31 Ιουλ 2014

Αυξήσεις λιμενικών τελών για όλα τα σκάφη αναψυχής




Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπεγράφη κοινή απόφαση με το Υπουργείο Οικονομικών που εξορθολογίζει και απλοποιεί τον τρόπο επιβολής των λιμενικών τελών.

Έπαθε βλάβη μεσοπέλαγα το πλωτό του Λιμενικού που μετέφερε τον Κικίλια στη Χάλκη

Το απρόοπτο γεγονός ακύρωσε την επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης στο ακριτικό νησί, καθώς επέστρεψε στην Τήλο - Δείτε τις φωτογραφίες από το ταξίδι του στη Σύμη

Η ΟΛΘ Α.Ε ενίσχυσε τον ηλεκτρομηχανολογικό της εξοπλισμό

Με δύο υπερσύγχρονους ελκυστήρες βαγονιών δύο δρόμων, ενίσχυσε η ΟΛΘ Α.Ε τον ηλεκτρομηχανολογικό της εξοπλισμό, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις σιδηροδρομικές συνδέσεις του λιμανιού και να ισχυροποιήσει τη θέση της ως ένας από τους σπουδαιότερους κόμβους συνδυασμένων μεταφορών της Βαλκανικής.

Capital Link: Υπο-αποδόσεις έναντι της Wall Street για τις μετοχές των ναυτιλιακών

Υπο-απέδωσαν την περασμένη εβδομάδα οι ναυτιλιακές μετοχές της Νέας Υόρκης έναντι της υπόλοιπης αγοράς, με το δείκτη Capital Link Maritime Index (CLMI) να σημειώνει πτώση 1,37%, έναντι ανόδου 1,03% για τον S&P 500, 1,97% για το Nasdaq και πτώσης 0,10% για τον Dow Jones.

"Oι νέες γενιές των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα λαμβάνουν απρόσκοπτα τις παροχές του"

Δήλωση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τις διαρθρωτικές αλλαγές στα Ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας

H «ρήτρα αξιόμαχου», που προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς αναγνωρίζει και εγγυάται το αξιόμαχο, όπως το προσδιόρισε σε πρόσφατη απόφαση του το ΣΤΕ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο οι προσαρμογές που προκύπτουν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.

Ναυλαγορά: Σημάδια αισοδοξίας στην καρδιά του καλοκαιριού





Σημάδια αισιοδοξίας αναζητούν οι οικονομικοί αναλυτές στη ναυλαγορά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Για αυτό επισημαίνουν ότι  αν και είναι παραμονή Αυγούστου περίοδο κατά την οποία ο δείκτης των αγορών παρουσιάζει πτώση, παρ’ όλα αυτά  φέτος υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης, με οριακές τάσεις ανόδου αφού έχει σπάσει το  ψυχολογικό φράγμα των 600 μονάδων.  Χθες ο BDI έκλεισε στις  754 σημειώνοντας αύξηση  7 μονάδων.

Ι. Μπρας: Έτσι θα κάνουμε το Ηράκλειο λιμάνι - σταθμό για την κρουαζιέρα

Σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια της Μεσογείου στον τομέα της κρουαζιέρας εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο  το Ηράκλειο της Κρήτης.  Στόχος είναι να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ πόσο στο οποίο ανέρχονται τα έσοδα της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας. Και οι ευκαιρίες είναι πολλές αφού υπάρχουν 43 εταιρείες κρουαζιέρας που εδρεύουν στην Ευρώπη, και δραστηριοποιούνται με 125 κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας περίπου 145.000 κλινών.

Κινείται ο τομέας των αγοραπωλησιών

Πιο έντονη ήταν   η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε.
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Ο ‘Σολίστ του Ελληνικού Μπουζουκιού’ Θανάσης Πολυκανδριώτης ταξιδεύει με τη Louis Cruises!



Η Louis Cruises, στο πλαίσιο των θεματικών εν πλω εκδηλώσεων που φέτος δοργανώνει και με στόχο πάντα την προώθηση της ιστορίας της ελληνικής μουσικής, έχει την τιμή να φιλοξενήσει στα  κρουαζιερόπλοιά της έναν από τους καλύτερους Έλληνες συνθέτες και σολίστ στο μπουζούκι, τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

30 Ιουλ 2014

Ακτοπλοϊα: Mειώθηκε κατά 13,5% ο τραπεζικός δανεισμός








Αισθητή μείωση σε ποσοστό 13,5%  παρουσιάζουν οι τραπεζικές υποχρεώσεις των ελληνικών ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, των εισηγμένων και της  HSW.

