31 Αυγ 2014

Η ιδιαίτερα έντονη μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στον τομέα των διαλύσεων

Η ιδιαίτερα έντονη μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στον τομέα των διαλύσεων όλο
αυτό το διάστημα με τους Cash Buyers να προσπαθούν να προβλέψουν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η αγορά

30 Αυγ 2014

O BDI, όχι μόνο επέδειξε σημάδια αντοχής αλλά παρουσίασε και σημαντική άνοδο

Aνάλυση
G.Moundreas SA

Στην τελευταία μας ανασκόπηση, στις 25 Ιουλίου, 2014 είχαμε αναφέρει: «…από πλευράς καθαρά
ημερησίων εσόδων, η συμπεριφορά του δείκτη λίγα ουσιαστικά έχει να προσφέρει αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη και τα σημεία αντοχής που παρουσιάζει σε μια περίοδο που ιστορικά είναι πτωτική, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το πώς θα κινηθεί κατά τη διάρκεια του
Αυγούστου και αν θα καταφέρει να κρατηθεί στα σημερινά επίπεδα ».

Το ζευγάρι των εκατομμυριούχων που σώζει ζωές στη θάλασσα της Μεσογείου

Ποιο είναι το ζευγάρι των εκατομμυριούχων που σώζει ζωές στη θάλασσα της Μεσογείου
Η Regina Catrambone και ο σύζυγός της, Chris, απολάμβαναν ειδυλλιακές διακοπές πάνω στη θαλαμηγό τους στη Μεσόγειο, πέρυσι το καλοκαίρι, όταν είδαν ένα μπουφάν να επιπλέει λίγα μέτρα πιο πέρα. Από εκείνη τη στιγμή τίποτα δεν ήταν πια ίδιο...Το ζευγάρι λάνσαρε το πρώτο χρηματοδοτούμενο από ιδιώτες σκάφος που σώζει μετανάστες από πνιγμό στη θάλασσα.

29 Αυγ 2014

ΑΝΕΚ: Μικρή βελτίωση παρουσίασαν τα ενοποιημένα μικτά κέρδη





 
  
Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της περιόδου από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2014 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ):

HSW: 50% έκπτωση σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές

Η Hellenic Seaways συνεπής στη δέσμευσή της για ουσιαστική στήριξη των νέων και των οικογενειών τους, προσφέρει 50% έκπτωση σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και στα μέλη της οικογένειας που τους συνοδεύουν

To «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» αντικαθιστά προσωρινά το «ΕΛΥΡΟΣ» από 1/9/2014 στη γραμμή Χανίων μέχρι τις 10/10/2014




 
 
Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την προσωρινή αντικατάσταση του πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ» από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 στην γραμμή Χανίων. Τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά από το πλοίο της εταιρείας, «ΚΡΗΤΗ ΙΙ».

800 Τούρκοι τουρίστες αύριο στη Θεσσαλονίκη με το κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise




Καταπλέει αύριο Σάββατο 30 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προερχόμενο από τον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο  Aegean Paradise με προορισμό το Τσεσμέ.

Ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση Διεθνούς Εκθεσιακού Συνεδριακού Κέντρου



Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε το αποτέλεσμα της προσφυγής στην Τριμελή Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της με αρ. 157/2008 Σύμβασης Παραχώρησης για την ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση Διεθνούς Εκθεσιακού Συνεδριακού Κέντρου

Εντονη κινητικότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι η ναυλαγοράΕντονη κινητικότητα  στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε.
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:
✏ Στα Panamax, το ‘RED IRIS’ 70.728 DWT (2003 – Sanoyas) αγοράστηκε στα $ 15 εκ.

