








Την απόφαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας στην εταιρεία “Hellenic Seaways, για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου και επιστροφή» με το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποκαθιστώντας   την ομαλή λειτουργία του ακτοπλοϊκού δικτύου στο Βόρειο Αιγαίο, στο οποίο είχαν εντοπιστεί προβλήματα, με πλημμελείς εκτελέσεις δρομολογίων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε τα 10 πιο ακριβά γιοτ στον κόσμο και τους δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες τους

Ο "άγνωστος πόλεμος" μεταξύ των δισεκατομμυριούχων δεν αφορά στις μπίζνες, όπως θα ήταν αναμενόμενο, αλλά σε κάτι πιο εντυπωσιακό, πολυτελές κι εξεζητημένο: Στα mega-yacht.
Mε αφορμή το Yacht Show, που ξεκινάει σήμερα στο Μονακό, η Wealth- X παρουσιάζει τα 10 πιο ακριβά γιοτ στον πλανήτη.

Norsafe: Στο Λαύριο το πρώτο, διεθνώς, εκπαιδευτικό κέντρο για πληρώματα και στελέχη της ναυτιλίας

Τις πόρτες του ανοίγει κι επίσημα την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου το πρώτο, διεθνώς, εκπαιδευτικό κέντρο της Νοrsafe, στο λιμάνι του Λαυρίου.
Το νεοσύστατο κέντρο της Νorsafe, εταιρείας με ηγετική παρουσία στην κατασκευή σωσίβιων λέμβων και επωτίδων στην παγκόσμια ναυτιλία, προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στον τομέα της σωστής λειτουργίας και συντήρησης των σωσίβιων λέμβων - επωτίδων από τον ίδιο τον κατασκευαστή, με σύγχρονα συστήματα που έχουν εξελιχθεί προκειμένου να συμμορφώνονται με τους πλέον απαιτητικούς κανονισμούς (ΙΜΟ, ΕΕ, SOLAS).

Hellenic Seaways: Νέο δρομολόγιο για το "Νήσος Μύκονος"

Η Hellenic Seaways ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, το "Νήσος Μύκονος" θα εξυπηρετεί τη σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τον Πειραιά και την Καβάλα.
Στο πλαίσιο αυτό το δρομολόγιο του πλοίου θα είναι Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα και θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

23 Σεπ 2014

Το Ελεγκτικό Συνέδριο άνοιξε τον δρόμο για νέες επενδύσεις της Cosco στον Πειραιά

Ενέκρινε σε δεύτερο βαθμό  το Ελεγκτικό Συνέδριο τον Φιλικό Διακανονισμό μεταξύ  ΣΕΠ/Cosco –ΟΛΠ μετά τη συζήτηση της αίτησης ανάκλησης που είχαν καταθέσει οι Κινέζοι οι είχαν καταθέσει  και συμπληρωματικό υπόμνημα για να εξηγήσουν  και τεχνικά την αναγκαιότητα της επέκτασης της επένδυσης. Η απόφαση του Ε.Σ. ανοίγει τον δρόμο  για την τακτοποίηση του θέματος αξιοποίησης του Ελληνικού όπου και εκεί υπάρχει εμπλοκή.

Έως την Πέμπτη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για Cosco - ΟΛΠ

Έως την Πέμπτη -εκτός απροόπτου- αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε δεύτερο βαθμό για το σχέδιο του «Φιλικού Διακανονισμού» Cosco –ΟΛΠ. Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφαση του στις 5 Σεπτεμβρίου έκρινε ότι το σχέδιο του «Φιλικού Διακανονισμού» είναι μη σύννομο, αποδεχόμενο τα επιχειρήματα των εργαζομένων και τις νομικές γνωμοδοτήσεις που είχαν κατατεθεί.