ANEK: Καλοκαιρινές εκθέσεις εν πλω για τα παιδιά του Ιδρύματος Χαζτηκώνστα


 
Η ΑΝΕΚ LINES, πιστή στη φιλοσοφία της για υπεύθυνη εταιρική λειτουργία και έχοντας πάντα ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, ενώνει για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις της με το Ίδρυμα Χατζηκώνστα και τους «Ζωγράφους Σε Δράση» στις εκθέσεις εν πλω που λειτουργούν στα πλοία της εταιρείας.

Δείτε μοναδικές φωτογραφίες από το πρώτο υποβρύχιο μουσείο του κόσμου

Οι επισκέπτες στο εθνικό πάρκο του Κανκούν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με γλυπτά ανθρώπινης μορφής στο μεγαλύτερο υποβρύχιο μουσείο στον κόσμο.

ΟΜΥΛΕ: Επιστολή στην ΕΕ με νέα στοιχεία για ΟΛΠ-Cosco




 Επιστολή με νέα  στοιχεία και ενημερωτικές πληροφορίες αναφορικά με το ζήτημα του Φιλικού Διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ-COSCO, που αφορά την επέκταση της Προβλήτας ΙΙΙ και την αναστολή της καταβολής του εγγυημένου τιμήματος, όπως προβλεπόταν στην Σύμβαση Παραχώρησης του 2009 έστειλε στην  Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και πιο συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών  η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε), η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, η Ένωση Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ και η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ.

ΗΠΑ: Oικογένεια ανακάλυψε σε ναυάγιο θησαυρό 300 ετών

«Είναι ανεκτίμητο, έξοχο και μοναδικό στο είδος του», δήλωσε ο Μπρέντ Μπρίσμπεν, επικεφαλής των επιχειρήσεων για την ανάκτηση των βασιλικών κοσμημάτων

Πώς θα «χαράξει» αιγιαλό σε 18 μήνες η χώρα

Τι θα πράξουν όσοι τους «παίρνει» τις εκτάσεις το κύμα - Διαβάστε τι προβλέπεται

Μέχρι τις αρχές του 2016 θα πρέπει να έχει οριοθετηθεί ο αιγιαλός στο σύνολο των ακτών της χώρας, σύμφωνα με όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Μόλις το 5% των τουριστών στην Ρόδο είναι Έλληνες

Χωρίς Έλληνες τουρίστες κινδυνεύουν να μείνουν προορισμοί όπως η Ρόδος και η Νάξος όπου αν και οι αφίξεις είναι αυξημένες, παρατηρείται δραστική μείωση στους Έλληνες τουρίστες.

29 Ιουλ 2014

Ξεκίνησε η λειτουργία του διαδικτυακού μουσείου Greek Shipping Miracle -Δείτε το video

Επιστολή προς τον  Γιώργο Φουστάνο, εκδότη του περιοδικού ΑΡΓΩ και των επετειακών εκδόσεων βιβλίων Ναυτιλιακού και Ιστορικού περιεχομένου, έστειλε ο Μιχάλης Λάμπρος αντιπρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων  με αφορμή τηνέναρξη   λειτουργίας του διαδικτυακού μουσείου Greek Shipping Miracle από τις 11 Ιουλίου 2014.
 
"Aγαπητέ φίλε Γιώργο,

Όμιλος Attica: Η ΓΣ αποφάσισε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκ.ευρώ



Η Attica AE Συμμετοχών ανακοινώνει ότι την 28η Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου μετόχων εκπροσωπούντων 171.448.789 Μετοχές, ήτοι ποσοστό 89,45% επί του συνολικού 191.660.320 κοινών ονομαστικών μετοχών.

"Τα Ταμεία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος πρέπει να στηριχθούν και όχι να διαλυθούν"




Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στο ΥΝΑ.

Ελέγχοι σε σκάφη για φορολογικούς λόγους



Κοινή επιχείρηση με διακλαδικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης & Κανονισμών Λιμένων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκαν  έλεγχοι σε επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Γ. Ξηραδάκης: Από σεζόν 100 ημερών στην ακτοπλοΐα, πέσαμε στις 40 ημέρες - Ήρθε η ώρα των κοινοπραξιών

Η ελληνική ακτοπλοΐα, πέντε  χρόνια μετά την οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα, επιβιώνει και συνεχίζει να προσφέρει το δημόσιο αγαθό της επικοινωνίας της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά.