Η Ευρωζώνη και η αδιάλλακτη στάση της Γερμανίας

Aνάλυση  G.Moundreas SA

 Ο υποτονικός μεν αλλά θερμός δε Αύγουστος, εκτός από τις σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις που
απασχολούν την Παγκόσμια κοινότητα, επικεντρώθηκε για πολλοστή φορά στην Ευρωζώνη και στην
αδιάλλακτη στάση της Γερμανίας στο να κάνει ουσιαστικά βήματα όχι μόνο για την αντιμετώπιση
της κρίσης αλλά και στους κινδύνους που ελλοχεύουν για περεταίρω επιδείνωση της, ιδιαίτερα με το πληθωρισμό τον Ιούλιο να βρίσκεται στο 0,4%, το χαμηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2009!!!

ΟΛΗ: Ασφαλές Διασυνοριακό Λιμενικό Σύστημα (Cross – border Safe port – Network)»




Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ένα πολύ σημαντικό έργο που υλοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013». Πρόκειται για την πράξη με τίτλο: «Ασφαλές Διασυνοριακό Λιμενικό Σύστημα (Crossborder Safe portNetworkκαι ακρωνύμιο «SAFEPORT», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) κατά 80% και με εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά 20%.

28 Αυγ 2014

Αύξηση 30% για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης




Έντονα αυξητικά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο πρώτο εξάμηνο του 2014, ως αποτέλεσμα αφενός της αύξησης της διακίνησης και αφετέρου της μείωσης των εξόδων.
Ειδικότερα την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2014 η οικονομική εικόνα της  ΟΛΘ ΑΕ είναι η ακόλουθη:

Η ANEK LINES δίπλα τους νέους φοιτητές



Εν όψει της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους, η ΑΝΕΚ LINES, συγχαίρει τους νέους φοιτητές για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
 

Ρεκόρ επιβατών στο λιμάνι κρουαζιέρας του ΟΛΠ

Ρεκόρ επιβατών στο λιμάνι κρουαζιέρας του ΟΛΠ στο οποίο κατέπλευσαν 12 κρουαζιερόπλοια σε δύο μέρες (27 και 28 Αυγούστου 2014) με 39.526 αφιξοαναχωρήσεις.

Διεξαγωγή δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση της μεγάλης πλωτής δεξαμενής του Περάματος





Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε τη διεξαγωγή δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση της μεγάλης πλωτής δεξαμενής του Περάματος (15.000 τόνων) στο πλαίσιο της πενταετούς επιθεώρησής της, βάσει της υποχρέωσής του για τη στήριξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και της ΝΕΖ Περάματος.

Minoan Lines: Εκπτώσεις σε φοιτητές




    ·    


Η Minoan Lines συγχαίρει όλους τους πρωτοετείς φοιτητές για την επιτυχία εισαγωγής τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και εκδηλώνει για άλλη μια φορά έμπρακτα τη στήριξή της προσφέροντας μοναδικές εκπτώσεις και προνόμια στις γραμμές που δραστηριοποιείται.

Μπορεί το LNG να σώσει την Ελλάδα από μια ενεργειακή κρίση;

Μπορεί το LNG να σώσει την Ελλάδα από μια ενεργειακή κρίση;
Στις εναλλακτικές που έχει η Ελλάδα σχετικά με το φυσικό αέριο σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει μια διακοπή στην προμήθειά τφυσι8κου αερίου αναλύει το περιοδικό Forbes, ενώ αναφέρεται και στην αίτηση του υπουργού Ενέργειας για το μηχανισμό στήριξης, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τρέλανε» τη Λευκάδα με το γιοτ του ο Εμίρης του Κατάρ

«Τρέλανε» τη Λευκάδα με το γιοτ του ο Εμίρης του Κατάρ

Το θηριώδες σκάφος παρέμεινε στην παραλία Άη Γιάννης για όλο το απόγευμα

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι λουόμενοι στον Αη Γιάννη της Λευκάδας έμειναν άφωνοι αντικρίζοντας δύο τεράστια γιοτ να κλείνουν στην κυριολεξία τον ορίζοντα.