Inchcape Shipping Services: Συμπλήρωσε 25 χρόνια στο λιμάνια του Πειραιά

Ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης και το μεγαλύτερο της Ελλάδας, της πρώτης δύναμης παγκοσμίως στην ναυτιλιακή βιομηχανία, ο Πειραιάς, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης  για  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία.
Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών,   η αγγλικών συμφερόντων Inchcape Shipping Services   γιόρτασε φέτος τη συμπλήρωση   25 ετών στο Μεγάλο Λιμάνι  ενώ βραβεύτηκε και από τον  ΟΛΠ για την συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας με τον γενικό διευθυντή του Χρήστο Μακριαλέα να παραλαμβάνει  την τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του ΟΛΠ κο Ανωμερίτη.

22 Σεπ 2014

Minoan: Τροποποίηση δρομολογίων στις γραμμές Ελλάδα-Ιταλία





Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στη γραμμή Ελλάδα – Ιταλία, τροποποιούνται ως ακολούθως:

Εβδομήντα τέσσερα ευρώ χαλάει την ημέρα κάθε τουρίστας στην Ελλάδα

Αυξημένα φέτος τα τουριστικά έσοδα ανά επισκέπτη για κάθε μέρα παραμονής του στη χώρα μας - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ

Δύο… μύθους επιχειρεί να καταρρίψει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Aνδρέας Ανδρεάδης, παραπέμποντας για τον σκοπό αυτό και στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Φτιάχνουν μη επανδρωμένα φορτηγά πλοία

Μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έρχονται τα μη επανδρωμένα φορτηγά πλοία, σύμφωνα με επιστήμονες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρότζεκτ Munin.

Στον ΟΛΠ η έδρα της ΜedCruise έως το 2017





Η Βαρκελώνη αναλαμβάνει την Προεδρία, μετά την επιτυχή τριετία του Πειραιά

          Η παραμονή στον ΟΛΠ της έδρας της ΜedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου) για την προσεχή τριετία 2014-17, ήταν η πρώτη απόφαση της νέας Πρόεδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου, που εξέλεξε η Ένωση, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- Ψέριμος: Άγρια καταδίωξη Τούρκων δουλεμπόρων με τρεις τραυματίες

Aναδημοσίευση

από protothema.gr

Δύο λαθρομετανάστες τραυματίστηκαν από εξοστρακισμό σφαίρας - Ο ένας είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση - Οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια στη μηχανή του σκάφους των δουλεμπόρων που επιχείρησαν να τους διεμβολίσουν

21 Σεπ 2014

To ε/γ-ο/γ «Europalink» του Ομίλου Γκριμάλντι προσέκρουσε βορειοανατολικά της Κέρκυρας

Στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσε τα ξημερώματα της Κυριακής το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink» με σημαία Ιταλίας,του Ομίλου Γκριμάντι  λόγω ελεγχόμενης εισροής υδάτων που προκλήθηκε από πρόσκρουσή του  στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού.

Ιστιοπλοία: Χάλκινο μετάλλιο για Μάντη –Καγιαλή στο παγκόσμιο του Σανταντέρ



Με μια εξαιρετική εμφάνιση οι πολυνίκεις ιστιοπλόοι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής  κατάφεραν να διατηρήσουν την τρίτη θέση στον τελικό της κατηγορίας 470 που διεξήχθη το Σάββατο  στο Σανταντέρ της Ισπανίας.

20 Σεπ 2014

Κάμψη 2,2% στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου

Μειωμένη κατά 2,2% ήταν η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, τον Ιούλιο του 2014 σε σύγκριση με πέρυσι, έναντι μείωσης 2,8% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Σε υψηλά επίπεδα οι τιμές στο scrap

Ανάλυση
G.Mouondreas SA

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά - υψηλά συνεχίζουν και βρίσκονται τα επίπεδα των προσφερόμενων τιμών
καθώς οι Cash Buyers έχουν αναλάβει τα ρίσκα τους και έχουν επιδοθεί για άλλη μία φορά στη
λογική της σπέκουλας, όπου όπως και στο παρελθόν, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η λογική αυτή θα
αποδειχθεί κερδοφόρα η ζημιογόνα αν και οι εμπλεκόμενοι με το «άθλημα» θεωρούν ότι στο τέλος
θα βγουν χαμένοι οι Cash Buyers.