28 Ιουλ 2014

ΟΛΠ-Κορέα: Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε θέματα λιμενικής πολιτικής



Με πολυμελή αντιπροσωπεία βουλευτών του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Κορέας  και  τον Πρέσβη της Κορέας συναντήθηκαν σήμερα στον ΟΛΠ ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Αναπληρωτής Δ.Σ. κ. Π. Πετρουλής, ο Γενικός Διευθυντής κ. Στ. Χατζάκος, ο Δ/ντής Κρουαζιέρας κ. Θ. Τσίτουρας και επιτελικά στελέχη του Οργανισμού.

Αυξητικές οι τάσεις στην κρουαζιέρα

Αύξηση στη διακίνηση φορτίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Εντυπωσιακά κινούνται τα μεγέθη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο πεδίο της διακίνησης φορτίων στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Η εικόνα που διαμορφώνεται «μεταφράζεται» από οικονομική άποψη σε άνοδο κύκλου εργασιών, που εκτιμάται στο 10% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2013, ενώ προοιωνίζει ότι η τρέχουσα χρήση στο σύνολό της θα είναι η καλύτερη εδώ και χρόνια για την ΟΛΘ ΑΕ.

Ελπίδα για την ανεργία η ψηφιακή εποχή στη Ναυτιλία

του Γιώργου Μαρινάκη*
Η Ναυτιλία, βασική συνιστώσα του κλάδου των μεταφορών και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο, διακρίνεται εκτός των άλλων για την ικανότητά της να προσαρμόζεται γρήγορα στα νέα δεδομένα με γνώση, δυναμισμό, σωστές επενδυτικές αποφάσεις και χρήση σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων με σκοπό κάθε φορά τον έλεγχο του κόστους, την μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, της ασφάλειας αλλά και της ανάπτυξης.

Νικητής το BULLET – SKULD του Δημήτρη Δεληγιάννη στο Ράλι των ανατροπών





Με τον ίδιο συναρπαστικό τρόπο που ξεκίνησε, ολοκληρώθηκε κιόλας τις πρώτες ώρες της Κυριακής το 51ο Ράλλυ Αιγαίου που διοργάνωσε με επιτυχία ακόμη μια χρονιά ο ΠΟΙΑΘ έχοντας την θερμή συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού του, τα ΠΑΓΩΤΑ ΕΒΓΑ.

Ολοκληρώνεται το «τελευταίο ταξίδι» του Costa Concordia

Έτοιμο να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Γένοβας το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, το οποίο και ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι την περασμένη Τετάρτη από το νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, όπου είχε ναυαγήσει στις 11 Ιανουαρίου του 2012.

27 Ιουλ 2014

Scrap: Περιστασιακή άνοδος των τιμών

Στην προηγούμενη ανασκόπηση, με έκπληξη είδαμε την αγορά να κινείται ανοδικά τόσο από
πλευράς τιμών όσο και από προσφοράς πλοίων με κύριο υπαίτιο την Ινδία και δευτερευόντως το
Πακιστάν, γεγονός που αφήσαμε να εννοηθεί ως παράδοξο αυτή την χρονική στιγμή και περίοδο
καθώς ιστορικά το 3ο τρίμηνο κάθε έτους ο τομέας των διαλύσεων εισέρχεται σε μία περίοδο
διόρθωσης εξαιτίας των μουσώνων και του Ραμαζάνι.

Στις 16 καλύτερες παραλίες του κόσμου η ακτή Απόλλων του Πειραιά

Αυτό που σημειώνει η εφημερίδα, είναι τόσο η ομορφιά τους όσο και η χρησιμότητά τους, καθώς βρίσκονται πολύ κοντά στα κέντρα μεγάλων πόλεων

26 Ιουλ 2014

H ανάκαμψη της Ευρωζώνης εκτός από αδύναμη είναι και άνισα κατανεμημένη

Ανάλυση G.Moundrea SA
Με εξαίρεση τις γεωπολιτικές εξελίξεις που κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα στην
Ουκρανία και την Μέση Ανατολή, από πλευράς οικονομίας η ροή των ειδήσεων λόγω καλοκαιριού
έχει μειωθεί δραματικά, με μόνη εξαίρεση φυσικά την Ευρωζώνη και την πολιτική που ακολουθεί
για την αντιμετώπιση της κρίσης, πολιτική η οποία συνεχίζει να είναι κατακριτέα.