27 Αυγ 2014

Louis: Ο τουρισμός σε Κύπρο-Ελλάδα βελτιώνει τα οικονομικά αποτελέσματα


Σημαντική μείωση ζημιών έχει πετύχει ο τουριστικός όμιλος Louis, η οποία στο πρώτο εξάμηνο διαμορφώνεται σε ποσοστό της τάξης του 44,4%. Πιο ειδικά, αναφέρεται ότι ο όμιλος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 καταγράφει ζημιές ύψους 11,4 εκ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές ύψους 20,5 εκ. το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

ΟΛΠ: Μείωση τζίρου κατά 3,3%



Την Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση Προόδου (01.01.2014-30.06.2014) ενέκρινε το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εξαμηνιαίας έκθεσης (α’ εξάμηνο 2014), τα οποία συντάσσονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής αναφοράς:
α. Τα συνολικά έσοδα παρουσίασαν μια μικρή μείωση της τάξης του 3,3% (από 51,9 εκ. Ευρώ το 2013 σε 50,2 εκ. το 2014).

Παράταση της παραχώρησης στο Δήμο Πειραιά του ακινήτου που διαθέτει στην περιοχή Ρετσίνα



Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. στα πλαίσια των πολιτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αποφάσισε την παράταση της παραχώρησης στο Δήμο Πειραιά μέχρι την 01.09.2016 του ακινήτου που διαθέτει στην περιοχή Ρετσίνα εμβαδού 7.512 τ.μ. για τη στέγαση του 13ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Πειραιά.

Attica Group: Αύξηση ζημιών το α' εξάμηνο του 2014



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group ανακοινώνει τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2014 τα οποία παρουσιάζουν ενοποιημένες Πωλήσεις Ευρώ 104,23 εκατ. (Ευρώ 106,71 εκατ. το α΄ εξάμηνο 2013) και Ενοποιημένες Ζημίες προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) Ευρώ 2,20 εκατ. (Ζημίες Ευρώ 0,94 εκατ. το α΄ εξάμηνο 2013).

Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης: Στο λιμάνι του Ναυπλίου, το Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα»

Στο λιμάνι του Ναυπλίου, το Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα»
Το μοναδικό στη χώρα μας πλωτό μουσείο με τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πλόες και ένα από τα πλοία-σύμβολα της χρυσής εποχής του τουρισμού στον Αργοσαρωνικό, θα βρίσκεται στο λιμάνι του Ναυπλίου από τις 27 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Πώς διαμορφώνεται τώρα ο χάρτης της ελληνικής ακτοπλοΐας

Πώς διαμορφώνεται τώρα ο χάρτης της ελληνικής ακτοπλοΐαςΜε αισιοδοξία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το μέλλον η ελληνική ακτοπλοΐα. Το 2014 αναμένεται να σημειωθεί περαιτέρω βελτίωση σε λειτουργικό επίπεδο, η οποία θα οφείλεται κυρίως στα πρώτα σημάδια βελτίωσης της ζήτησης, στη συγκράτηση του κόστους καυσίμων, καθώς και στην περαιτέρω συγκράτηση των επιμέρους δαπανών.

Μείωση τζίρου κατά 50% στην Ακτοπλοία

Ακτοπλοϊα: Mειώθηκε κατά 13,5% ο τραπεζικός δανεισμός Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Πρώτο Πρόγραμμα του Ρ/Σ της ΝΕΡΙΤ

Σχετικά με την πρωτοβουλία του Υπουργού για διεξαγωγή διημερίδας για τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες του Β. Αιγαίου.
Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας είναι να ακουστούν όλες οι φωνές, ώστε να δοθεί έτσι -μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας- μια λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα που έχει ταλανίσει το Βόρειο Αιγαίο, τις συνδέσεις του με τη Βόρεια Ελλάδα και, βέβαια, το ακτοπλοϊκό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λήμνος, που ίσως είναι το νησί που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα αυτό.

26 Αυγ 2014

"Δεν μπορεί να γίνει καμία τουριστική ανάπτυξη μόνο από τα καράβια"

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διημερίδα «Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες του Βορείου Αιγαίου» στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στη Μυτιλήνη, που διεξήχθη κατόπιν προσωπικής του πρωτοβουλίας.