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές του scrap

Ανάλυση
G.Mouondreas SA

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά - υψηλά συνεχίζουν και βρίσκονται τα επίπεδα των προσφερόμενων τιμών
καθώς οι Cash Buyers έχουν αναλάβει τα ρίσκα τους και έχουν επιδοθεί για άλλη μία φορά στη
λογική της σπέκουλας, όπου όπως και στο παρελθόν, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η λογική αυτή θα
αποδειχθεί κερδοφόρα η ζημιογόνα αν και οι εμπλεκόμενοι με το «άθλημα» θεωρούν ότι στο τέλος
θα βγουν χαμένοι οι Cash Buyers.

Ι.Πολυχρονόπουλος: Νέες υπηρεσίες “Distressed Cargo” και “Ship-to-ship transfer”










Τις νέες υπηρεσίες που θα προσφέρει στη Ναυτιλία, η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΠΕ) παρουσίασε  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Πολυχρονόπουλος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα.




Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφέρθηκε  για τις νέες υπηρεσίες “Distressed Cargo” και “Ship-to-ship transfer” τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη προσπάθεια στον τομέα Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Η ΕΠΕ μετράει σχεδόν 40 χρόνια δραστηριότητας προσφέροντας αποτελεσματικές υπηρεσίες και ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση χημικών και πετρελαϊκών ρυπάνσεων, διασφαλίζοντας την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Τις τελευταίες τρείς δεκαετίες η ΕΠΕ έχει αντιμετωπίσει χιλιάδες περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και καταρτισμένο προσωπικό.
Η αντιμετώπιση θαλάσσιων ρυπάνσεων, η περισυλλογή πετρελαίου από την θάλασσα,  η ανέλκυση ναυαγίων, η απάντληση καυσίμων και φορτίου, η τελική διάθεση πετρελαιοειδών αποβλήτων και ο καθαρισμός των ακτών είναι αντικείμενα εργασίας για  την ΕΠΕ.
Οι νέες υπηρεσίες της ΕΠΕ στοχεύουν  στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος:

 «Distressed Cargo»: Όταν τα φορτία των πλοίων δεν καταφέρνουν να φτάσουν στον προορισμό τους, στο χρόνο ή στην κατάσταση που είχε προσυμφωνηθεί, με αποτέλεσμα την αλλοίωση και πιθανή εγκατάλειψη τους, η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος  αναλαμβάνει  την ανάκτηση, ανασυσκευασία, σήμανση, απορρύπανση και την τελική τους διάθεση.

“Ship-to-ship transfer”: μεταφορά φορτίου από πλοίο σε πλοίο, τα οποία τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, είτε σε στάση είτε εν κινήσει.  Φορτία που μεταφέρονται συνήθως με τη μέθοδο του STS περιλαμβάνουν το αργό πετρέλαιο, το υγροποιημένο φυσικό αέριο ( LPG ή LNG), χύδην φορτία, και προϊόντα πετρελαίου.

Μεταξύ άλλων, στην δεξίωση παρευρέθηκαν και οι  Γιάννης Αϊβάτογλου, Σπύρος Δεμερτζής, Άντριου Ντάιερ, Πάτρικ Χόκινς, Αντώνιος Κατραούρας, Μιχαήλ Μαντζαφός, Σωκράτης Μπαλτζής, Δευκαλίων Ρεδιάδης, Κυριάκος Ριρής, Ρηγίνος Τσάνος, Τομ Σέλεκενς, Γρηγόρης Τιμαγένης, Τάσος Βαμβακίδης, Σπυρίδων Ζολώτας, Αθανάσιος Χριστόπουλος, Ευάγγελος Νομικός.