RODOS CUP 2014 ΗΜΕΡΑ 4η: ΝΙΣΥΡΟΣ-ΣΥΜΗ (29ΝΜ) & ΗΜΕΡΑ 5η: ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟΣ (24ΝΜ)





Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 24/7 και την Παρασκευή 25/7 τα δύο τελευταία σκέλη του “18ου Rodos Cup”, με τις ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης, ΝΙΣΥΡΟΣ-ΣΥΜΗ απόστασης 29 ναυτικών μιλίων και ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟΣ απόστασης 24 ναυτικών μιλίων. Και οι δύο αυτοί αγώνες έγιναν σε απόσταση αναπνοής από τις τουρκικές ακτές, με τα τούρκικα και τα ελληνικά πληρώματα να ανταγωνίζονται με ευγενή άμιλλα στον υγρό στίβο.

25 Ιουλ 2014

Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη από τη «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη»



Η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη”, όπως κάθε χρόνο κλείνει τον κύκλο των εκδηλώσεών της με την Κεντρική Πολιτιστική της Εκδήλωση, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη.

51ο Ράλι Αιγαίου: Αναμένεται θρίλερ στο φινάλε






Τον τίτλο του πιο ανταγωνιστικού Ράλλυ των τελευταίων χρόνων διεκδικεί το φετινό 51ο που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ. Μια στροφή πριν το φινάλε του αγώνα νέες ανατροπές που έφερε η τελευταία ιστιοδρομία από την Αστυπάλαια στην Ίο διατηρούν την αγωνία στα κόκκινα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής που αναμένεται να πέσει η αυλαία με τον τερματισμό στο Σούνιο.

Κατά 27% μειώθηκαν οι παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων





Τα 944 πλοία ή 61,8 εκατομμύρια τόνους έφτασε το σύνολο των παγκόσμιων παραγγελιών για όλους τους τύπους των πλοίων στον τομέα των ναυπηγήσεων, το 1ο εξάμηνο του 2014.
Οι παραγγελίες του 2014 παρουσιάζουν  πτώση σε ποσοστό 27% συγκριτικά με το 2013. Σε χρηματική αξία, οι παραγγελίες του εξαμήνου έφτασαν τα  47,5 δισ. δολάρια , σηματοδοτώντας μείωση της τάξης του 19% από χρόνο σε χρόνο.

Ναυλαγορά: Δεν ξέρουν αν θα ακολουθήσει την πτωτική του 2012 ή την ανοδική του 2013!







Η καθοδική πορεία της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου  συνεχίζεται και ο  δείκτης έκλεισε χθες στις  727 μονάδες. Βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με εκείνα  στα τέλη

Αυγούστου του 2012 και συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου που το κλείσιμο του ήτανε στις 724 μονάδες.

24 Ιουλ 2014

ΟΛΠ: Ενέκρινε το επιχειρηματικό σχέδιο Συμφωνίας μέσω Φιλικού Διακανονισμού με ΣΕΠ-Cosco










Το επιχειρηματικό σχέδιο Συμφωνίας μέσω Φιλικού Διακανονισμού ΟΛΠ – ΣΕΠ ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ Α.Ε. και αποφάσισε την αποστολή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο λεγόμενος «φιλικός διακανονισμός» με την Cosco συνιστά μέγα σκάνδαλο"


Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη, Βουλευτή Β΄ Πειραιά & Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών & Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το θέμα του  «φιλικού διακανονισμού» μεταξύ Ο.Λ.Π. και COSCO.

ΟΛΠ: Υποδέχθηκε το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “LE SOLEAL”





         Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο LE SOLEAL”, γαλλικών συμφερόντων, ναυπήγησης 2013, υποδέχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία και επέδωσε την τιμητική πλακέτα του ΟΛΠ και βιβλία στον Πλοίαρχο cpt. Olivier Marien.

ΟΜΥΛΕ: Οι μισές αλήθειες κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΛΠ

Η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ επιστρατεύοντας ψέματα και μισές αλήθειες, καθώς και ακραίες νομικές ακροβασίες, δέσμιοι των πολυποίκιλων και ορισμένες φορές αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, έχουν μοναδικό στόχο να ξεπουλήσουν τον ΟΛΠ.

«Χάλκινος» ο Νικόλας Πλυτάς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21!

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Νικόλας Πλυτάς, ο Έλληνας πρωταθλητής του waterski, ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21 που διεξήχθη 17-20 Ιουλίου στο Recetto της Ιταλίας. 

Υποτονική η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών

Υποτονική  η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε.
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Scrap: Ινδία και το Πακιστάν επέστρεψαν στην αγορά

Ανάλυση
G.Moundreas SA

Στην προηγούμενη ανασκόπηση είχαμε επισημάνει πως η αγορά προσπαθούσε να εντοπίσει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί καθώς βρισκόμαστε στην περίοδο των μουσώνων και του Ραμαζάνι, ενώ οι τιμές είχαν αρχίσει και παρουσίαζαν πτωτικές τάσεις όπως πτώση παρουσίαζε και η προσφορά των
πλοίων.