Αιτίες της ακτοπλοϊκής κρίσης και προοπτικές



ΣΕΕΝ: Εξορθολογισμός του δικτύου των άγονων γραμμών, όχι μείωση των επιδοτήσεωνΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Μ. ΣΑΚΕΛΛΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΕΝ
ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ 25 ΚΑΙ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014


"Νομίζω ότι θα ήταν λάθος να μιλήσουμε σήμερα για τα προβλήματα μιας συγκεκριμένης εταιρείας.

Δεν είναι μόνο οι γραμμές Β. Αιγαίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά και άλλες γραμμές.

Πρέπει να ασχοληθούμε με τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου διαφορετικά οι λύσεις που θα βρούμε σήμερα μπορεί να είναι προσωρινές.

Α. Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Θετική εξέλιξη για τον τουρισμό το χαμηλό έτους του ευρώ έναντι του δολαρίου

Α. Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Θετική εξέλιξη για τον τουρισμό το χαμηλό έτους του ευρώ έναντι του δολαρίου
Πολύ θετική εξέλιξη τόσο για τον  κλάδο του τουρισμού όσο και των εξαγωγών χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Α. Ανδρέαδης, την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Μάλτα: To πρώτο ιδιωτικό σκάφος που θα σώζει μετανάστες στη Μεσόγειο

Μάλτα: Δείτε το πρώτο ιδιωτικό σκάφος που θα σώζει μετανάστες στη Μεσόγειο

Το πλοίο «Φοίνικας 1» χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ένα ζευγάρι επιχειρηματιών και θα πλέει με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε μετανάστες

Η πρώτη ιδιωτική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στα νερά της Μεσογείου η οποία χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ένα ιταλοαμερικανικό ζευγάρι

Σύλληψη και φυλάκιση αρχιπλοιάρχου για τον ένα τόνο ηρωίνης του «Noor One»

Σύλληψη και φυλάκιση αρχιπλοιάρχου για τον ένα τόνο ηρωίνης του «Noor One»Σχεδόν τρεις μήνες μετά τον εντοπισμό του τεράστιου φορτίου της ηρωίνης

Η σύλληψη και φυλάκιση ενός 62χρονου αρχικαπετάνιου πετρελαϊκής εταιρείας για τη μεταφορά ενός τόνου κοκαΐνης από τη Μέση Ανατολή με το πλοίο «Noor Οne», που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές Ιουνίου φέρεται να σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο συλλήψεων, ύστερα από νέα στοιχεία που ανακάλυψαν οι δικαστικές αρχές στον Πειραιά.

Oριστική λύση για τις μακροχρόνιες συμβάσεις του Βορείου Αιγαίου που δεν εξυπηρετούνται

Παρέμβαση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο πλαίσιο της διημερίδας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα «Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες του Βορείου Αιγαίου»

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διεξάγεται η διημερίδα με θέμα «Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες του Βορείου Αιγαίου» στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στη Μυτιλήνη, όπου προγραμματίστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού.

25 Αυγ 2014

Στον Πειραιά "έδεσε" το MSC London, ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία στον κόσμο

Στον Πειραιά "έδεσε" το MSC London, ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία στον κόσμο
Το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο (container-ship) που έχει ιστορικά προσεγγίσει σε ελληνικό λιμάνι υποδέχθηκε σήμερα στον Πειραιά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

ΟΛΠ: Συνάντηση Ανωμερίτη με αντιπροσωπεία από την Τραπεζούντα για την κρουαζιέρα

ΟΛΠ: Συνάντηση Ανωμερίτη με αντιπροσωπεία από την Τραπεζούντα για την κρουαζιέρα
Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Τραπεζούντας M. Suat Hacisalihoglu και επιχειρηματικά στελέχη της συνοδείας του, συναντήθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο Γεν. Δ/ντης κ. Στ. Χατζάκος.
Η Τραπεζούντα και το Λιμάνι της έγιναν πρόσφατα μέλη της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας.

O εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου επενδύει στο γερμανικό real estate

O εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου επενδύει στο γερμανικό real estateOι Ελληνες εφοπλιστές πιστεύουν στο real estate και το αποδεικνύουν εντός και εκτός Ελλάδας.

Κίνα: Τριπλάσιες οι ανάγκες φυσικού αερίου τα επόμενα 25 χρόνια – Πώς θα καλυφθούν

Η κινεζική ζήτηση για φυσικό αέριο θα υπετριπλασιαστεί στα επόμενα 25 χρόνια, δείχνει νέα μελέτη της  αμερικανικής Energy Information Administration.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η ζήτηση για φυσικό αέριο στην Κίνα θα φτάσει το 2040 στα 17,5 τρισ. κυβικά πόδια, από τα 5,2 τρισ. που ήταν το 2012.

Ολοκληρώθηκε η “Aegean Regatta 2014”.

Inline images 1
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της χώρας μας, η “Aegean Regatta 2014”H 6η και τελευταία ημέρα της Aegean Regatta βρήκε τα 91 πληρώματα στην κοσμοπολίτικη Ρόδο να αγωνίζονται σε παράκτιες ιστιοδρομίες όρτσα-πρίμα, σε αντίθεση με τους τρεις προηγούμενους αγώνες ανοικτής θαλάσσης. 

24 Αυγ 2014

Επενδύσεις 25 δισεκατομμυρίων δολ. από τους Έλληνες εφοπλιστές





«Ντου από…παντού» κάνουν οι έλληνες εφοπλιστές στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Για μία ακόμη χρονιά πρωταγωνιστούν τόσο σε αγορές όσο και ναυπηγήσεις πλοίων αντέχοντας στον ανταγωνισμό  και ανοίγοντας την ψαλίδα ακόμη περισσότερο. 

Το τελευταίο αγωνιστικό σκέλος της φετινής Aegean Regatta

Inline images 1Έπειτα από μία ημέρα ξεκούρασης στην όμορφη Τήλο, τα πληρώματα επέστρεψαν και πάλι χθες στην αγωνιστική δράση. Η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το πρωί στον κόλπο των Λιβαδιών, χαρίζοντας μοναδικό θέαμα, με τα σκάφη να βάζουν αρχικά πλώρη για την offset σημαδούρα την οποία θα άφηναν στα δεξιά τους κατευθυνόμενοι νοτιοανατολικά.
Οι συνθήκες ήταν ιδανικές, καθώς οι ΒΔ άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή επέτρεπαν στους ιστιοπλόους να βιράρουν μπαλόνια και να πλανάρουν στα κύματα, ενώ αρμένιζαν προς τον τελευταίο σταθμό της διοργάνωσης, τη μαγευτική Ρόδο.

Καθώς όμως η ένταση του αέρα άλλαζε, τα πληρώματα καλούνταν να δοκιμάσουν τις τεχνικές τους ικανότητες επιλέγοντας το πιο κατάλληλο σε σχήμα και μέγεθος μπαλόνι, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη γρηγορότερη ταχύτητα πλεύσης. Ο μεγάλος στόλος σκορπίστηκε μεταξύ Σύμης και Ρόδου καθώς τα σκάφη ακολουθούσαν διαφορετικές τακτικές.Inline images 2Άλλη μια αλλαγή όμως στην ένταση του ανέμου αιφνιδίασε τα προπορευόμενα σκάφη, δίνοντας τη δυνατότητα στα πληρώματα που ακολουθούσαν να εκμεταλλευτούν τον πιο δυνατό αέρα που φύσαγε στην πρύμνη τους, μειώνοντας έτσι τη μεταξύ τους απόσταση. Στα IRC τα AELLA, KYMATOLIGI και URSUS MINOR μονομαχούσαν με αντίπαλο το χρόνο, ενώ στα ORC το ΕΡΥΤΟΣ 2 COSMOTE ήταν αυτό που κρατήθηκε πιο δεξιά από τον στόλο, με τα ALSUMA ALLIANZ και SUGAR να εκμεταλλεύονται την αλλαγή στην ένταση του ανέμου. Στα ORC Club τα MAKEDONIA και PANORMITIS προσπαθούσαν να βελτιώσουν τους χρόνους τους.Inline images 3
Τα αποτελέσματα της ημέρας έχουν ως εξής:
IRC
1. ANDARIN
2. URSUS MINOR
3. APIDALOS NAFS
ORC International
1. FAIRYTALE
2. GRANMA X
3. VENTUS