51ο Ράλι Αιγαίου: Νικητής της 3ης ιστιοδρομίας το HAKUNA MATATA






Μικρή αλλά άκρως σημαντική αποδείχθηκε η 3η ιστιοδρομία του 51ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με μεγάλο χορηγό τα ΠΑΓΩΤΑ ΕΒΓΑ, το πρωί της Τετάρτης ανοιχτά της Αστυπάλαιας.

Νικητής της ιστιοδρομίας στην αγωνιστική κατηγορία Orc I, αναδείχτηκε το σκάφος HAKUNA MATATA με κυβερνήτη τον Στέφανο Σωτηρίου από τον ναυτικό Όμιλο Βόλου Ανοικτής θαλάσσης και πλήρωμα δέκα άτομα, που αγωνίζεται για τρίτη χρονιά στον αγώνα.

RODOS CUP 2014: Ημέρα 2η -Κως-Νίσυρος






Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την  Τρίτη 22 Ιουλίου η δεύτερη ημέρα του Rodos Cup 2014”, η οποία περιελάμβανε την πρώτη ιστιοδρομία ανοικτής θαλάσσης του φετινού αγώνα, ΚΩΣ-ΝΙΣΥΡΟΣ, απόστασης 22 ναυτικών  μιλίων.

23 Ιουλ 2014

Νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΝΑ για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των νησιών




Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής νομοθετική ρύθμιση που στόχο έχει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιών. Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις», ψηφίσθηκε με αυξημένη πλειοψηφία, αφού συνάντησε θετική αποδοχή από πολλές πτέρυγες της Βουλής.

Στο ΔΣ του ΟΛΠ προς έγκριση ο φιλικός διακανονισμός ΟΛΠ - Cosco

Αναδημοσίευση

από protothema.gr 

Η αποκαλυπτική τοποθέτηση που ετοιμάζει για την Πέμπτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης

Συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ ΑΕ, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση Φιλικού Διακανονισμού με τη ΣΕΠ-Cosco, η οποία στη συνέχεια θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια θα πάει στη Βουλή προς ψήφιση.

Δείτε το «Vertigo» του Μέρντοχ στην Πολύαιγο

Αναδημοσίευση 

από το protothema.gr

Ο μεγιστάνας των Μέσων Ενημέρωσης, Rupert Murdoch, κάνει κρουαζιέρα στο Αιγαίο

Από τη Μύκονο, στην Πάτμο και τώρα στην Πολύαιγο. Το «Vertigo», το σούπερ- γιοτ του Ruperd Murdoch, με το οποίο ο μεγιστάνας των Μέσων Ενημέρωσης κάνει τις... βόλτες του στο Αιγαίο, εθεάθη στο κυκλαδίτικο νησί (ανατολικά της Μήλου) και το protothema.gr ήταν εκεί.

LR wins tender for Hydrocarbons development in Cyprus






Lloyd’s Register has been awarded a contract by the Municipality of Larnaca to prepare a High Level Master Plan addressing the impacts of Hydrocarbon development on Larnaca ports.

H πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφθασε στον ΟΛΠ



  
Έφτασε στον εμπορικό επιλιμένιο σιδηροδρομικό σταθμό της  ΟΛΠ Α.Ε. στο Ν. Ικόνιο, η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ξεφόρτωσε σιτηρά για την αλευροβιομηχανία “Σαραντόπουλος Α.Ε.” .

«Κύθηρα και τα Αντικύθηρα -πιθανότατα από το φθινόπωρο- θα μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση»






Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μεροληπτική υπέρ των εφοπλιστών και εναντίον των νησιωτών, η διάταξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για τη διάταξη σε σχέδιο νόμου, για τον τουρισμό, που δίνει τη δυνατότητα αποδρομολόγησης του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», από τη γραμμή Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα».

O OΛΠ υποδέχεται το Le Soleal



Υποδοχή σε ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο που ναυπηγήθηκε στην Ιταλία το 2013 και το οποίο επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και το λιμάνι του Πειραιά, ετοιμάζει η ΟΛΠ Α.Ε. αύριο Πέμπτη 24.07.2014. Πρόκειται για το Le Soleal της εταιρείας Compagnie Du Ponant που δραστηριοποιείται από το 1988 σε κρουαζιέρες πολυτελείας στη Μεσόγειο.