ORC Club
1. MOUSMOULO
2. SUN FIZZ
3. EXCAPE
Τα προσωρινά αποτελέσματα μετά από 3 αγώνες έχουν ως εξής:
IRC
1. JINETERA
2. APIDALOS NAFS
3. URSUS MINOR

ORC International
1. SUGAR
2. TAMUMM
3. MY WAY - Tsoulfas Sailing
ORC Club
1. EXCAPE
2. MOUSMOULO
3. EL VIENTO-GOODYEARInline images 4
Σήμερα Σάββατο η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης αναμένεται να είναι γεμάτη δράση και ένταση καθώς τα πληρώματα θα αναμετρηθούν στο τελευταίο αγωνιστικό σκέλος της φετινής Aegean Regatta, τις παράκτιες ιστιοδρομίες Όρτσα-Πρίμα στη Ρόδο, προκειμένου να ανακοινωθούν οι νικητές της φετινής διοργάνωσης.

H Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές τους ναυτικούς ομίλους του Ανατολικού Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

23 Αυγ 2014

AEGEAN REGATTA 2014 / Ημέρα 4η - Τήλος

Inline images 1o video από την τέταρτη ημέρα μπορείτε να το βρείτε εδώhttp://youtu.be/jAYrQLHZsyM

Η τέταρτη ημέρα της πολυφημισμένης Aegean Regatta βρίσκει το μεγάλο ιστιοπλοϊκό στόλο αγκυροβολημένο στο όμορφο Λιβάδι της Τήλου. Ένα πρωτόγνωρο θέαμα για το νησί καθώς είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί τόσο μεγάλο αριθμό σκαφών.

Aνάπτυξη των υποδομών προκειμένου να ενισχυθεί το γιώτινγκ και η κρουαζιέρα.

 

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας πραγματοποίησαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι οποίοι επισκέφθηκαν το νησί της Πάτμου.
Η κυρία Κεφαλογιάννη μετέβη στο νησί με στόχο να εξετάσει από κοινού με τους τοπικούς φορείς τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης του τουρισμού λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Πάτμου.

22 Αυγ 2014

Κρουαζιέρα​: Αύξηση κατά 15% των επιβατών αναμένεται το 2015

Κρουαζιέρα​: Αύξηση κατά 15% των επιβατών αναμένεται το 2015
Την εκτίμηση ότι η ελληνική κρουαζιέρα θα σημειώσει αύξηση κατά 15% σε αριθμό επιβατών  το 2015 κάνουν οι έλληνες επιχειρηματίες που ζουν από τον κλάδο και δραστηριοποιούνται σε  παράκτιους και νησιωτικούς προορισμούς που επιλέγουν οι εταιρείες κρουαζιέρας.

AEGEAN REGATTA 2014 / Ημέρα 3η - Κως - Τήλος

To video από την τρίτη ημέρα μπορείτε να το βρείτε εδώhttp://youtu.be/qdldhq2piHs
Inline images 4Η τρίτη ημέρα της Aegean Regatta βρίσκει τα πληρώματα να ετοιμάζονται να αφήσουν πίσω τους την όμορφη Κω, βάζοντας πλώρη για νέες περιπέτειες καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε τη δεύτερη ιστιοδρομία της διοργάνωσης, με προορισμό την Τήλο.

Στα Χανιά η θαλαμηγός «Topaz», αξίας 400 εκατ. ευρώ, του σεΐχη ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι




Στα Χανιά η θαλαμηγός «Topaz», αξίας 400 εκατ. ευρώ, του σεΐχη ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ ΣίτιH πολυτελής θαλαμηγός «Topaz» που ανήκει στον σεΐχη Mansour Βin Zayed Al Nahyan, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι, κατέπλευσε στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Δυσοίωνες προοπτικές για την αύξηση μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας

Με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Πρέσβυ Laura Thompson, συναντήθηκε χθες, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

21 Αυγ 2014

Ενδιαφέρον για τα ελληνικά ναυπηγεία από την κινεζική Fujian


Tο ενδιαφέρον της για τα ελληνικά ναυπηγεία εξέφρασε ο πρόεδρος του κρατικού ναυπηγοκατασκευαστικού ομίλου της κινεζικής Περιφέρειας Fujian, κ. Zhao Jinjie, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτης Μίχαλος, με τον με κύριο αντικείμενο συζήτησης τη διερεύνηση της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Πειραιώς, Grimaldi, Fortress οι παίκτες στην ακτοπλοΐα

Απερρίφθη εκ νέου το αίτημα των Μινωϊκών για είσοδο στα Χανιά από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Οι Μινωικές Γραμμές κρατούν το «κλειδί» της αναδιάρθρωσης στην ελληνική ακτοπλοΐα. Όμως, ο Ιταλός εφοπλιστής Μ. Grimaldi εμπιστεύεται λίγους από την Ελλάδα.

Αυτά είναι τα 3 υπερπολυτελή γιοτ που κάνουν τους διάσημους ιδιοκτήτες τους υπερήφανους (PHOTOS)

Αυτά είναι τα 3 υπερπολυτελή γιοτ που κάνουν τους διάσημους ιδιοκτήτες τους υπερήφανους (PHOTOS)
Συχνά λέγεται ότι οι πλούσιοι και διάσημοι είναι αρκετά επιλεκτικοί όταν πρόκειται να αποφασίσουν για τροφή, ένδυση, αθλητισμό ή σκάφη αναψυχής. Ειδικά σε αυτά τα τελευταία...έχουν μεγάλη αδυναμία.
Δείτε παρακάτω μια λίστα με μερικά από τα μοναδικά σκάφη αναψυχής που ανήκουν σε διασημότητες.

"Φέτος είχαμε αυξημένη προσέγγιση μεγάλων σκαφών και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία"

Η επίσημη αλληλογραφία και το «ναι» της ΕΕ για τη συμφωνία ΟΛΠ - Cosco- Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή «Πρωινό Mega».

Αναφορικά με την συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας με το Υπουργείο Τουρισμού ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, με στόχο την καλύτερη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα.

Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Έχουμε άριστη συνεργασία με την κυρία Κεφαλογιάννη και με το Υπουργείο Τουρισμού και γι’ αυτό το λόγο θα πάμε αύριο μαζί για να δούμε και τον τρόπο με τον οποίο θα αναδείξουμε και την Πάτμο ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Δυο κρουαζιερόπλοια σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη




Καταπλέει σήμερα  Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 8 το πρωί, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προερχόμενο από την Οδησσό, το κρουαζιερόπλοιο  AIDA AURA. Είναι η πέμπτη φορά φέτος που το πλοίο θα «πιάσει» στη Θεσσαλονίκη.

20 Αυγ 2014

AEGEAN REGATTA 2014 / Ημέρα 2η στην Κω-Δείτε το βίντεο

Δείτε το βίντεο  http://youtu.be/jZgNR8IFivs

Inline images 3
Η 2η ημέρα της Aegean Regatta βρίσκει τα 91 σκάφη στο νησί του Ιπποκράτη και τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, την όμορφη Κω. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας δεν περιλάμβανε αγωνιστικές υποχρεώσεις αφήνοντας ελεύθερο χρόνο στα πληρώματα.